Du är det bästa som finns!

2010-01-30 ι 21:42:56.. Our life 3 Kommentarer

Om 14 dagar och 15 min är det hela 2 år sedan jag födde min prins.
Att tiden kan gå så snabbt är helt osannolikt. Men ändå känns det som en evighet. Det var Leon jag väntade på så länge men det känns som om att han alltid funnit där. Kan inte tänka mig ett liv utan min älskade, bästa son. Finner inga ord som kan beskriva min kärlek och tacksamhet att han finns i mitt liv. Hur kan jag vara värd en sån fin och underbar människa är frågan. Alla föräldrar älskar sina barn och tänker alltid det bästa om dom men jag kan verkligen inte förstå hur någon kan vara bättre än Leon. Det finns ingen eller inget bättre på denna jord. Bandet och kärleken mellan oss är så otroligt stark och jag kommer göra allt i min makt för att den ska förebli så om inte starkare. Kommer göra allt jag kan för Leon, tvekar inte en sekund på att ge upp allt eller göra allt för honom. Det får inget hända min prins, han ska förebli en ängel utan vingar tills jag får mina. Han är det bästa jag har och kommer alltid att vara prio ett för mig. Ingenting kan förändra det! Han ska få allt han behöver och lite till, han ska få det bästa av det bästa och alltid få min uppmärksamhet och översvämmande kärlek.

För varje dag som går, för varje skund som tickar och han blir större växer kärleken och en blomma slår ut.
Jag är som i himlen med ängar fulla av blommor i hans närvaro och har nu börjat se hur allt runt omkring påvärkar honom något otroligt. Därför ska jag göra allt jag kan för att han också ska uppleva sin tillvaro som i himlen så han kan uppnå allt han vill och kommer vilja i framtiden.

Leon Joy Alexian Bergh, du är mitt allt, du är mitt liv! Min livslust och glädje, om du inte andas, andas inte jag!
Älskar dig mest nu och föralltid min underbara son.


Man kan också bli mer galen

2010-01-30 ι 21:22:21.. Our life 0 Kommentarer

Känner mig ganska uppgiven på ett sätt men försöker inte att tänka i dom spåren.
Vi har haft många mysiga dagar jag och Leon. Var självklart skit irretrande och jag var jätte ledsen över hur det slutade med jobbet hos Boden men gud vad lycklig jag är att jag har min Leon bus! Vi har dom senaste dagarna myst och hittat på massa kul. Önska jag kunde få vara stay-home-mum ett tag till!
Önska också att min data ville sammarbeta med mig igen så jag kunde uppdatera flera gånger om dagen här, lägga upp massa bilder på både Leon, saker och lite recept. Men det tycker inte datan jag är värd, mera motgångar bara, ingen fara. Don't worry, be happy Michaela!

Nej nu ska jag bädda ut sängen och lägga mig och mysa. Dra på en pyjamas också då det är så kallt om nätterna, men jag lyckas tydligen alltid frysa vad det än är för väder. 20- eller 20+, jag fryser på olika sätt ändå.
Sitter och tänker på dig, saknar dig och vill krama om dig. Men mer än så lyckas det inte bli.. Om jag kunde få vara lite gud, om jag kunde få pausa tillvaron ett tag eller bara frysa tiden hade jag nog inte tvekat. En miljon eller dig(er) finns inga tvivel på val. Inte en enda tanke lutar åt den sagolika summan även om en underbar och lång semester inte hade suttit fel eller ha en trygghet i ryggen i flera år. För jag vill ha den sagolika vänskapen vi en gång hade..

It breaks my heart that I can't help you and give you more..

Man kan ju bli galen

2010-01-28 ι 15:35:09.. Our life 3 Kommentarer

Jaha, jag fick tvinga datorn att komma tillbaka från sin semester genom en helt återställning.
Men vett sjutton vad som hände genom det. Datan ser helt mongo ut, går heller inte att ändra då inga inställningar längre finns kvar, har inga program och kan inte ens ladda ner och installera msn. Jaja, kan inte göra speciellt mycket förutom att gå in på mailen, och bloggen. Detta funkar absolut inte då jag måste ha en fungerande dator att kunna arbeta och jobba med så vette sjutton hur allt ska lösa sig. Varför kan inte jag få vinna lite på lotto så en ny data kan införskaffas? Hmm.. ska nog köpa mig en lott och hoppas på tur i alla denna otur jag får.

Anw, inget mer jobb på Boden för min del. Tiderna passar inte ihop och jag kan inte leva på ett litet deltidsjobb. So back to nothing again.. Nu finns dock stora stora tankar kring att plugga i stället. Skiter i denna djungel med jobb och outbildade puckon. Vill jobba med något riktigt, vill utbilda mig inom ett yrke! Så ska ringa och boka ett möte idag förhoppningsvis och sen också ringa ett par andra samtal som jag hoppas ger något.
Nu ska jag dock väcka plösen här som ligger och snusar i soffan så sött för att sätta på oss och gå ner i centrum. Ska posta inbjudningskorten idag också, dom är nästan klara. Måste bara klistra ihop allting, haha, men har inget lim hemma så det ska inhandlas nera i centrum. Blommorna ska också vattnas ser jag och en damsugning väntar lagom i eftermiddag eller i morgon bitti kanske det blir.

Barn/familj/porträtt fotografering

2010-01-27 ι 11:53:39.. Foto - Barn/Porträtt 5 Kommentarer

2 1

Tycker du att tiden går för snabbt?
Jag kan stanna tiden för en stund och fånga dig/din familj eller något du vill bevara just för stunden.
Med en kombination av mina och era idéer, livsstilar och intressen skapar vi bilder till just er för att bevara minnet.

Fotograferingarna utgår från dom platser ni känner er bekvämast i så att vi bäst kan leka fram dom bästa bilderna. Hemma hos er, på ett hustak, ute i en park, skogen eller varför inte på en strand?

Är ni intresserade gå in på min hemsida och kika vidare → michaelafoto.se
(om ni även bokar en fotografering via bloggen får ni även rabatter upp till 50%)


J*vla data!

2010-01-23 ι 17:28:38.. Our life 2 Kommentarer

Ja datorn min är fortfarande på semester. Han har kolapsat på stranden..
Nu börjar jag få lite abstinens pga att jag vill uppdatera bloggen, kolla andra bloggar och massa annat. Just nu är planering kring Leons födelsedag igång och skulle så gärna vilja kolla runt på nätet på vad jag ska beställa till tårtorna osv. Ska göra egna i år igen men har ännu inte bestämt mig kring tema eller design. Vet heller inte vad jag ska ha för "tema" på kalaset. Bestämmer en sak men ångrar mig och vill något annat sen.
Haha ja besluts ångest som snart måste kapas och fattas i stället. Kommer i alla fall bli 2 kalas (släkt på förmiddagen och vänner på eftermiddagen) så långt är helt bestämt! Sen får vi se vad som bjuds på och hur det blir. Blir lite galen av allt detta, kan inte kolla internet och inge super ideér hittas. Men det ordnar sig nog, är ju trots allt 3 veckor kvar.. BARA!

Anw, lite uppdatering. Tråkigt utan bilder va?!
Ännu mer tråkigt är att jag heller inte tagit några typ eftersom att jag ändå inte kan ladda över på datan osv.. Nej detta data-kaos är överskattatt och jag numera hatar den! Hoppas det inte slutar med en ny data bara trots att jag önskar jag kunde få köpa ny.. hihi. På måndag ska jag i alla fall till Boden och jobba, äntligen tillsammans med My efter all sjukhet, och efter veckan får vi se om jag blir kvar..

Ha det bra tills jag åter igen är på språng!

Data semester och kärlek i smyg

2010-01-20 ι 20:14:22.. Our life 2 Kommentarer

Äntligen! Eller egentligen inte...
Nej jag har inte slutat att blogga och nu vet jag att jag heller verkligen inte vill det. Anledningen till att jag inte skriver eller skrivit på typ en vecka är för att helt plötsligt fungerade inte explorer programmet på min data. Helt mongo! Så ja här sitter jag med data som fungerar och anslutning som också fungerar men själva internet explorer och firefox är mongo och fungerar inte. Idag åkte datan iväg på ett litet äventyr så jag hoppas på att den hittar hem snart igen och att allt fungerar som det ska då! Blir galen utan internet vill jag lova. Inget sl kollande, inga recept, ingen insperation, INGENTING!
Men nu vet ni i alla fall att vi lever och ska fortsätta blogga så fort datan haft semester och hittat hem igen... väntar i iver.

Under denna tid har också mycket hänt. Älskade lilla Julia har fyllt år, 2 hela år! Jag har dessutom varit på massa möten och denna vecka prov-jobbar jag också. Så många dörrar har öppnats, får se i slutet på veckan vilken dörr jag väljer bara. Hoppas på det bästa!

So long amigos! Hoppas på uppdatering snarast!

Ny vecka

2010-01-11 ι 10:15:30.. Our life 2 Kommentarer

Hade nog den värsta natten på länge i natt. Kunde verkligen inte sova. Hade för mycket tankar igång som snurrade och vägrade ta slut. Gav till slut upp efter att ha försökt somna i typ 3 timmar så gick upp, drack lite vatten och la mig och lyssnade på musik. Tillslut somnade jag ju men vette sjutton var klockan var alltså.

Anw, morgonen har i alla fall startat bättre. Solen skiner och det är så mysigt vinter-väder ute, dock lite för kallt för min smak (-11). Sitter just nu hos min mormor, har lämnat Leon hos dagmamman för första gången efter det långa jullovet vi haft så åkte till mormor efter och blev bjuden på super frulle. Alltid lika gott här!
Typiskt och dumt nog så har jag inte med kameran och det är så synd för det är så himla fint här. Isen över vattnet har lagt sig, det är snö överallt och solen skiner på den blåa himlen. Nästa gång, nästa gång.
Tankarna flödar och många dagar i veckan är planerade och det känns bra. Det är ingen hemlighet att jag saknar dig, men att tankar och känslor kommer att du inte saknar mig tillbaka känns så otroligt hårt och förkrossande.
Väldigt sårande..


Leon loves Cars

2010-01-10 ι 12:32:36.. Leon i ord 0 Kommentarer

Det här är det Leon gör nästan VARJE dag = tittar på filmen Bilar. Jag kan gå runt och damsuga, hoppa in i en dusch, laga mat, titta på serier på datan och allt möjligt och han sitter genom hela filmen och tittar.Bilar är helt klart en favorit!


Slutspört

2010-01-09 ι 20:15:08.. Our life 3 Kommentarer

Har funderat stark nu på sistonde att lägga ner bloggen. Så mycket som händer nu och jag hatar att ha startat bloggen för mig själv där jag skrev precis vad jag ville och kände till att avgrensa den en massa och inte skriva det jag vill. Därför har jag tänkt att stänga ner denna blogg och öppna en ny, med BARA bilder. Men jag vill ändå inte för jag gillar att skriva av mig här. Jag gillar att dela med mig, jag gillar att tipsa om saker osv men jag gillar inte att jag inte kan skriva vad jag vill längre så därför blir jag bara irreterad.
Jaja, ska fundera ett tag till så får vi se vad som händer.

Nu ska jag i alla fall äta lite riesen's och titta på en ny serie jag laddat hem. Är helt förtvivlad och galen på att 90210 inte går på ett tag (ända till mars om jag fattat rätt) så har sett sista avsnittet två gånger nu och vill fortsätta men kan inte. Laddade hem säsong 1 för inte alls länge sen och har nu sett alla 12 avsnitt i säsong 2 så jag är fett inne och besatt. How am I gonna survive without it now?

Svar

2010-01-09 ι 13:56:40.. Our life 0 Kommentarer

Många frågor jag fick har jag redan svarat på i min förra frågestund och ett antal tänker jag tyvär inte svara på.

Hur lång och hur mycket väger Leon nu?
Leon är ca 80cm och väger runt 9-9,5kilo.

Får Leon barnmat fortfarande?
Nej absolut inte. Leon har länge (sen 1års ålder) ätit den maten som jag äter.

Dricker Leon välling på natten?
Nej det har han inte gjort på jag vet inte hur länge. Han vaknar inte på nätterna. Sen har Leon aldrig varit ett välling-barn, han har inte druckit välling över huvud taget sen han var lite yngre än 1,5år och innan drack han inte förens han var typ 1år.

Har du börjat potträna Leon än? eller går han utan blöja någon gång under dagen/kvällen?
Jag har inte pott-tränat Leon på riktigt ännu. Vi har en potta och han kissar där ibland när jag går på toa och han brukar gå utan blöja när vi är hemma ibland och kissar då på pottan. Ska börja seriös med det snart och det kommer bli mycke lättare i sommar då jag strävar mot att han ska bli blöjfri då. Men vi tar det i hans egen takt, pojkar brukar ha det lite svårare också.

Jag tycker att du ger Leon för mycket saker hela tiden. Försöker du på något sätt att köpa hans kärlek eller?
Att jag skulle försöka köpa min snart 2årings kärlek är bland det löjligaste jag hört. Att jag köper saker eller kläder till honom gör jag för att jag tycker att det är kul och roligt. Det har inget med att försöka köpa Leon att göra. Han förstår inte skillnad på om han skulle få en eller tio saker, han blir inte ledsnare för det. Att jag då valt att ge honom mer ser jag bara som roligt, jag tycker om att skämma bort honom och jag prioriterar så att jag kan det också.

Varför har du så många vagnar?
Haha, nu har jag inte alls "många" vagnar. Jag har bytt vagnar flera gånger om det är det du menade men aldrig haft mer än 2 åt gången. Har just nu en Urban Jungle och en Bugaboo Bee och dom båda har jag för att Urban är stor och bra under vintertid + skogen medans Buggan är mindre, lättare och smidigare. Favorit vagnarna!

Bor ni i en etta, tvåa eller trea?
1,5:a

Varför köper du då dyra möbler och saker när det finns viktigare saker att lägga pengarna på för dig?
Jag hade mina sparpengar att köpa möbler för och att jag valde att köpa det jag ville i stället för att slänga ut pengar på något som du ändå vill byta ut sen när du flyttar tycker jag är ganska smart. Och att det skulle finnas viktigare saker att lägga pengarna på för mig förstår jag inte vad du menar.

Hur har du råd med att bo ensam?
Jag har bott här i 2 månader och det var varit väldigt snåla månader då jag inte har något jobb just nu. Jag har hitintills levt på sparpengar och barnbidrag + underhållsstödet jag får. Så nej jag lever inte på soc och jag får heller inga bidrag.

Hur försörjer du Leon, jobb?
Som jag tidigare sa så har jag inget jobb just nu då jag var tvungen att säga upp mig på mitt fasta jobb, så tack gode gud att jag haft sparpengar nu när jag har flyttat och inte har någon mammapenning längre.

Är Leons pappa med i bilden?
Ja han är med i bilden och har alltid varit på något sätt.

Var ni tillsammans när du blev gravid med Leon och om ni var det, varför är ni inte det längre?
Äh, lite svårt att svara och förklara det här. Men kan säga att vi inte är tillsammans, han har en ny sambo och dom väntar nu deras genemnsamma barn, hans sambo var han även tillsammans med innan mig.

När tog det slut mellan dig och Leons pappa, var Leon född då, och hur gammal var han i sånna fall?
Som jag tidigare sa så är detta lite personligt och rörigt så kan inte förklara men vi var inte ens tillsammans under graviditeten. Jag var själv sen beskedet om Leon kom.

Hur gammal är Leons pappa, och hur ofta träffas Leon och pappan?
Han är 29år och dom träffas varannan helg = lördag och söndag mellan ca 9-15.

Varför lägger du inte upp några bilder på dig själv?
Jag tar inga bilder på mig själv, därav kan jag inte lägga upp några. Ska dock bli bättre på att ta bilder på mig och Leon tillsammans för det är något jag ångrat/ångrar att jag inte gjort eller gör.

Hur mycket gick du upp under graviditeten och hur lång tid tog det att gå ner alla kilon?
Jag gick upp ca 16kg, tror jag. Och har ingen riktigt pejling på hur lång tid det tog exakt men jag gick ner väldigt snabbt, bara några veckor. Nu väger jag till och med mindre än vad jag gjorde innan och ett tag när jag ammade vägde jag väldigt mycket mindre.. Fördelen med att vara ung och föda barn, man går lättare och snabbare ner kilona!

Har du träffat nån?
Ja


Frågestund

2010-01-07 ι 22:25:51.. Our life 0 Kommentarer

Fråga precis vad ni vill veta om mig eller Leon.. Eller i alla fall något JAG kan svara på, haha.
Kan dock inte garantera att jag svarar på ALLA frågor, raderar för presonliga eller helt onödiga frågor.
But, shot it! Titta gärna in här först innan ni frågar.

SLUT!!


Onsdag/söndag

2010-01-06 ι 13:03:22.. Our life 0 Kommentarer

Röd dag = söndag. Igår hade jag ju besök som också stannade över natten, Leon var också på äventyr och sov dessutom hos min mormor. Jag var lycklig lottad som fick ha 2 snyggingar på varje sida i sängen, porrigt. Maten var super god, vi hade massa olika oliver (inlagda i vitlök, svarta, gröna, fetaost fyllda osv) kronärtskocka, 5 olika rökta korvar, kalkon pastrami, coscos, bönor, omelet med potatis, mozarella, super god tonfisk röra med kapris på bruchetta, vitlöksbröd, ost och kex, ostbollar och massa smått och gott till rött och vitt vin. Vi åt verkligen hela kvällen...
Jaja, mysig kväll. Skrutten kom lagom hem till min super frulle med american pancakes, youghurt med musli, thé och smått och gott. Handlar bara om massa mat just nu, haha! I love food!

Anw, det är mycket frågor som kommer upp lite då och då och det känns ganska meningslös att svara på EN fråga i ett inlägg så kanske borde jag ha en frågestund som tidigare? Eller..?
Nu måste jag dock rusa, ska ut i detta super kalla väder. Bye!


i love tapas

2010-01-05 ι 10:28:10.. Mat/recept 1 Kommentarer

Tapas-mat måste nog vara det roligaste, godaste, bästa och skönaste maten. Man får välja precis det man själv vill ha, hur mycket eller hur lite och plocka lite med händerna. I love tapas mat i alla fall och tycker det är super kul att fixa. Ikväll blir det tapas, ett par vänner kommer hit och jag ser framemot att muntras upp och få lite skratt...


Christmas is over

2010-01-04 ι 17:56:58.. Our life 0 Kommentarer

Julen känns verkligen över nu och jag jag kan nästan bli irreterad ibland att jag måste damsuga efter granen och blabla. Nej julskinkan är slut, granen typ död, advents-staken bortplockad och julgruppen nyss slängd. Så ja, nu längtar jag lite tills allt detta mysiga är borta. Tyvär. Fint är det och jätte mysigt men nu känner jag mer att god jul-kudden, granen och allt är så last year och vill i stället fixa och dona lite som jag vill ha det. Inte för att jag nu har pengar till att köpa kuddarna och filten jag vill ha i soffan och så men julen känns bara påfrestande nu.. Vill göra vår-fint snart. Haha.


Lite av mitt mysiga julpynt som finns här hemma.

En ful apelsin kan vara fin inuti

2010-01-03 ι 20:17:25.. Our life 0 Kommentarer

Känns som att jag har massa att skriva men inget jag egentligen vill dela med mig om här på bloggen.
Gamla meningar, som kanske inte betyer likadant eller ingenting idag, repeteras i mitt huvud och jag kan inte låta bli att tänka på det. Kanske har jag hakat upp mig, antagligen har jag det men kan ändå inte sluta tänka på vad som sagts och hur jag kände då. Ord som krossade mig och som jag krossade tillbaka.
Sen händer mycket nytt, både gott och ont. Och det blir jag rädd för. Förhastar jag mig eller går jag för långsamt? Tror jag mer än vad saker är eller är det mer än jag jag gör? Alla människor fungerar olika, hur lika vi än är. Hittade en gång en själsfrände, har idag kommit på att det kanske mer än min idol då jag hade lite för bra tankar om mig själv vissa stunder för jag är inte riktigt där ännu. Jag vill vara och kan ibland känna att jag är, men i verkligheten är jag kanske inte lika stor och bra preson ändå. På mitt sätt är vi i alla fall själsfrändar. Hur som helst så är jag för rädd för allting här i livet och även om jag lovat mig själv att det nu är nytt år och nya möjligheter att upptäcka så finns fortfarande ånger och stunder då jag inser hur jag kunnat styra saker annorlunda.
Är i alla fall glad att ett nytt kapitel i livet kommer börja, önskar att vissa (som inte varit med på länge) kunde vara med i det lite mer men ångrar inte att jag valt denna väg. Som jag tidigare sa, detta år ska bli vändpunkten för vissa saker som tidigare år plågat mig. Woho, 2010!

To break the ice, nu ska jag se 90210 som jag laddat hem. Löjligt va? Men jag har fastnat!
Serierna jag tittat på har faktiskt hjälpt mig inse att jag inte varit så dum alla år. Töntigt men vissa gånger har jag läskigt nog reflekterat så enormt mycket på vissa scener och efter det antingen gap-skrattat eller stor-bölat.. I love this.


Leila

2010-01-03 ι 19:36:28.. Our life 2 Kommentarer

Jag älskar Leila Lindholm. Jag älskar henns mat, jag älskar hennes stil, jag älskar hennes kök, jag älskar hennes aldeless för mysiga sommar torp (som för övrigt är to die for to have) så helt enkelt : jag älskar henne!
Fan jag vill också ha det så snyggt i min kök (och för övrigt) och fan jag vill också baka och laga mat sådär varje dag.
Nej mitt mål här i livet är verkligen att flytta till en så super mysig och fin liten villa (behöver inte alls vara stor, känner att ju mindre och lagom den är ju mer perfekt och mysig) där jag ska köpa ALLT jag vill ha och verkligen inreda precis så jag vill. Spelar ingen roll vad mannen kommer säga, han får nöja sig med mutor om han inte gillar det jag gör. Haha!

Men visst, man kan inte mer än älska denna underbara kock? Jag ska också...2010

2010-01-02 ι 21:49:21.. Our life 0 Kommentarer

Är mitt år. Vårat år. Gud vad jag längtar till drömmarna jag har om detta år.
Ska göra allt och lite till för att det ska bli verklighet. 2010, here we come!

Emms&Vivvs nyårs dans

2010-01-02 ι 20:33:22.. Our life 2 Kommentarer

Det dumma är att musiken dom dansar till inte hörs, väldigt synd för det är ju halva grejen.

Lägg märke till underbara lilla Julia som härmar mamma och gör det med bravur!
Måste också tillägga att dom ENDAST övar, detta är inte den fulländade dansen. Tråkigt nog så är vi som såg dansen personligen dom ända dom är lycklig och roade över att få ha upplevt nyårs dans a la Emms&Vivvs.. HAHAHHAHA!
(hoppar emelie inte mördar mig nu för att den ligger på bloggen)


Happy new year

2010-01-01 ι 20:59:01.. Foto - Övrigt 1 KommentarerFavoriter 2009

2010-01-01 ι 11:35:47.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Från januari till december, skallepär till hårkaluffs, liten till stor men underbar hela vägen!

STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December