Happy Halloween!

2010-10-30 ι 12:15:23.. Leon i bilder 0 KommentarerLördags högtid

2010-10-30 ι 12:11:38.. Our life 0 Kommentarer

God underbar / bästa / lilla lördags morgon!
Här hemma kom mannen med frukost på sängen med en nyvaken och gosig Leon. Bästaste snyggingen!
Sen blev det duschning för oss alla rena små nakenfisar som nu sitter och myser till lite tv. Barnprogram om julen, längtar man inte ännu mer då eller? JO! Jag blev sugen att se polarexpressen nu, den är så mysig. Till julmust och goda saftiga lussebullar, ååå hur länge måste man vänta till det?! Det är ju ändå november på måndag, äntligen!

Nu har mannen erbjudit sig att städa medans jag kan vika lite tvätt, för det är ju så himla ansträngande?
Sen får vi hitta på något skoj innan vi ska bära av hem till Emelie, Timpa och Jullis - Leon tjatar! Där ska vi gå lite "bus eller godis" med utklädda barn och sen äta god höst-middag. Blir en myskväll där barnen kan få leka av sig tillsammans och busa lite extra då det är både lördag och halloween!

More thene love

2010-10-29 ι 21:23:13.. Leon & mamma 0 KommentarerLove is in the air

2010-10-29 ι 21:12:55.. Our life 2 Kommentarer

Jag vet inte vad som hänt med min man! Han är världens bästa pojkvän och har dom senaste dagarna nästan tjatat om hur mycket han älskar mig. Var vi än går och vad vi än gör så har jag hört stup i kvarten något mysigt och älskvärt till en massa pussar och gos. Han sitter och frågar om jag skulle vilja gifta mig och berättar hur mycket han älskar lillebror i magen och vill åka och köpa en massa saker till honom.

"jag älskar dig! jag älskar dig! jag älskar dig! jag älskar dig! jag älskar dig!"

Ja min älskling har planer och har fått lite graviditets hormoner i sig tror jag. Vad kommer här näst?
- städning? (som han gör varje dag numera för han vill att jag och bebis ska vila)
- ett smycke, igen..?
- blommor på bordet?

Ja jag vet inte, han är underbar i alla fall - nu tänder han ljus också och erbjuder mig massage.. haha!

Nedräkning nr 2

2010-10-29 ι 20:45:48.. Our life 1 Kommentarer56 dagar kvar och gud så jag längtar redan! Haha..
Känner mig stolt då jag nu är klar med Leons kalender faktiskt, annat än mot förra året som blev klart några dagar efter den börjat. Det återstår bara ett par saker jag ska köpa och sen inslagspapper och sen ska den sättas upp men det är ju en månad kvar innan det besväret sätts igång, haha.

Årets alla paket är lite mer "kalender paket" än förra årets då det gick lite till överdrift, haha!
Lägger heldre någar mer tusen lappar på paket till självaste julafton än till kalendern. Så det kommer bli super i år igen och Leon kommer säkert vara helt galen som förra året och fråga om han får öppna alla paket på en gång!Bilder på Julia och Leon, och Leon från förra året..

Friday, sing hallelujah!

2010-10-29 ι 16:02:51.. Our life 0 Kommentarer

Sjukstuga här hemma mer bestämt, så här en häktisk men underbar fredag?
Jonas har ingen röst, försej ganska sexgt med wisky-rösten han stönar fram, men dock inte så skönt eller bra för honom. Nu har det dock blivit lite värre, han har ont när han andas och därför bokade jag en tid hos vårdcentralen i eftemiddag som mannen bestämt ska gå på! Både jag och hans mamma satt i telefon och pratade mer lite oro.
Så strax ska jag åka ner till alvik för att möta min sexiga man med rösten för att kolla läget.

För min del satte sammandragningarna igång rejält på jobbet efter en stress stress lunch som innebar massa spring, bära, slänga och fajtas till en hel den otrevliga j*vla kunder alltså. Ush alla brukar ju vara så himla trevliga på fredagar men icke idag. Vi slet som djur och jag kunde inte mer än färsöka hänga på bakom Vickan som fick agera springflicka och galning då jag inte ville "göra för mycket". Men ändå så kände kroppen och bebben av det och rätt som det var satt jag där på stolen och gjorde miner till dom så otroligt sköna smärtorna.
Vägen hem på tbanan var inte den minsta kul, tänkt att folk glor bara ännu mer när man vill det som minst.

Bara för att jag hade ont liksom, tack gott folk, tack!

Halloween-fest hos dagmamman!

2010-10-29 ι 09:33:40.. Our life 1 Kommentarer

img_0186 (MMS)

Halloween-fest hos dagmamman!


Varför kan inte världen vara mer rättvis?

2010-10-28 ι 14:18:44.. Our life 1 Kommentarer

Ush, vad less man blir ibland..

Torsdags-synder

2010-10-28 ι 09:20:41.. Our life 1 Kommentarer

God morgon denna tråkiga torsdag!
Ångest av att vara trött på att jobba då sista julklapps lönen vore ett under att få hög och bra. Men efter läkar-besök i tisdagskväll då jag blev beordrad av barnmorskan och läkarn där att vara sjukskriven i 2 veckor egentligen och BARA vila så känns det mest rätt och skönt. Så lugnt ska jag ta det, därav kommer lönen suga för kommer inte orka och ha lust att ställa upp och försöka jobba mera mera mera som förra månaden. Så vilket ska man tänka på? Det man har lust och ork till eller det man borde..? Lönar sig ju i längden om jag jobbar mer just nu men vill inte riskera heller att det händer något oväntat och dumt med våran lilla ärta.

Det ända bra som kommit av läkarbesöket var att min älskade man fått upp ögonen och smörar som tusan.
Jag fick inte ens diska igår utan det gjorde han i morrse innan jobbdax, hallå hur underbar var han inte då som gick upp tidigare för det? Sen när han kom tillbaka för att hämta lite grejer till jobbet så skjutsade han Leon till dagmamman så han skulle åt det hållet. Dom smög och var tysa medans fruosten blev uppäten och kläderna valdes, ååh vad lycklig jag är med mina två finaste killar! Älskar er otroligt mycket!

v27

2010-10-27 ι 19:54:48.. Bebisen i magen x2 1 KommentarerVeckorna rullar på, bebisen växer och man ser STOR skillnad på magen då denna bebis verkligen ligger nere i magen och inte uppe som Leon gjorde. Då jag var snygg gravid men denna graviditet är lite mindre snygg och lite mer.. finner inte ett bra ord - men tjock och lååååångsam. Mindre är jag ju betydligt om man ser bilder på tjocka magen med Leon i men allt det som då låg på magen ligger nu på lår och rumpa istället, haha!


Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk. Vikt ca 1 kg.

Mamma
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Öppna förskolan

2010-10-27 ι 19:02:16.. Our life 1 Kommentarer

Snygga mobil-bilder på Julia och Leon som var helt galna tillsammans idag på Tuben


Hade lite äventyr och massa massa bus på öppna förskolan för unga föräldrar "tuben" i Farsta Centrum idag tillsammans med Julia-bus och mamma Emelie.
Barnen var helt vilda och tokiga i varandra, lekte som tusen och hade super kul. Märker att det är förns nu dom verkligen leker leker på riktigt ihop och kan liksom prata med varandra på riktigt. Helt sjukt hur stora dom blivit och hur mycket dom har och fortsätter att utvecklas. Dom lekte kull och när andra barn kom in skrev Julia betvivlat att Leon var hennes, haha! Och Leon sprang efter henne samtidigt i begär att få ha Julia själv.

Vi åt i alla fall jätte god lunch som vi medtog upp, barnen var dock på mer lekhumör än äthumör så deras mat blev lite halväten om man säger så. Även om vi mammor var gravida och JÄTTE hungriga så slank bara våran egna mat ner och vi var fullproppade. Barnen lekte och vi åt godis (för det gick ner, haha).

Mys, bus och bra mammadag!

På väg till öppna förskolan för att busa!

2010-10-27 ι 11:00:34.. Our life 0 Kommentarer

img_0172 (MMS)

På väg till öppna förskolan för att busa!


Mammas fina stjärna

2010-10-25 ι 20:52:39.. Leon i bilder 2 Kommentarer

Ser du stjärnan i det blå?


99 dagar...

2010-10-25 ι 20:46:21.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

bebismagen v.25, vi längtar efter dig lilla ärtan

Vi är nu under 3-siffriga dagar att ränka ner. 99 dagar kvar (+ minus någon vecka då - hoppas minus, haha)
Nu känns det som om att vi börjar ränka ner på riktigt. Dagarna, veckorna går snabbt egentligen, det är inte så värst långt kvar med tanke på att julen nu snart kommer och ta våran uppmärksamhet..

Men sen blir det bebis bebis bebis hela januari, då han förhoppningsvis kommer i slutet så det slipper bli så nära inpå storebrors födelsedag. Måste ju hinna planera och fixa det också, haha. Men en nyfödd, ååh mysigt!

God morgon nya veckan

2010-10-25 ι 08:40:51.. Our life 1 Kommentarer

Måndag morgon, den kanske tråkigaste morgonen på veckan.
Vet att det är en HEL vecka kvar till nästa helg och jobbiga arbets-dagar väntar. Haha nej det är rätt skönt och väldigt bra att jobba men i slutet på dagen, när jag ska hämta Leon kommunalt fram och tillbaka så sätter sammandragningarna igång och jag vill inte resa mig ur tunnelbanan när jag satt mig ner. Men ganska mysigt ändå, ärtan lyckas självklart störa och hälsa under allt för att göra mamma ännu gladare och spändare i magen..? haha!

Men måndag nu då. Snart ska vi rulla iväg, blev lite sovmorgon idag och det behövde jag verkligen! Lyckos oss idag.
I eftermiddag väntas handling, ett måste. Ska då passa på att springa in på h&m i bromma blocks (då vi handlar där, hoppas jag) och kolla om dom fått in mina mammabyxor. Så jag slipper trängas och böka i dom få jag kan ha..

Gravid-noja

2010-10-23 ι 19:40:48.. Our life 0 Kommentarer

Shit jag fick värsta verklighets känslorna gånger tusen. För jag kan fortfarande inte tro mig själv ibland.
- tänk att jag ska föda barn snart igen.
- tänk att Leon ska bli storebror
- tänk att vi ska ha ETT TILL barn här hemma
- tänk att det ligger en snart färdig bebis i min mage


Så ja tänk att jag ska bli mamma IGEN! Att jag redan är mamma liksom, hallå hur coolt är inte det?!
Ibland kan jag inte liksom förstå att Leon är MIN. Jag är mamma / förälder och har värsta familjelivet. Vi ska snart flytta till hus hoppas vi och en bebis till är på väg. Herregud vilken dröm!

Men tillbaka till nojjan! Jag pratade med Marie - som nyss fått sin lilla Linus i raketfart. Därav fick jag värsta pirret i magen och vill att våran lilla kille också ska födas snart, vill också mysa på BB, lukta bebis och sväva på dom där extra rosa molnen. Våran galna lille som sparkar hej vilt får dock gosa på sig ett tag till i magen och vi ska först njuta av julen och årsskiftet. Efter det får han komma precis när han vill, helst innan februari dock så barnen får varsin månad (Leon fyller ju 3 i februari). Heregud blir min lilla 3år? Men gud han är ju typ jäääääätte stor nu!

Oj vad gammal jag känner mig helt plötsligt.. barn (på 3år snart) gravid, hus, hund, sambo.
Men gud vad duktig / flitig jag är då! Avis? haha.. det är jag i alla fall.

Lördag

2010-10-23 ι 09:04:07.. Our life 3 KommentarerGod morgon denna kalla lördag!
Vi ska nu sätta full rulle att göra oss i ordning för att gå ut i detta väder. På väg till uppsala, igen.
Leon ska bestämt bestämma vad han ska ha på sig idag och jag får gå med på det nu på helgen så skrutten blir glad. Undra bara hur han kommer se ut, haha! Skjorta och mys-byxor..? Nja skjorta blir det nog om jag ska gissa.

But so long everyone, have a nice day!

Vinter-rike

2010-10-22 ι 08:49:15.. Our life 0 Kommentarer

Är det bara jag som fått nojja och sug på julen nu eller?
Snöar till och med här inne i stan och julen kommer med stormsteg.. Haha! Nu kommer vintern (hmm hoppas i alla fall) och där med höjs julkänslan otroligt mycket! Jag längtar så till alla jul marknader, julmusten, glögg-fika och små tomtar pryda överallt. Till alla klappar som ska köpas och allt mys, denna högtid är underbar, vist håller ni med?!

Så i helgen blir det sko inköp och mössa och halsduk till min prins som alltid lyckas vara kall även om han har mest kläder. Nya vantar också! Och jag ska nog ta och sälja en av mina vinterjackor för att köpa en ny jag sett och skulle vilja värma mig i nu.. Så är någon intresserad av en canada goose constable, hojjta till!

Men nu närmar vi oss våran älskade jul, jul, strålande jul!

Våra två busar

2010-10-22 ι 08:09:23.. Leon i bilder 0 Kommentarer


Torsdags-Leon

2010-10-21 ι 07:53:18.. Leon's outfit 1 Kommentarert-shirt H&M (han hade en som bebis också - titta här)
jeans Brandstrom

Bebisprylar

2010-10-20 ι 18:35:57.. Barnartiklar 1 Kommentarer

dessa saker ska lillebror få / ha


Just nu innan löning, när man vet att pengar snart kommer in är shopping-humöret uppe på topp - haha!
Dessutom är jag så himla sugen att köpa massa fint till bebis ärtan som faktiskt kommer snart.. tänkt att om ca 10-12 veckor kan han komma nästan när som helst. Vill så gärna börja små-shoppa lite på riktigt nu för att inte bli så fattig på en gång, haha! Dessutom är det mysigt och roligt, något jag behöver. Något våran ärta behöver!

Inrednings behov

2010-10-20 ι 17:48:19.. Hem & inredning 0 Kommentarer

massa mysig inredning ska komma hem till oss och vårat nya hem.. snart..?


Jag vill flytta. Eller vi vill flytta!
Har inte tillräckligt med rum för allting längre och snart kommer en bebis, så vi har ett måste och måste flytta innan han kommer. Eller helst, ha hunnit köpa något i alla fall att snart flytta in i för det finns inte rum för en till säng + en till liten människas saker trots att han är liten och tar liten plats så behövs så mycket mer runt om.

Dessutom får jag absinens och problem med att jag heller inte kan få inreda, vi har ju ingenstans att ha allt. Haha!
Därför har vi ännu en punk att vi måste flytta, för att jag är så otroligt sugen på att inreda nya rum. Vill förbereda ett bebisrum, fixa och dona med Leons och så förnya och ha ett eget mysigt sovrum till bara oss!
Längtar tills vi flyttar! Vill inreda, har så mycket idéer om hur vi ska ha det.

v.26

2010-10-20 ι 09:20:56.. Bebisen i magen x2 1 KommentarerKroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid (JA det får jag varje morgon!), ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer (I know!). Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Idag är det onsdag..

2010-10-20 ι 07:31:37.. Our life 1 Kommentarer

- och jag har försovit mig.
- jag är hungrig.
- sambon har tagit temosen så kan inte ta med en varm choklad på tbanan
- är super trött, har inte vaknat ännu
- önskar jag hade körkort

- har dock världens mysigaste son som som väckte mig till "älstar dig mamma"
- och är ändå glad att det är mitten på veckan, vill ha fredag nu!


Tisdag.. snart onsdag

2010-10-19 ι 19:34:04.. Our life 2 Kommentarer

Onsdag i morgon = lill-lördag och halva veckan avklarad nästan.
Hade så otroligt mycket sammandragningar idag att jag knappt kunde stå, tur att älsklingen skulle åka hem samtidigt som mig och fick då skjuts. Tillsammans hämtade vi Leon och köpte sen med oss pizza hem, inte det godaste då jag var så sugen på köttbullar (från Emelies blogg). Men det får bli i morgon, hoppas jag!

Trots att veckorna ändå rullar på så kan jag inte mer än att längta mer och mer till december, julen, vintern, nyåret, bebisen och mammaledigheten. Åh så underbart det kommer bli!


Familjen tokig är vårt namn! Älskar oss!

Me and my sons

2010-10-19 ι 18:52:42.. Bebisen i magen x2 1 KommentarerLeons gudmor, Fjun, var här och skulle fota oss i går.. Men varken hon jag och allra minst Leon var på humör så det blev lite prov / test / skoj grej mest. Vi ska ta en lite mer seriöst när jag är jätte preggo och super tjock (kanske inte det bästa för min del då mitt fejja kommer se ut som en fotboll och alla älskade love-handels + lår kommer vara ofotograferbara. haha!) Men det blir jätte kul att se tillbaka på, som dessa bilder med 9kilo extra.Älskade Leon och älskade magen. Gud vilken underbar storebror han kommer bli!
(kanske inte ska önska för mycket nu.. eller? haha!)

Jag älskar dig!

2010-10-19 ι 07:45:06.. Our life 1 Kommentarer


Älskade barnen!

2010-10-18 ι 21:44:56.. Leon & mamma 1 Kommentarer


Kan man vara mer lycklig lottad än mig som har världens underbaraste barn? Älskar er över allt annat!


Söndag

2010-10-17 ι 20:34:53.. Our life 1 Kommentarer

Ny vecka, igen, i morgon.. Ja denna vecka har gått snabbt men varit otroligt jobbig.
Känner mig helt slut och önskar jag kunde få en ledig en dag faktiskt. För igår jobbade ju så blev ingen vanlig lördag direkt och idag var det minsann ingen vila och ingen ro, vi åkte ju till svärföräldarna i Uppsala och allt möjligt. Förstår inte varför jag är så himla trött och vill vara ledig hela tiden. Känns som att jag inte hinner med någonting.

Leon behöver också nya vantar, jag nya varmare höst/vinter skor och lite små grejer men när ska jag hinna köpa det då? När ska jag få tid att åka in till stan och strosa lite efter kalender klappar till Leons julklender? Känns som att jag inte har någon tid alls för någonting. Kanske handlar allt om planering..? Får börja sätta upp veckomål helt enkelt!

iPhone bloggning

2010-10-17 ι 15:26:42.. Our life 1 Kommentarer

img_0162 (MMS)

Soffmys till inspelat robinsson som vi missade i torsdags.. Maria håller på med maten, grillning, gud vad bra vi har det här :)


iPhone bloggning

2010-10-17 ι 11:33:00.. Our life 1 Kommentarer

img_0160 (MMS)

Vi är nu på väg till Uppsala för att träffa Leons idoler Mats och Maria - svärföräldrarna. Blir en sväng på stan också för att kika efter julkalender klappar till leons kalender. Vill inte stressa som förra året så hakar på Emelie som snart handlat klart Julias kalender.


Fredagsmys

2010-10-16 ι 09:51:43.. Our life 0 Kommentarer

Så nu kom äntligen helgen, jag har dock inte tänk på att det kommer inte bli någon speciell lång och lugn helg för mig, för att idag ska jag jobba. Så snart ska jag gör mig i ordning för att lämna mina älskade pojkar och jobba i stället. Inte speciellt peppad för det men det blir super bra och det är ju trots allt bara mellan 12-16.

I går hade vi middags gäster, TEJ var här och barnen hade jätte kul ihop! Vi åt carbonara, fruksallad, glass och chips. Mätta och belåtna kollade vi på Idol, barnen hade myror i brallorna och låg och tittade på varandra och fnittra när sängen egentligen kallade. Men mys med varandra, hand i hand, låg dom ett tag och tittade på Idol. Sen när ögonen inte orkade mer så blev det spring igen och slutade därför med hemgång.. haha busiga ungar!

Tack för fredagsmyset!


Snodde en bild på glass-ätande barnen av E..

Bästa ungarna ever

2010-10-14 ι 21:49:38.. Bebisen i magen x2 0 KommentarerGud vad bebis nu busar, han sparkar så himla hårt! Vad kommer denna lilla buse bli när han blir stor?
Leon har ju redan konstaterat för mig att han ska spela hockey och det inte mig emot, så vi ska stå frysa varje år i en hockey-rink och hejja på våran bästaste hockeyspelare! Hm.. när får man börja spela? Som 5åring?

Men denna buse kanske blir en ping-pong spelare som han sloss med både armar och ben. Eller vad sjutton blir man då? En karate-kid? haha! Men både armar och ben sparkas och sloss på båda hållen i magen samtidigt så något kul ska det bli av honom också såklart. Våra älskade / bästa barn!

Home at last

2010-10-14 ι 21:43:24.. Our life 0 Kommentarer

HEMMA! Så otroligt skönt!
Älskade pojkvän och son kom till jobbet för att hämta mig i det kalla mörkret. Så nu är vi hemma, Leon fick vara uppe lite senare eftersom jag ville säga god natt. Han är jätte trött och frågade ända sen dom kom till mitt jobb om han fick gå sova, haha sötnosen! Så när vi kom hem satt vi i soffan en  liten stund och mös innan han gick och kissade och sen la sig som han verkligen så gärna ville. Sen när vill 2,5åringar sova liksom? haha! = super-trött!

Men nu ska jag mysa med min älskling och dricka thé tror jag. Sugen på något varm!

Torsdagens mörka kväll

2010-10-14 ι 19:01:21.. Our life 1 Kommentarer

Herregud det känns som om att det är mitt i natten!
Kolsvart ute och ganska folktomt på gatorna utanför trots att det ändå är mitt i odenplan. Och här inne på jobbet är det inte bättre det.. Ser folk utanför fönstret gå hem med barnen, matkassarna och shoppingpåsarna i sina varma halsdukar och mössor. Men ändå ser dom så kalla och frusna ut, ush är det så kallt ute?

Nej nu är det slut på legins, jag MÅSTE köpa mig ett par mammajeans nu. Emelie hade några skit snygga från h&m här om helgen och jag tänker på dom varje dag när jag inte får igen mina byxor och känner hur hårda och dumma dom är mot magen när jag sätter mig ner. Så i morgon ska jag tvinga med mig mannen in för att betala ett par byxor och kanske någon tröja inne på Bromma Blocks innan vi handlas inför myskväll med Emelie och compani.
Bra ide.. haha!

Snabb men låååång vecka!

2010-10-14 ι 10:44:50.. Our life 0 Kommentarer

Torsdag - en dag närmare helgen!
Känns dock som att det gärna fick vara fredag idag, veckan har varit så otroligt lååång! Men det är nog för att jag jobbat så sent om kvällarna. Och samma visa ikväll igen, ska stänga så är inte hemma förens TIDIGAST halv 10. Och då lär det bli soffan och snabbt sängen vill jag lova.

Nu ska jag springa in på seven eleven för att köpa youghurt med musli att äta på jobbet innan lunchen sätter igång. Ush vad osugen jag är på att jobba 10 timmar idag (ända till natten nästan).

Hoppas ni får en lugnare dag, som bla Emelie, såå avis!

Torsdags-Leon

2010-10-14 ι 08:41:52.. Leon's outfit 2 Kommentarerjeans Åhlens
tröja "egen-målad" av gammelmormor (se att det står Leon på bilen!)tröja Nova Star
mössa Brandstrom (julklapp av E förra året)

Höst-Leon

2010-10-13 ι 20:58:23.. Leon i bilder 3 Kommentarer

byxor Nova Star
jacka Brandstrom
sjal Po.P
mössa Geggamoja
skor Converse

Lille bebis - v.25 ♥

2010-10-13 ι 20:42:17.. Bebisen i magen x2 0 KommentarerVeckorna rullar på, magen växer och vi närmar oss Litens födsel mer och mer. Är redan i vecka 25!
Ibland kan jag undra var veckorna tagit vägen när man tänker efter och ser tillbaka men samtidigt har denna graviditet tagit så otroligt mycket längre tid än Leons. Känner mig redo att föda nu, haha. Mentalt, inte fysiskt kanske. Vi har ingenting hemma som är redo inför Liten's födsel förutom en overall och små saker. Så nu ska väl saker och ting börja planeras och köpas in på riktigt tror jag. Jag orkar i alla fall inte vänta längre, haha!

Vi längtar i alla fall något otroligt just nu. Kikar in i varje vagn jag går förbi efter bebisar och tips på vad som ska handlas. Ska åka förbi mormor och morfar någon vecka framöver också för att kolla igenom kartngerna på deras vind med Leons gamla grejer = kläder och saker som kan vara bra att ha. Så vi får se var vi vill ha kvar (har ju heller inte allting kvar, bara det jag absolut ville). Men har man också en kräsen man här bredvid så kanske mycket handlas nytt också även om det redan finns - som barnstol osv. J vill ha en ny snyggare!

Ja olika grviditeter, olika bebisar, allting olikt tycker jag. Känslan, vikten, formen, måendet - ja ALLT!
Se bara hur olika former magen hade..


Onsdags-middag

2010-10-13 ι 19:53:47.. Mat/recept 0 KommentarerIkväll blev det, som jag tidigare skrev att jag var sugen på, köttfärssås med pasta!
- Mycket basilika / vitlök, lite rödvin och så goda hela körsbärstomater i stället för vanliga krossade tomater (TIPS! körsbärstomater i burk är sååå mycket godare istället för tråkiga krossade tomater som inte smakar någonting)

Enkel middag, god och väldigt tråkigt men ack så nödvändigt ibland. Visst är köttfärssås en klassiker?

Höst

2010-10-13 ι 16:59:30.. Leon i bilder 0 Kommentarer


On my way..

2010-10-13 ι 14:45:02.. Our life 0 Kommentarer

Jag lyckades! Har slutat, fixat så bästa mamma kommer över med Leon så jag nu snabbt kan åka hem för att slänga in en tvätt. När första maskinen är igång blir det en prommis till berget för att fota. Underbart att Roxie nu är hemma också så kan även vovven och barnet fotas, haha!

Sen ska det tvättas och städas ännu mer innan älsklingen kommer hem från jobbet. Undra vad matsedeln säger idag? Hmm får hitta på något när jag kommer hem. Sugen på köttfärssås och pasta. Mums.

Kväller i stugan

2010-10-12 ι 21:56:17.. Our life 2 KommentarerHemma! Tänk att jag har en sån underbar pojkvän som kommer till jobbet med Leon och käkar middag och väntar på att jag slutar för han ville hämta mig. Eftersom att klockan hinner bli över 9 innan jag kommer från jobbet tycker han inte om att jag ska åka hem själv kommunalt, hallå är han gullig eller?
"men tänk på att du är gravid, jag vill inte att det ska hända er båda något"..

Nu är jag dock helt slut, ska öppna i morgon också så det blir tidigt. Hoppas därför mina planer om att gå ifrån jobbet tidigt blir verklighet så jag kan få fota Leon lite i det soliga vädret som ska vara i morgon också! Innan höstens fina färger försvinner och jag missat ännu en årstid i fotografering ang Leon. Viktigt ju!

Paus at work

2010-10-12 ι 17:28:59.. Our life 1 Kommentarer

Ett inlägg utan bilder.. Dom får komma ikväll när jag kommit hem och har datan till hands.
Sitter just nu på jobbet och förbereder mat inför i morgon. Kände dock att jag behövde en liten sitt-paus då sammandragningarna satt igång rejält just nu. Längtar hem, hem till mina fina pojkar som är med varandra just nu. J skämmer bort Leon så fort jag är borta så nu har dom säkert jätte kul, jag vill också!!

Men i morgon ska jag sjutton se till att komma iväg lite tidigare för att fota Leon ute bland löven. Hoppas på fint väder i morgon då? Och sen är tvättstugan ett MÅSTE för allt är smutsigt i Leons garderob.. But so long så länge.

Tisdag

2010-10-12 ι 08:49:53.. Our life 3 Kommentarerskjorta H&M (julklapp från gudmor Fjun förra julen)

Idag skulle minsann min fina kille ha skjorta.. Och vad gör man när typ allting förutom sånt ligger i tvätten? Jo han får sin vilja igenom och mamma längtar till tvätt-tiden i morgon! Varför bokar man aldrig i tid utan springer ner samma dag som ALLTING är slut? Turen har man ju inte heller med sig då att det är ledigt. Och ikväll ska jag stänga på jobbet så kommer hem sent, sent så därför får det vänta ända tills i morgon.

Men nu är våran sovmorgon slut och vi ska åka till dagmamman / jobbet.. Bye bye!

Middag

2010-10-11 ι 19:22:53.. Mat/recept 2 KommentarerIkväll stog egna hamburgare på menyn..
Blandade i den nya kryddan jag hittat "american steakhouse seasoning". Huuuuur god krydda som helst i mina egna färsburgare! Sen är friscus bröden ett måste, och avocado / rödlök / körsbärstomater sätter pricken över i:t.

Måndag börjar veckan med

2010-10-11 ι 08:46:51.. Leon i bilder 3 Kommentarermössa Geggamoja
tröja Geggamoja
byxor Nova Star

Idag är min lilla snygging gladare efter lite sjuk-fasoner. Dom snygga kläderna kanske gjorde sitt? haha!
Han har ju fått för sig att bestämma själv vad han ska ha på sig numera, och helst av allt vill han ha skjorta varje dag men icke idag, han var så glad att ha nya byxor och den snygga mössan (som bebisen också fått och det tyckte han var jätte kul). Tur att vissa kläder jag tar fram passar unga herren, haha!

Men nu ska vi röra på oss mot jobbet.. So long today!

Lovers

2010-10-09 ι 20:34:56.. Leon & hans vänner 2 Kommentarer


Underbara barn mässan

2010-10-09 ι 20:15:33.. Barnartiklar 1 Kommentarer

Lördagsmys med familjen Emelie, Timpa & Julia idag på mässan och efter hemma i deras hammarby höjden.
Det var lagom med mycket folk när vi kom (när det öppnade) men blev helt galet efter någon timma och vi gav upp trots att vi ville ta ytterligare ett varv runt. In på Hem och Villa mässan en 10min innan vi gav upp där med. Hem kom vi i alla fall med lite nya plagg, till och med lillebror i magen fick sitt första plagg!! En sån otroligt mysig stickad overall från Lundmyr - Leon hade den äldre varianten i vit när han var bebis.

Men Leon fick med sig hem nya tjocktröjor och ett par byxor + tröja från Nova Star. Ett mjukis-set från Geggamoja + en snygg piké. Sen var jag även tvungen att köpa varsinna matchande Geggamoja mössor till mina små pojkar. Så snygga dom kommer bli sen när lillebror kommit ut!Torsdag

2010-10-07 ι 16:07:16.. Our life 1 Kommentarer

Redan hemma, sen ett tag tillabaka faktiskt, fastän jag hämtat Leon kommunalt idag och det tar ju sina timmar tyvär. Gud vad jag längtar efter att flytta och få allt på plats på riktigt så man kan få in vardagen som den ska vara = dagmamma i närheten. MEN däremot längtar jag INTE, utan fasar nästan att få lämna Leons underbara dagmamma. Känner mig helt splittrad kring detta, för det är ju därför jag inte bytt nu även fast vi nu bor 45min kommunalt (20min med bil) där ifrån. Hmm, visst är jag knasig som sitter och åker 1timme åt fel håll från jobbet varje morgon och eftermiddag för att lämna och hämta? Men trivs man så gör man och kräsen ska man vara när det gäller barnen.

Men i framtiden, när vi nu kommer flytta, så kommer tyvär den dagen då vi måste flytta på honom. Vill inte ens tänka så lång eller på det för det kommer inte bli roligt för varken mig eller Leon. Så punkt för det just nu!

Film är nu på till detta super duper dåliga vädret. Älsklingen blir sen från jobbet idag så maten kommer stå lagom klar på bordet tills han kommer hem. Men innan matlagning tänkte jag leka lite här med datan och hoppa in i en dusch. Det blixtrar i bäckenet och sammandragningarna har nu satt igång, igen.
Så en varm dusch ska nog lugna oss!

Orolig dag!

2010-10-06 ι 19:33:37.. Bebisen i magen x2 1 Kommentarer

Onsdag.. ingen rolig dag blev det!
Började med att vi försov oss, sen mitt under lunchen fick jag välrdens sammandragningar. Slutade med att jag var helt kall-svettig och började bli rätt orolig. Fick sätta mig där bak då jag inte kunde stå och kände hur tårarna började samlas i ögonen då jag fick lite panik att ha så ont, redan.. Blev nog lite extra känslig då jag i natt inte kunnat sova en blund nästan då jag hade så otroligt ont i mitt bäcken igår, kunde inte stå och diska utan fick sätta mig på en stol nedanför diskbänken till och med. haha!

Känner mig som världens töntigaste för graviditeten med Leon var så enkel och smidig. Kanske får jag lite pay bak time nu ? hmm.. Anw, hatar tjejer som klagar på sin graviditet och blabla och det är inget jag tänker göra heller utan bara uttrycka mina känslor för mig själv här på bloggen. Men som sagt, orolig blev jag men det är tydligen ingen fara. Var hos barnmorskan i eftermiddags och det är inget konstigt när man redan fött barn och med mitt fysiska jobb, det är ju tungt och det känner jag verkligen av redan nu. Bevis på det som hände idag då, kroppen sa lite ifrån. Aja baja att ta i och stressa så mycket tyckte bebisen och protesterade genom att visa mig ordentligt.


Tisdag

2010-10-05 ι 20:40:49.. Our life 2 Kommentarer

Jag som trodde med förväntan att det var onsdag idag och torsdag i morgon men icke det. 3 låååånga jobb-dagar kvar på veckan, men det är bara att bita ihop och le. Märker ni att jag har tröttnat på att jobba? haha nej det är inte så farligt som det låter, jag är bara så trött om dagarna nuförtiden och idag har jag haft så in i norden ont i bäckenet. Kunde inte stå när jag skulle diska efter maten utan fick sitta på en stol nedanför diskhon, haha.

Men men, onsdag i morgon.. sugen på frukost mackan jag ska göra i morgon men nyinköpt korv. Mums!


Middag

2010-10-05 ι 19:17:32.. Mat/recept 0 Kommentarer

Då vi i helgen var ute och plockade svamp, överambisiöst va? haha!
- blev det idag en jätte god pasta sås med lamm och kantareller, underbart höstigt!


Kokos-boll

2010-10-05 ι 19:11:34.. Leon i bilder 0 KommentarerNy vecka

2010-10-04 ι 15:30:37.. Our life 0 Kommentarer

Måndag morgon är alltid så seg att få upp sig själv. I alla fall för mig.
Drog mig i morrse för att gå upp, kände att 5min extra blundandes i sängen kunde väl inte göra något men det blev 5min till och 5min till. Och när vi väl var på g så hade ju SL dummat sig lite igen. Det var stopp och väntan idag blev, som tur var, bara ytterligare en kvart. Si så där en halvtimma efter att jag tänk komma till Odenplan satte jag fötterna inne på jobbet precis när jag började, som tur var kanske..

Nu väntar husvisning.. hm, känner att vi går lite fram och tillbaka ang detta.
Vet inte längre vad jag ska eller vill förvänta mig att vi ska flytta någonstans. Det löser sig, det kommer det absolut, men frågan är när och hur bara. Vill inte att vi BARA ska lägga tid och energi på det just nu, vill ju njuta, planera och tänka på bebisen i magen. Men kanske tillkommer det flytt.. joo.. önskar jag kunde lösa allt snabbt och smidigt, men man ska ju hitta något som faller in i smaken lite mer än bara lite. Det ska vara så att jag inte vill gå där ifrån utan tvinga min man att köpa stället! Kanske är jag bara för kräsen och töntig med var och hur jag vill bo?
Om min man hade fått bestämma utan att tänka på mig/oss hade vi nog redan flyttat..

Lördag

2010-10-02 ι 21:42:59.. Our life 2 Kommentarer

Det blev en riktig slappar-dag idag.. Leon kom upp kvar över 8 och jag var så himla slut så bad honom automatiskt att han skulle sova lite till utan att tänka efter. Så han gick och la sig och somnade om.. När han sen kom upp, berättat att han hade vaknat och la sig bredvid oss och mös så såg jag hur solen sken så starkt utanför så kollade vad klockan var : TJUGO I ELVA! Så det var bara att gå upp och laga lunch nästa, haha!

I eftermiddags tog vi en promenad till affären och handlade lite så jag kunde baka cheescake.
Trots att vi tog det lungt så var jag helt färdig när vi kom hem, Leon gick så fint och snällt medans jag klagade sista biten. Vem är det som är liten? Tur att min lilla man är så duktig på att gå. Duktigare än mammsen sin!

Anw, fick världens sammandragningar när jag kom hem i alla fall och hela bäckenet - bak i ryggen,  mellan benen och fram gjorde så himla ont. Ush hur kommer denna graviditet sluta? Är lite rädd ibland.. Men enligt barnmorskan är det inte konstigt då jag har ett sånt "aktivt" och "ansträngande" jobb + att jag hade det också i slutet på förra graviditeten. Men det blir säker super bra, ska fortsätta gömma smärtorna så slipper man lida lika mycket, hehe!

Nu på kvällen, efter att cheescake'en blev klar blev jag så otroligt sugen på pankakor. Så gjorde lite amerikanska pankakor då vi förns i morgon kan äta cheescake'en då den måste (helst) stå i kyl över natten.


Fredag

2010-10-02 ι 16:31:05.. Our life 0 Kommentarer

Fredagen blev lite omplanerad, Leon som var hos min mormor (då dagmamman hade planeringsdag) fick stanna där lite längre och vi hann hem i lugn och ro för att städa lite innan vi åkte och handlade. Min pojkvän är otroligt fjantig och vill handla på saluhallar när han vill ha något speciellt och det just denna dag, så in mot stan till Söderhallarna vid medis och kikade. Fick stoppa honom ordentligt så han inte köpte hem den största hummern jag sett, vägde säkert upp mot 3-3,5 kilo. Men ca 3000kr för en hummer lockade inte mig trots att det hade varit en rolig grej. Han fick nöja sig med 2st i vanlig storlek i stället, haha!

Men igår blev det "söndags-stek" till middag för oss.. hummern väntar på oss ikväll.
Sen väntades film mys med snacks, chips o dip till The Prince of Persia. Riktigt bra film tyckte vi båda!


1 oktober

2010-10-01 ι 08:02:13.. Our life 1 Kommentarer

Det är fredag (inte alls fel faktiskt) och även ny månad - oktober.
Ush nu är det riktig höst och tänk att det BARA är nästa lön som gäller till julklappar. Herrejesus det är snart november, och sen då december. Jag tycker att det nyss var sommar, månaderna har gått riktigt snabbt men ändå så går det så otroligt långsamt. Men det är väl för att vi väntar på något.. vi längtar.. men "väntar men på något gott väntar man ju aldrig för länge", och väntar på något riktigt gott kan jag ju säga att vi verkligen gör! Våran bebis.

Som jag skrev innan, att det är nu det börjar kännas att vi snart är vid målet - att få hålla vårat mirakel i armarna.
Snart kommer väl också planering igång, om vad som ska köpas och vad som inte ska. Kolla igenom Leons gamla grejer för att se vad som finns och vad som inte finns. Vad vi vill ha nytt och vad som verkligen behövs.
det kommer, det kommer.. i snabba ryck också.

Men oktober nu alltså, en månad närmare vintermånaderna. Men om sverige är så knas som vanligt? att vintern kommre sent och håller i sig länge i stället (som jag verkligen inte hoppas men tror) så är det ett bra tag kvar till snön ändå. Hoppas bara på en vit jul i år igen, vi blev bortskämda förra året och jag önskar det samma i år!
STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December