Påskgodis




Idag har mamma varit duktig och bakat påskgodis.
Ett enkelt, snabbt recept avklarat.
Men mer kommer :o)
Stekta Ägg
4-5 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk pressad citron
1 krm cedro (citronolja)
Gula nonstop
1. Blanda florsocker, äggvita, citron och cedro i en bunke. Blanda väl, gärna med elvisp på låg hastighet. Om massan känns för lös, tillsätt lite mer florsocker - är den för fast, späd med en droppe vatten.
2. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper till pastiller stora som en enkrona. Gör dem gärna i lite oregelbunden form (som stekta ägg). Tryck fast en nonstop på varje pastill innan smeten stelnat.
3. Låt torka i rumstemperatur, gärna över natten. Förvara svalt i en tät burk, med smörpapper mellan lagren.
Tack! Så himla bra att jag har dig, din mamma och mormor. Vill man har lite roliga recept, så är det bara att kolla med er. Puss på er!
// Malin
Vad är gula nonstop för nå't?
En nollställd, dum, okunnig Täby-bor undrar.
//Kram Beate
Men Beate, nu får du skärpa dej, det vet ju t.o.m. jag som är så gammal. Non Stop finns i påse i alla möjliga färger, godispåse alltså Det finns t.o.m. choklad med non stop i dag från Marabou. Det måste du bara ha sett.
Gammelmormor