Tunisien

2010-05-29 ι 15:24:13.. Our life 2 Kommentarer

En vecka har passerat och det har hant massa kul men ocksa mindre kul.
Forsta dagarna var regn, sen nar vi antligen borjade njuta sa blev Leon dalig. Slutade med ett besok pa tunisiskt sjukhus = laskigt. Han hade fatt halsfluss sa ater nu antibiotika och alvedon min lilla prins. Jaja vi lyckas da med allt och lite till. I gar var da forsta dagen vi solade vid poolen da Leon varit mindre road och haft varldens feber..

Nu ar vi ater glada och Leon mar battre trots att han blivit super smal efter att inte atit pa flera dagar. Lille skrutt!
Ge oss ett lycka till nu da sa vi far en battre sista vecka och sa vi i alla fall kan bli lite bruna tills vi kommer hem.

Saknar er alla.. nej jag ljog bara, vi vill ju ha semester nu som startade igar for oss.. :-)

Torsdags äventyren svider

2010-05-20 ι 06:42:53.. Our life 2 Kommentarer

God morgon alla pigga människor där ute!
Det är inge kul att vara ordningjord kl halv 7 på morgonen. Kl ringde kl 6, ush..! Leon kom då in och vi låg och mös en stund innan vi gick upp. Idag har vädret lovat 22grader och SOL. Shorts sesongen har alltså börjat, Leon inviger den idag i sina PoP shorts från förra året. Han kan ha alla skjort från förra året utan problem, ett par dessutom som han hade för förra sommaren, alltså när han var 6mån.. haha!
Är man lite kort i rocken är man, eller liten och smal.

Anw, stress-dag väntar och jag längtar inte! Gör allt nu för att tiden ska gå långsamt så jag slipper starta den med min huvudvärk som redan sitter i och känner mig allmänt skit. Eller inte skit utan jätte sliten typ.. som att jag både sprungit maraton, jobbat fullt, haft 20 barn att ta hand om och sen dessutom börjar bli sjuk, sån sliten typ. Äckligt va..? Men sånt är livet också, underbart!

Nu står Leon i första hugg med att sätta på sig skorna, lite tidigt att gå ut för banan går inte förens några minuter i 7.. Så sen ska jag sitta på banan upp till alvik och sen tuben ända till dagmamman i hässelby och sen heeeela vägen tillbaka igen till jobbet. Ja det är en bit, jädra omväg också men vad gör man inte för att sin prins ska gå hos den bästa? Dessvärre blir det inte så mycket längre än efter sommaren antagligen, sorgligt..

Solen skiner i alla fall

2010-05-19 ι 19:56:43.. Our life 0 Kommentarer

Tänk att det alltid blir så här..!
Fick inte med mig speciellt mycket från stan idag då jag inte hann åka in efter jobbet, var tvungen att hämta Leon och sen till mormor för att hämta en reseväska (Leon måste ju ha en egen). Så jag har inte ens köpt några mer bikini's eller dom andra små-prytlarna som skulle varit fixat för flera dagar sen egentligen för att slippa att stressa och bli irreterad, men nu är jag där ändå. Köksbordet är nu fullt med Leon-kläder som ska packas ner.. Känns dock som att är för lite.. Hmm.. Men hur mycket kläder kommer vi ha på oss då? haha.. typ inga alls, bara på kvällarna när vi ska ut och käka middag och om vi åker iväg på lite äventyr.
Dessutom måste man inte byta ALLA kläder varje dag. eller?

Jaja, saker finns fortfarande att panik fixa i morgon innan jag åker till mamma efter jobbet då hon ska få fixa mina naglar. Ska nog slinga håret på kvällen också och sen packa klart allting. Ja det blir verkligen en lååååååång dag! (när jag dessutom ska öppna på Boden i morgon bitti så blir att gå upp aldeless förtidigt = blä). Sånt är livet, och jag älskar det ändå!

A lot to shop

2010-05-19 ι 08:48:04.. Our life 1 Kommentarer

Ondag.. - mitt i veckan, lill lördag och nu bara 3 dagar kvar tills vi åker.
Eftersom att dagarna blev lite omruckade genom jobb och båt-turer så ska/måste jag idag hänga på låset när affärerna öppnar kl 10 för att kunna kika en timma innan jag börjar jobba runt 11. Sen efter får jag pront åka och hämta Leon snabbt för att komma in till affärena igen och kika ytterligare. Badbyxor till Leon är ett MÅSTE samt bikini till mig. Och alla andra små saker = lotion, solkräm, kylbalsam, shampo och balsam, blöjor osv..
Ja det är en hel värld det här med att åka iväg 2 veckor med en liten lutt plutt, som försej är stor 2åring men ändå. Tänk att dom små liven behöver så otroligt mycket omkring sig.. jaja bara att planera och packa!

Nu ska jag föna upp håret och sminka mig lite innan jag är lite frukost och senare åker in till stan kl 10.
So long mi amigos!

Cool unge

2010-05-18 ι 10:12:10.. Our life 2 Kommentarer

5år, 5år.. hallå han är 5år. Så rolig..!
Snabblärd med texter i alla fall, eller kan man så mycket när man är 5år? Jag minns inte, haha.
Den andra videon, han flippar totalt. Hahaha as kul.. vilken jädra unge!


1 extra dag tack men helst minus 4

2010-05-18 ι 09:26:39.. Our life 0 Kommentarer

Tisdag - om 4dagar sitter vi på planet vid den här tiden. om jag längtar..!
Idag ska jag dock jobba sent, hade tänkt att mamma skulle fixa mina naglar och slinga mitt hår men nej inte det inte. Frågan är bara nu om jag kommer hinna det innan vi åker, tiden räcker knappt till. På fredag efter jobbet så åker vi hem till J så den dagen räcknas redan bort. På torsdag måste alltså väskan packas KLAR och jag skulle behöva tvätta då efter jobbet (lär bli en sen torsdags kväll). Och idag är det tisdag.. Hmm..

Det jag måste göra innan är att köpa bikini till mig och ett par till badshorts till Leon (peppar peppar). Och lite små prytlar som solkräm, kylbalsam, lotion med mera. Så när ska jag hinna ta en eftermiddag/kväll på stan?

Blue

2010-05-18 ι 08:53:55.. Foto - City & natur 0 Kommentarer


Båtväder

2010-05-17 ι 22:06:37.. Our life 0 Kommentarer

Idag har vi varit ute på skön hela eftermiddagen, efter jobbet.
Huuuuur skönt som helst, brände av solen på armarna - skönt! Ja detta väder är super, sverige är på gång!


Tidsfördriv

2010-05-16 ι 21:30:04.. Frågor om oss 0 Kommentarer

Visste ni..

att jag vill köpa ett hus
att jag har mysigaste lägenheten dock
att min senaste kyss var supermysig
att jag lyssnar mycket på Leon's mupp-meningar
att jag funderar på vad som måste fixas innan resan i helgen
att jag pratar ibland för mycket
att jag inte gillar stök och smuts
att min första riktiga kyss var av en stefan
att jag avskyr när folk snackar bakom ryggen
att kärlek är det bästa någon kan få
att jag gillar mina fina blommor
att jag är förälskad i my mr J
att sist jag grät var till twilight
att min mobiltelefon är en bred sms telefon som J kallar det
att när jag vaknar på morgonen öppnar jag alltid kylen
att innan jag går och lägger mig stänger jag alltid kylen
att jag just nu tänker på om jag ska stoppa i mig något innan kylen stängs
att i morgon kommer jag testa min tur och köpa en trisslott
att jag hoppas min otur nu förevigt har vänt
att jag verkligen vill ha er tillbaka

Back to majbrasan

2010-05-16 ι 20:52:30.. Our life 1 Kommentarer

Jaja i brist på lite ursäkt för att jag glömde visa er majbrasan vi var på så får ni nu se den i alla fall.
Bättre sent än aldrig.. eller..?


Såg så varmt och mysigt ut.. vill ha brasa igen, kanske ska vi grilla imorgon då? Hänga på någon?

I-lands problem

2010-05-16 ι 20:12:06.. Our life 2 Kommentarer

Ja man kan ju bli tokig ibland.. i alla fall jag.
Har nu i flera dagar letat efter badkläder till både MIG och LEON, men inte funnit något alls. Leon är för liten för badshortsen som finns på typ stadium osv. Dom är i 86/92 men huuuuur stora som helst för honom, går ända ner till fötterna nästan. Sen finns det ju andra på typ lindex och kapphal osv som är sånna där tajta små rackare men det vill jag inte att Leon ska ha. Skit töntigt mönstrade är dom också (bebis stuff) så förlåt men nej tack.
Problem till mig är att ALLA bikini nu förtiden är helt tokigt galna. Jag vill ha ett par vanliga, vita, ljusa, enkla, snygga men nej nej bara massa tokiga mönster i hyber färger som dessutom förstörs med massa galet blingbling av stora "guld" brickor mellan tuttsen osv.. det blir ju snygg bränna i, haha..!

Jaja, vilket i-lands problem va..? Men jag blir lite stressad då vi åker nu på lördag, woho by the way!
På torsdag ska väskan packas klar för på fredag efter jobbet åker vi hem till J och sover där då vi får skjuts av hans mamma på lördag morgon kl 5, haha! Planet går 7 på morgonen så vi måste checka in senast halv 6 så vi åker nog lite innan 5 kanske. Blir att gå upp vid halv strax innan 4 då, inte mycket sova den natten inte (tror inte jag skulle kunnat det ändå, aldeless för peppad).

Men åter till badkläderna. I morgon blir det ännu en vända i ett par affärer efter jobbet för letande efter något att täcka rumpsen och tuttsen. Någon som har något tips? På relativt billiga bikinis för dyra finns det gott om snygga..!

Sushi

2010-05-13 ι 21:18:06.. Mat/recept 2 Kommentarer

Vi gjorde hemma-gjord sushi och bjöd J's föräldrar på till middag.
Hade både lax, tonfisk, räkor, crabfish, ål, bläckfisk, red snaper och olika rullar. Tycker i alla fall att vi var duktiga som gjorde över 100st bitar. Jag hade kunnat äta upp hela bordet, men vi fick över så det räcker till lunch i morgon av resterna, woho - snart kommer vi föräta oss på sushi!

J tog en bild som jag snor från hans data och visar er..


God morgon låååång helgen!

2010-05-13 ι 08:54:51.. Our life 2 Kommentarer

Jag som skulle sätta igång och blogga ordentligt, och hur gick det? haha skrev senast i måndags..
Jaja, nya försök och bättre uppdatering är på gång i alla fall.

Vi åkte hem till J i går och ska nu stanna över hela helgen, antagligen. Lediga dagar är underbara!
Och hur underbar pojkvän har inte jag då? I morrse fick Leon för sig att vakna  halv 5 och vara super pigg. En stund kunde han ligga mellan oss och mysa men sen var det bara att gå upp och sätta på en film. Då gick älskade J upp och satte på en film och lät mig fortsätta sova. När jag sen vaknade, x antal timmar senare, så tog han just ut scones från ugnen och en hjärtformad sockerkaka. Hallå? Hör ni vilken pojkvän jag har eller?
Leon hade dessutom fått i sig frukost och sprang runt och lekte med Roxie, vovven.

Bättre start på dagen får man ju leta efter, herregud vilken man! ♥

Måndag

2010-05-10 ι 21:33:31.. Our life 0 Kommentarer

Måndag.. ny vecka. Tänk att nästa vecka åker vi. tjoho! (gud vad jag tjatar va? = RESEFEBER)
Men men, efter lite galet på jobbet idag så fick jag stanna kvar längre då Fjun inte kände sig bra. Mormor och mamma plockade upp Leon hos dagmamman så jag kunde jobba vidare. Är nu hemma igen med tvätt att vika, kropp att duscha och huvud att sova. Jaja, blir en tråkig och tidig kväll för mig.

I morgon ska det bli sol så kameran åker med så lovar er en bilduppdatering i morgon kväll.
Ska sova helt själv ikväll på vääääldigt länge då älslingen inte sover här eller jag hos han. tråkigt.

But good night everyone!

Båt-tur på sjön

2010-05-09 ι 17:47:33.. Our life 2 Kommentarer

En helg som också redan passerat nu.. Bara EN helg kvar i svea rike, för helgen efter nästa sitter vi nere i Tunisien och driker paraply drinkar, solar, badar och myser i 2 hela veckor. Är det inte underbart hur bra vi kommer få det? Avis.. någon..? haha. 13 dagar kvar, gå fort nu, gå fort..

Anw, idag var jag och J ute och åkte hans båt medans Leon var hos sin pappa under dagen.
Igår kväll hade vi grillparty med Carro, Niklas, William, Carro och Colin. Gott, mysigt och ännu tjockare efter Carros super cheescake. Vi som skulle köra på beach 22maj liksom, blir nog beach 2012 om vi gottar oss lika mycket framöver. Men men, goa och glada är vi ändå :)

Fredag

2010-05-07 ι 06:42:49.. Our life 0 Kommentarer

Dagarna går otroligt långsamt men ändå har veckan nu passerat.
Fredag och det är alltid skönt och sen ska jag göra massa nyttigheter och skoj i helgen. Bla så ska jag och J handla lite grejer inför resan, som är om bara 2veckor i morgon. Jag och Leon saknar massa sommar kläder, skor och dyligt som måste införskaffas lite tidigare än väntat då sommaren kommer i 2 veckor för oss redan 22maj och inte juni som i detta svea rike.

Anw, snart ska vi hoppa upp och åka iväg mot dagmamman och jag till jobbet. Öppnar idag och det var partaj där igår så kan ju tänka mig hur det ser ut, oh lord! Fjun kommer in ganska tidigt så det ska nog gå bra ändå, om inte hela Boden ser ut som ett bombnedslag. Nej upp och hoppa nu, Leon måste få kläder på sig.

Trevlig, ganska molning, dag!

William, Oliver & Colin

2010-05-04 ι 19:41:47.. Leon & hans vänner 2 Kommentarer

Att Leon är ett big fan of Oliver, Carros ena son, är inget nytt. Men nu på senaste har han suttit och frågar varje gång vi går ut om vi ska åka hem till Carro eller Carro för att träffa pojkarna. Trots att han ibland kör över dom små så är dom bästa små vännerna dom han vill leka med mest.


Fina William.. och underbara bröderna Oliver och Colin.

If you love me, you will come to me

2010-05-04 ι 17:23:19.. Our life 0 Kommentarer

På tisdag hämtas, förhoppningsvis, våra pass hos polisen. Leon ville absolut inte sitta stilla på pallen och ta kort utan satt som en sur mupp och sa "nej mamma nej". Men men, han såg ut som björn gustavsson i håret med sur min. Jag var dock heller inte bättre, haha. Drogad, värsta bull-håret och osminkad.
Jaja, detta får vi dras med i 5år.

Anw, blir så fruktansvärt frustrerad och splittrad kring vissa saker och ting. Jag fick alltid skulden förut men drar den inte på mig längre men ändå är det mitt fel. Det stora hålet tycks inte vilja fyllas igen.. drar du på samma skul som mig? Man kan inte backa tiden eller ångra saker som redan är gjorda men framtiden kan ändå påverkas. Och det har JAG försökt.. Why is it so hard? Let me come into you again..

Nam nam frulle

2010-05-04 ι 08:46:48.. Mat/recept 2 Kommentarer


Lycklig!

2010-05-04 ι 08:15:09.. Our life 0 Kommentarer

Herregud, man kan tro att vi har gått och dött.
Själva fallet är att jag jobbat, hämtat Leon och kommit hem och myst med mina grabbar. Har liksom inte viljat släppa det just nu. Gått in flera gånger dock och tänk att skriva men tyvär inte hunnit publicera något inlägg. Men nu sätter vi igång igen. För er som undrade var jag köpt mina fina salt/peppar dutter så finns dom på MIO.

Igår, efter en galen tur till polisen för att skaffa pass, får vi idag åka dit igen och skaffa pass. Jag blev inte godkänd. haha..! Nej jag hade ingen gilltig legitimation med mig, då mitt förra pass just gått ut för ett par veckor sedan, så idag får jag ta med mammsen så vi kan fixa pass. Blev lite kaos-artad stress att få pass här.. som alltid. Men vi ska nog hinna få dom i tid. 10arbetsdagar har dom på sig.. 18 dagar kvar till värmen!

Lycka och kärlek. Min J och Leon-bus ♥
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December