Första paketet i morgon! Leon är jätte sugen.

2010-11-30 ι 19:59:52.. Our life 0 Kommentarer

img_0262 (MMS)

Första paketet i morgon! Leon är jätte sugen.


Tisdag!

2010-11-30 ι 08:17:46.. Our life 0 Kommentarer

img_0254 (MMS)

Nu har vardagliga tisdag börjat.. Dagmamma och jobb kallar. Vill vara hemma och julpyssla!


Kalender paketen!

2010-11-30 ι 07:41:32.. Our life 1 Kommentarer

img_0253 (MMS)

Varför ska jag alltid vara så avancerad och krånglig? Leons kalender paket börjar ju nu i morgon, och jag tänkte att istället för att slå in dom i papper så köper jag lite tyg och syr påsar, enkelt och snabbt. Men icke sa nicke, satt hela kvällen igår och sydde dessa påsar, plats för band och blabla.. Blev alltså väldigt komplicerat!  Men men, fint kommer det säkert bli när jag satt band i alla och hängt upp dom. Mer pyssel idag alltså!


God morgon måndag!

2010-11-29 ι 08:19:36.. Our life 2 Kommentarer

img_0252 (MMS)

Idag är det måndag och vi är glada att äta lussebulle och varm choklad till flingorna! Jul, mysiga jag-kommer-bli-tjock-jul.


1:a advent

2010-11-28 ι 10:44:53.. Our life 3 Kommentarer

Idag är det redan FÖRSTA ADVENT, på onsdag är det första december.
Åh nu börjar julafton verkligen närma sig med stormsteg, att Leon kommer få kalender-paket varje dag gör ju känslan ännu mer verklig och stor. Nu kan det börja pyntas, nu kan det börja shoppas! Har ett måste att köpa varsin ny jul-strumpa till oss alla 3 men annars kommer nog inte så mycket mer pynt att köpas i år för vi ska snart flytta så det blir prioriterat nästa år! Men en slinga ska upp på balkongen utanför bara för mys-faktorn!

Nu är i alla fall första ljuset tänt och jag och Leon ska baka lussebullar nu!
Älsklingen blev utdragen på snöröjning tidigt i morse / natt så han kommer hem om ett par timmar kanske. Då ska vi antagligen dra oss ner till julmarknaden här vid oss på Ålsten och sen blir det en tripp till uppsala och glo på julklappar i centrum och sen middag hos svärföräldrarna - Mats & Maria.

Trevlig första advent!




Friday!

2010-11-26 ι 07:50:42.. Our life 1 Kommentarer

idag fanns ny mjölk och nya flingor att bjudas till frukost


God morgon i detta snö-väder. Åh vad mysigt det är med snön ute, underbart!
Dessutom är det ju fredag = helg! En vecka med en dags ledigt så där i mitten gör susen, finner nya krafter och veckan går helt plötsligt dubbelt så fort. Vi borde egentligen redan åkt till dagmamman då det är massa förseningar och dyligt med alla bussar osv ang denna snö (varför lär sig inte sl det varje år?). Men både jag och Leon vill se tomtens lärling Nicolas på bolibompa som nyss börjat. Sen kan vi slänga oss ut i denna snö i tankar om tomten och julen.. haha!

Efter jobbet ska vi se om shopping eller bank ärende väntar. Sen borde vi åka förbi min mormor och lämna ett par kartonger på hennes vind så vi kan ta fram jul-kartongerna! Spännande. Köpte fina block-ljus igår från Sia men måste hitta något fint fat att ha min planerade adventsgrupp på. Hittade inget bra igår när jag panik / snabb köpt ljusen, hade inte tid att glo i affärer utan gick bara igenom NK då jag skulle möta chefen där. Älskar NK under julen!

Middag a la torsdag

2010-11-26 ι 07:41:20.. Mat/recept 1 Kommentarer

Tänk vad gott en så enkel middag kan vara ibland!
Lite färsk pasta, creme fraish, bacon och körsbärstomater. Hallelujah i min munn i alla fall!



1. Koka den färska pastan och knaper-stek baconen.
2. Hetta upp creme fraish i en kastrull så det "smälter" och smaksätt med vitt vin och örtsalt. Enkelt!
3. Klyfta körsbärstomaterna och marinera dom i balsamico, flingsalt och svartpeppar.

Blanda pastan med creme fraish-såsen och häll över tomaterna och bacon. Smaklig enkel-men-god måltid!

Bebis - v.31

2010-11-25 ι 21:10:26.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Vinterland

2010-11-25 ι 20:59:48.. Our life 0 Kommentarer

Våran torsdag började inte alls så kul. Leon ville sova mer, trots att vi gick upp 20min senare än vad vi brukar. Och jag hade super ont i bäckenet så jag knappt kunde ställa mig upp från sängen. Men staplade till toan och sen vidare, det drog ut sig och började ge med sig efter några varv i lägenheten men inte var det kul.
Mjölken hade gått ut så inga flingor blev det i morrse heller..

Annars, på väg till dagmamman lättade både mitt och Leons humör. Jag kände mig mer utvilad, var ju ledig igår och kände helt plötsligt hur otroligt mycket mer kraft jag hade och försökte busa upp Leons halv-taskiga humör. Vi kastade lite snö och sparkade på alla högar. Och vips så var vi båda på strålande humör.

Det öste ner med snö och jag fick sån otroligt vinterkänsla. Nu är det vinter på riktigt och jag blev bara mer och mer lycklig ju mer jag insåg att det snöade och advent i helgen kanske blir vit. Det är julmarknad vid ålsten, brevid mig, på söndag och jag funderar starkt på att ta Leon i pulkan och gå dit och mysa hand i hand med min älskade pojkvän. Behöver lite jul-love och vad är inte bättre än en julmarknad som kanske bjuder på brända mandlar, söta jultomtar, lussebullar, varm choklad och snö. OCH bus med mina pojkar = pulka åkning och massa pussar!

Ledig lill-lördag

2010-11-24 ι 09:02:04.. Our life 2 Kommentarer

Leon i sitt korta hår + skjorta som han önskar sig mer i julklapp


Onsdag och vi är lediga här hemma.. eller nej älsklingen jobbar men jag och Leon är hemma.
Vi ska träffa Emelie och Julia, som L har längtat! Igår är jag berättade att vi skulle träffa dom insesterade han på att han ville åka nu på en gång och satt och "grina" lite över att klockan var läggdax och inte lekdax med sin prinsessa. Han har berättat att han ska köpa en fin julklapp till henne så hon kan vara hans prinsessa. Haha, vilken fantasi och idéer barn har ibland. Var han fått att hon är hans prinsessa från är bra fråga? Lite självgod, hehe.

Anw, frullen ska ätas nu och L ska bestämt ha på sig sin skjorta trots att jag bett honom flera gånger att byta om till kläderna jag lagt fram. Men är ju trots allt en ledig dag med mamma så han får väl "bestämma-allt-idag". Vilken lunch vi ska äta och vad vi ska göra. Ibland måste man skämma bort dom små liven lite!

Our 2011

2010-11-23 ι 21:15:00.. Our life 0 Kommentarer

Det händer.. 18februari.. jag är lycklig men ändå lite rädd.
Nästa år är vårat år, det kommer hända mycket och jag är så himla glad att jag har er mina killar!

+ att i februari kommer bebis? (hmm kanske januari) och Leon fyller 3. Ja vad mer kan jag säga? Februari is the shit!

Kärlek

2010-11-23 ι 09:26:42.. Leon i ord 2 Kommentarer

Leon har varit den bästa och sötaste denna morgon.
Slutade med att jag inte ville åka hemmifrån utan blev lite sen, men det gör inget.. Det unnar jag mig och honom idag faktiskt! På vägen till dagmamman har han i alla fall suttit och pussat på mig, höll i mina händer, ville kramas hela tiden och sagt att han älskar mig jätte mycket. Åh han kommer med så gulliga och roliga frågor nu förtiden, tex "varför du så snäll mamma?" , "varför du o Jonas jobbar? Vi kan leka stället?".

Ja det är mycket som händer i den lilla skallen just nu kan jag ana. Han frågar mycket och förstår mer och mer. Ibland kommer frågor som man inte vill höra men för mesta ställs gulliga och undrande frågor av det lilla geniet. Lilla älskling vad du växer upp så fort...

MVC

2010-11-22 ι 20:26:57.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

Idag var vi hos barnmorskan.. bebis mår bra och magen växer precis som den "ska".
Sf-måttet låg på 27 och hjärtljudet på bebis låg på 137.

Han har lagt sig med huvudet i bäckenet, och ligger med ryggen längs min högra sida och rumpan uppe i revnenen. Men det har jag kännt sen ett bra tag tillbaka, han ligger och sparkar och knuffar mig på vänster-sida och rumpan puttar på revbenen så jag fått blå märken. Blandade känslor, smärta men lycka samtidigt.. Underbart ändå!

bebis-magen idag, v29+5


Värme och slask

2010-11-22 ι 08:30:04.. Our life 1 Kommentarer

Leon i tunisien i våras


Slask och kyla i detta svea rike..
ibland önskar jag att vi bara kunde ta en sista-minuten en helg eller vecka någonstans, och J lika så. Men med magen / bebis och dom veckor / månader som nu rullat på så har vi missat den chansen. Och när lillen är född lär vi ju inte prioritera att åka utomlands med en liten plutt snutt.
Kanske efter sommaren nästa år kommer vi iväg någonstans?

Anw, jag längtar dock mer till julen så vill egentligen inte lämna sverige just nu som börjar närma sig december och julmånaden. Helt sjukt hur snabbt det kan gå ibland, snart är det väl nyår och januari och då har vi lillen i vår famn snart. Ja tiden går snabbt när man har roligt.. är det inte så?

Vi älskar dig!

2010-11-21 ι 22:40:29.. Leon i bilder 0 Kommentarer

finaste leon-bus


Lugna söndag

2010-11-21 ι 22:17:17.. Our life 0 Kommentarer


rostat bröd med creme fraich, rödlök och rimmad lax

Söndag, problem med bloggen.. hoppas det inte är så att ni inte kommer in på min blogg för jag kunde varken se den eller skriva nya inlägg idag. Men nu kommer jag in både på hemsidan och bloggen så borde vara till rätta nu?

Anw, vi har myst hela dagen i soffan faktiskt efter lite städning på morgonen. Åt smarrig lunch-macka med lax som inhandlades på fiskaffärn vid oss och sen tittade vi på Madagaskar 2. Då somnade jag lagom på min varma, älskade pojkväns (som också sov) bröst och vaknade automatiskt, av min egna lilla väckar-klocka, 10min innan vi skulle åka mot uppsala för middag hos svärföräldrarna och bil-byte. Timat och bra!

Jamie Oliver

2010-11-20 ι 20:40:13.. Mat/recept 0 Kommentarer


Idag kunde man köpa första kokboken med Jamie Oliver i sammarbete med Aftonbladet.
Kola-pajen uppe till höger såg ju inte direkt äcklig ut om jag säger så, inte heller pastarätterna som fick mig dreggla i bilen på väg hem. Jamie är en av dom kokar som får mig dreggla, han är jätte mysig och gör enkel och intalande mat som passar perfekt här hemma!

Så ett tips till er där ute är att springa och köpa den första boken i morgon så får ni lite tips att göra denna vinter!

Flytta, inreda, flytta, inreda..

2010-11-20 ι 20:31:31.. Hem & inredning 1 Kommentarer

boken jag dregglat i ikväll


För någon månad sen så beställde vi lite grejer ur jultidningar som Elin och Hanna - J's kusiner, sålde åt oss.
Hem kom faktiskt ett par julklappar till mormor, en till Leon och sen en åt oss själva var + en tillsammans. Jag beställde nämligen en bok till mig själv, Inred lantligt inne och ute. Ikväll har jag suttit och suktat och längtat till en flytt så jag kan inreda, har så mycket idéer. Vet precis hur jag vill ha vårat sovrum, vad som ska göras = måla den gamla sängramen som står i källaren och lite smått + vad jag har på öskelistan. Efter vårat sovrum kommer Leons rum på listan, det kommer bli så kul att flytta. Känner dock lite oro inför vad mannen kommer säga om alla galen-skaper. Jag kommer i alla fall leta som tusan på blocket efter mina idéer och sen stå och måla! haha.

Jaja, vi ska hitta ett hus först kanske - hehe. Det stora fina radhuset vi budade på i slutet på förra veckan gick upp lite fööööör mycket så vi var tvugna att lägga oss som andra budare i matchen. Fan att dom slog oss! Men sen är det ju en likadant men lite mindre som ska komma upp till salu och vi ska på egen visning på måndag och ska slå till med ett litet bud så vi kan få det på en gång i stället! Så håll tummarna så kanske vi efter nyår flyttar!

Ush vilket väder det är!

2010-11-20 ι 10:41:50.. Our life 0 Kommentarer

img_0241 (MMS)

Ush vilket väder det är!


iPhone-inlägg

2010-11-19 ι 08:36:08.. Our life 2 Kommentarer

img_0236 (MMS)

En glad fis på väg till dagmamman såhär en fredag som innebär fredagsmys i högsta grad, det missar och glömmer han ALDRIG att bestämma! "sen ska vi köpa fedagsmys, sen ska vi köpa fredagsmys.." evigt tjat om detta fredagsmys då han får vara uppe lite längre, gosa i soffan med sitt täcke till film och mys med oss! Vilken lycka.


iPhone-inlägg

2010-11-19 ι 08:14:10.. Our life 0 Kommentarer

img_0206 (MMS)

Jag är sugen på lussebullar!!!! Ett måste att baka ikväll faktiskt, är ju fredag så kommer förhoppningsvis hem tidigt och då har vi hela eftermiddagen/kvällen på oss att baka MÅNGA bullar!


Lilla älskade du!

2010-11-17 ι 20:53:39.. Bebisen i magen x2 4 Kommentarer

lilla käraste på 3D-ul, v.30


Idag var vi på 3D ultraljud på privatkliniken vi tidigare gjort ultraljud på. Hon är så himla gullig och dessutom jätte bra.
Idag var vi på ett längre besök och fick se våran lilla groda på riktigt. Så himla mysigt. Han rörde sig som tusan och visade sig riktigt bra, barnmorskan ville kalla honom jätte fotogenisk redan - haha! Mina barn verkar veta hur dom ska göra mamma lycklig = genom att visa sig framför kameran och fastna så himla bra på den också!
My boys are made to be a top models, haha!

Sötaste grodan i magen är så himla lik sin pappa. Näsan och munnen är exakt som pappsen så det blir kul att se när han kommer ut sen. Leon som har fått ganska mycket av mig medans nästa pojke kanske blir tvärt om..? Blir kul att se om dom två prinsarna kommer vara lika varandra också. Mina älskade pojkar! ♥

En uppskattning på att han väge 1400gram just nu i alla fall så till födseln (v40) kommer en bebis på 3,6 kilo sa hon. Hans fot var hela 6cm lång och allt var så underbart fint! Får se hur stor han är när han kommer.

Yoghurt & müsli

2010-11-17 ι 07:48:12.. Our life 0 Kommentarer

valmöjligheterna till frukosten idag


Idag gick vi upp en kvar tidigare så jag fick både tid att käka ordentlig frukost med Leon och logga in här. Trevligt va?
Apelsinjuice, hallonyoghurt med världens godaste müsli som innehåller både russin, torkade bananer, solroskärnor, linfrön, hallon och allt möjligt. Diggast både av mig och Leon här hemma som just nu glor på blolibompa. Snart ska vi röra oss mot dagmamman och sen jag mot jobbet. Efter blir det lite gloende i stan tror jag innan ultraljuds-tiden kallar. Älsklingen som har mycket på jobbet idag ska göra allt för att komma och det hoppas jag han hinner, hoppas hoppas!
Blir spännande med 3D, mysigt.. Så blider på våran älskling där inne kommer upp i kväll.

Nu är det Nicolas på Bolibompa. (tomtens lärling eller något sånt) Den serien kommer jag ihåg från förra julen, jätte mysig. Tomtar tomtar, nu börjas det vankas jul på riktigt nästan, 2 veckor kvar till december - ho ho ho!

Framtids planer

2010-11-16 ι 22:26:23.. Our life 0 Kommentarer

Ja om ett par dagar vet vi om vi ska flytta till något utan dom 2 radhusen vi nu budar på.
Den ena lär avslutas i morgon, den som jag engtligen skulle vilja flytta till för den är större och mycket finare medans den andra lite mindre och i större renoverings behov! Men vi får se hur dom flera hundra tusen stiger eller om det nu stannar av där vi är nu..? Det är helt sjukt hur hus ska vara så dyra. Speciellt dom man vill ha också såklart!

På torsdag ska jag också på handledarkurs med min pappa ang övningskörning. Så nu ska både bebis, flytt och körkort fixas! Känner mig peppad, just nu, och hoppas på att det håller sig så. Mycket bollar i luften, hoppar jag lyckas och orkar. Men ska verkligen försöka allt jag kan just nu för att vi ska ha det så bra som möjligt sen när lille bebis här vill titta ut i början på året. För då kommer den bästa mammaledigheten! Åh längtar!

I ♥ my family

2010-11-16 ι 12:18:45.. Our life 0 Kommentarer

Hej igen! Välkommen tillbaka kanske..
Vi lever och ingen bebis har tittat ut (thank god) även om det varit lite galet med det på sistonde. Han är ännu kvar i magen och det tänker jag tvinga honom att vara också! Trots antibiotika ätande och sammandragningar ändå.
Men men, vi har varit upptagna med både bebis, sjukhus och husvisningar i helgen så därför har jag inte haft tid att lägga på bloggen. Nu tillbaka till vardagen, igen, efter en liten glimt av solsken i tunneln. Men dit kommer vi!

Fars-dag i helgen och det skulle jag skoja till det med älsklingen och skrev "i ♥ dad" på magen. Det jag inte tänkte på var att jag tog en penna ur J's arbetsbyxor som stog permanent på. Så den texten lär tydligen stå kvar i ett par dagar till trots mitt skrubbande i duschen x2 sen i söndags! Blir skrubbning ikväll igen, det börjar tyna bort lite i alla fall. Blir lite pinsamt att ha det på magen i morgon då vi ska på ultraljud. Men vad gör man inte för sin älskade?

Friday..

2010-11-12 ι 17:52:20.. Our life 5 Kommentarer

.. sing hallelujah! Singing hallelujah!
En kladd-kaka är bakad, middagen nyss äten och nu ska vi fixa fredagsmys. Bebis är galen i magen och storebror lika så. Han lyssnar inte för fem öre och ska bara busa, maten smaskades i (trots att jag tjatade tusen gånger om att stänga munnen). Ibland måste man tjata och ibland måste man bli irreterad. Tur att maten nu är slut, haha!

Ha en underbar fredagkväll kära vänner! Smaska i er och unna er något extra ikväll.
Behövs en kall, mörk fredagkväll i november tycker jag! Mysigt..

Den charmiga hejdå frasen

2010-11-12 ι 09:41:25.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

Såhär säger min man varje morgon när han ska åka till jobbet :
"Hej då, jag älskar dig! Föd inget barn idag, ring mig i så fall"

Haha, efter att jag haft så mycket sammandragningar och läkare bett mig ta det lugnt så inte jag helt plötsligt börjar öppna mig så har älsklingen blivit lite nojig om att jag ska föda barn så fort jag har ont i bäckenet eller har sammandragningar. "Tänk om.. Och det vill vi ju inte, det måste bli januari och sen får du föda barn". Och jag håller med men tror inte att denna buse i magen kommer komma tidigt ändå. Han är fast där inne och ska växa och gro! Gissar själv på att antingen föda en lagom 3,5kilos bebis i slutet på januari eller en 4kilos i februari. Vi får se vilket det blir.. Välkommen är han hur som helst, över 3 kilo gärna, hehe.

Torsdag kväll

2010-11-11 ι 21:41:56.. Our life 3 Kommentarer

Känslorna överrumplar mig ibland. Och visst ska det var så som gravid men inte reagerar eller tänker man annorlunda ändå. Spelar ingen roll, även om jag inte ens vill tänka på vissa saker eller reagera så stör jag mig otroligt ändå och kan bli helt ledsen. Om någon skulle kalla mig för bajskorv under en viss punk på dagen skulle jag antagligen börja böla för mig själv och önska jag kunde skrika ut allting..

Men ack så man biter ihop och ack så konstiga känslor man ibland får. Blir totalt galen!

Denna vecka har annars varit helt seg men ändå är det fredag i morgon och det = tidig? dag och början på helgen. Ska baka lussebullar, har lust att köpa lite bebiskläder nu faktiskt, beställa lite grejer, köpa tyg för att fixa Leons kalender som ska vara klar om 2,5 vecka. Tänk att första advent är om 17dagar, första december = första paketet i kalendern för Leon är om 20dagar och julafton är om 43dagar. Det börjar dra ihop sig.

Pyssel-Leon

2010-11-11 ι 16:40:29.. Leon i ord 1 Kommentarer

Leons fina socker-lykta


Dom har pysslat och knåpat hos dagmamman idag, hem kom Leon med en fin "snö-lykta". Det lyser ganska mysigt faktiskt då detta passar super att tända till middagen såhär mörka november kvällar. Hoppas det kommer mer julpyssel som kan pryda både gran, väg och bord här hemma denna jul. Leon får ju passa på nu innan lillebror kommer och gör saker han med, haha! (lär ju dock dröja 2år minst)

Gravid i snön

2010-11-10 ι 19:06:15.. Our life 1 Kommentarer

Onsdagkväll här hemma i stugan. Maten är i ugnen, snart klar, Leon leker och vi slappar.
Ska sluta göra massa ansträngande saker nästan, har haft värsta "mens-värken" i flera dagar nu och spänningar i hela magen. Blev riktigt jobbigt i eftermiddags på jobbet men hem kom jag ändå, ingen fara med oss! Bebis växer så det knakar, rör på sig som en galning och ska få bo i magen ett par månader till.

Har kommit på hur mysig julen kommer bli som gravid. Ha en fin klänning (som jag faktiskt skulle vilja ha i år) där magen väl är inslagen fint med rosettband. Kan äta upp all julmat och lussebullar varje dag utan att skämmas + att bara känns sig så mysig och fin. Åh jag älskar att vara gravid! Jag älskar våran bebis, jag älskar oss.
Tänk att vi ska få en bebis tillsammans om ett par månader. Minst 2 dock, januari får komma och sen kan bebis titta ut när han känner för det. Jag vill fira jul och nyår som GRAVID! Mys!

Storasyskon!

2010-11-10 ι 09:36:50.. Our life 1 Kommentarer

img_0207 (MMS)

Dom här två filurerna ska få varsin lillebror.. Coolt va?! Grattis Emelie och Timpa till kommande bebis pojke!


Tisdag..

2010-11-09 ι 08:57:03.. Our life 1 Kommentarer

Andra dagen i veckan BARA.. Å om det bara kunde gå fortare? Om jag ändå kunde få spola några veckor.
Igår när jag gick från jobbet fick jag världens sammandragningar och smärtor, helt sjukt ont så fick ta och sätta mig utanför tunnelbanan och klo på lite galet folk, haha. Tänk så underbart egentligen, jag har typ redan fått ha smärtsamma sammandragningar när förlossningen sen sätter igång, lär ju vara van vid den tiden så kanske kommer bli värsta snabbis förlossingen. In my dreams i alla fall. Leon förlossning gick smidigt och ganska snabbt, denna gång ska jag maxa mig helt och vara skit cool. Haha känner jag än så länge i alla fall.

Men men, klockan börjar närma sig att göra sig i ordning och lämna hemmet. Tänk om jag kunde få sitta här hemma och spela The Sims 3 (som vi köpte igår) på tv'n hela dagen, så skulle jag föda barn redan ikväll - på spelet alltså. Haha! Tänker kasta mig ner i soffan efter jag hämtat Leon i eftermiddag och okupera soffan så får mannen laga mat tror jag bestämt. I need some mama-time with tv'n. För visst finns det sånna behövande tv stunder? Eller?

So long the sims and you out there in the weather kaos!

Tokunge!

2010-11-08 ι 17:42:29.. Leon i bilder 2 Kommentarer



Är min son lite smått galen eller inte? Joo.. haha!

Om han bara kunde lyssna..

2010-11-08 ι 17:22:10.. Our life 0 Kommentarer

Älskade älskade Leon och jag


Gud vad irriterad och tokig jag blir ibland!
Att folk inte lyssnar och inte inser sanningen i orden utan tänker BARA på sig själv. När saker gäller Leon tänker jag aldrig aldrig på mig själv utan bara till hans bästa! Jag tänker inte ens tanken på att dra in mina egna känslor och tankar i det för om jag hade det så hade du inte varit i närheten av att få så mycket Leon-kärlek som du får.
Speciellt när Leon har blivit så stor och själv nu kan prata och säger det han säger så önskar jag bara att jag kunde göra något mer. Vet inte hur länge jag sagt att med tiden kanske det blir bättre och när Leon blir större kommer det också bli bättre. Men hur länge ska man vänta tills det blir som det ska eller mycket bättre föralltid, inte bara för stunden när jag verkligen mutar honom att åka på lördag-morgon när han sitter och säger att han inte vill.

Jag kommer aldrig låta Leon fara illa. Vet att han redan nu har det jobbigt i situationen och tänker verkligen inte låta dig äventyra det! Fan vad jag önskar jag kunde göra så mycket mer än vad jag kan. Leons rättvisa gäller!

Mamma älskar dig över allting annat lilla prins och kommer göra allt för att du inte ska behöva ha det jobbigt!
Föralltid ska jag skydda dig och föralltid ska det vara vi..

My happy love

2010-11-08 ι 08:23:55.. Our life 0 Kommentarer

Energi-knippet som alltid är så glad ♥


Nej idag ska jag vara glad, vaknade inte på lite halv-humör. Ont i magen, huvudet och sammandragningar.
Men upp och hoppa, inte klaga och gräva ner sig utan bara lyfta på huvudet och se annat. Leon sov hos oss hela natten då vi mös tillsammans till harry potter igår och vi alla somnade som stockar. Tur att mankan ställa in automatisk avstängning på tv'n efter tid eller filmen tagit slut.

Men men, bara upp och hoppa för jobbande. Inte det minsta sugen eller lust för det men duktig ska man vara!
Hoppas ni alla andra är / ska vara duktiga också. Ha en bra dag!

Lots of love

Måndag morgon

2010-11-08 ι 08:11:11.. Our life 2 Kommentarer

Leon-bus med sina snygga sår efter ramling hos dagmamman


8 november.. redan.. Det är vinter, super kallt och frost på gatan. Mysigt och roligt, än så länge i alla fall!
Ska försöka köpa ny vinterjacka och det snart då det verkligen är typ vinter nu. En ny mössa och halsduk står också på önskelistan tillsammans med vinterskor. Ja hela vinter-utrustningen helt enkelt! Tur att Leon fick ett par nya vinterskor förra veckan så den prinsen är redo och klar för snön (dock borde ny mössa och riktiga vintervantar inhandlas). Fasiken var vintern kostar, tycker ni inte att alla vinterkläder är så otroligt over-price?

Leon pekade nyss på bilden på sig själv här på datan och sa :
"Men mamma han är tjock.. får inte va me på blogg"

Ibland kan jag bli lite rädd för hur mycket Leon faktiskt verkar bry sig om utseende redan. Till exempel så är vissa kläder tydligen fula och dom vill han slänga. Eller att hans hår ligger fel och man måste akta det när kamning och fixande gjorts. Och att han frågar om han är fin varje gång vi ska gå ut och berömmer mig att jag är så fin.
Haha ja lilla busen vet inte vad han håller på med eller vad han säger, inte mening med orden i alla fall..

Lördag..

2010-11-06 ι 12:23:47.. Our life 1 Kommentarer

.. all redy! Hoppas denna helg går låååångsamt.
Vi har en sån här inget-speciellt-att-göra-helg och filmerna har rullar på i stäck här hemma. Just nu spelas Titanic, innan dess vad det Avatar och igår 2012. Ush vad tråkiga vi är i helgen men ack så nödvändigt ibland. Trots att jag var ledig igår med Leon och hade det super med Emelie och Julia i Bromma blocks och lekland så känns det ändå som att helgen bara rinner förbi och jag vill hinna njuta och ta det lugnt innan jobb kallar igen på måndag.

Leon tjatade hela kvällen igår om att han ville sova med Julia efter att han blev jätte ledsen när vi skildes åt igår. Han frågade om Julia kunde komma annars kunde han åka tunnelbanan till henne. Och eftersom att jag sa att klockan var mycket och inte orkade så bad han snällt om att få åka själv, han visste ju hur vi brukar göra på morgonen ju tyckte han. Vad betrodda och påhittiga barn kan vara ibland, haha!

Leon-bus har en älskade en halvtimma bort men önskade nog vi kunde bo grannar! Gud vilket spring det skulle vara då fram och tillbaka men gud så roligt för dom. Jag har alltid önskat att få bo bredvid, eller i närheten, av en barnfamilj med barn i samma ålder så dom kan leka bäst dom själv vill utan allt stök med skjuts och planering.
Leon är ju trots allt inte ens 3 ännu så självklart blir det lättare och mer riktigt när åren kommer stiga en bit upp.

Leon ♥ Julia

Djugeln med namn

2010-11-04 ι 19:55:53.. Bebisen i magen x2 12 Kommentarer

Ja detta ang namn alltså! Vad ska våran bebis heta?
JAG har några i tankarna som JAG skulle kunna tänka mig att döpa våran kommande bebis till som jag känner att jag kan börja gilla mer men pojkvännen är lite mer bestämt och vill ha lite mer "vanligt" namn. Han höll ju på dö när jag sa Mingus eller Alexis. As grav senare för hans del kommer ändå inga förslag ur hans mun.

Vi hade så fina tjejnamn vi funderade på och ville ha men icke sa nicke i magen och visade oss en snopp i stället.
Därav blev vi lite förstummade och fick börja tänka åt andra hållet helt. Och sen kan jag säga att jag tycket det är så otroligt trååååkigt med hej-svenne-banan-namn. Och det är heller inte så roligt eller lockande för mig att välja ett namn som ligger på toplistan kring namn. Gillar dessutom namn som funkar internationellt, inte bara här i sverige.

Men lite namn som får stå kvar på listan hittills är i alla fall :

Charlie (gillar vi båda, jag mer dock)
William (gillar vi båda men J tycker det blir fel)
Jayden (gillade vi båda förut)
Jamie (J gillar det inte, han tänker på Jamie Oliver=kocken)
Alexie (förslag om mellan-namn)
Jonathan
Mingus (J hatar!)
Marlon (J gillar ej)
Julian (J gillar ej)


Ändå så är inget av namnen förutom Charlie pricken över i't..
Får se om J ger med sig och känner det samma, hehe! Har ni mer förslag får ni gärna komma med dom.

UPPDATERING!
Glömde ju berätta om namnförslaget min mormor tyckte bebis ska heta. Man kan tänka sig gamla namn när det gäller en mormor över 60 men icke sa nicke hon kommed förslaget Ziam. Haha coola mormor!


Tordag

2010-11-04 ι 08:07:11.. Our life 11 Kommentarer


jeans nova star
tröja h&m

Helgen närmar sig och det ska bli skönt! Trots att denna vecka faktiskt varit den bästa på länge då jag fått gå hem tidigare (eller vickan skickar hem mig tidigare för att det inte ska bli för jobbigt, hehe tack). Så jag har kommit hem utan att ha haft en massa massa sammandragningar HELA vägen hem utan genom att bara få några.

Leon sitter här bredvid mig och predikar för mig att han tycker att lillebror ska heta Charlie.
Vet inte var han fått det ifrån då vi för länge sedan frågade vad han tyckte bebisen ska heta och då svarade han efter lite funderande Charlie. Och det var innan vi ens började prata om namnet Charlie, haha! Och ang namn så är det skit jobbigt för jag har inte fastnat för några namn som förra gången med Leon. Hade en drös med namnförslag då även om det första var Leon och så blev det Leon. Därför skulle jag inte förvånas om lillebror kommer ut och får bli en Charlie för vi har inget annat namn som vi älskar och fastnat för.

Lite förslag :
Charlie
William
Jayden
Jayce
Jamie
Alexie

Hjälp oss, ge oss mera namn?!

Julmust & lussebullar ♥

2010-11-03 ι 21:28:44.. Our life 0 Kommentarer

Nej nu ska jag ta mig en mumsig lussebulle och ett glas julmust - igen!


v.28

2010-11-03 ι 21:22:33.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer



Barnet
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna. Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.
Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen. Vikt ca 1200gram.

Mamma
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet.


Baka lite lussebulle

2010-11-03 ι 21:06:27.. Our life 1 Kommentarer

Leon knådar och bakar små bullar


Okej jag vet jag är sjuk! Har lite smått julbegär så var helt enkelt tvungen att baka lite lussebullar efter att ha fått värsta suget till min julmust jag nu köpt och har i kylen här hemma. Nu är det ju faktiskt november så julmust måste få vara okej nu, kan inte motstå längre!

Men så nu framöver ända fram till julafton så kommer det vara lite julhus här ibland med lussebull-bak, godis-görande och massa pyssel och skoj. Längtar tills man får börja pynta, tänk att om 3,5 vecka är det första advent!
Om jag längtar..? hmm.. JA!

Leons fina lussebullar har gjorde HELT SJÄLV!


Middag

2010-11-03 ι 18:30:00.. Mat/recept 0 Kommentarer

Pannkakor med hemmagjord hallonsylt, vanilj-grädde och bananer


God morgon!

2010-11-03 ι 08:18:29.. Our life 0 Kommentarer

Onsdag.. dagarna rullar på som dom ska. Lite lill-lördag idag och det firade jag med en kardemumma längd med choklad i, lät det inte gott eller?! Ska ta en varm choklad i min termos på väg till dagmamman också tänkte jag. Så strax ska vi sätta på oss och gå ut i full rulle till banan som ska ta oss till dagmamman och sen mig till jobbet. Ush denna väg fram och tillbaka är så otroligt TRÅKIG! Men men..

Ikväll blir det tvätta också då stugan är bokad, sen ska jag se till att bara mysa mysa mysa med båda av mina killar. Smarra på ågot otroligt gott, som min kardemumma-bull-längd med belgisk choklad i. Hallelujah! Och ett glad med hallon och granatäpple proviva juice. Det nyttiga möter det onyttiga, haha. Tur att man kan förlita sig på att man är gravid och ska gå upp i vikt liksom. Har hitintills gått upp 8kilo tror jag..? Har inte vägt mig på länge, blir nästa gång hos banrmorskan, om 2,5 vecka. Blir spännande och mindre roligt trots att jag är nyfiken, haha!

Ha en bra lill-lördag / onsdag.

MVC

2010-11-02 ι 22:21:19.. Bebisen i magen x2 1 Kommentarer

Idag var vi hos barnmorskan på MVC. Bebis mår bra och växer så fint, som hon kan se det i alla fall.
Hjärljudet låg på 136 som gången innan och mitt sf-måttet var 25cm.

Nu ligger han och är helt tokig, sparkar och har sig. Trots att jag inte ätit någon glass.
För ang glassen så när jag här om kvällen satt i sängen och åt lite Ben&Jerrys (älskar dom by the way) så fick han total fnatt. Han var helt galen, magen stog åt alla håll och J bara as garvade när han till och med såg med magen bolla fram och tillbaka, haha! Våran bebis antingen älskar eller hatar glass.. hmm?

Trötta tisdag

2010-11-02 ι 09:03:51.. Our life 0 Kommentarer

Harry Potter är ännu på.. Spelats sen igår så är redan inne i början på tredje filmen..
Snart ska jag börja röra mig in till jobbet, men det var så skönt att ligga här i soffan! Älsklingen skjutsar Leon till dagmamman där han glatt ska ha mulle. I eftermiddag ska vi till MVC, får se vad barnmorskan nu säger med allt antibiotika ätande och järn värdena.. + hur länge dessa sammandragningar får pågå. Men lillebror får vi höra på också, myyysigt!

So long så länge. Ha en bra dag!

Harry Potter

2010-11-01 ι 15:57:13.. Our life 1 Kommentarer

våran nya blue-ray box


Igår inhandlades lite nya filmer till samlingen, börjar bli liiiiiite väl tråkigt att se samma sak om och om igen varje kväll. Därför passade jag faktiskt på att köpa med en Harry Potter box hem i bättre bild-format - blue ray! Just nu är första filmen på medans maten ska göras, vi är redan hungriga här hemma så blir en tidig middag.

- Left-overs av den grillade biffen igår blir någon smarrig pasta sås.. Undra om älsklingen ska få göra maten idag så kan jag diska senare.. hmm, jag vill soff-ligga lite känner jag efter jobbande = sammandragningar.

Våran halloween!

2010-11-01 ι 15:47:02.. Our life 0 Kommentarer

Halloween'en spenderades med Emelie, Timpa och Julia..
Timpa skar pumpa, vi lagde god mat och banen lekte och busade = skulle skrämas hela tiden och sprang därför runt och skrek som tokar, haha att dom orkar! Vilken energi småbarn har, dom var på topp HELA kvällen tills Leon däckade i famnen hos Jonas i soffan och Julia till saga i sin säng då det blev hemgång för oss.



Maten - Kalvstek, rotfrukter i ugn med timjan och rödvinssky. Och mandelmassfylda äpplen med vaniljsås.



Våra små skelett som dansade, varning för lite tjej varning på Leon här - haha!
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December