True family love

2009-07-31 ι 22:30:26.. Foto - Barn/Porträtt 2 Kommentarer



. Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love . Love .


Some shopping

2009-07-31 ι 19:46:05.. Our life 1 Kommentarer

Den, som var tänkt, korta turen in till stan blev en heldag i stället. Emms och Jullis kunde stanna lite längre och då passade vi på att glutta lite i affärerna medans barnen sov middag.
Har ett tag tänk köpa den nya adidas väskan, till barn, till Leon inför början hos dagmamman igen. Och idag isåg jag att det gör han ju redan på måndag, så enormt tråkigt men ändå skit kul för honom. Därför blev den inhandlad idag, plus 2 par böcker (Nalle Puh och Peter Pan) då jag också insåg att han inte alls har många som passar honom just nu då jag tänkte börja läsa god-natt-saga på riktigt. Sen kom även en tröja och en kofta med hem åt boobie.

När jag sen var på g hem så blev jag helt plötsligt skit sugen på att hitta något åt mig själv (avis på Leons grejer kanske?) så hoppade av tuben för att glo lite i vällingby innan hemgång. Väl där hittade jag inget och blev skit sur utav att jag kom ut i spöregn. Gick då in i lite andra affärer så det skulle sluta och då hittade jag helt plötsligt super mycket. Kom då hem med ett par Levis jeans, 2 nya legins, en tröja och en stickad kofta. Allt bara till mig, haha.

Visst var jag duktigt som skämde bort mig själv också och inte BARA Leon? Brukar ju oftast bli så.
Kan ju säga att jag inte köpt ett par nya jeans på hur länge som helst, kan inte minnas...
Så detta var en bra investering!

Fredag!

2009-07-31 ι 09:50:53.. Foto - Barn/Porträtt 0 Kommentarer

God morgon!
Leon har ätit flingor och youghurt, he loved it! Och till och med jag fick i mig lite flingor med mjölk, duktigt!
Men nu ska vi dock börja röra oss in mot stan. Lite ärenden och träffa Emms och Jullis en snabbis innan dom bär hem för att möta upp "the amierican pepole" (Timpas släktingar). Dom har ju kommit hit nu till svenne land på semester så nu kommer familjen vara upptagen för oss. Därför passar jag på nu i detta tillfälle att gosa lite extra med Jullis och ge en lite hårdare kram till E när vi ses och säger hejdå. På återseende efter lurren och hemkomst!

Och visst är dom inte helt underbart söta tillsammans? Emelie & Timothy - looooove.

Julia + pappa

2009-07-30 ι 22:17:56.. Foto - Barn/Porträtt 1 Kommentarer






Underbara, älskade Julia Elisabeth May!

2009-07-30 ι 21:52:18.. Foto - Barn/Porträtt 2 Kommentarer

Bokstäverna som Julia fick av oss sitter nu uppe på den nytapetserade väggen. Hur snyggt som helst, visst?!
Sen försökte vi ha en liten fotosession men Jullis ville inte alls denna dag. Hann i alla fall knäppa ett par bra bilder innan det blev skrik och gorm igen, hehe. Mer love-photos på hela familjen kommer också upp...




Mums!

2009-07-29 ι 21:02:22.. Leon i bilder 5 Kommentarer

Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta.

Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta. Äta, äta tårta.

Tildas tårta

2009-07-29 ι 15:46:08.. Mat/recept 8 Kommentarer

Igår fyllde, Nathis kompis och Leons dagmammas dotter, Tilda år. Lite avanserat va? Hehe.
Så idag bestämde vi oss för att baka en tårta tillsammans till hennes ära. Tjejerna var och på beachen men så fort dom kom hem så åkte vi iväg till affären för att köpa grejer - choklad bottnar (jaa jag fuskade idag och köpte färdiga) jordubbar, grädde, vaniljkräm, blåbär, maränger och choklad.

Det blev faktiskt överaskande gott och Leon var helt tokig i blåbären och grädden - såklart.



Chockladbottnar med 2 lager -  vaniljkräm på det ena och hackade jordgubbar med grädde på det andra.
Sen spritsade jag grädde längs kanterna, hade egen plockade smultron mellan jordgubbarna och ett täcke av maräng under blåbären. Mums!

Lilla bebis

2009-07-29 ι 13:02:25.. Leon i bilder 0 Kommentarer

Laddade just upp lite grejer till datan från mobilen då minnet börjar bli fullt.. Hade bilder på Leon från BB där.
Nusse min lilla solstråle var så liten och tjock, tröjan var så stor trots att de var i strl. 44.


Röj-röj

2009-07-29 ι 11:31:06.. Leon i bilder 0 Kommentarer

Leon leker i Julias halvklara rum... Röja ut allting är det roligaste som finns.


Min mysigaste son

2009-07-29 ι 11:08:45.. Leon i ord 1 Kommentarer

Dagen började med att Leon kröp ner från sängen, satte sig och lekte så försiktigt han kunde för att inte väcka mig. Dörren var ju stängd så han kunde inte gå ut till mormor och morfar som redan var uppe. Han försökte ropa på dom genom dörren lite tyst men han gick tillbaka till mig, puttade på min arm och viskade "mamma". Jag tittade upp och möttes av världens största smile och dom bedårande ögonen som glittrade "jag älskar dig". Leon pekade på dörren och sa "Mommo, Mopa". Han ville alltså gå ut till dom för att låta sin mamma vara kvar i sin skönhetssömn. Haha!

Men hur kan man skjutsa ut en sån liten söt krabat utan att själv gå upp? Neej klockan var nästan halv 10 också så vi gick upp tillsammans och åt frulle - mackor, flingor och frukt. Nu sitter jag här och har nyss betalat räkningar
- det måste ju vara bland det mest deprimerande som finns(?) och Leon SPRINGER runt och leker, skrattar och pratar massa gojja.

Oh, this family life is so lovely...


Bading babies

2009-07-28 ι 22:40:59.. Leon & hans vänner 3 Kommentarer

Julia och Leon fick bada här om dagen då middagen kom ÖVERALLT.
Leon blev både tvättad i håret, på armarna och till och med rumpan av duktiga Julia som tyckte han var så smutsig.






*pirr, pirr*

2009-07-28 ι 21:45:28.. Our life 1 Kommentarer

I think that I'm in love with a fairytale....

Inredning x 1000

2009-07-26 ι 22:13:55.. Our life 1 Kommentarer

Upptagen för fulla muggar är vi här hemma.
Dom närmsta dagarna har varit fulla med shopping, inredning, städa, mat, shopping, inredning, mat, inredning, städa, mat, städa och så lite mer shopping. Inte har vi shoppat själv så mycket utan vi har hjälp Emms och Timpa med att storhandla för x antal massa pengar på IKEA, Vita Hem, Åhlens, NK och massa mer - Stolar, byråer, tvbänk, soffbord, soffklädsel, lampor, barnsaker och massa annan inredning. Jag har alltså levt i paradiset nu ett tag! Wihu!
Och i morgon kommer det bli ännu mer. Då ska vi ta en snabbis in till stan för att hjälpa E inhandla det sista till Jullis rum,åka hem dit och fixa klart och sen börja tänka på resten av lägenheten, hehe. Så vi har kanske många dagars shopping framför oss. Åh, detta inredningsliv är underbart! Speciellt när man får hjälpa dom bästa av dom bästa!


Det vackraste jag vet!

2009-07-24 ι 19:17:46.. Leon i bilder 4 Kommentarer

Så fridfull och så oskyldig. Att det finns så mycket kärlek, det sörsta kärleksbandet någosin som aldrig heller kan brytas. Ingen kan klippa detta, ingen kan förstöra detta band vi byggt upp under tiden vi har varit tillsammans.

Kärleksbandet mellan en mor och barn är bland det finaste som finns..
Tänk vad jag är lyckligt lottad som får uppleva detta med världens finaste Leon! My Prince.



Friday!

2009-07-24 ι 16:45:50.. Our life 0 Kommentarer

Dagarna har flygit förbi och har inte alls haft lust att sitta framför datan.
Har kommit in i en period just nu att jag bara skulle vilja glömma ALLT annat förutom mina underbara vänner. Umgås med dom, kramas med Leon och bara leva. Utan bekymmer, utan massa onödigt skriverier osv... För ibland kan jag känna att bloggen gått lite över styr. Att det inte alls är som jag ville och som jag hade i början.
Men jag har också kommit på att jag skiter faktiskt fullständigt i vad annat folk tycker och jag kommer fortfarande ha detta som min lilla dagbok där jag skriver precis vad jag vill. Ja den yttersta dagboken av mitt liv då. Den djupa och sanna dagboken kommer nog alltid vara lösenordsskyddad.
Hoppas bara på att det inte blir för mycket så att denna också blir det... Hmm, näää...

I går var i alla fall en av dom mysigaste och trevligaste kvällarna på länge. Tobbe bjöd på helt underbar mat och mys efter till ost, kex och vin. Kunde det bli bättre eller? Noooo.
Nu ska jag dock stoppa i mig några piller - ont i huvudet som fan. Och sen försöka hitta något att sätta på mig. Ska nämligen till en vän ikväll då 2 st vänner har fyllt år så det kommer massa folk dit och ska parta. Vet inte om jag ska stanna så länge och parta, får se hur det blir. Leon kommer få vara hemma och sova med mormor och morfar i alla fall så kanske ska passa på att vara ute lite.. Vet dock inte om lusten finns kvar.

Älskar... (?)

2009-07-23 ι 15:21:26.. Foto - City & natur 1 Kommentarer

Älskar, älskar inte... Älskar, älskar inte... Älskar, älskar inte...
Vet inte riktigt var jag har dig, eller er. Vet inte riktigt hur jag känner. Självklart älskar jag dig men du sårar mig.
Älskar, älskar inte... Älskar, älskar inte... Älskar, älskar inte...


Torsdag

2009-07-23 ι 11:01:42.. Our life 0 Kommentarer

Sov morgon är överskattat, visst? Haha, hell no if you ask me!
Idag gick vi inte upp förens halv 10 typ, och det kan ju ingen människa i världen tycka är jobbigt direkt. Visst är det skönt i långa loppet att gå upp lite tidigare för man får saker gjort, hinner mer och kommer oftast iväg tidigare. Men idag ska vi ju ändå ha en slappar/mys dag här hemma så ingen stress här inte!
Ska passa på att få lite nytta gjort också kanske. Som att beställa hem massa silver så jag kan fixa nya smycken, ta kort på dom så att hemsidan kan ändras/uppdateras någon gång. Ska sätta igång med det där seriöst nu känner jag!

Anw, senare i eftermiddag/kväll ska jag åka hem till Tobbe. Han ska bjuda oss på middag! Mysigt va?
Så vi hoppas nu att regnet håller sig borta, eller det kan ju få regna på dagen idag - det spelar ju ribba, men sen får det fasiken vara slut, finito! Eller vad säger ni? Denna underbara svenska sommar - ta slut, jag vill ha höst!


Miss och Mr mellis

2009-07-23 ι 10:47:15.. Leon & hans vänner 1 Kommentarer

Barnen var så söta igår när dom fick sitt riktigt godis mellis.
Emms gjorde nämligen smoothie och dessutom fick dom frukt och roliga flingor också. En höjdare!




Cupcakes

2009-07-22 ι 22:40:16.. Mat/recept 8 Kommentarer

Idag fick jag och Emms ryck att baka cupcakes...
Bestämma en sort kunde vi ju inte heller så det blev massa olika, runt 15 cupcakes blev det så vi var tvugna att bjuda över Julias gudfar Danne, moster Fanny och morfar Tompa. Så vi hade ett litet cupecakes kalas där hemma, firade deras nya lägenhet som kommer bli så fin nästa vecka då alla inköps kommer göras och självklart en extra tugga för våra underbara barn som är hela 1,5 år! (tuggan tog dom dock själva och var helt galna i frukten som blev över)

Här har ni bild på våra galna cupecakes. Med både hallon, choklad, jordbuggar och mini marshmellows fyllning med tillhörande frosting på. Men visst blev dom ganska fina?! Vi är rätt påhittiga.
Funderar på att starta eget företag jag och Emms, våran egna cupcakes catering, haha.






Friends...

2009-07-22 ι 09:46:53.. Our life 4 Kommentarer

För det första, okej jag tog bort lösenord eller "vara vän" på Leons bilddagbok.
Tänkte först att jag inte alls ville att alla skulle kunna kolla för det är så mycket konstigt som händer, men det blir bara massa knas med det nu så den är öppen i alla fall. Om det funkar så kommer det förebli så men kan komma sig att jag begränsar den igen... *hoppas inte då då*

By the way, i have so lovely friends att ingen annan kan vara gladare än mig!
Love you all gays...


Tisdags äventyren

2009-07-21 ι 10:08:03.. Our life 4 Kommentarer

Upp och hoppa! Nu får vi sätta full rulle här hemma.
Vi måste klä på och snygga till oss för vi ska åka och träffa Emms och Jullis. Äntligen! :o)
Jag måste dock föna håret först och fixa till det lite, Leon måste få kläder på sig och vi måste packa i hop väskan. Och vad sjutton ska man ha på sig i detta knasiga vädret? Sol ena sekunden och moln andra... Nja, det är ju i alla fall 20°C redan så det lär ju bli lite varmare kanske. Jacka och grejer behövs ju inte i alla fall.
Ser ni?! Jag har typ gett upp sommaren. Börjar snacka om jackor i detta 20gradiga vädret. Neej fy skäms på mig!

Ha en mysig dag i alla fall, i SOLEN! (I hope)
Bye, bye...

Bilddagbok

2009-07-20 ι 18:07:38.. Leon i ord 5 Kommentarer

Idag har Leon skaffat sig en egen bilddagbok.
Så nu tycker jag ni också ska besöka hans lilla sida för att se vad som händer från hans sida...

» PRINCE LEON

Är det sommar eller?!

2009-07-20 ι 11:45:29.. Our life 0 Kommentarer

No blogging i går då vi kom hem lagom till läggdax för luttis pluttis och sen fastnade jag framför en film som slutade 11. Så då var det bara att inse vad klockan var och klä av sig och själv hoppa i säng..
Men igår var vi i alla fall hela dagen med Maria och Edda. Tittade på deras fina nya lägenhet, som hon också snällt ville ge till oss. Så nu ska vi flytta, haha - i wish! Nej men den var verkligen underbart fint.
Sen tröttnade Leon på leksakerna efter vi fikat, han var gnäll-spik nummer ett då han vägrade sova middag - igen. Så vi slängde ihop oss och gick ut på en promenad. Vi gick, blabblade, gick, babblade så det slutade med att jag sa "stopp, var ska vi egentligen?" efter inte alls länge men då hade vi gått ända till centralen, haha. Utan att ens tänka på det så var vi mitt i shopping-galna människor så vi vände tillbaka och bestämde oss för att käka middag i stället.
Så tack för god middag och trevligt sällskap Maria och Edda!

Anw, snart ska vi också åka in till stan - igen. Käka lurre med en vän och sen vet jag inte vad som sker.
Kanske glo lite i affärerna? Dom har ju kommit med en massa höst jackor och grejer och jag vill bara köpa alla till Leon, hehe. För jag har typ gett upp denna "sommar" vi ska ha här i sverige. Det är ju varmt och så, därav känns det töntigt att köpa massa jackor, men det är ju inget sola-sola-bad väder direkt? Tycker inte jag i alla fall(?)

Men nu kanske jag har lurat mig själv för solen skiner faktiskt här och det är hela 22°C ute med blå himmel också.
Hmm, är det jag som kanske bara glömmt att det faktiskt bara är Juli? Snart augusti dock...


Bebis mops

2009-07-18 ι 23:54:34.. Foto - Övrigt 5 Kommentarer




Barbeque

2009-07-18 ι 21:08:25.. Mat/recept 2 Kommentarer

Grillade egna hambugare till middag idag.
Den lite nyttigare och mycket godare varianten - med mörkt bröd, avocado, grillade majskolvar, champinjoner och nektariner istället för pommes (som också fanns men som jag inte åt då jag inte alls kände för det).
Mums för detta, helt i min stil. Eller vad säger ni? Ser det gott ut eller?





Leon diggade majskolven som sjutton, men det vet jag sen innan. He loves corn and all kinde of vegetables..
Mamas good boy!

Kolmården vs Parken Zoo

2009-07-18 ι 16:37:05.. Our life 4 Kommentarer

Planer på att hitta på en lite "djur-semster" har funnit i tankarna hela tiden.
Då Emms & c.o håller på flyttar för fulla muggar så har vi bromsat lite och väntat då vi tänkt åka tillsammans med dom. Inge kul att åka själv, roligare att åka med vänner och barn så både jag och Leon har trevligt sällskap.
Anw, så har nu suttit och försöka hitta resemål som passar våra barn. Dom älskar ju djur så därför har Kolmården och Parken Zoo i Eskilstuna kommit till tankarna. Skara sommarland har också funnits som ett alternativ men känner att dom kanske är lite små för detta, trots att dom nog skulle ha super kul ändå.
Men på första plats ligger nog Kolmården och Parken Zoo så har därför kollat boende, paketpriser osv...



På Kolmården kan du få :
- 2-dagars entré till Kolmårdens Djurpark inklusive Tiger World, Marine World, Bamses Värld och delfinarium samt safariparken med egen bil och mycket mer.  (alltså allt som finns på Kolmården)
- Logi i nyligen renoverade rum på Vildmarkshotellet intill Kolmården

- Frukostbuffé på hotellet

- Tillgång till lekrum på hotellet 

- Barnbio på hotellet

- Fri tillgång till vår spa- och relaxavdelning på hotellet

- Fri parkering invid hotellet och på djurparkens huvudparkering

Allt detta för 2 vuxna och 1 barn (3-12år) - då räknas ju inte våra barn så måste bli lite billigare
3085;-

Fördelar Kolmården :
Typ 3 gånger så stort och mycket mysigare än Parken Zoo.
Du får frukost och bor på riktigt fint hotell medans Parken Zoo har stugor (somförsej var väldigt fina).
Du har tillgång till spa och relaxavdelning och barnbio osv på hotellet för man kanske inte orkar gå hela dagen på kolmården eller vill kanske fördröja tiden på kvällarna.
Finns mycket mer och roligare djur på Kolmården - delfinariumet och marine world tex...


På Parken Zoo i Eskilstuna kan du få :
- 2-dagars entré till Parken Zoo och Parkenbadet (alt. Vattenpalatset)
- Logi i 25kvm stor stuga med 6 bäddar i stugbyn intill parken

Allt detta för 2 vuxna och 2 barn - våra barn räknas nog inte här heller så måste bli billigare
2255;-

Födelar Parken Zoo :
Finns Vattenland
Hyggligt stor stuga att bo i med tv, spis ovs...
Lite billigare

Nakdelar Parken Zoo :
Mycket mycket mindre än Kolmården och du kanske tröttnar + inte vill gå 2 dagar där liksom.
Försej kan man ta parken en dag och vattenpalatsen en annan men det tar inte hela dagen att gå ett varv i parken, den är inte så stor. Vad ska man hitta på då? Medans på kolmården kan du relaxa på spat eller leka med barnen i ett lekrum eller barnbio...

Så vad tycker ni? Vad skulle ni satsa på och vad vilket låter bäst? För mig har alltid Kolmården legat 1:a...


It's hot, to hot?

2009-07-18 ι 15:23:08.. Our life 0 Kommentarer

Städat, fixat och klart. En solros står på vardagsrums bordet och en i köket som tack för den underbara vistelsen i huset. Vistelsen som bringade en massa tankar, en massa glädje och en massa familje känsla. Att livet med Leon är så otroligt livat, lyckat och älskvärt. Hur tiden kommer se ut när vi väl flyttat hemmifrån och lives on our own.
I can't wait...

Anw, denna dag är ju otroligt varm. 25°C i poolen och 26°C i skuggan där jag sitter... Fuktigt och äckligt vill jag lova. Tänk att det alltid är super skönt med denna värme utomlands, då klagas ingenting. För då är det skönt, då är det varmare men ändå helt underbart och lagom trots att den tempen visar på 30-35°C i stället.
Medans här i Sverige så känns det bara äckligt och varmt. Fuktigt och kladdigt. Det klagas och det önskas vara kallare. Eller så är det i alla fall för mig. Det känns inte på riktigt här, det är Sverige varmt... Men det kan försej också vara underbart, när man ligger på stranden och kan svalka av sig och har massa kallt, gott runt sig. Då är denna värme kall och man önskar efter utomland värme.

But why can't I love this here? Why can't I always love the swedish heat?


Back home again

2009-07-17 ι 20:48:35.. Our life 1 Kommentarer

Inget blir som det planeras här....
I går eftermiddag åkte jag hem till mammsen och syrran då vi lite konstigt nog bestämde oss för att gå och kolla på nya Harry Potter filmen på bio. Oväntat och snabbt så köpte jag biljetter på nätet och vi åkte upp för att käka sen middag och ta nio bion. Leon var hemma och mös med morfar innan det var dags för honom att sova.
Blev besviken på middagen (som vanligt då vi äter sushi ute - bäst hemma gjort) men filmen var dock en hygglig höjdare. Ingen vanlig "nu-dör-snart-harry" eller "döda-döda-döda" Harry Potter film utan mer "Harry-behinde-the-action-and-killing". Så mer puss scener, friends talk och Harry behinde the evilness... Någon som fattade? Haha.

Anw, då vi tog nio bion så kom vi ju hem mitt i natten och då blev det övernattning här hemma med mammsen för sängen väntade och längtades efter redan på bussen på vägen hem.
Och idag passade vi på att hänka med att handla lite. Klockan rann på och jag kände mig inte speciellt på att åka hem till E's hus. Hade ingen ork, har varit otroligt seg och dåsig i huvudet hela dagen idag så ikväll blir vi hemma igen. Då E kommer hem i morgon kväll så ska jag dit i morgon och hämta alla mina grejer, städa och köpa en blomma som tack! För gud så underbart snäll E har varit som "lånat ut" huset till oss i hela 3 veckor. Det har varit så otroligt skönt och bra för oss att få bott där. Now I can feel that I have my own family with Leon, us to!

Nu känner vi dock oss trygga och glada till att ha kommit hem igen, Leon har verkligen saknat mormor och morfar märker jag och sällskapet känns glädjande! We love you... our family...
Och lite saknad på bilder här på bloggen va? Kommer i morgon då jag hämtat min data hos E...

I'm thinking good night!

2009-07-16 ι 00:05:52.. Our life 0 Kommentarer

Flera kvällar i rad nu har jag tänkt efter middagen, att idag ska jag lägga mig tidigt. Idag ska jag passa på att sova och få en riktigt god sömn. Men hur många dagar har jag gjort det då? - absolut inga.
Upptagen med allt mellan himmel och jord, fastnar vid datan och i alla tankar. När jag väl stänger ner och bestämmer mig för att sova så är det heller inte det lättaste vill jag lova. Hur sjutton ska jag lära mig att koppla av och njuta av tystnaden och gå läga mig i ro? Varför tränger alltid dom illa tankarna i mellan och snurrar mig yr(?)
Vistelsen här i huset, som snart är slut då E med familj kommer hem på lördag, har varit den mest avkopplande och lugnaste veckorna på länge. Men också den mest tänkande och försök till att planera + komma till ro veckan. Lyckats särskillt bra har jag väl inte med att koppla av allt och tänka på annat för, som sagt, i denna tystnad kommer tankarna smygandes.

Måste lära mig.... måste försöka ännu mer än vad jag gör.... Men god natt....


Mopsryck

2009-07-15 ι 20:54:37.. Foto - Övrigt 5 Kommentarer

Dagen blev inte alls som planerat och istället följde vi med mamma, syrran och C till Maria på mopsryck träff. M är mammas hundars uppfödare och har själv typ 10 mopsar hemma + några rottisar. En av mammas hundar har också parat en av hennes och är typ helt sprickfärdig just nu. Stackars lilla tjockis...
Anw, väl där fick vi massa mat - dock fejkad då lata M inte haft tid att laga + baka själv. Haha, men inte konstigt med alla hundar och i mellan sitt normala arbtsliv + sina barn. Herregud vilken kvinna alltså!
Och självklart har hon nu också massa mops bebisar på 8 respektive 6 veckor hemma också. Så det är ytterligare typ 7 mopsar, haha. Men herregud så söta dom var. Mjuka små bebis mopsar, inget klår det - förutom riktiga bebisar dock!


Love

2009-07-15 ι 10:48:10.. Foto - Barn/Porträtt 1 Kommentarer

Underbara, älskade, lilla Kim's Diaz! I think i'm in looooove....


Utvecklingen går snabbt nu...

2009-07-14 ι 11:12:32.. Leon i ord 1 Kommentarer

God morgon! Idag sov vi ända till 10 över 10, shit pommes va?
Har kollat lite bloggar nyss med Leon i knät och så fort det kommer en bild på ett barn skriker Leon "jej jej" (hej hej) och vinkar. Så trycker han ansiktet framför mig och ska pussa på skärmen. Haha, vad ska det bli av denna kille?
Nu sitter han mitt på bordet och pratar i telefon "jej jej... däää, däää.. mommo... jaja, jaja... jej jej".
Gud vad roligt det är att titta på hur barnen beter sig när dom är helt inne i sin egna lek. För det har Leon börjat bli ganska bra på nu för tiden, han lotsas leker med sig själv. Som att prata i telefon, tar spaden och gräver i väggen eller på golvet och smakar på vad som kommit på spaden, kör bilen fram och tillbaka på golvet och säger "buuum, buuum". Ja det är klart och tydligt att Leon nu börjar bli stor på riktigt. Nu saknas bara att han börjar prata i meningar.

Oj så fort tiden går och oj så stor han blivit och snart blir....

I'm happy with all things i have done...

2009-07-13 ι 21:53:18.. Our life 1 Kommentarer

Att någon över huvudtaget säger till mig att jag har mig själv att skylla när jag valde att Leon skulle få komma in i denna/min värld är absolut det värsta någon kan säga till mig. Att jag kunde hindrat det och kunde då haft det bättre på en viss del här i livet(?) Det krossar mitt hjärta så otroligt mycket att det finns inte ord för det. Förstår inte hur man ens kan tänka tanken att säga så till en mamma. Speciellt inte när det kommer från en som själv är mamma.
Kan säga rent ut och helt ärligt att jag vill inte veta av dom människor som har den uppfattningen och tycke.
Är helt förkrossad, helt tom och känner mig helt utlämnad.

Leon är det bästa som finns i hela min värld och det finaste och absolut underbaraste som jag någonsin gjort och har. Utom honom hade jag inte varit mig själv, utan honom finns inget mig. Vi är ett, finns ingen tid utan Leon, finns inget liv utan Leon. Jag älskar min son av hela mitt hjärta, sjukt att det finns så mycket/många känslor. Det finaste jag har!

Bebis Diaz!

2009-07-13 ι 21:09:43.. Foto - Barn/Porträtt 5 Kommentarer

Mera, mera och mera av Kims lilla Diaz. Man kan inte få nog av denna sötnöt.


Baby Diaz

2009-07-13 ι 10:16:09.. Foto - Barn/Porträtt 2 Kommentarer


Diaz day and some old Leon!

2009-07-12 ι 21:17:11.. Our life 1 Kommentarer

Idag är ingen vanlig dag, nej för idag har vi varit på besök hos familjen P/B.
Mös med 5 dagars gamla Diaz, tror ni jag är helt bebis sjuk nu eller? Så JA jag vill/måste ha en till bebis och JA detta gos förgyllde hela mitt år. Åhh så mysigt det var! Och jag kan inte förstå att Leon var så där mini pluttis liten, han var ju typ en mini mini bebis. Men det har trots allt min lilla bebis också varit, totaly sick...
Tiden går för fort och min lilla bebis är trots allt snart 1,5 år. Lite irreterad på mig själv att jag inte tagit vara på varenda sekund som jag kunnat av min boobie. Men det har jag nog trots allt ändå, det är bara tiden som rinner ifrån oss. Om jag ändå kunde stoppa den!

Anw, tyvär tyvär så kan jag inte bjuda på en bebis bild idag då jag fastnade hos mormor på en helt underbar middag - plankstek och övernattning. Men ska skynda mig hem i morgon bitti så ni får se det underbart bedårande miraklet! Gud så söt han var, kan inte släppa känslan. Den lilla lilla knorrandes bebisen... Ååååh sötnos!
Så nu kommer jag åka till Kim varje dag för att mysa med Diaz, haha.
Hoppas också att Kim lägger upp bilder på vad hon fick av mig och Leon till både sig själv, Diaz och självklart stora syster Melina. Gjorde ett halsband till henne med sambons och barnens namn + datum på och Diaz fick en massa kläder + en super fin nalle, nappflaska och litet lejon att hänga på vagnen.

Nu får ni ha en underbar söndag kväll! Bjuder i alla fall på en bebis bild, en gammal goding på Leon jag hittade på mormors dator här. Inge hår på lilla tjockis bebisen som trots allt är världens sötaste i alla fall!


Pussgurkorna

2009-07-11 ι 23:33:08.. Leon & hans vänner 2 Kommentarer

Våra underbart fina pussgurkor! You have to love child-love!


Flyttkaoset

2009-07-11 ι 21:38:38.. Our life 0 Kommentarer

Packa, packa, packa.... Måla, måla, måla....


Bära, bära in saker.... Många lik i påsarna - haha nej bara Emms alla kläder....


Mycket saker i köket....

Rocka fett!

2009-07-11 ι 20:37:18.. Our life 0 Kommentarer

Some update thank you!
Vi har varit och hjälpt familjen Widman/Liljeberg att flytta så därför uppdateringen här suger. Vi har haft så himla kul, med musik brassande i bakrunden så har vi målat, fixat och donat, lassat in i lastbil, packat upp ur kartonger osv.
Ja allt som har med en flytt att göra helt enkelt. Men ingen vanlig flytt för familjen är ju helt galen! Och så våra tokiga ungar som springer runt och skriker, dansar, plockar ur när vi plockar i och gör allt som INTE hjälper till. Haha!
Men det hör ju till, hade inte varit lika kul annars.

Anw, idag var vi inne i stan för att shoppa loss bebis saker. ÅÅååh jag vill också ha en liten bebis igen!
Har blivit lite för kräsen när det gäller barnsaker har jag märkt. Gick runt överallt i stan för att hitta det jag ville. Sen bestämde jag mig men ångrade mig på vägen till kassan. Nej, kanske får tona ner lite men dom små ska ju ha det bästa av det bästa liksom! Det är dom värda för så mycket lycka dom bringar i vardagen.
Efter shoppingen som också råkade bli en tröja till Leon och en tröja till mig faktiskt (som var på rean då självklart, hehe) så åkte vi hem till familjen W/L igen. Ett tag senare bar vi av mot Texas Burger & co. för att äta middag som jag lovat att bjuda på. I bilen diggade vi fett med Emms båda låtar och hoppade gärnet så båda barnen blev så paffa att vi kunde låta högre än dom, haha.

Så nu är vi hemma igen, ett tag tillbaka då vi fick skjuts - thanks. Funderar på att hoppa i ett bad kanske nu när plutten sover. Med en chokladbit i handen och ett glas vin, hmmm.. Nää cola! Haha.

Vackrast i världen!

2009-07-09 ι 10:00:17.. Leon i bilder 5 Kommentarer




I'm thinking...

2009-07-08 ι 22:34:49.. Our life 2 Kommentarer

Tyst i huset, ensamt och tomt. Det är både skönt och lite tråkgit.
Att jag denna kväll hade middags gäster gjorde susen, det gjorde kvällen mindre ensam och tyst. Tänk så mycket mer man hinner och kan tänka på där denna ensamhet och tysnad lyder. Jag får nog inse att vissa planer måste läggas på hyllan och i stället focusera på NU. Vad vi kan och inte kan göra...

I denna tysnad kan man också få lite besök av tankar och känslor som man dumt nog glömer bort ibland. Känslor och tankar som finns varje dag men som kanske inte kommer ut rätt när livet är fullt av stoj och stress.
Har insett denna vecka jag bott i huset själv med Leon hur mycket mer jag verkligen uppskattar mitt liv men även hur mycket mer jag saknar vissa delar. Och hur mycker jag faktiskt glömmer vissa andra delar.
Trots vad jag gått igenom, har eller inte har så är det klart att jag kan klaga och ha vissa känslor kring allting men även vara lycklig och glad. Så otroligt många (nästan alla vill jag lova, och det inklusive mig själv) har så mycket fördommar kring hur folk ska bete sig och vara när man har eller inte har vissa saker. Eller när man gjort eller inte gjort andra saker.

Jag måste bara lära mig att släppa vissa känslor, släppa en viss stress och faktiskt tänka på att jag är bara 19 år, har världens finaste son och bara njuta utav det. För tänk allting jag har alla dagar som alla andra inte har.
Känslan av att vakna till en underbar ängel, utan vingar, intill sig är det bästa som finns! Att få en så enorm intensiv och sann kärlek direkt till hjärtat är det mest livsglädjande och adrenalin sprutande som någonsin kommer existera i denna värld. I alla fall i min värld!

Åh, är så lycklig att jag har sånna fina änglar i mitt liv. I would be nothing without you...


Michaela Svenson?!

2009-07-08 ι 15:03:50.. Our life 2 Kommentarer

Så underbart med semester men ush vad jag är tråkig och dum som inte hittat på något. Nu har snart första veckan gått och inget är ännu planerat. Dumma dumma mig! 3 veckor kvar och det är ganska långt, MEN vad ska vi göra? Vi vill ju åka bort, vi vill ju ha riktig semster, njuta i solen och vara borta. Borta från detta stockholm stress och rush.
Äh, nej nu ska jag inte överdriva. Jag älskar stockholm, skulle nog inte vilja bo någon annan stans. Men lite avkoppling och miljöbyte skulle ju inte sitta fel.
Dock ska en resa göras i sällskap, vi varken kan eller vill åka själva..

Varför har jag inget landställe, släktingar i spannien och stor familj + vänner?
Jag är för ung för detta stora, vanliga svenson/familjeliv. Utåtsett menar jag då eftersom att jag själv vill ha allting nu!
Volvo, man, barn och ett hem att inreda. Dock har jag inte ens helften...
Tur att jag i alla fall har världens bästa och finaste son, för det har ingen annan!

Leon gillar inte oväder

2009-07-08 ι 14:38:24.. Leon i ord 1 Kommentarer

Leon gillar inte åskan vill jag säga...
Igår natt när det började åska lite så vaknade han ju och ville inte att jag skulle gå. Jag lyckades komma därifrån för att stänga av datan, tvn och allt men då vaknade han igen när det kom en liten smäll. Så det blev att sova i min säng i natt där han kände sig trygg. Då var det inga problem, då vaknade han inte ens när det mullrade lite...

Och idag under sova-middag-tid så började det igen - Spö regn och mullrande. En rejäl smäll gjorde att han vaknade och blev lite rädd men när mamma la sig bredvid i sängen så var det lugnt, även när det smällde.
Så detta konstiga oväder är ingen hitt från Leons sida. Men blir man väckt av massa buller är det såklar att det inte är kul, tycker ju inte jag heller. Åska är ingen trevligt naturkunskap.


090707 - Diaz David

2009-07-07 ι 23:18:07.. Our life 0 Kommentarer

Pratade nyss med en nybliven tvåbarnsmamma - Grattis Kim.
Efter en helt galen och snabb födsel hemma i sängen så mår nu både mor och son bra. Befinner sig på BB och försöker smälta in allting. Åh gud vad jag saknar den där BB känslan, skulle göra allt för att få uppleva den igen!

Men välkommen till världen lillebror Diaz David.
3600 g och 49 cm lång.
090707

Michael Jackson memorial

2009-07-07 ι 21:58:50.. Our life 0 Kommentarer

Satt just och kollade på minneskonserten till Michael Jackson. Hela familjen var ju där, till och med barnen.
Ush kan nästan inte säga något just nu. Som hans bror sa "Finner inga ord"...

Men kan ju ärligt säga att jag grät själv i slutet när familjen stog ihop samlade och kramades då tårarna rann och försöka peppa varandra för att säga något. Bröderna tackade alla och berättade lite historier. Precis i slutet kom dottern fram och stor grät, hon var helt förstörd och ville att alla skulle veta att han var världens bästa pappa och att hon älskar honom. Ush vad det sved i mitt mamma hjärta! Fy!
Att så små älskade barn får gå igenom detta. Speciellt dom med all media...

My heart goes to you...

Måla, måla, måla....

2009-07-06 ι 22:55:06.. Hem & inredning 4 Kommentarer

Idag var vi och hjälpte Emms och Timpa med nya lägenheten.
Dagens grej var att börja måla i Julias blivande rum. Jag och Emms fick måla i omgångar upptill då vi hade bara en stege + att det var skit jobbigt att stå så med armarn/händerna när vi är så korta, hehe. Någon var ju tvngen att kolla barnen också, så dom inte lyckas göra som Jullis - klättra upp i fönsterbrädet inne på toan och gå ut på en av balkongerna som dessvärre renoveras och har då inga kanter = LIVSFARLIGT. Men vi har då alltid pejling, haha. Bara snabba och busiga Jullis som alltid hittar luckor. Busfröt!

I morgon ska vi dit igen och fortsätta, jätte kul! Och då hinner vi nog måla klar Jullis rum och kanske även Emms och Timpas sovrum. Börja på det i alla fall. Sen nästa vecka så ska det in med nya golv hos Jullis då man riktigt mår illa av dom som nu är. Emelie tycker dom är förskräckligt gräsliga medans Plutten (Timpas pappa) inte kunde se något fel i det. Haha!




TEJ's new home...

2009-07-06 ι 22:37:34.. Our life 4 Kommentarer

Så här ser många delar utav Timpas, Emms och Jullis nya lägenhet ut - en 3:a på ca 80kvm. Underbar!
Nu ska bara sovrummen renoveras och sen börjar inflyttningen...


Highway to sleep

2009-07-05 ι 23:47:20.. Foto - City & natur 1 Kommentarer

Avslutar denna kväll som lyckades bli sen trots tröttheten och tänkande på att komma i säng tidigt.
Men så blir det ganska ofta när man har barn. Får ju sin lugna data tid nu på kvällen och så fastnar man, haha. Vilken människa som helst vet ju om den här "fastna-vid-datan-tid". Klockan bara springer iväg som på en motorväg. Gasen i botten! Men nu tvärnitar jag och slänger mig i säng. Good night!


The world

2009-07-05 ι 21:50:40.. Our life 3 Kommentarer

Var vill man åka om man ska utomlands?!
Är jätte velig fram och tillbaka med var jag skulle vilja åka. Dröm och längre fram i tiden så visst, då vet jag ju var jag vill men lite i nu tiden liksom.. In real life right now. Finns mycket resor till Tunisien, hmm? Turkiet (har jag ju varit redan). Mallorca (också varit innan och sen lite tråkigt) Grekland, väldigt mycket grekland. Bulgarien, vad gör man där? Egyptien (redan varit men skulle försej inte tacka nej igen). Men var vill man?
Ska ju vara barnvänligt med Leon liksom och mysigt. Klarar inte av någon stressig turist ort, big no no!

Åh skulle vilja åka någonstans nu!!

Cheerleading EM 2009

2009-07-05 ι 15:51:57.. Foto - Övrigt 0 Kommentarer

Dom svenska mästarna - Power cheer and dance Eagles kom 5:a i Em 2009.
Tråkigt då dom hade kunnat få en mycket mycket bättre placering om allting gått som planerat, men det kan det nästan aldrig göra. Tänk att ni är ändå bäst i sverige! Woho...












Sötmupparna

2009-07-05 ι 11:13:06.. Leon & hans vänner 3 Kommentarer

Vad är det här för små sötmuppar för så länge sen? Tänk vad stora dom blivit på bara några månder.


Julia och Leon i april i år.

No medalj...

2009-07-04 ι 22:18:41.. Our life 0 Kommentarer

Det gick bajs på EM. Fasiken så tråkigt....
Emms var dock super duktig och gjorde allt hon skulle med råge. Oj vad underbar den människa är!
Men som sagt, dom tappade en del och dom delar har dom aldrig haft problem med. Kanske lite mycket nerver nu då? Kanske lite för säkra? Hehe. Men dom kom i alla fall 5:a så det var ju ingen sista placering direkt. Men oj om dom hade satt sina greje och gjort allt på topp, då hade dom varit farliga.

Bilder kommer i morgon då jag är hemma hos mamma ikväll och har inte min egna dator + sladdar.
Så ni får hålla ut och vänta till i morgon, då kommer bilder på underbara Emms och teamet. Ni är ändå bäst Eagles!

EM - EM - EM!

2009-07-04 ι 09:25:43.. Our life 0 Kommentarer

Kan ni fatta att Emelie ska tävla i EM?! Helt sjukt ju... Och skit stort tycker jag. 
Eagles är liksom bäst i sverige och nu ska dom tävla om titeln bäst i europa. Coolt va? Så idag ska vi åka med Timpa och Jullis bort till något på N - nyköping, norrköping? Hmm, inte alls rätt! Vi ska till Oxelösund tydligen. Lyckas alltid glömma bort. Så efter lunch och sovande bär vi av. Dom ska tävla runt 5 och prisutdelningen är vid 7. Dom tiderna lyckas ju aldrig hållas, haha. Så vi får se när dom tävlar + när priserna kommer ut. Närmare 8 halv 9 tror jag.
Men vem vet? Dom kanske överraskar med att ha värsta planerat in i minsta detalj och allt flyter på enligt tidsplanen. Äh, skiter i tider i alla fall. Vi ska få se sveriges bästa cheerleading team tävla mot europa.

GO EMMS, GO EMMS! GO EAGLES, GO EAGLES!

Så nu håller vi ALLA tummarna runt 5 tiden och hoppas på en bättre plasering än förra året då dom kom 3:a.
Åh så kul vi kommer att ha, peppad peppad!

Seeeeeeemester

2009-07-03 ι 23:19:30.. Our life 2 Kommentarer

Kom och tänka på riktigt att igår var det sista dagen för Leon hos dagmamman inför sommaren.
Sista dagen på hela 4,5 vecka. Det är ju en evighet...
Tror att Leon kommer sakna kompisarna för han trivs så otroligt bra där, tur att han ännu inte fattar vad en saknad är bara. Men jag kommer också sakna Ewa. Jag blir glad varje gång jag går dit och lämnar Leon. Inte för att jag blir glad över att lämna bort honom (för det är det tråkigaste, skulle vilja vara med honom varje sekund) utan över att jag vet att han har det så bra där. Att det är så otroligt bra, roligt och underbart.
Åh vad jag älskar dettat , detta dagmamme liv.

Anw, idag var det sista dagen jag jobbade också. Så nu har vi semester i hela 4 veckor. Tills vecka 32...
Såå.. Nu ska det börjas tänka ordentligt. Vad ska vi göra? Har en semesterkassa över betänktningarna och budgeten. Så, nu ska jag bara välja. Helst skulle vi ju vilja ha med oss gott sällskap men annars drar jag och Leon själva, för jag har lovat mig själv att vi ska ha semester i år och då ska det ske!

You where always there beside me

2009-07-02 ι 20:51:39.. Foto - City & natur 2 Kommentarer

This feeling, like no other... I want you to know....


Mys i Nacka

2009-07-02 ι 20:44:58.. Foto - City & natur 1 Kommentarer

Ett par bilder från var jag, mamma och mormor mös idag. Hemma hos mormors vänner - Gunilla och Mats.


Grillkväll

2009-07-01 ι 17:09:06.. Our life 0 Kommentarer

Nu står kakan (som jag skulle baka för flera dagar sen) i ugnen. Vanilj sockerkaka med jordgubbar i, låter ganska smarrigt va? Speciellt när det är färska jordgubbar i. Mumma!
Om en stund kommer Fjun hit också då vi ska grilla tillsammans. Egengjord potatissallad och massa gott, så har vi kakan till efterrätt sen och vem vet om något mer tillkommer. Anw, det ska bli super gott att grilla då jag läääänge väntat på det nu, inte så kul att grilla själv och ingen kunde göra mig sällskap tidigare i vecka.

Nu ska dock Leon få min uppmärksamhet då han inte alls värkar speciellt road över att jag sitter här. Sätta på lite bra musik och bara chilla lite innan Fjun kommer. Låter som en bra idé, mysigt.

Min tjockis

2009-07-01 ι 17:01:49.. Leon i bilder 2 Kommentarer

STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December