God kväll

2010-02-28 ι 21:26:44.. Mat/recept 1 Kommentarer

Kväll spenderad hos mormor då kalas för älskade Fjun varit hos hennes mamms.
Detta bjöds jag på lagom till att Leon somnat. Mums! (taget med mormors kamera)

 

God morgon!

2010-02-28 ι 09:39:10.. Foto - Övrigt 1 Kommentarer


Melodifestivalen!

2010-02-27 ι 19:25:26.. Our life 0 Kommentarer

Nu är efterrrätten igång för att lagom vara klar tills kl 8 då melodifestivalen börjar.
Vaniljglass med varma hallon och egen kolasås. Skulle egentligen bli vitchoklad mouse men eftersom jag glömde att den ska stå över natten får vi även mums i morgon efter middagen, hehe. Nu ska jag rusa till kolasåsen som är klar och lägga upp!

Vilka tror ni går vidare ikväll då?!

Regn

2010-02-27 ι 17:45:46.. Our life 0 Kommentarer

Aldrig har jag älskat regn så mycket som nu. Börjat bli lite nykär i det blöta faktiskt.
Nu jädrar ska snön försvinna och vi ska inviga våren i tygskor och skinnjackor. Leon bugaboo vagn kan få komma fram och vi gömmer undan urban ett tag. Ja nu vill vi ha vår! Vi får stå ut med det blöta ett tag för att kunna få njuta att det varma och torra lite senare.

Nej nu ska maten göras klar, allt förberätt.
Blir till och med efterrätt för oss ikväll, kan dock inte bestämma mig vilken vi ska göra - hehe.

Lördag morgon

2010-02-27 ι 09:49:58.. Our life 0 Kommentarer

God morgon!
Hyggligt varmt ute, inga 20- så nu kanske snön äntligen kan få börja smälta bort..? I hope so! Konstigt att säga att jag längtar ett slask och äckel men allt jag vill är bara att denna snö ska försvinna nu. Det är mars snart och då börjar våren, inte ska det finnas snö ÖVERALLT. Tänkte sätta mig ner nu i alla fall och plocka ihop en design och lotta ut här på bloggen, så om ni är intresserade kika in lite senare för det kanske blir först till kvarn!

Happy day!


God natt!

2010-02-26 ι 23:20:29.. Our life 0 Kommentarer

Suttit och letat efter en växa säng på nätet till Leon. Vill ha en lite vintage, äldre med snidade detaljer och höga gavlar. Hittat ett par stycken på blocket och liknande men känner att 3000 är lite att ta i just nu för mig. Sen ska man ju ha madrass och grejer till så nja.. Jag har inte dom pengarna.
Anw, funderar då på att köpa en ganska vanlig träsäng, slipa ner den och måla den vit + kanske köpa ett par fina knoppar att sätta i hörnen eller kanske en krona i mitten på huvudgaveln. Vi får se hur det blir men vore ganska skönt att få Leon i stor-säng nu, han är ju stor kille. Ingen bebis att ligga i spjälsäng heller! Även om hans spjälsäng är väldigt fin. Och den tänker jag heller inte sälja för den var väldigt dyr och fick den dessutom av mormor + att den vill jag ju ha till nästa bebis. För annars hade jag nog kunnat köpa en av dom dyra sängarna på blocket. Men får leta vidare, inte varje dag som en 1800-tals växasäng finns tillgänglig till ett bra pris, hehe.

Men nu ska jag sluta mitt möbel-letande och hoppa i säng. Klockan går och jag måste sova protesterar ögonen.
Så god natt, och sov så gott allesammans!


Fredag

2010-02-26 ι 15:46:52.. Our life 1 Kommentarer

Fredag! = mys. Hämtade Leon vid 2 efter att ha varit hos mormor en sväng och handlat lite med henne.
Nu har vi satt på Rädda Willy och skurit upp frukt, ska sätta mig och jojna älsklungen min och slappa ett tag. Kl är ju redan 4 så om en timme drygt blir det middags lagande och sen kommer kvällen bara gå som på löpband.



Slut i kroppen

2010-02-25 ι 17:44:52.. Our life 0 Kommentarer

Känner mig helt slut. Efter att jag inte sovit speciellt länge och super bra dom senaste nätterna har min kropp lagt av idag känner jag. Gjordes ju inte bättre att vi gick upp för att titta på hockeyn i morrse kl 6. Jävla skit svennar som förlorade by the way. Men Leon har ju också fått för sig ibland att vakna vid typ 6-halv 7 och titta på bilar. Vad är det för helt onödigt hyss? SOV, DET ÄR SKÖNT försjutton!

Anw, har sovit en liten nap idag och jag känner att jag också ska sova när Leon ska sova ikväll trots att jag tänkt att göra massa saker. Kommer en morgon dag också får man tänka.. Middagen väntar nu - pasta med laxsås, sen bad och mys i soffan lagom till läggdax. Men ska vi slå vad att jag ändå tar med mig datan till sängen och gör det jag tänk ändå..? Hmm, finns en chans för alltid är man dum. Behöver sova läääänge nu och hoppas därför jag inte blir pigg av ett bad eller middagsmat för då kommer ingen ork för data att finnas.

Dinner

2010-02-24 ι 19:53:41.. Mat/recept 2 Kommentarer

Lax sallad med kronärtkocka och keso.


Ni är bäst!

2010-02-24 ι 18:58:29.. Leon i ord 1 Kommentarer

I morgon ska jag åka förbi en dagmamma i närheten där vi ska flytta och kolla läget. På fredag blir det ytterligare ett besök hos en annan och ett till på måndag. Leon har i alla fall granti plat inom 3mån så man kan ju hoppas att det kommer gå lite snabbare trots att jag inte ens vill att det ska gå alls. Får värsta ångesten fortfarande (tjat om det) men kan verkligen inte släppa att jag måste ta Leon ifrån sin dagmamma. Nej nu flyttar vi inte..

Men verkligheten är inte lika lätt. Vi kommer vara super lyckliga där borta, prefekt område och Leon får eget rum. Ny början och nytt liv. MEN, det kommer ändå bli jätte jobbigt att lämna Ewa och alla barnen, Katarina och Anna. Vi ska inte längre få fira julen och födelsedagar med dom utan avslutar det kapitlet. Men vill inte se det så utan mer att det är dom hjälpt Leon bli den bästa bebis muppen någonsin, trots sina galenskaper och ryck han får - haha.
Det kommer bli svårt, mer för mig än Leon tror jag. Kommer nog åka och våld gästa dom flera gånger för att inte släppa på allt för det kommer jag inte klara. Nej Ewa, Anna och Katarina kommer alltid vara Leons allra första och bästa dagmammor - no matter what!

Underbart väder

2010-02-24 ι 12:12:46.. Our life 0 Kommentarer

Nu är det nästan lite undantag att jag hatar snön så mycket.
För nu är det jätte mysigt och vackert ute - Solen skiner och värmer en när det kalla i luften isar på kinderna. Idag är perfekt dag för att åka ut och fota den fina naturen, kanske ska jag ta mig i kragen och göra det? Först ska dock massa samtal göras. Sitter nu i kö för att prata med någon ang Leons dagmamma, hur köerna funkar och hur länge vi får vänta till en omplasering. Ush har fortfarande världens ångest över det, vill verklingen inte flytta honom men vad ska jag göra. Måste acceptera det oavsett hur svårt det kommer bli att lämna underbara Ewa.

Är hemma hos mormor och morfar just nu och ringer. Mormor är hos frisören och morfar här utanför på isen med några gubbar och fiskar. Haha ser så roligt ut när man ser precis var som har gått någonstans och så sitter dom där, lååångt ute på vattnet (eller isen) och fiskar. 3 små svarta prickar i solen som skiner något enormt.
Ja såhär skulle man bo, med vattnet just intill, nedaför med båthamn och grejer. Dock kommer dit vi ska flytta nu också vara väldigt nära vattnet (men vi ser det ju inte direkt från fönstret), kommer ju bli underbart sen med dom fina promenaderna i vår och sommar. Åååh, jag längtar!

Vi ska flytta

2010-02-23 ι 19:23:44.. Our life 1 Kommentarer

Lägenheten där vi bor nu är Leons farbrors, som just nu bor på karlbergs slott, nu ska han dock ut och praktisera och får längre inte ha kvar sitt boende och måste därför ha tillbaka lägenheten sin. Jag fick total panik eftersom att det är hur svårt som helt att få tag i lägenheter där jag vill bo och dessutom när jag inte har ett heltids jobb ännu.
Men. Morfar C ringde här om dagen och berättade att han stäckt ut alla sin tentaklar och fått napp. Han känner en hyresvärd som hade en lägenhet ledig så nu ska jag skriva kontrakt på 2år till en lägenhet i Nockeby, bromma. Är hur lycklig som helst, det är hur nice område som helst, nära vattnet, mysigt bland villorna och super bra komunikationer. Har dock inte fått titta på lägenheten ännu, kommer bli på torsdag eller fredag nästa vecka då han som har den nu är utomlands. Han ska dock ha flyttat ut alla sina saker till den 10 mars så då kommer vi flytta!

Detta kommer bli perfekt, Leon får helt eget rum och vi kommer ha verkligen vårat egna hem!
Det ända som känns så himla tråkigt och jobbigt är att Leon inte kommer gå kvar hos sin dagmamma. Blir lite för långt att åka ända till hässelby bara för att lämna och hämta honom. Super trist då jag verkligen såg fram emot att han gick där alla sina år tills skolan började, han har ju fått super bra kompisar och den bästa dagmamman, men nu måste vi tyvär lämna det.. Svider men sånt är livet. Därför har jag nu suttit och kollas runt på dagmammor runt vårt nya hem. Finns en väldigt tätt intill och ytterligare 4st inom 1km så det ska nog ordna sig. Finns sen fler längre bort men vore ju ganska skönt att ha snabbt gång-avstånd. Blir att ringa och kolla hur allting fungerar och var det finns plats + hur länge vi måste vänta med mera i morgon.

Lyckan glittrar hos mig just nu, ska bli så skönt att få komma dit man vill flytta.
Hoppas den nu bara faller mig i smaken och att det är hyffsad bra planlösning med mera.
Men vad jag hört låter den super!

Närhet

2010-02-23 ι 11:40:26.. Leon i bilder 0 Kommentarer


Lycklig men orolig

2010-02-23 ι 09:52:19.. Our life 0 Kommentarer

Vilket underbart väder det är ute, visst? Eller inte.. Snön faller ner i mängder och det blåser. Ush!
Pratade nyss med E på jobbet och har fått ytterligare 2 pass denna vecka, super kul då jag trivs som fisken i vattnen (haha vad passande) och börjar komma in i det hela nu. Dock så måste vissa planer späckas på riktigt nu när en flytt är på gång så jag vet att vi klarar oss med råge.

Anw, nu väntar en dusch och sen förhoppningsvis en utflykt med mormor.
I morrse låg Leon och tryckte upp sina fötter i ansiktet på mig och tyckte han var jätte rolig. Vet inte var ifrån han får alla hyss men nu kommer det bara mer och mer bus för varje sekund som går. Men han tyckte sina fötter luktade illa (eller egentligen inte men fötter generellt gör ju det) så han sa blä och as garvade när fötterna nådde mitt ansikte. Men hans små fötterna är ännu så goa och mjuka, luktar inte alls illa utan är som små bebisfötter, nästan.


The sunshine in the dark

2010-02-22 ι 23:52:30.. Leon i bilder 1 Kommentarer


Det finns ett par gudar trots allt

2010-02-22 ι 23:21:17.. Our life 0 Kommentarer

Ja nu börjar vissa delar som nyss rasat samman pusslas ihop.
Nu är det bara ramen runtomkring som ska hamna på plats så blir detta det mest underbara någonsin.

Nu ska jag hoppa i säng, har suttit hela kvällen och tittat på 16 & pregnant och blir faktiskt ganska ibland (speciellt på Janell). Nej vissa förtjänar verkligen inte ett mirakel till barn, inte ens att få vara gravid. Jag ska inte säga att jag är prefekt men hon kan inte ens nå mig i hästlängder. Hur kan man inte vilja vara med sitt egna barn? När Leon var så liten kunde jag inget annat än att tänka på honom, var super lycklig.
Idag, när han är 2år, så har han sovit borta ifrån mig 3gånger och det har nyligen skett pga att jag har jobbat sent på söndagarna. Skulle inte för allt i världen byta bort honom, men det finns säkert i deras tankar.

Leon är det bästa jag har, skulle göra allt och lite till för honom. Lyckligaste mamman i världen!

Your eyes..

2010-02-22 ι 11:53:51.. Leon i bilder 2 Kommentarer

Leons underbara ögon..



Sol och -1000º

2010-02-22 ι 09:54:02.. Our life 1 Kommentarer

Ser så skönt och fint ut ute men man luras av solen som skiner.
Det är svinkallt och isigt i luften så det sticker i fingrar, näsa och kinder. Om det ändå kune vara lite varmare så man kunde ta långa promenader och fota, leka med Leon ute länge och så snön smälter bort! Är jätte sugen på att åka ut och fota landskap nu när solen skiner och snön ligger så fint.


Hockey

2010-02-22 ι 07:27:28.. Our life 0 Kommentarer

Klockan ringde kl 6 i morrse, var inte speciellt peppad att gå upp för att se hockeyn men när det väl kom igång och sverige gjorde mål var jag tvungen att sätta mig upp till och med. Sverige spelar riktigt bra och nu står det hela 3-0, sen när vann vi mot finland sist så här? 3:e period slut och en enda kvar, jag kan nog vara ganska säker och säga att det blir en vinst denna match, jätte kul!

OS-final here we come!!

It breaks my heart

2010-02-21 ι 22:52:45.. Our life 0 Kommentarer

Det svider... Känslan kommer aldrig försvinna, helt sjukt hur tomt det är utan dig.

Piss-väder stoppar all trafik

2010-02-21 ι 21:32:57.. Our life 1 Kommentarer

Ni vet alla nu att jag hatar detta väder ja, men nu har det verkligen gått för långt!
All trafik är typ inställd eller hundra år sen. På väg till jobbet i förmiddags fick jag vänta länge mellan alla byten, mindre roligt men dock nödvändigt och alla bussar kom. Nu ikväll, på väg hem var det helt kaos. När jag duschat klart och sprang ut för att hinna med bussen fick jag lite panik att jag inte skulle hinna och då behöva vänta i en halvtimme i -20º ute = nej tack. Sprang i alla fall halva biten och höll på frysa skallen och fötterna av mig då jag fortfarande var pissblöt i håret och fuktig om kroppen. När jag väl såg hållplatsen såg jag hur en buss kom, det var en ersättningsbuss.. Den otroligt snälla chauffören frågade var jag skulle eftersom jag stod kvar och väntade. Det visade sig att min buss var inställd för kvällen och det fanns inga andra mot danderyd. Där står jag, mitt ute i känner-inte-till-någonting och ville komma hem för att värma mig. Chauffören som inte skulle till danderyd var gullig nog och skjutsade förbi mig där ändå så jag kunde få ta min buss hem.
Bussen hem var den sista som skulle gå och dessutom 45min sen. Jätte roande då jag var iskall och trött. Men hem kom jag efter ett bra jädra tag utan mössa som en 85årig tant fick i danderyd då hon såg ut att frysa ihjäl.
Gav vidare det snälla och omtänksamma som chauffören gav mig..

Tack gode gud för att det finns vissa, men aldeless för få, snälla busschaufförer som har medkänsla.

Snälla våren, kom nu!

2010-02-20 ι 10:38:09.. Our life 4 Kommentarer

Det kan inte finnas någon människa nu i Sverige som INTE vill att våren ska komma utan vill att vintern ska stanna. Om det finns det måste det vara något fel, en skruv lös eller ett undermedvetna som inte fungerar som det ska.
För ush nu är jag så enormt trött på detta väder. Det är kallt, blåsigt, snöigt, pissigt och otroligt äckligt. Tusen lager kläder men ändå fryser man (gör jag ju försej alltid, oavsett) men orkar inte dessa lager på lager och äckligt pulver som flyger upp i mun och ögon så man inte ser något eller kan andas normalt.
Okej jag kanske överdriver lite nu men ush vad äcklad jag är över att det är vitt ute nu.

SNÄLLA SNÄLLA VÅR, KOM NU!!!!
Vill kunna sätta på mig en snygg skinn-jacka, tygskor och en snygg sjal. Kunna ha legins utan att frysa benen av mig och få urinvägsinfektion. Njuta av vädret, ta en kaffe och sitta på en parkbänk, långa promenader med Leon och ut och leka. Blä för detta vita och hurrey för det gröna.


Oj!

2010-02-19 ι 20:16:50.. Our life 3 Kommentarer

Panik, oro och total-förvirring har nu satt sig som en klump i magen.
Vet inte riktigt vad som händer just nu...

Ingen lust för massa inlägg just nu då, hörs i morgon! God natt!

Leon kan han

2010-02-18 ι 20:10:52.. Leon i ord 0 Kommentarer

För varje dag som går kommer Leon på att han kan sätta ihop mer och mer ord. Så avanserat som 3-4 ords meningar. Han blir sig mer och mer förstådd av alla, i alla fall av mig som förstår honom till fullt och pricka.
Han är också mer av ett djävulsbarn nu förtiden då han kan säga emot men också så otroligt kärleksfull, gosig och snäll. Han kan ibland komma och klappa mig på kinden här hemma och säga "Lav ju" eller lägga sig i mitt knä och säga "Ja bebis nu" och vill då bli vaggad under sitt asgrav.

Idag satt han och berättade att han älskade mormor och visade vad han fick av henne i 2års present och var jätte glad. Sen sprang han och pekade på bilder på Julia och undrade var hon var, om hon var på dagis eller var hemma med Emelie och Timpa. Han satt sen och pratade om dom ett väldigt bra tag (från himmel och jord), och visst då förstog jag ungefär helften av det han sa men ungefär helften förstod jag också.
Nu när jag la honom i sängen för natten sa han "Ja leka Jejja då. Nej Aejja. Jaa, natt natt. Lav ju!"
= Jag vill leka med Julia i morgon, inte åka till Eva (dagmamman) God natt. Love you!

God natt allt folk!

2010-02-16 ι 22:20:06.. Our life 0 Kommentarer

Nu är det många som kommenterat flera gånger att jag borde lägga upp "receptet" på den maten jag gör istället för att bara visa bilder. Så nu kommer även recept efter bilden, eller ja lite ihop skrivet vad jag gör för att göra maten och vad det är i. Uppdaterade om maten vi åt ikväll och skrev vad den innehöll.

Anw, nu ska jag hoppa i säng. Ögonen tittar åt helt olika håll och har jätte ont i revbenen + ryggen.
Sitter och tänker på hur livet tar sina olika vägar trots att man inte valt dom själv. Och hur man också missar och dissar dom bra vägarna för att den andra är den enklaste. Jaja, dumma är vi, i alla fall jag. Men misstag och dumma beslut måste man fatta för att kunna lyckas bättre nästa gång. Nu är det min nästa gång!

Ska lyssna på lite lyssna-bok med Mia Törnblom som lagst till i ipoden nu innan sovdax.
Hoppas på att jag somnar gott och vaknar pigg till en glad fisenstråle. Bye!

Miss you darling

2010-02-16 ι 21:24:50.. Our life 0 Kommentarer


Dagens middag

2010-02-16 ι 18:31:45.. Mat/recept 1 Kommentarer

Skaldjurspasta med pilgrimmsmusslor och räkor i vitt vin och parmesan. Mums!



Koka pastan under tiden du göra såsen.
Skölj och skär körsbärstomater, purjlök och finhacka vitlök.
Stek jätteräkorna hastigt och lägg sedan ner pilgrimmsmusslorna, vitlöken och purjolöken tills dom fått färg.
I med tomaterna och häll på vin och en gnutta grädda.
När pastan är klar blandar du den med såsen i pannan för att få upp alla smakerna.

Servera med vitlöksbröd och massor med riven parmesanost. Bon apetit!

Leon vill vinna en födelsedagspresent!

2010-02-16 ι 17:00:16.. Barnartiklar 0 Kommentarer


Jag tävlar om en valfri överdel ifrån NovaStarNikitas blogg
Tävlingen sponsras av LitenpåLandet
Tävla HÄR du med!

Inte på bild-humör

2010-02-16 ι 16:44:23.. Leon i ord 0 Kommentarer

I frågan om jag fick fota skitungen idag, då han var så fin i det blåa, så var svaret "Nej mamma! Månnda". Så jag får inte fota honom förens på måndag, försökte dock knäppa ett par bilder men ni ser ju hur jag lyckades.
Han sprang bara upp och ner från soffan och vände bara ryggen eller rumpan till, höll händerna för ansiktet, hoppade och skrek "Nej! Månnda mamma! Månnda!". För er som inte förstog betyder månnda, måndag.
Vettesjutton hur han lyckas komma på att skylla på måndag hela tiden för så fort jag frågar om han kan städa upp efter sig eller göra något annat så säger han "Nej, månnda!" om han inte vill det just då.


Snygg tröja från Polarn och coola byxor som hamnat lite på hänget, haha..

Tisdag

2010-02-16 ι 11:24:47.. Our life 1 Kommentarer

Idag var jag absolut inte sugen på att gå upp när Leon satte sig och hoppa på mig i sängen.
Och barnprogrammen var inte alls lika intresanta idag så han lastade upp alla bilar i sängen och tröck upp i ansiktet på mig och bad om frukost. Haha ja vad gör man inte för detta söta monster som går en på nerverna ibland?

När jag sen gick in för att göra frukost såg det ut såhär i vardagsrummet när jag kom ut. Jag frågade om jag fick flytta på en bil och sätta mig men icke det. Nu är frukosten i magen i alla fall och ombytta och klara är vi, borstat håret också. Lägg märke till Leons otroligt snygga knull-sov-kaluffs på bilden..


Dagens lunch

2010-02-15 ι 12:44:58.. Mat/recept 1 Kommentarer

Blev ingen kycklingsallad, kände för något mindre fett-snålt, haha.
Är man själv hela dagen vill man fetta ordentligt (i alla fall jag), sitter nu och äter massa bananchips, choklad och geléhjärtan. Haha, vilken blandning va..? Dessutom till en bra film - A mighty heart.

Färsk bandpasta med kyckling i pepparsås och mozarella.


Monday

2010-02-15 ι 11:11:43.. Our life 3 Kommentarer

God morgon! Eller god förmiddag kanske är lite mer lämpligt.
I natt var en av av två nätter som jag sovit ifrån Leon helt själv. Då jag igår eftermiddag/kväll skulle på praktik så blev kvällen sen och jag hann inte hem lagom till att hämta Leon innan han somnade. Därför fick jag vakna helt själv, utan en liten bus som ville titta på bilar och ha frukost. Självklart bara för att jag fick sova länge så vaknade jag automatiskt flera gånger för att lyfta upp Leon eller ge Lon frukost mm.
Anw, nu är han hos dagmamman och jag helt själv hemma. Ska nog göra mig en kycklingsallad till lunch, jätte sugen på mozarella! Hade varit perfekt att kunna sätta på en bra film men har dessvärre inga mer än dom jag sett typ 3gånger om, måste köpa mer filmer helt enkelt!

Måndag.. ny vecka, nya tag. Hoppas ni får en bra start på veckan!
Juste! Gjorde ju om designen lite igår, är den bättre?

Happy Valentine

2010-02-14 ι 11:49:54.. Our life 0 Kommentarer


Såhär började våran dag.. Nu är Leon hos sin pappa och har ännu mera kalas och jag ska snart åka iväg.
Iväg på prov-praktik, mer info om det kommer sen, hehe. Hoppas ni får en underbar dag i alla fall mer mycket blommor, pussar, kramar och K Ä R L E K från alla. Själv har jag världens gosigatse son som mös med mig jätte länge i soffan i morrse och gav mig en tulpan + alla-hjärtans-dag present som han gjort hos dagmamman.

Lots of love.

Leons 2års kalas

2010-02-14 ι 09:42:06.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Igår var han prins i alla ära. Och den fina kronan har min mormor sytt till honom!


Paketöppning..



Blåsa ut ljuset gick lättare än vad jag trodde men han blåste ett bra tag.. haha.


Lite av det goda som bjöds på förutom tårtan


2års tårtan!

2010-02-14 ι 09:10:27.. Mat/recept 2 Kommentarer

Ja tårtan blev inte alls som tänkt då vi försov oss på födelsedagen!
Den skulle varit fyrkantig med 4 torn men blv runt med 2. Försej passade det ganska bra eftersom han fyller 2 men dekorationen gjordes på noll tid då gästerna strax skulle titta in. Så i år blev det en lite rolig tårta och inte speciellt jätte fin och bra! Men det är ju trots allt barnkalas.

Tårtan bestog i alla fall av chokladbottnar, vitchoklad mouse och hallonmouse mellan lagrerna. Dessutom smörjd med smörkräm innan sockerpastan lades på..


L E O N 2år!

2010-02-13 ι 01:16:20.. Leon i ord 8 Kommentarer

Idag är det ingen vanlig dag, nej för det är prins Leon's födelsedag - h u r r a  h u r r a  h u r r a .
Mamma älskar dig över allt annat på denna jord, D U & J A G !


Äppelpaj - klar

2010-02-12 ι 21:26:30.. Mat/recept 2 Kommentarer

Äppelpajen klar, morgondagen får utvisa om den blev bra eller ej, ser ganska fin ut i alla fall!


Dagens middag

2010-02-12 ι 20:19:45.. Mat/recept 0 Kommentarer

Lätt skulle det vara ikväll, snabbt gick det också.
Mozarella & tomat fyllda pastakuddar, squars stekt i vitlök och vitvins sås med tärnad avocado och vitlökssalami. Mums!


Cupecakes/muffins - klara

2010-02-12 ι 16:59:27.. Mat/recept 0 Kommentarer

48st små och 17st stora cupecakes är nu färdig-gärddade. Dom flesta vanilj/citron men några med äpplen i och crumble på.
I morgon dekoreras dom med frosting, störössel, sockerpasta med mera så då får ni se det färdiga resultatet!

Nu blir det paus för middags-lagande. Blir något enkelt idag då jag har massa att göra och baka.


Vi har inte dött!

2010-02-12 ι 14:57:38.. Our life 1 Kommentarer

Ja det ser lite galet ut överallt på bloggen men jag ska göra om hela ikväll.
Har inte riktigt tid nu, längre, Leon är vaken och vi ska nu baka mini-cupecakes. Men ikväll ska jag ta mig tid att pilla och fixa lite överallt. Ta bort en massa samt uppdatera och lägga till andra saker. Så det får se lite tråkgit och galet ut tills dess.

Hoppas ni haft en bra dag, själv har jag varit jätte lugn medans hala min krets försökt i iver att få tag i mig utan resultat. Mormor hade varit här när jag tagit en pormnad och lämnat lapp i brevlådan. Fjun hade tingt typ 10gånger, mamma 30 och mormor 20. Men jag hade inte fått fram ett enda samtal. Stängde av och på mobilen och då ringde det som tusan vill jag lova! Ena samtalet efter det andra.
Nu är alla lugna i alla fall medans jag börjar känna lite stress inför i morgon. Eller idag hinner jag allt med råge men måste kliva upp tidigt i morgon för att hinna göra tårtan, cupecakes och allt.. men det kommer nog bli bra!

Städning

2010-02-12 ι 10:02:13.. Our life 1 Kommentarer

God morgon! Leon sitter och tittar på Bilar, som vanligt och jag har börjat plocka undan och städa.
Bäddat rena lakan i sängarna, fått nya kuddar till soffan, torkat, packat upp och slängt saker, hängt in nya bad-handdukar och köks-handdukar. Ja nu ska det plockas lite till innan damsugning och moppning.

Ska slänga i mig en macka innan också, eller lite flingor. Mm, cherios!

Hjärtat mitt

2010-02-11 ι 23:26:48.. Leon i bilder 4 Kommentarer

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Leons tårtor

2010-02-11 ι 22:55:06.. Our life 5 Kommentarer

Leons dop-tårta samt 1års-tårta gjorde jag helt själv från grunden. Egna bottnar, fyllningar och dekorering. Får jag säga själv tyckte jag att jag lyckades ganska bra med dop-tårtan med tanke på att det var första gången jag dekorerade och höll på med sockerpasta. Leons 1års tårta blev ju mindre fin då dn var helt bubblig, ojämn och helt galen. I år känner jag dock att det kommer bli antingen super eller katastrofalt.
Har gett mig in på att göra en riddarborg och ni kan ju förstå själva hur otroligt lätt det kommer gå att klä in tornen med pastan. Och sen dekorera snyggt. Jaja, vi får se. God kommer den säkert bli i alla fall = chokladbottnar med hallonmouse som ena fyllning, vit chokladmouse som andra och sen inklädd i smörkräm. Sockerpastan åvanpå är dessutom smaksatt med choklad. Mumsig tårta va?

Wish me luck med att få tårtan lika fin som god!


Leons dop-tårta


Leons 1års-tårta

Im back in buisness

2010-02-11 ι 20:17:29.. Our life 0 Kommentarer

Jag har nuförtiden en fullt fungerande data + att jag och mormor lyckades dessutom hitta ett ställe som säljer sockerpasta i går. Så med tårtgrejer fixade och datan tillbaka är jag nu L Y C K L I G ! Haha.

Tårtgrejer fixade alltså, fick åka ända till Vallentuna för att få inhandla allt. Väl där skulle jag berätta för kassörskan att vi åkt en bra bit, ganska lång enligt mig, för att handla lite tårtgrejer. Fann dock inga ord så stammade fram "Vi är ända från stockholm", haha som att vi var helt på andra sidan av sverige. Mormor höll på garva ihjäl och kassörskan måst ju trott vi var värsta stockholm-innerstads-folk som trodde vi var ute helt på landet. Det sitter i ännu och jag känner att det skämtet kommer sitta ett bra tag. (ni fårstår säkert inte hela grejen men det var piss-kul och skämmit då och jätte roligt att prata om nu - för oss)

Idag har jag och mormor bakat en massa småkakor tills på lördag. Blev havreflarn, jordgubbsgrottor, äpplsnittar, chokladkakor och vaniljkakor. Och i morgon fortsätter bakandet efter lunch. Får sällskap av Fjun som ska hjälpa mig göra lite cupekakes och en american appel pie. Senare på kvällen börjar jag nog också förbereda mousserna som ska i tårtan, får gå upp tidigt som sjutton på lördag morgon och börja. För vi ska ju hinna med en super frulle för Leon med pankakor och öppna massa paket, även göra oss i ordning och vara klara tills kl 1. Det blir att stå i, ingen lugn ro för 5 öre (bara när vi äter frulle kanske). Leon fick idag med sig en bok i födelsdagspresent från dagmamman också. En bok med Rorri (ett program som går på Disney). Han var hur stolt som helst och skulle visa mig allt i boken som dom antagligen läst antal gånger hos Ewa. Sen fick jag med mig en alla-hjärtans dag present åt mig, gulligt va? Men den får ni se på söndag..

Nej nu ska jag se till att ladda ner alla program jag behöver tillbaka på datan!

2 dagar kvar..

2010-02-11 ι 11:16:36.. Our life 0 Kommentarer

.. tills Leon-bus blir 2år!
Idag har han kalas hos dagmamman med glass, maränger, ballonger och kanske lite fiskdam med påsarna jag knöt ihop i morrse. Där i låg lite bananchips, russin, chokladbitar och ett godis-halsband. Hoppas bus-ungarna gillar det!

Tårt-mardröm

2010-02-10 ι 10:14:29.. Our life 0 Kommentarer

Irreterande, oroande och lite inslag av panik håller just nu mina tankar igång.
I går kväll var det ju tänkt att jag skulle åka och köpa alla tårtsaker (bla sockerpasta, utstickare med mera) och butiken som endast har öppen en dag i veckan på kvällen hade nu stängt pga flytt. Det är ju inte som att jag hinner beställa på nätet nu direkt, fan! Så just nu sitter jag och mormor och håller på tänka ut vad jag ska göra. Tårtan kommer nu inte bli som tänkt men hoppas det blir bra ändå. Dom har ju kommit på sockerpasta på panduro så får väl ta och be mormor åka dit med mig. Men då får jag planera om hela designen, köpa lite karamell-färg och färga själv. Jaja, pisstråkigt men får nästan skylla mig själv att jag inte beställt via nätet förra veckan typ. Men ingen data, ingen web-beställning direkt.

I morgon ska Leon också ha kalas hos dagmamman så ska fixa ihop lite små-påsar till fiskdam och sen köpa glass. Kanske bakar vi lite muffins också, vem vet?

Nedräkning...

2010-02-09 ι 22:53:36.. Our life 0 Kommentarer

.. 4 dagar kvar tills busen min blir 2år!


F*cking gallsten x2 ?

2010-02-09 ι 22:50:11.. Our life 1 Kommentarer

Ingen data, ingen uppdatering, ingen koll alls..
Har spenderat dom 2 senaste dagarna på sjukhuset. Provtagningar, ultraljud och allt hans moster. I april 2008 opererades jag för gallsten, dom tog då bort hela gallblåsan efter att jag haft massa gallstens anfall och väldigt många stenar som stört mig under hela graviditeten med Leon. Dom sa då till mig att det finns en chans, som alltid liksom, att jag på något sätt skulle kunna få gallstenar igen men då i gallgångarna för funktionen av gallblåsan lastas på något sätt över till gallgångarna. Men det var inte troligt, oddsen var verkligen med mig. Min läkare sa också att han aldrig varit med om det. Men alltid lyckas jag! Woho, jag lyckas bra med något i alla fall.

I lördags mådde jag jätte konstigt och i söndags piss. Söndag natt vaknade jag kl 2 av en smäll innanför revbenen. Satt uppe till 4 och hade världens kramper. Kunde inte sitta, ligga, stå, prata, tänka eller något, hade mest panik bara. Smärtan lyckades i alla fall försvinna efter några timmar men vaknade åter igen kl 7 med samma panik. När Leon sen vaknade ringde jag x antal samtal för att få någon komma och hämta mig och köra mig till sjukhuset för kunde inte stå ut längre. Mamma skjutsade Leon till dagmamman och min mormor körde mig till sjukan. På väg in släppte smärtan igen, skönt det eftersom den hållt i sig i flera timmar. Man blir helt utmattad av att ha sådär ont för hela kroppen spänner sig på helt annorlunda sätt. Samma sak som att föda barn..
Så ja det har varit galna dagar. Dom kom ju i alla fall fram till något, vad dom TROR för kunde inget se nu i gallgångarna, att det antagligen kommit nya stenar och men att dom nu passerat ut i tarmarna för har längre inte särskillt ont. Ska tillbaka om 2 veckor för nya provtagningar för att se så att lever-värdena som var för höga har gått ner så det inte är något annat skit. Inte speciellt roligt att det kom just nu för det är sjukt dyrt att komma till akuten och göra alla undersökningar. 850kr har det gått på och då vet dom inte ens säkert och dom har ju heller inte gjort något åt saken. Som min läkare sa "Du har skött det själv genom att passera stenarna vidare". Så ja, tack för ingenting egentligen! Haha!

Sitter just nu hos mormor, därför jag passar på att blogga.
Däremot tänker jag inte tillåta mig många dagar mer utan dator, lutar nu åt att köpa ny! Så då kommer bloggen upp i full uppdatering igen x 1000. Har så mycket jag vill visa och berätta!

8 dagar..

2010-02-05 ι 11:35:51.. Leon i ord 1 Kommentarer

.. kvar tills Leon fyller 2år. Min stora stora bebis!

2år!

2010-02-03 ι 01:14:23.. Leon i bilder 8 Kommentarer

10dagar kvar tills 2års dagen och Leon övar redan på hur man visar 2 fingrar.
Kan vara lite svårt ibland att hålla reda på alla 10 klåfingriga små tentakler. Men nu har han lärt sig att han har varit 1år och snart blir 2år. Vi räknade ända till 5 men då skällde han ut mig och sa "Nej mamma nej! Tåå!" och visade två fingrar.



Beautiful

2010-02-02 ι 22:50:54.. Leon i bilder 5 Kommentarer


Nedräkning..

2010-02-02 ι 14:15:36.. Our life 2 Kommentarer

..11 dagar kvar tills min prins blir 2 år!

Februari..

2010-02-02 ι 14:07:55.. Our life 0 Kommentarer

.. innehåller många födelsedagar. Emelie fyller snart 23år, sen blir Leon 2år och Fjun hela 20år!
Presenter och kalas, skratt och glädje, planering och inbjudan, mycket att tänka och komma på. Har nu i alla fall bestämt mig för att Leon ska få ha riddar/prins kalas. Ska göra en riddarborg till tårta och dekorera med coola riddarsaker. På torsdag ska jag förhoppningsvis åka in till Party Store med mormor för att kolla läget om dom har något roliga tema saker. Tur att vi bara är hemma hos oss så det inte behövs så mycket, haha. Hade varit lite jobbigare och så himla mycket dyrare med en stor lokal att utsmycka.
Inbjudningskorten har blivit postade idag, hoppas alla kan komma. Hade gärna haft ett större kalas och bjudit alla möjliga men eftersom att vi inte bor så stort och ingen lust finns att hyra lokal i närheten här (vet inte ens var det finns) så blir det uppdelade kalas. På förmiddagen kommer släkten och eftermiddagen kommer vännerna. Dagen efter kommer han också ha kalas med pappsen sin och den sidan så det blir mycket ballonger och tårta för herren. Men det är han värd!
Har dock en känsla av att det kommer vara mycket tårta och tillbehör över (då jag inte kan bestämma en enda sak jag ska göra blir det därför flera varianter) så det lär bli lite överbjudningar på tårtkalas veckan efter också, haha!

Nej nu ska jag plocka ihop här, sitter vid ett lunchställe och har nyss käkat och väntar på Fjun som strax ska komma. Har fått låna hennes data över dagen för att fixa lite kort jag ska skicka över i kväll. Dock stötte vi direkt på problem så har inte kunnat lägga över korten till datan ens så jag ska fixa dom ikväll.

So long amigos!

Utmaning

2010-02-02 ι 13:53:30.. Our life 0 Kommentarer

Jag har blivit utmanad av Emelie...

1. Kopiera utmaningen på er blogg
2. Länka till den som gett er utmaningen
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv
4. Välj andra bloggar som du vill ge utmaningen till
5. Länka till deras bloggar
6. Lägg en kommentar i deras blogg om att du har gett dom en utmaning




1. Jag älskar att laga mat och baka.
2. Jag måste äta något mer än middag innan läggdax när Leon sover.
3. Jag skyller alltid på mig själv när något negativt och jobbigt händer, oavsett vad.
4. Jag har alldeless för ofta huvudvärk.
5. Jag kan inte bestämma mig vad jag ska plugga till.
6. Jag har en otroligt bebis-längtan just nu..
7. Och jag har den absolut bästa sonen i denna värld!

Jag utmanar vidare: Dagmamma Anna, Asse, Fjun, Caroline
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December