Sista juni

2010-06-30 ι 20:32:20.. Our life 0 Kommentarer

Onsdag.. dagarna flyger förbi och jag känner hur snabbt veckorna går. Helt plötsligt är det en vecka till som gått..
Dagarna är varma, det känns på jobbet där vi står med varm mat upp till halsen på oss när vi emellan åt springer till frysen och stänger in oss för att kyla ner.. haha! Inga sitter heller inne och äter, så varmt är det på Boden.
Men icke ska man klaga, det är detta vi har längtat efter. (dock när man är ledig)

Jaja, veckorna går och snart kommer även semester. Jag längtar!

God morgon!

2010-06-28 ι 08:35:19.. Our life 0 Kommentarer

Måndag morgon, och vad det tillför.
Önskar jag kunde få vara hemma denna vecka för att vila upp armen helt och bara umgås med Leon. Men icke sa nicke, jobbet väntar och det är väl lika bra det. Sen är det bara raka vägen hem för att stoppa in all nytvättad och vikt tvätt och städa av lite innan middagen ska göras. Hm, vad blir det idag? Kyckling..? Inte bestämt mig ännu.

Anw, hoppas att solen tittar fram och ger lite ljus i tillvaron idag.
Känslor.. Tankar.. Ja tänk att något så underbart kan vara så otroligt stressande och oroligt.
But so long amigos

Söndags sysslor

2010-06-27 ι 18:34:43.. Our life 0 Kommentarer

Ja herregud vilket drag det var här då.. haha, inte.
Söndag idag och ännu en helg och vecka har passerat. Maten står på spisen, italienska köttbullar med basilika i tomatsås med pasta, och all tvätt är nu i maskin och väntar otoligt utanför. Men vi väntar bara på att J som var tvungen att åka iväg och jobba lite snabbt ska komma hem så vi kan äta först. Shrek är också igång för fulla muggar och Leon ska komma in till mig och berätta varje rolig sak dom gör.

Han lyckas dock ramla varje gång, klumpig?, och kommer in och vill ha en puss på pannan eller magen eller foten eller handen. Men en puss och klapp på det onda och sen är allt frid och fröjd!

Konstig vecka

2010-06-23 ι 13:58:15.. Our life 2 Kommentarer

En spricka i mitt nyckelben och ömmande arm + hand hänger nu på mig.
Tar ett tag att skriva ett inlägg då jag bara gör det med min vänster hand pga att det gör skit ont att använda höger-handen. Men det blir nog la bättre snart.. Hemma dag2 idag då, knaprandes på alvedon och ipren så försvinner i alla fall huvudvärken som också suttit i sen hammaren kom på besök.

Nu ska i alla fall en damsugning tas igång innan jag ska slänga ihop en kaka vi ska ta med till middag hos Carro och Niklas ikväll. Är lite sent ute så får tyvär låta bli att göra något för avancerat och lång-tänkt kaka. Nej ska söka lite på recept.nu, lär nog bli ett recept från Leila.. som vanligt, haha!

Ha en fortsatt trevlig, solig och underbar dag som jag!

The end

2010-06-23 ι 13:43:28.. Leon i bilder 0 Kommentarer

Nu tänker man tillbaka och undrar vafan jag inte solade mer för när vi var i Tunisien. Varför stekte jag inte vid varje tillfälle jag fick? Jag undvek i stället solen, då tillsammans med min son och spenderade lite mer tid med honom.
Vi hade i alla fall en helt underbar resa (för flera veckor sedan nu) och jag är jätte glad över att jag fick spendera den med mina älsklings killar..!

The end..


Mysiga stranden vi bodde på..



Jag kan faktiskt..


...simma, simma, simma!

Tunisien - första doppet

2010-06-23 ι 13:17:53.. Our life 1 Kommentarer



Otur

2010-06-22 ι 09:08:09.. Our life 1 Kommentarer

Har man otur eller helt patetiskt tur eller?
Jag verkar ha kommit in i värsta knas och galen perioden i livet känns det som. Från att ha ramlat i trappan med Leon och trott att han skulle dö och jag fick hela ansiktet blåslaget så har jag nu ännu en gång varit med om något galet. Bulan i pannan från trapp-fallet har nys försvunnit och då lyckas jag med något nytt..

Igår efter jobbet fick jag en hammare rakt på axeln, några cm ifrån huvudet liksom. Så man kan väl säga att tur i oturen fick jag den på mig. Den ramlade ner från en byggställning som är precis vid jobbet när jag var på väg till tunnelbanan för att åka och hämta Leon. Fick en ordentlig smäll i alla fall då jag ramlade och har nu skit ont i hela armen. Det strålar ut i hela handen och så fort jag rör handleden så blixtrar det till.
Olyckan är i alla fall anmäld och jag ska till läkarn idag, därav är jag hemma från jobbet. Inte speciellt smart heller att detta hände då jag i mitt yrke använder hela armarna 24/7 på jobbet. Som kock/servetris så kan man ju inte ha en handikappad arm att jobba med. Jaja, min tur..

Idolen morfar

2010-06-21 ι 08:35:48.. Our life 0 Kommentarer

Haha shit vilken morgon.
J's klocka ringer och han går till jobbet, jag som ska gå upp 20min senare ligger och tycker det är jätte skönt att snooza i sängen. Leon hade vaknat så stängde av alarmet på mobilen. Men ungen somnar om och självklart jag med så vaknar när jag skulle åka för att lämna Leon. Panik!

Eftersom att Leon går kvar hos dagmamman där vi bodde förut så tar det mig en bra stund att komma dit och sen till jobbet för det är åt helt andra hållet så kunde omöjligt hinna åka och lämna honom. Fick därför snabbt ringa mamma som jag vet är hemma men som nu tydligen passande var i Jönnköping. Hallelujah vilken tur man har. Men tur i oturen så var min pappa C ledig denna vecka så ringer och halv väcker honom. Men han kom så glatt för att hämta Leon och Leon var så himla glad att få åka mormor och morfars bil till dagmamman. Morfar är Leons idol!

Bra start på morgonen för Leon i alla fall som fick träffa bästa morfar men mindre kul för mig att stressa.
Skön snooznig fick jag i alla fall, det är ju en bra sak. Haha..!

Helg

2010-06-20 ι 10:04:24.. Our life 0 Kommentarer

Dagarna springer förbi och jag hinner inte ens att tänka.
Måste ta itu med lite saker i veckan och lösa det till något bra men det ornar sig nog.. gör det ju alltid på ett sätt eller annat. Men irritatonen är hög på det ena och det andra och jag kan inte låta bli att frustrationen syns heller.

Leon min prins har i alla fall kommit in i värsta galen perioden. Han är super snäll och fin medans andra sekunden super trotsig och galen. Han lyssnar så fint på ALLA andra förutom mig.. Känner lite att jag satt honom åt sidan på sistonde också även om det inte är så eller menat så. Vi har liksom inte gjort något kul tillsammans på jätte länge utan bara allt tråkigt som att komma hem, äta mat, sova om vi inte handlat mat eller åkt iväg. Nej nu i veckan ska jag se till att få sluta lite tidigare någon dag så vi kan hitta på något kul tillsammans innan mysiga midsommar helgen börjar med massa kul.. förhoppningsvis bra väder så vi får en varm och solig afton att dansa kring stången!

Tunisien - frigunia zoo

2010-06-15 ι 19:57:11.. Our life 4 Kommentarer






Tunisien - dag 1 & 2

2010-06-14 ι 21:04:47.. Our life 0 Kommentarer

Ja första dagarna var ju ganska underbara, Leon hade ännu inte fått så ont i halsen och ingen halsfluss syntes till.
Vi utforskade området och tog en promenad till "magasin general" = skulle vara en stor supermarket där man kunde köpa mat osv. Men visade sig vara pytteliten och inte alls bra i gemfört med den vi hittade i grannstaden som var super fin och stor. Nästan liknande en fin butik här i sverige, helt otroligt!


våran strand.. 0m från hotellet






promenad längs den flera kilometer långa stranden


Måndag

2010-06-14 ι 08:09:30.. Our life 1 Kommentarer

God morgon alla skönheter!
Leon sov över hos mormor och morfar i natt så jag har ingen att åka och lämna och därav kunde jag gå upp mycket senare, ganska skönt faktiskt men nu saknar jag plutten så ska skynda efter jobbet och hämta honom. Skulle ju behöva åka och köpa skor och byxor till honom. Eller lite kläder över huvudtaget då mycket blivit bort sorterat på senaste. Lampa till hall och vardagsrum står på listan också, undra om det ska få komma hem idag..

Men får sen när jag slutar och när skrutten är hämtad. En kväll till Kista galleria i alla fall blir bra då dom har öppet till perfekta 9 så man slipper stressa när man jobbar. Borde finnas fler gallerior som har det så.. visst?

Nej nu ska jag äta lite frulle och klä på mig för att om en halvtimma åka iväg. So long!

i love you boys

2010-06-13 ι 21:54:02.. Our life 2 Kommentarer


Tunisien - på väg ner

2010-06-13 ι 21:42:19.. Our life 0 Kommentarer

Klockan 7.00 på morgonen lyfte vi från arlanda efter att ha försovit oss och nästan missat in checkningen kl 5.30.
Haha vilken mardröm det var då vi båda verkligen är så noga med sånt. Men min telefon fick för sig att inte ha någon signal på utan alarmet gick men vi hörde inget då vi snarkade som skönast kl halv 5 på morgonen.

Resan ner gick hur bra som helst. Leon satt så stilla så och klagade ingenting. Vi åt lunch och sen sov han middag så snällt på mitt ben innan vi landade, 4 timmar senare.


älskling och bus somsitter och tittar ut på flygplanen..




utsikt över alperna, vackert!

Im back!

2010-06-13 ι 21:17:17.. Our life 1 Kommentarer

Välkommen tillbaka, ni som fortfarande läser efter mitt så kallade super avbrott.
Ja det var inte riktigt planerat men så himla mycket att göra just nu bara och har inte alls haft lust att ens blogga. Men nu har jag super lust igen och hoppas på att ni åter igen kommer läsa.

Ska lägga upp massa bilder från tunisien så får vi fortsätta där!

Final countdown

2010-06-05 ι 16:57:41.. Our life 1 Kommentarer

Om en timma ska vi åka mot flygplatsen.. Hemma i sverige igen kl 1 i natt så nu är detta äventyr strax över.
Ganska skönt, har hemlängtan faktisk till sin egna säng och rutiner. Saknar massa mat, som SUSHI, god hamburgare, såser till köttet och underbart god fräsh sallad med fetaost och mozarella. Hur ska ja kunna välja vad jag ska äta dom närmsta dagarna? Haha.

Ja tunisien är verkligen annorlunda. Maten var inte bland det bästa utan mycket konstigheter, den senaste veckan hittade vi dock dom lite lyxigare restaurangerna efter desperat sökande och där fann vi mat lycka.
Gott saftigt kött, bra råvaror och helt underbara skaldjur. Borta bra men hemma bäst, är det inte så?

Ekonomisk sätt skulle jag gärna se att sverige låg på samma klass som här i tunisien för billigt gämfört med sverige är det ju definitivt. Vi har köpt lite små saker med hem, J kommer hem med mest saker och sen blir familjen offer för roligheter. Min söta mor fyllde ju också år nu när vi varit borta så en födelsedags present till henne väntar i nyfikenhet. Leon snappade med en giraff i sista minuten idag också på affären utanför i all lycka. Jag har nog mest kort med mig som minne, det bästa vill säga? Ett kort säger mer än tusen ord, ni har en del att vänta er dom kommande dagarna vill jag lova. Men först vill vi komma hem, i morgon ska vi också ha kalas för min J som fyller 22år. Firande hemma hos hans föräldrar och sen har jag lovat honom en tur på skön med båten. Så vi är tillbaka hemma i bromma på söndag kväll..

Nu ska vi säga hejdå till varma tunisien, underbar semester har vi i alla fall haft och det är ju huvud saken!
Peace out, love..
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December