Gott nytt år!

2007-12-31 ι 15:45:51.. Our life 0 Kommentarer

Ville skriva en sissta gång här på bloggen. En sissta gång innan det här året är slut..
Jag kan fortfarande inte förstå att det är nyår. Att julen ens har varit. Ja, det har inte varit mycket feeling i slutet av detta år. Är bara tvungen att lägga in att här hemma är det helt kansigt. Jag sitter i fotöljen vid datorn, mamma fixar med maten ute i köket och så sittet C och skrattar, ska det vel vara, som en gris så till och med hundarna börjar skälla på honom. Ja herregud.
Ja nu vill jag i alla fall önska er alla ett Gott Nytt År!
Hoppas att ni får det trevligt ikväll som jag ska ha med min mamma och syster för första gången på flera år.

See you next year.

Bloggstrul..

2007-12-31 ι 15:37:43.. Our life 0 Kommentarer

...igår kväll. Ett tag kom jag in och i nästa sekund så kunde man inte göra nånting.
Ändrade min design på igår - det jag hann. Så just nu ser det lite knasigt ut. Har faktiskt inte riktigt tid att fixa klart den idag. Så får vel skämmas lite längre.
Och nu i efterhand så vet jag inte om jag är riktigt nöjd med det ändå. Äh, just nu får det vara så.
Så, nyår idag.. eller ikväll. Ja, i natt då.
Just nu är det förberedelser inför maten här hemma. Mamma har gjort någon gucka som ska in crustaderna och nyss skalat potatisen.

image89


kycklingen i ugnen & iPoden såld

2007-12-30 ι 20:04:02.. Our life 0 Kommentarer

Nu har mamma och jag fixat in kycklingen i ugnen. Smeta på lite sweetchilisås, vitlök, citron och paprikapulver. Får se vad det blir för resultat.
Om det blir bra lägger jag upp recept ;o)

Idag har varit en sån där slödag. Inte gjort något nyttigt. Det ända är att jag fick min iPod såld. Jippi! Peter på Långa Gatan var en äldre man som ville ha filmer att titta på när han reser iväg. Han ringde mig när jag sov, halv 9 i morrse och sa att han ville ha den. Trodde absolut inte jag skulle ens få den såld. Och dessutom dagen efter jag la upp den. Och det var inte bara han som var intreserad. Har säkert fått 7 st mail från andra som var mycket intresserade. Men tyvär, tyvär. Bra för min lilla kassa i alla fall!
Dessutom när nya mobilen är på väg. Skulle ta 1-4 dagar att få den. Nu har det gått 1 och jag klagar redan. Måste ju vänta ända till nästa år. Hihi, vad bara tvungen.

Nej nu ska jag faktiskt gå ner och göra lite tillbehör till kycklingen som står och gassar i ugnen.
Skälla lite på Valle, som vanligt, och sen ta en tablett. Har en jävla halsbränna hela tiden. Blir galen!

Ha en bra middag!

R E A (?)

2007-12-29 ι 22:06:59.. Our life 0 Kommentarer

337304-82



Det var ganska mycket folk i stan men orkade inte bry mig om det då. Kopplade av alla stressade över extrema människor. Belv själv förvånad över att jag kunde det.
Slutade i alla fall med några grejer i påsar bara för att det var rea. Inte för att det var särskillt mycket rea på dem saker jag köpte men det känns ändå bättre när det är nån tia hit och dit som är nedsänkt. 
Till bebis blev allting från rea borden
Från Åhlens : 2 bodys, en tröja, ett par kallingtrosor, ett par duntofflor, en lite gosedjuris.
Från Lagerhaus :en liten gosedjuris till och en supermysig filt.
Jag fick faktiskt också något, då inte från rean men behlvande saker - en mascara, 2 glitterhårspray och en jätte glittrig fin ögonskugga från make up store. Ganska nöjd över dagens inköp men tråkigt att pengarna försvinner så lätt. Men helt ok när dem försvinner tillmesta åt bebisen :o) hihi.

julbilder

2007-12-29 ι 19:35:33.. Our life 0 Kommentarer

Lite julbilder från julafton hemma hos mormor&morfar

     
 

1. Mormors dukning
2. Gamal klapp - ljusstake från Berry
3. Herr Tomte
4. Herr nisse
5. Stora kulor i fönstret
6. Snögubbar i glas
7. Fjuns fina klapp

God morgon

2007-12-29 ι 10:25:11.. Our life 0 Kommentarer

Ush vilken natt!
Satt vid datorn i min säng hela kvällen. När man har mycket att kolla på datan så går kl väldigt snabbt.
Bestämde mig i alla fall för att stänga ner runt halv 12 (efter att jag la in min iPod för säljning här på bloggen). Vid 12 nånting så låg jag vel i säng för att verkligen sova. Men tror du jag kunde det eller?
Vred och väde mig mig i en halvtimme. Sen hör jag hur mamma gick och la sig men att Valle (ena hunden) inte kunde hålla tjäfften om alla spöken så hon gick ner med honom.
Runt 1 bestämde jag mig för att göra mamma sällskap för att jag var så förbannad att jag inte kunde sova. Tänkte inte ligga kvar där och vilja hugga ner någon.
Kände innan att magen kurrade så jag gick och tog en skål med youghurt. Den smakade inte speciellt gott men jag tryckte i mig det sissta. Valle låg självklart och små gnyffa där nere också. - för er som inte vet så är min hund extremt mörkrädd och tror han ser spöken överallt. Så han står, ligger, sitter, ja vad som helst, och bara uffar.
Mamma höll på bli galen och jag såg hur hornen kom ut ur pannan på henne.
Efter kl 2 så orkade jag inte ligga där nere längre. Medium på tv400 var slut och jag vägrade titta på något mer. Kände inte för TV.
Pallrade mig upp för trappan och la mig i sängen. Tänkte att om jag kanske la mig på ett annat sätt, som jag inte brukar så kanske jag lyckas somna. Men ingenting var skönt. Tog bort alla kuddar längs vägen och tryckte mig upp där. Kände hur klämd jag blev mellan vägg och madrass. Men jag ville bara sova så jag låg där ett tag. Sen blev det bara för jobbigt så jag la mig på sidan igen. Då självklart när jag kände mig hur trött som helst ska lejonet där inne börja bugga. SNÄLLA LÅT DIN MAMMA FÅ SOVA!
Men inte det inte. Vet inte när jag somnade, och när jag väl gjorde det så sov jag i en timme och vaknade igen.
Ja ush, det var ingen rolig natt det här. För jag hade ingenting att göra heller. Om han varit ute kanske han hade skrikit och jag kunde ta hand om honom. Men ingenting nu. Hatade TVn, orkade inte sätta på datan. Skulle jag rita?

Jaja,
nu ska jag snabbt in i en dusch för att runt 12 kommer Fjun's mamma Eva och hämtar mig för vi ska åka till stan - Jag och Fjun asså. Titta på rean, om det finns något kvar vill säga. Hoppas för guds skull att det inte är smockat med folk. Vet inte varför jag försöker intala mig att det inte kommer vara det eftersom att idag är det lördag. Inte många jobbar och då åker ju alla in. Så passande när jag ska åka in. Haha. Detta blir kul att se hur jag mår när vi kommit hem.

Ha en bra dag du i alla fall. Åk inte in till stan. Det är mitt råd för idag.
Och jag är ju som sagt väldigt dålig att lyssna på mig själv. Haha.
Krams


iPod säljes !!!

2007-12-28 ι 23:26:51.. Our life 0 Kommentarer

Min iPod video 30 GB säljes!

MYCKET LITE använd, inga repor fram men dock lite där bak.
Då iPodar är extremt känsliga att få repor så tycker jag min är helt ok. Har alltid haft den i ett fodral.

- iPod
- standard iPod hörlurar (köpte nya 199;-, använda bara en handräknande gånger)
- sametsfodral
- usb kabel
- eluttagsförvandlare
- iPod "fodral" i ljusrosa skinn som kan ställas upp (värde 349;-)

1500 ;-

image70
    

bebislejonet ryter där inne

2007-12-28 ι 21:04:13.. Our life 1 Kommentarer

G o d K v ä l l !

Middagen precis avklarad, tung i magen och ont i ryggen. Jätte ovan att jag har ont i ryggen. Bak vid svanken och framåt vid höfterna. Visst jag är med barn, höggravid, men jag är inte stor. Jag borde inte klaga och ha ont när det finns andra som är dubbelt så stora. Dem kan klaga!
Jag vill inte vara en gnällspik. Nej jag ska inte klaga. Men kände mig jätte paff att jag har fått ont nu. Varför? Min lilla mage med min lilla bebis i. Ok, han är inte så liten längre, säkert lika stor som andras i samma vecka men varför är min mage så liten då? Äh, det är ju skönt. Men tråkigt, haha.
Well, well.
Efter handlingen på City Gross så var det IKEAs tur. Och jäklar vad folk det var. Helt galna också. Jag gick in bakvägen för visste vad jag skulle ha. Gick fram till en av datorerna och sökte upp var min låda var och gick och hämtade den. Höll sen på dö när jag såg vilka köer det var. Skulle jag stå där i typ 1 timme eller för EN vara? Men det finns ju snabbkassor. Thank God for that!
Nu dessutom har dem kommit med snabbkassor där man skannar in sin egen vara så det gick hur smidigt och snabbt som helst. Blev en wienerkorv på vägen ut för magen höll p å vända sig ut och in samtidigt som han låg och sparkade för han ville ha mat.
Han har en tendens till att göra det när det är dax för mat för min del. Ja, hans också för den delen.

Nu tänkte jag gå in på H&Ms sida och snoka lite. Fick nya kattalogen idag och såg faktiskt vissta bra grejer. Ska kolla på internet var det var jag ville ha tänkte jag. Räkna lite på siffrorna och kolla om jag ska köpa något eller om jag ska låta bli. Låta bli så jag kan köpa en mobil kanske? Eller så lägger jag undan helften till en mobil och tar helften nästa månad. Äh, ska kolla lite i alla fall.
Känner i alla fall att det viktigaste just nu är lejonet där inne. Kläder, nappflaskor och småprylar. Snutte plutt.

Ha en god kväll.
Krams på dig


god morgon

2007-12-28 ι 13:32:04.. Our life 1 Kommentarer

God morgon eller God förmiddag i alla fall.
Mamma springer runt som en galen höna där nere just nu så jag måste gå ner och kolla vad hon håller på med. Låter lite knasigt där nerefrån.
Hon är inte riktigt på världens skratthumör just nu. Syrran gjorde inte saken bättre när hon ringer hit från en kompis 500 gånger och bara klagar och skriker i telefonen. Lägger på i örat och är skit otrevlig bara för att vi inte kommer gå på bio idag.
Hörde att dem nu bestämde att hon skulle i alla fall få gå med hennes kompis och att hon skulle pallra sig hit NU för att hämta pengar osv. Hon ska bara ha och ha. Enligt henne så får hon ALDRIG göra nånting med sina kompisar. Men allt dem ska göra kostar pengar. Och inte 10 kr utan hundralappar. Så hon kan faktiskt inte få göra allt helatiden. Men det förstår inte en 10 åring. Speciellt inte hon.
Nej, nu ska jag inte sitta och dumförklara syrran. Ibland så kan hon faktiskt skärpa sig och vara hur söt och snäll som helst. Men nu var det länge sen.

Anyway,
nu ligger han där inne minsann och bullar runt. Magen stog nyss åt ett helt annat håll. Han ligger ju nu med huvudet ner så känns mycket mycket bättre mot revbenen. Inte samma ömhet som förut. JÄTTA BRA tycker jag! :o)
Men jag kan forttafande inte fatta att han väger runt 2 kg och är över 40 cm nu. Min mage är fan inte så stor. Hur får han plats???
Men vi såg ju på UL:et i går att han ligger ju som en jäkla korv. Händerna och fötterna låg ju bredvid varandra. Mjuka ungar. Känner mig hur osmidig som helst nu. Ush.
Måste fan sära på benen rakt ut för att ens kunna knyta skorna. Och då känner jag hur benen håller på spricka. Herregud. Håller på bli en flodhäst. Hjälp!

Nu måste jag faktiskt gå ner och krama om min älskade mamma. Hjälpa henne med syrran..
Hej så länge.

Krams

ingen jul & bebisen olydig!

2007-12-27 ι 23:04:10.. Our life 1 Kommentarer

"Nu är det jul igen o nu är det jul igen.."

Ush, inte haft någon julkänsla alls denna jul. Nu är dessutom julen över. Snart nytt år!
Det året då lillen ska komma. Helt sjuk vad tiden gått snabbt även då den går långsamt. Hela december månad har bara runnit iväg tycker jag. Inte hafft tid att tänka framåt, det har ju bara kommit i stort sätt.
Idag åkte i alla fall jag och mamma till BB. Efter att ha gått flera dagar och varit orolig, och sen i går då magen inprencip inte fanns så kändes det så läskigt.
Vi kommer dit och den satte på 2 doser på magen som kollade hjärtljudet på lillen. Och dem fanns. Kunde pusta ut! Efter en halvtimmes lyssnande så sa dem att han verkar hur pigg och kry som helst men en läkare kom och gjorde UL för säkerhets skull. Och där låg han. Sparkade dessutom - men jag kännde det inte. Så antagligen har han sjungt in så långt nu och ner så jag inte känner honom på samma sätt. Men själklart då på vägen hem och väl hemma så satte han igång som en dåre och man kände hela benen och fotarna dras lägs hela sidan. Tack du!
Efter flera dagar av lugn och oroandes av mig så sätter han igång. Kände mig jätte fånig över att ha åkt in och kollar för att han var för still. Nä, nu får det bli lite pli på ungen. Så här får han inte göra mot sin stackars oroliga mamms!

För att det här inlägget inte ska behöva bli så jäkla långt så ska jag sluta nu. Kolla lite reor på internet kanske (?) Om det finns några..

Krams

God Jul

2007-12-24 ι 13:39:36.. Our life 1 Kommentarer

G o d J u l !
och ett  G o t t N y t t Å r !

önskar
Michis & bebisen

julafton

2007-12-24 ι 13:36:10.. Our life 0 Kommentarer

Ännu en gång - inte skrivit på länge.
Men får vell skylla på att det är jul nu. Trots att jag inte riktigt kan fatta att det är julafton idag. Helt sjukt.
Har just nu dushat och satte mig i fotöljen för att kolla lite här. Syrran duschade nyss och nu är C inne och duschar. Mycket duscha här. Men vi gillar att vara rena. Haha.
Nej men, mamma och jag satt och pratade om hur vi ska ta hem alla klappar vi får sen idag. Otroligt att det blev ganska många julklappar i år igen. I 2 års tid så har vi (mormor, morfar, mamma, christer & jag) sagt att vi inte ska köpa en massa onödiga grejer utan BARA det vi vill ha. Men vi får se hur stor högen är när vi kommer till mormor. Vi har ju redan åkt flera gånger och lämnat alla klappar till dem.
Men vi älskar att shoppa. Det finns inget stopp.
Ni skulle bara sett hur stor klapphögen var förra året. Det var lite fööööör mycket. Enligt mormor så var det mindre i år. Lite tråkigt, haha. Vet inte riktigt hur jag vill ha. Klagar när det är för mycket och när mormor säger att det är mindre så blir man också lite sur. Haha. Bortskämda är vi här i familjen.

Nu ska jag faktiskt upp och göra i ordning mig. Har ingen aning om vad jag ska ha under min lilla tunika aktiga klännings linne. Kanske räcker med bara strumpbyxor?
Men kanske ser ut som en fet ballong då. Hela magen i vädret och klänningen står ut 5 meter från kroppen och sen 2 fläskpaddor till ben som kommer ut. Haha, skulle säkert se skit kul ut.

1,5 timme kvar till morfar är här och hämtar oss. Skönt. Lagom med tid på mig. Inte för länge och inte för kort. Kanske aningen länge. Men får slöa lite med mascaran i handen. Måla lite i ansiktet. Haha.

God jul på er!!!


tjock om magen

2007-12-19 ι 22:49:21.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

M a g e n ställer sig lite åt olika håll nu rätt var det är. Stog i köken o gjorde en massa chokladtryfflar så avbryter mamma helt plötsligt och skrattar åt magen. Då låg han lite knasigt så magen stog rakt ut! Såg jätte kul ut.
Ja nu går tiden så himla snabbt men ändå långsamt. Tycker att det gått enormt snabbt nu till jul, men nu stannar det av lite och när man tänker så är det ju hela januari kvar och nån/några veckor ytterligare.
Blev så grymt sugen att shoppa massa kläder idag när jag och mamma var inne på en klädes affär. Hade så himla söta kläder. Men vilka bebiskläder är egentligen inte söta?
Nu bullar han som en galning där inne. Vill ut till mig!!! Haha. Ser längs hela magen hur han drar till ena hållet och tillbaka igen. Shreek örat försvann just nu, nu är den vanlig igen. Tills jag ställer mig upp och han lägger sig här framme igen. Skit knasigt hur magen verkligen ändras när han ligger på olika sätt. Men han gör verkligen som han vill där inne. Lyssnar inte alls på mamms, eller mormor. Eller jo, mormor. Hon säger "sparka och ge ett helvette för mamma nu" och det lovar jag, det kan han! Haha. Bortskämda prinsen - redan. Ojoj.
Anyway,
ska berätta hela dagen i morgon. Har inte tid just nu. Inte ork heller. Fingrarna orkar men inte huvudet och ögonen. Dem sviker mig! Haha.

God Natti, natti!
Krams

bebis och snart jul...

2007-12-17 ι 21:57:54.. Our life 1 Kommentarer

Ursh vad dåligt jag blivit på att skriva här nu förtiden.
Var hos barnmorskan idag. Har fortfarande den där himla "vikarien". Hon är så konstig. Men prinsen växer. Var uppe på "normal" kurvan igen efter att ha varit lite under. Han är nu ungefär 40 cm och väger 1,8 kg. Värsta stora killen ju!!

Var och käkade middag hos Henke ikväll. Massa snack och prat fram och tillbaka. Han hade tänt ljus och grejer, lagade middag så kände mig riktigt uppvaktad. Hihi. Inte så att ni ska uppfatta fel. Bara riktigt goda vänner, inget mer.

Nu ligger lejon prinsen och guppar runt riktigt mycket. Ganska obehagligt nu eftersom att det inte längre är några riktiga sparkar med fot eller arm för att han är så stor nu. Känner hur jag kan tappa andan ibland eller inte kan sitta ner. Men men. Helldre det än att han är stilla så man blir orolig om han finns kvar eller inte.
Han får dessutom gärna röra sig lite mer på dagarna. Lite för stilla nu tycker jag. Inge kul :o(
Även fast jag här om dagen kunde känna hans fot riktigt väl. Kände hur han drog med tårna längs sidan. Skit läskigt. Haha!

Nu ska jag titta klart på cityakuten och snacka lite med mamma om i morgon.
Åka till Anna och städa och sen runt halv 11 åka till täby för att fika med Lina och Bella med barn, tror jag, och sen jobba kl 4. Fullspäckad dag.

Ha en trevlig och skön kväll.
Ta det lugnt medans man kan, snart jul. Men din jul kanske inte är lika fullspäckad som våran. Fixa all mat, godis och allt runt omkring. Men vi är ju som vi är. FÖR mycket med allt när det gäller jul. Påsk, midsommar och annat också men vi älskar mat här. Haha. Så det blir så.

Krams på er

julgodis

2007-12-13 ι 22:14:28.. Our life 1 Kommentarer

Nu sitter jag och kollar på g o d i s r e c e p t . Ska nämligen ge lite godis i julklapp.
Hitintills har jag kommit fram till ett antal olika choklad tryfflar bla en pepparkakstryffel och saffranstryffel, sen fransk kola, olika småkakor och kokostoppar.
Har du något mer förslag?
Kommer bli hur gott som helst. Mums!

Nu åter till godis söket.

Heyhey så länge..
Krams


juklappar x 1000

2007-12-13 ι 16:30:18.. Our life 1 Kommentarer

G o d E f t e r m i d d a g / k v ä l l .

Trots att jag nu köpt klart alla julklappar med godo, och då vill jag säga med riktigt godo, så vill jag bara ut och shoppa mer. Massa, massa mer!!!!
Eller jag kanske inte kan säga att jag vill ut och handla juklappar. För jag vill bara köpa saker till bebisen. Massa fina påslakan set och mysgrejer till sängen. Små gulliga sparkdräckter och små söta tofflor. Gulliga nappar med tryck och tillhörande nappflaska. Fina bodysar och byxor till. Åh, kan man bli mer sjuk?
Men saken är ju att jag har inte överflöd, ännu *hehe*, så det är saker som jag behöver. Nu börjar jag riktigt känna hur nära det är. Eller hur nära det kan vara.

Efter den dagen då jag fick en "för värk" så sprack bubblan. Nu är det bebis på g. Och snart.

Men faktiskt, nu måste jag verkligen börja att handla in Allting. För jag tänker ju inte gå och panik shoppa när jag är riktigt höggravid och knappt kan gå. Haha. Inte för att jag tror jag kommer bli så stor men jag har ju för fasiken redan ont nu. Kan tänka mig då dagen innan förlossningen. Eller hela förlossningen snarare. Men jag ska inte klaga. Jag ger min lilla fina pojk ett liv :o)  ett liv som kommer förgylla min dag, min tillvaro, mitt liv.
Men om han kunde komma redan i morgon så vore det toppen. Hihi.

Ja, julafton närmar sig och jag är orolig för mammas del.
För hon har nämligen NADA juklappas klara. Vi får vell inga julklappar av henne i år. Får tillräckligt av mormor/morfar. Tja, nej då tror jag säkert inte.
Men jag tycker så synd om dig mamma. Varför tänker jag ju inte skriva här även då jag verkligen skriver allt jag känner för. Men mamma, min mamma. Jag älskar dig och att du älskar mig tillbaka och finns här är en tillräcklig julklapp för min del. Love you!

Have a good evening.
Krams

lucia

2007-12-13 ι 10:25:22.. Our life 0 Kommentarer

G l a d L u c i a ! 13 december redan.. myspys.

Ja och nu har jag inte skrivit på länge - igen! Men nu har jag en jätte bra ursäkt. Haha.
Bredbandet hemma är helt uppsnurrat. Det funkar inte. Så telefonen funkar inte heller typ, brusar som sjutton. Men vi har fått en sladd hemskickad så hoppas på att få hem den snart så att internet funkar. Inge kul annars.

Japp, sitter i skolan. Rast just nu. Efter lektionen är slut ska jag ner till Gudrun, studievägledaren, och snacka om hur det verkligen blir för min del i skolan. Har ju inte varit i skolan på många dagar nu eftersom jag haft så jävla ont. Inge kul asså. Men känner mig lite mer peppad nu och skiter därför i det. Just nu skulle jag bara vilja förminska mina revben lite. Dem är så JÄVLA ÖMMA! Ligger skitungen där inne och sparkar mot dem 24/7? Man kan ju börja undra.
Åt helvette ont gör det i alla fall. Speciellt när man sitter ner. Och det gör man ju i skolan. Kan ju inte stäla mig upp mitt i klassrummet bara för att jag känner för det. Haha. Skulle, skulle jag nog kunna men jag orkar ju inte stå i fan 3 timmar. Nej nej!

Alla juklapparna är klara. Är otroligt förvånad över det. Lättad också.
Satt i över en timme i går och slog in BARA Fjuns saker, 5 st paket. Blev jätte fina. Hihi. Så idag blir det vell någon annans tur. Asse kanske? Måste förbi mormor och hämta lite grejer så jag kan fixa en "sak" på hennes "sak".

Snart kommer Petra, min text lärare, så då bär hjärnan av på lektion igen.
Se you.
Krams

jävla gravidklagan, hörru du

2007-12-10 ι 22:57:58.. Bebisen i magen 2 Kommentarer

Ursh på mig, nu har jag inte skrivit här på nästan en vecka. Men jag har inte haft någon data tid. Hafft viktigare saker för mig. Och om jag inte haft det så har jag antagligen inte mått bra och inte orkar sätta på datan ens.

Ja det har varit mycket upp och ner just nu. Ont som in i helvette på höger revben. ÖMA SOM FAN! Så när man sitter också känns det ännu mer, för då trycks allting ihop. Så trött på det just nu. Ursh!
Sen i mellan åt så har det varit väldigt väldigt jobbigt att andas. Känner mig helt uppblåst. Jag själv och mina organ får inte plats där inne. Han bara växer och växer där inne men magen hänger inte med och trycker därför ihop allt. Det är ju säkert inte så men det känns så. Är helt ihop mosad.
Klagan klagan klagan. Herregud jag är ju bara gravid. Ska vara lycklig över krabaten inom mig. Men just nu orkar jag inte vara med barn längre. Och herregud det är fan 10 veckor kvar. Stackars mamma som får stå ut med allt klagande och tjatande. I feel with you!
Har dessutom lovat mig själv eftersom att jag hatar sådana kvinnor som är gravida och klagar. Och går som om dem hade en bomb uppstoppad i hela härligheten. Men men. Självklart ska jag själv sluta som en.
Dessutom har barnmorskan sagt att jag måste köpa en gördel som hjälper magen att hålla upp sig lite. Han ligger nog så långt ner, ingen tjejmage här inte, så att mitt bäcken har blivit mjukt och klarar inte hålla upp den tydligen. Eller vad sjutton hon sa. Det är i alla fall så att jag har ont mellan benen, vid ljumskarna och nedåt. Och det beror på att mitt bäcken är mjukt. Ungen och allt gojs och grejs där inne är för tungt för min kropp. Varför ska detta drabba mig?

Nej ursh nu får det vara slut med gravidklagan. Det är ju också... kul... mysigt... äääh... jaa... att vara gravid. Shit the same. I love my baby son in there.
Om han bara kunde komma ut nu så vore det bra! Jippi jey!

Idag när mamma och jag var på väg hem med hundarna så fick jag värsta smärtan längs vänster sidan och det stramade som tusan så jag kunde knappt gå. Senare på kvällen på syrrans basket, runt 8, så fick jag så igen. Var inte kul. Kände inte av honom alls då och tänkte att det kanske hände honom något. Kan ju inte sluta tänka det värsta. Men sen kom han där och sparkade till mig rejält så jag kunde inget annat tänka på att han nu skulle sluta i stället. Haha, jaa så man tänker. Så töntig. Men det är vell det man är när man är gravid. Överbeskyddande och orotänkande.

Well, well.. Nu har jag precis skrivit en önskelista som jag ska skicka till mormor efter beställning av henne.
Have a good night sleep. I hope i will.

Krams


julhandling - igen

2007-12-04 ι 22:15:51.. Our life 1 Kommentarer

Blev ingen skola idag för min del.
Det börjar med att mamma var på flytta om humör. Och när jag sa vad jag tyckte så flyttades sofforna i ett svep. Resultatet i vardagsrummet blev riktigt riktigt bra. Mycket mer öppnare och snyggare. Mer stilrent. Kommer bli ännu bättre sen när tapeterna kommit upp. Som vi hoppas få innan julafton!
Runt 11 så ringde mormor och frågade vad vi skulle göra med denna dag. Vi två hade ju bestämt att vi skulle ses i stan efter jag slutat i skolan och julshoppa, men det blev inte så för att jag kännde att det kan vi ta när jag redan är i stan, typ kommer från skolan. Men vi åkte i alla fall först till vällingby centrum. Jag blir lika förvånad varje gång jag köper något där att det är fan bra här. Har alltid tyckt att vällingby inte har någonting alls. Men nu efter allt bygge som fortfarande håller på så tycker jag att det blivit ganska bra. Alltid är det något man saknar eller som inte finns. Men så är det ju nästan alltid. Om man då inte åker till city.
Ja som sagt, jag fick hem en jäkla massa påsar idag. Kan ju inte skriva allt jag köpt här eftersom det finns vissa som läser. Hehe.
Men en del av Julias klapp, en av Asses och en av Claras. Men nu vet jag inte säkert om jag ska ge det till Clara. Blir tveksam. Hon kanske inte ville ha det. För dumt då kanske? Bättre att köpa något hon vill ha (?) Men har ingen aning om vad det kan vara. Måste prata med henne. Och Julia. Henne har jag ju inte hört någonting av. Bara köpt. Haha.
Köpte en massa smått och gott till mig också faktiskt. Kände bara för att köpa något till mig själv. Efter mycket om och men så slank det ner 4 runda glittriga röda ljus, en fin lyckta från indiska, lite glitter och dekorationer. Hittade en så fin ljusstake för dem fyra ljusen idag på indiska. Vita pärlor runt den. Så satte i dem fina långa glitterljusen jag köpte igår och virade rött glitter runt hela. Blev jätte snyggt, riktigt stolt! Så nu pryder den fint inne i det nymöblerade vardagsrummet.

Sitter just nu och funderar och skriver vad jag önskar mig. Måste ge en lista till morfar och mormor nämligen. Dessutom så måste jag se vad jag ska köpa och vad jag har kvar att göra innan jul nu.
Har beställt en komatta till syrran och det får räcka denna jul. Vet att hon kommer få 5000 andra julklappar av alla andra så hon blir nog glad för att jag i alla fall köpt en. Dessutom en som hon vill ha, tror jag. Har kvar :
Mamma. Vet en sak. Men mer? Något betydelsefullt.
Morfar. Ingen som helst aning om vad jag ska köpa till honom. Hjälp!!!
Mormor. Köpt 1+4 guldfat. Köpa något litet mer, men vad?
Christer (pappa). Köpt 8 snygga muggar.
Tess. Inte bestämt. Något bra tips till - till en jätte nära bra vän?
Julia. Vet vad jag ska köpa så inga problem.
Clara. Inte bestämt heller. Har förslag hemma men måste kolla vad hon vill ha.
Asse. Måste till Stockhome!
Så är det alltid massa smått och gott. Resten är klart! Men det kommer nog aldrig ta slut med julshopping för min del. Trots att jag måste spara pengarna. Åååh, jag är så dålig på det!

Nej nu måste jag faktiskt skriva lite annat och sen ska jag plocka lite här. See you!

Have a nice evening!
Krams


syster

2007-12-04 ι 00:02:45.. Our life 1 Kommentarer

   

Syrran fick lite ryck ute på promenaden.
Men hon är ju uppvuxen i våran familj så det är inte så konstigt då.


God Natt everyone out there.
Måste lägga bebisen i magen. Han har damp just nu. Ni skulle bara se hur jag sitter på stolen. Den är bakochfram och jag sitter gränsle över den och hönger över hela datan medans hela bordet skakar av min skrivare som skriver ut bilder på eddie och line. Och dessutom en massa bebisbuller som stör. *tjoho*
God natt nu, krams!

julhandling

2007-12-03 ι 23:00:09.. Our life 0 Kommentarer

Efter att slutat tidigt o skolan idag så åkte jag och mormor runt i barkarby och julshoppade. Trodde aldrig jag skulle hitta något men det visade sig vara en bra dag för julhandling. Och bra priser kom jag undan med också, tror jag. Haha.
Jag köpte :
- en julgardin att ha i köket till mamma som hon fick på en gång när jag kom hem. Jätte fin. Svart med röda, grå och vita hjärtan på.
- 4 st rödglittriga ljus. Att göra en fin ljusgrupp med till adventljusen som inte är gjord ännu, lite sen.
- 8 st koppar till Christer. 2 vita, 2 svarta, 2 ljusgrå och 2 mörkgrå. Jätte sköna och mysiga, tycker jag då då.
- klapp till mamma som jag är mycket nöjd med! (kan inte skriva vad det är här eftersom att jag vet att hon läser min blogg, hehe)
-
klapp till Clara
- klapp till Clara
- klapp till Fjun
Ja jag fick ihop ganska mycket i alla fall. Känner mig otroligt nöjd med dagens inköp. Ingen ångest. Bara ångest av att jag kanske inte köpte den och den och den. Men inte över det jag köpt. Alltid bra det!

I morgon hoppas jag på mera klappinköp. Han fortfarande ingen aning om vad jag ska köpa til Fjun. Visste först men inte längre. Och Asse klappen har blivit lite tveksamt. Får se. Hittar förhoppningsvis något bra i morgon! Wihuw.

Kramskrams

virriga läraren

2007-12-03 ι 20:11:43.. Our life 0 Kommentarer

G o d k v ä l l !
Igår var vårat bredband helt fucked up. Ingenting funkade. Varken jag eller mamma kom in på internet så jag fick inte skriva klart det jag tänkte igår. Inte för att jag kommer ihåg det nu men.. What ever, sånt händer och sker.
När jag kom till skolan idag så får jag reda på att min lärare sagt upp sig. Anledningen var att hon kom full till skolan och undervisade och många föräldrar hade tydligen innan det ringt och klagat på henne. Visst, virrig, det kan jag hålla med om. Det kan nog dem flesta. Men jag trodde aldrig att det var så stort. Så det var vell droppen att hon kom berusad till skolan och stank sprit. Herregud asså.
Jag och Fjun som hade suttit och garvat åt henne den dagen för att hon betedde sig konstigt. Ja det kan man nog säga att vi tydligen hade rätt om.
Så nu har vi ingen mentor kvar. Hoppas på att få det inom kort!!!! En bra nu. Som vet vad h*n håller på med. En snygging kanske ;o) hahaha.


babykicking

2007-12-02 ι 21:22:55.. Bebisen i magen 1 Kommentarer

image66

Bebisen s p a r k a r som sjutton just nu. Boom, boom.
Magen flyger hit, magen flyger dit och magen flyger upp och ner. Helt sjukt hur stark han är där inne. Att inte skinner går sönder. Haha. Det är ju jävligt tur det. Är i vecka 29, går in i 30 på tisdag - helt sjukt.
Only 10 weeks to go thene. Omg.

Leon Joy Lexus - hetast under namn bestämmning just nu!
Dessutom dubbelt efternamn. Bergh Rosén.
Vad tycks?
Några andra förslag?!

familjen lundström

2007-12-02 ι 17:20:38.. Our life 4 Kommentarer

Var och fotade familjen Lundstöm lite idag.
Hade ju tänkt att ta lite roliga snöbilder men inte så lätt när det inte finns någon snö. Fick några hyffsade bilder i alla fall. Även fast jag kunde tagit bättre. Hade ingen bouncer på blixten så det blev lite knasigt.
Får se. Kommer gå ner till henne flera gånger och fota. Kanske kidnappar dem någon dag för att få riktigt fina och roliga bilder. Eddie var lite stel idag.
Men dem är så söta. Eddie och Line. Eva och Mats. Den perfekta familjen!

     

Anyway,
nu sitter mamma i soffan och förbereder maten. Hackar en massa potatis. Mums!
Magen kurrar så får nåog hjälpa till lite för att maten ska bli klar innan midnatt :o)

B y e !


sov gott

2007-12-02 ι 01:10:25.. Our life 0 Kommentarer

G o d N a t t !
Nu har mamma släkt hela huset, även mitt rum nu. Så nu ska jag stänga ner och sova.
Får hoppas att det går. Eftersom näsan är helt täppt och halsen tjock. Vi försöker ändå. Är så himla van vid det efter 17 år så jag fixar det.

Puss & krams

80 dagar kvar till bebis

2007-12-01 ι 21:43:16.. Bebisen i magen 1 Kommentarer

Tänk att  m i n b e b i s  är så stor nu.
Satt och tittade på förlossningskleniken på tv4 fakta. Där var det en liten bebis som kom redan i vecka 29. Som jag är nu. Han var så stor. En hel bebis. Helt klar.
Sjukt hur stor han är trots att magen inte är det. Tycker att den borde vara dubbelt så stor för att han ska få plats där inne. Men han är ju där och magen är inte så stor.

Just nu ligger han och sparkar. Nu är det bara höger sidan som gäller. Känner långt ner i mitten och sen långt upp till höger hur han sparkar där samtidigt. Då fattar man lite hur stor han blivit. Mammas lilla kille.
Måste resa på mig snart och sträcka lite på mig. Han ligger lite konstigt så det är jobbigt att andas. Dessutom när jag är hur tept som helst i näsan och tjock i halsen. Låter som en gammal wiskey kärring.
Nu när jag sitter ner och gör ingenting. Tv är inte på så det är tyst. Då känner man och hör man hur han bubblar omkring.

Nu väntar "Troja" på mig..

Hej så länge.

mat, mat & mer mat

2007-12-01 ι 18:02:26.. Our life 2 Kommentarer

Nu börjar jag känna hungern i magen. Borde nog ner och äta just nu.
Mamma tjatar som en galning : Vad ska vi göra åt saken nu då? Mat? Vad ska vi äta? Hallå? Ska du ha mat eller? Så jag tänkte dra ner henne i håret nu, om jag orkar, så hon också äter något. För jag tror att hon också är hungrig. Varför tjata så mycket annars? DU ÄR OCKSÅ HUNGRIG!!! haha. Gullig dig!
Får se vad vi hittar. Alltid finns det ju något. Även fast det inte alltid blir lika gott. Vi är som sagt bäst på att gucka ihop något. Som alla andra inte gillar, BARA vi. Nu är det ju också bara vi två som ska ha så det ornar sig nog.
Wish me good luck in the kitchen?!

Bye !

glögg

2007-12-01 ι 17:30:54.. Our life 1 Kommentarer

Var ju tvungen bara att göra lite juligt på sidan här.
Kommer hinna ändra en massa innan julen är slut. Haha. Blir aldrig nöjd. Ska bara ändra och ändra. Men just nu så har jag inte riktigt tid för det. Grannarna kommer över på glögg. Jobb på måndag och dem vill ju dricka så därför kommer dem idag tydligen.
Jag och mamma får hålla oss till varandra, så vi klarar oss igenom detta. Hihi. Nej inte så farligt. Får vi hoppas. Om nu inte hon kommer in och redan för druckigt inne hos sig, som hon brukar ibland. Då blir det inge kul. *snack snack snack*  Hon är en jävel på snacka nämligen.

Någon som ska på glögg middag i morgon?

Se you, Krams

lekte i photoshop

2007-12-01 ι 16:04:24.. Our life 1 Kommentarer

image55

Satt och lekte lite i photoshop. Fick ihop en liten julren tillslut i alla fall. Haha.
Inte för att den var särskillt vacker. Eller bra gjord.
Men men.. Så här blev den.

julpynt

2007-12-01 ι 12:59:00.. Our life 1 Kommentarer

Nu ska jag och mamma gå ut och hämta julpynt och försöka pynta upp lite.
Helt sjukt att det är jul redan. Känns som om mormor fyllde år för inte länge sen och det var i september. Tiden bara rinner iväg när man har roligt. Haha.

Well well, nu bär jag och mamma ut för att dansa lite med tomtarna och leta efter pyntet.
"Rajraj dadajdaj"

Se you later..
Krams

1 dec

2007-12-01 ι 12:02:05.. Our life 0 Kommentarer

image54


God morgon! (eller snarare god förmiddag)
Har just nu suttit och kollat på filmen - Blades of Glory - under frukortätningen. Helt sjuk film, men ändå inte överaskande rolig. Förväntade mig mer.

1 december idag då. Herregud vad tiden går snabbt. Första advent i morgon och drygt 4 veckor kvar till julafton. Första luckan ska öppnas. Oj!
Känns inte rikgtigt så. Ingen snö, inget fint vinteväder. Ingen julkänsla. Men den kanske kommer fram nu när pyntet kommer upp. Sett julstakarna lysa genom fönstrena i många fönster. Men inget här ännu. Mamma och jag går vell ut idag eller i morgon och hämtar in lite från förådet. Åh, älskar att pynta!!! Vem gör inte?
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December