Nytt år!

2010-12-30 ι 19:42:47.. Our life 4 Kommentarer

Vi ska få komma hem! Sista dagen på året och vi inviger det nya hemma! Gud så skönt det kommer bli, hämta Leon och bara kramas allihop som en familj igen. Börjar nästan gråta i tanke på att vi nu kommer få vara tillsammans igen, har haft så otroligt jobbigt vissa stunder med att ha Leon ifrån mig. Varning för höns-mamma men jag förstår inte att detta gått så bra det nu gjort ändå. Leon har haft det super hos mina föräldrar och julafton har nog hjälpt Leon att inte förstå att han blivit "lämnad" hos mormor och morfar. Det har ju varit full rulle hela tiden. Men nu är vi snart hemma och överlyckliga över det!

Våran lilla skrutt här är så duktig också, all personal är så himla överaskade och berömmer både honom och mig som kallas för mjölk-morsa här då det sprutar ur mina tuttar, har 2 liter nerfruset redan.. Tur att han äter tutte mer nu!

"Jag är en stor kille nu som bara äter frå...

2010-12-30 ι 10:48:46.. Our life 3 Kommentarer

img_0390 (MMS)

"Jag är en stor kille nu som bara äter från mammas tutte!" sonden är utdragen och även fast lille skrutt gått ner 15gram från igår så är dom så nöjda med hur mycket Charlie orkar. Som det ser ut nu så får vi permis i morgon och får fira nyår med storebror! Åh vi längtar!!


God onsdags-morgon! Charlie har gått upp t...

2010-12-29 ι 07:31:26.. Our life 5 Kommentarer

img_0387 (MMS)

God onsdags-morgon! Charlie har gått upp till hela 2410g nu så snart kanske vi blir av med sonden och får komma hem! Idag kommer också gammel mormor och morfar på besök, mysigt!


Mamma saknar dig hjärtat!

2010-12-27 ι 17:39:46.. Our life 1 Kommentarer

img_0287 (MMS)

Mamma saknar dig hjärtat!


Två av mina älsklingar.. Vi alla saknar st...

2010-12-26 ι 21:12:10.. Our life 1 Kommentarer

img_0369 (MMS)

Två av mina älsklingar.. Vi alla saknar storebror!


26:e december

2010-12-26 ι 17:51:32.. Our life 0 Kommentarer

Dagarna bara rinner förbi.. i morgon är Charlie en hel vecka och vi är fortfarande kvar på NEO avdelningen här på danderyds sjukhus. Längtar mer och mer hem, framför allt efter Leon. Igår / i natt var en riktigt sakna-Leon-så-det-gör-ont dag och jag önskade bara att vi kunde få åka hem. Men vi sätter såklart Charlie's hälsa först och hoppas han snart blir stor som en "vanlig" bebis som inte behöver mer hjälp än han kan få av mamma och pappa.
Ska också be om ursäkt för att bloggningen är lite off just nu men tänkte försöka få upp en förlossningsberättelse i morgon i alla fall så ni får veta hur vårat lilla mirakel kom till världen. Bara vi får komma hem snart så kommer bloggen bli mer aktiv med både massa bilder och ord. Så mycket bilder jag har att visa er men bloggning via telefonen är inte det ultimata eller lätta. Så ni fåt stå ut, hoppas ni gör det..?

Idag har även snutten fått ligga och sola för han har fått gulsot. Han ligger med sina solbrillor och är smått irreterad över att ha fått ögonen övertäckta ibland och måste ligga stilla på sin sol-dyna. Han har dock blivit mycket piggare och duktigare på att försöka suga på mig innan varje måltid. Så snart, när hans vikt börjar gå upp igen, kanske sond-matningen trappas ner för att han ska känna mer begär att amma. Han är så duktig våran prins, även om jag önskar ibland att han kunde snabba på prosseduren lite så vi kan få komma hem till vardagen och Leon! Ush vad ont jag har i hjärtat ibland att ha "lämnat" honom så pass mycket. Förstår inte hur jag står ut egentligen. Men allt blir bra i slut-ändan och det är det jag försöker tänka på.

Älskar min familj, gud vad glad jag är att ha funnit och fått mina killar i mitt liv!
Jonas, Leon och Charlie ♥


Älskade Charlie!

2010-12-25 ι 16:25:52.. Our life 3 Kommentarer

img_0361 (MMS)

Älskade Charlie!


Tomten var bäst!

2010-12-25 ι 15:40:46.. Our life 0 Kommentarer

img_0356 (MMS)

Leon var inte alls rädd för tomten igår tydligen och sprang flitigt med alla paket fram och tillbaka till rätt personer. Jätte ledsen att jag missade våran glada storebror så duktig och över lycklig. Han berättade för mig idag när han var på besök att tomten var jätte snäll och hade massa paket till oss också som väntar på oss hemma! Han var så himla glad och sprallig, kan inte längta mindre till att få komma hem och vara med alla mina killar samtidigt, vilken lycka det kommer vara!


Julafton

2010-12-24 ι 12:57:36.. Charlie - första tiden / NEO 1 Kommentarer

Ja denna jul blev verkligen inte som vi tänkt eller planerat. Vi är super glada ändå men hade varit mysigt och underbart att få vara hemma hos familjerna och äta riktigt god mat och lyssna på julmusik, äta hemmagjort godis, kramas, pussas och bara vara lycklig i kärleksfullt sällskap.
Dock är det helt underbart att sitta här med våran finaste lilla Charlie också! Det jobbiga och tråkiga är att Leon inte kan få fira jul på riktigt med oss ALLA. Han var här i morrse och kramades, öppnade paket och druckigt varm choklad. Han blev överlycklig och super glad att få träffa och klappa lite på Charlie. Våra fina prinsar!

Pesonalen här är helt underbar, Charlie har fått paket av dom och tomteluvorna är på. Julstämningen är faktiskt på topp här också, vi ska få julbord här till middag och allt är egentligen helt underbart trots att vi inte är hemma. Det stora minuset är ju dock att Leon inte kan få vara med här heeeela dagen men jag tror han kommer ha det mer än bäst hemma hos min mormor och morfar och fira med släkten, få massa paket och göra vad han vill. Bortskämda lilla spoling! Vi längtar så till att komma hem till vardagen och kunna träffa lite folk. Och att känna oss som en hel familj igen och kunna spendera tid med Leon 24 timmar om dygnet som vi alltid haft det.charlie har fortfarande kvar sina snygga blåtiror efter att ögonen varit så svullna.. men tomteluva på!


Framsteg

2010-12-23 ι 09:11:39.. Charlie - första tiden / NEO 4 Kommentarer

Våran prins har blivit så himla duktig. Han har äntligen fått bort sin CPAP och sköter andningen helt själv nu!
Älskade snorpen våran. Han hade gått ner lite till med sina 2300gram så maten har börjat ökas. Känner redan nu att han säkert kommer bli ett litet kräk barn, precis som Leon, för det har kommit upp lite då och då ibland. Ingen fara alls sådär så dom trodde absolut att det var "generna" som detta kom ifrån. Spy-familjen, haha.

Men han är ännu så himla svullen kring ögon och ansiktet så han har lite problem med att öppna dom fortfarande. Men snart kommer vi kanske ha en vaken, tittandes Charlie bebis inne på rummet. Gud så jag längtar. Och vad vi längtar tills vi kan få sätta på och prova dom små kläderna, strumporna och mössorna. Lilla älskade bebbe ♥


pappas händer ser så stora ut trots att han har ganska små kill-händer, haha


Charlie ♥

2010-12-22 ι 11:39:21.. Charlie - första tiden / NEO 3 Kommentarer

Känsligt.. jobbigt.. älskvärt.. underbart och roligt samtidigt som läskigt och obehgaligt.
Vi är jätte glada att älskade lilla Charlie (han ha nu fått sitt namn) har kommit ut och mår bra MEN han hade gärna fått stanna en eller ett par veckor ytterligare för att färdigutveckla alla behov man behöver här utanför magen. Det spelar inte någon stor roll att han var lite större än dom trodde, han ligger någon millimeter ovanför "medel" i vikt om man föds i hans vecka så stor är han inte men vi ska vara glada att han har lite hull att ta av för längden var inget att skryta om tydligen, haha. Men våran lilla prins är så fin så fin!

Han är inte ens 2 dygn gammal och det är förens nu jag verkligen har förstått allt som hänt.
Känner mig skyldig, skuldsatt och ganska hemsk. Är det mitt fel att han ligger här och behöver all hjälp, jag kunde inte ens ha honom kvar i min mage så länge att han kunde klara sig själv utanför. det är mitt fel att han ligger här på NEO avdelningen med alla slangar och sladdar. Det är så hemskt att se sin mest älskade lilla bebis ha så jobbigt! Så igår var det otrolig jobbigt, jag grät och kunde inte tänka på att vara glad över lilla sköra Charlie. Allt jag hade i huvudet var "jag har två fina prinsar men kan inte vara med någon utav dom hur jag själv vill". Leon har varit sjuk och därför inte kunnat komma hit, varit utan honom sen i söndags och det känns otroligt jobbigt. har aldrig sovit utan honom mer än EN natt och nu är han bara borta i flera dagar. Så efter att fått gråta ut och prata med både barnmorskorna, familjen och den bästa pojkvännen man kan ha så har jag nu i stället fått massa kraft. Kraft som går direkt till Charlie och hopp om att snart få träffa och krama om min stora son!

I morrse var vi uppe lite tidigare för att tvätta och byta ut massa elektroder och allt möjligt som Charlie är kopplad till. Han vägdes och väger nu 2406 gram så han har fått lite socker-dropp med kalorier så han kan gå upp lite mer. Det kändes skönt att äntligen få ta av honom mössan, alla slangar och bara se på honom sen han låg på mitt bröst i ett par minuter direkt efter förlossningen där dom senare gick iväg med honom. En annorlunda förlossning då jag fick sitta och äta "förlossnings-mackan" själv och duscha, klä på mig och komma igång själv.. Jonas var ju med Charlie på en annan avdelning, det kändes så himla långt bort trots att det bara var igenom korridoren och första dörren. Allt gick i alla fall jätte bra, med bara lustgas klarade jag detta fort och intensivt då jag öppnade mig från 4cm till 8cm på 40min och sen bara tröck ut honom utan förvarning med bara ett par krystvärkar, haha! Hela förlossningsberättelsen kommer senare, när jag vill lägga tid på det...
Nu vill jag, vi, bara vara med Charlie hela tiden. Älskade Leon kanske kommer hit för att träffas en stund, få lite paket och kramas. Dock kan han inte komma in hit till lillebror då han varit förkyld och dålig. Får vänta ett par dagar till, kanske till julafton får han glimta in till sin tomtenisse till lillebror! För lagom till det är nog Charlie bortkopplad från CPAP'en så då kanske han får komma och bo hos oss ett par dagar senare. Han blir allt starkare och starkare, bättre och bättre så vi hoppas på en julafton inne på vårat rum.

Spännande julafton vi fick detta år, haha! Helt galet. Är så lycklig, har släppt alla dumma tankar mot mig själv nu och är bara jätte glad att vi nu kommit in i rutiner här, när Charlie ska äta och var som ska göras och vi har fått börja lära oss allt själva. Det är en hel del att tänka på och komma ihåg vill jag lova.

Mer kommer sen, bilder får ni också vänta på då jag tycker dessa slangar och allt är jobbig själv så bättre bilder på hur Charlie ser ut får ni kanske vänta lite till på. Han har dock sin pappas haka, mitt hår, likadana tår och utpetande lillfinger som Leon så blir spännande att se hur han nu kommer utvecklas. Våran älskade Charlie!


Våran älskade lilla prins!

2010-12-21 ι 20:31:14.. Our life 14 Kommentarer

img_0321 (MMS)

Våran älskade lilla prins!


Kärlek!

2010-12-21 ι 11:53:39.. Charlie - första tiden / NEO 24 Kommentarer

Den 20 december kl 17,55 föddes våran sötnos med raket-fart!
Lite tidigt, i vecka 33+5, men med + för sin vikt på 2500gram och 45 cm mår han jätte bra. Behöver lite hjälp med att fylla upp lungorna och matväg så är ganska omtumlande och jobbigt att se våran lilla kille med så många slangar. Men tacka gud för vad dom kan göra idag och har sån koll på allt. Vi är lyckligt lottade!

Men vi mår alla bra, utom storebror Leon som sover hos mormor och morfar just nu. Annars hade han varit här, kanske kunnat sova över ibland också. Men det får vänta, saknar och längtar efter honom sååå mycket! Men just nu tar lillebror min uppmärksamhet, önskar jag kunde göra så mycket mer, men snart är han nog stark nog och behöver inget luft-trycks hjälp ner i lungorna så han får sova och bo hos oss i rummet mitt emot. Vi har det riktigt lyxigt här på danderyds sjukhus, överaskande bra! Stor lägenhet typ och hela avdelningen är topp mordern då renovering nyss gjorts. Och liten blir behandlad som en prins!

På g?

2010-12-20 ι 07:21:01.. Bebisen i magen x2 8 Kommentarer

Ingen lillebror har tittat ut än.
Dom ville sakna ner loppet ett tag eftersom han ät så liten än men nu gick vattnet. Får se vad som händer nu..

-

2010-12-19 ι 14:36:26.. Bebisen i magen x2 10 Kommentarer

Vi håller typ på föda barn.. Läskigt, vi är lite omtumlade.
wish us good luck!

Artonde december

2010-12-18 ι 20:28:19.. Our life 0 Kommentarer

Tycker det är så roligt att teleonen piper till då och då av sms från Emelie och föräldrarna på båda sidorna i frågan om vi föder barn, haha. Men nej vi födde varken barn igår eller idag, tänker jag försöka att inte göra heller. Men kan säga att vi trott det varit nära dom sista dagarna här då jag inte sovit i timmat utan minuter och legat vaken i stället pga sammandragningar och förvärkar. Regristrerat en var tredje minut på ctg kurvan hos förlossningen så dom var oroliga där ett tag. Men vi är hemma och läkaren har gett mig (jädra dyra) piller som ska stanna av förlossningen så hoppas nu detta funkar!

Det är ju sjutton december nu, snart jul dessutom. Så lilla pyre där inne stanna kvar till års-skiftet i alla fall, haha!
Men antibiotika och andra piller som ska hjälpa stanna av allt är nu rullande i kroppen så hoppas det ger med sig snart så vi slipper åka in igen och få massa dropp som ska stanna av det. Eller att lilleman ploppar ut.

Nu ska vi mysa här hemma, lördagsmys!
Leon har dessutom otur att mitt i allt att ha feber och ögonflammation. Hoppas han blir bättre till julafton! (& jag med)
Ha en bra helg, blir nog mer mys och avslappning för mig nu då jag är så himla trött av dessa utdragna sammandragningar som tar all min kraft. Hoppas jag får sova och ladda upp mig i natt. Behöver lite ny energi!

Paket 17

2010-12-17 ι 15:31:15.. Leon i ord 0 Kommentarer


Shrek bebis till filmen som han fick igår


Paket 16

2010-12-17 ι 15:27:40.. Leon i ord 0 Kommentarer


Den fjärde och sista Shrek filmen


Lilla du, v.34

2010-12-16 ι 19:45:05.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

Dagarna går fort ibland.. Dom blir till veckor och nu är du, våran lilla ängel, redan 33 veckor och 2 dagar gammal.
Idag var vi på MVC, 10kg + och magen hade inte växt super mycket på sista tiden - måttet låg på 29cm och det var kurvan under men lilla huvudet ligger så långt ner att mycket av dig lilla bebis har "försvunnit" från magen. Vi känner nu på riktigt hur det närmar sig mer och mer för varje dag. 47 dagar kvar till beräknad födsel. Det är nästan ingenting, borde vi ha allting klar här hemma nu inför ankomsten? Kanske, men det känns inte så lockande eftersom att vi ska flytta i februari så då ska allting ändå packas ner och sen packas upp igen.

Därför kommer vi ha det viktigaste klart och redo men jag tänker inte hålla på pynta och fixa, inreda och gosa så mycket som jag egentligen vill för det får jag göra 10 gånger mer sen när vi flyttar, vi längtar så! Annars är mycket köpt, lite kläder, små saker och vagnen är nu hämtad och uppmonterad också. Ett par kartonger med "leons gamla bebis saker" (kommer inte ihåg vad som finns?) ska hämtas hos mormor som ligger på vinden men det tar vi sen.

Men ack vad du är älskad lilla du, lilla pojken i min mage. Sjuk känsla, kommer sakna graviditeten otroligt sen - känner hur den snart kommer mot sin slut. Närheten, känslorna, sparkarna, det bästa som finns! Våran lilla bebbe ♥
Mamma och pappa älskar dig lilla bebbe!Mamman: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. (kan jag verkligen hålla med om! Här om dagen blev jag skit rädd för förvärkarna var så starka)
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Bebisen: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Det var en gång..

2010-12-16 ι 14:00:25.. Leon i bilder 0 Kommentarer


.. en söt liten prins vid namn Leon.


Torsdag

2010-12-16 ι 07:09:09.. Our life 0 Kommentarer

youghurt med müsli, färska hallon och physalis - mums!


God morgon, torsdag och allt. Trodde bestämt det var onsdag men icke sa nicke. En god överaskning!
Idag ska det snöa?! Inte det minsta roligt att det ska vara snö kaos i morgon också, men det är bara bita ihop och sätta på sig rätta kläder helt enkelt. Gud vad skönt för dom små som har overall och överdragsbyxor, vill också!!

Anw, dagarna har varit lite i blandade känslor. Men nu börjar allt falla på plats igen.
Försäkringskassan är tokig, men det verkar nu lösa sig i alla fall så senare idag kanske jag är super lycklig. Börjar känna hur det verkligen närmar sig nu med bebis. Hur kunde vi välja att vara hög-gravida nu under jul?
Hmm, jaja bara det blir januari så får han minsann titta ut.

Nu ska vi dock börja röra oss ut för dagen, titta julkalendern och sen klä på oss (ALLA) kläder = Leon hatar!

Paket 15

2010-12-16 ι 07:00:48.. Leon i ord 0 Kommentarer


Lego brandbil med brandman


Paket 14

2010-12-16 ι 06:59:54.. Leon i ord 1 Kommentarer


Ny sagobok


Lucia mys

2010-12-13 ι 17:22:56.. Leon i ord 1 Kommentarer

Idag hade dom lucia-tåg hos dagmammorna och Leon tjatade hela vägen till Ewa i morrse att han skulle vara tomte. Att dom skulle sjunga och det var jätte roligt. Och till min förvåning så snacka om skillnad från frörra året då Leon inte kunde sjunga och ville inte alls vara med och sitta med kompisarna. Då var han ledsen och ville sitta i mitt knä, så jag var lite orolig att detta år skulle vara en repric då han är blyg men hell to the no. Min tomtenisse var helt galen, ställde sig fint, log och ropade "Mamma ta kort nu då" medans alla sjöng. Sen tog han själv ton och sjöng med hela låtarna så fint han kunde (pinsamt! mitt barn har blivit en sån som ska sjunga högst). haha!

Sen skulle han dansa, hoppa, skutta och visa alla vad han kunde. Har aldrig sett honom i detta esse!
Fin fina lilla pojke, han gör mamma så stolt att hjärtat smälter av lycka! Oj vad duktig han var.

(ni ser väl vem som är Leon va?! = randiga byxorna)

Paket 13

2010-12-13 ι 16:55:47.. Leon i ord 0 Kommentarer


tomtekläder från po.p, tomteluva från åhlens, tomteljus från åhlens och tofflor från förra året


Paket 12

2010-12-13 ι 16:41:58.. Leon i ord 0 Kommentarer


ännu en disney film till samlingen


Leon Alexian ♥

2010-12-11 ι 16:43:43.. Leon i bilder 3 Kommentarer


Lördag

2010-12-11 ι 16:33:38.. Our life 1 Kommentarer

spex Leon är glad att ha lördag


De senaste dagarna har varit lite smått "vill-bara-ligga-i-soffan" kvällar. Haft värmekuddar bak i ryggen och fram på magen, dessa sammandragningar tär på mina krafter. Känner mig som en uppblåst hård fotboll som inte kan släppa på trycket liksom. Finns ingen ventil att lossa så man kan få lite pys-punka? Känns som en skön idé.

Nu är det helg, hela lördagen har redan gått nästan. Vi var en snabbit i Kista Galleria men inte kom vi hem med julklappar trots att vi skulle leta efter det. I morgon (trots att jag vill ha och längtat efter en bara hemma dag att slappa och mysa) så borde jag ge förslag om att shoppa julklappar i något centrum vi vill gå i. Tröttnat på att stressa i stan med allt folk + springa runt mil efter mil (känns det som) för att komma in i ett par affärer man vill. Jaja, i veckan ska julklapparna vara klara i alla fall - är ju bara 13 dagar kvar till självaste julafton. Längtar!

Paket 11

2010-12-11 ι 16:16:23.. Leon i ord 0 Kommentarer

målar / pysselbok med klistermärken från disney's bilar


Paket 10

2010-12-11 ι 16:12:15.. Leon i ord 0 Kommentarer


två nya berlocker till Leons halsband - lyckoklöver och bokstaven L


Paket 9

2010-12-11 ι 16:07:03.. Leon i ord 0 Kommentarer


Tanborsthållare att sätta på väggen + matchande tandborste


Min lilla jultomte

2010-12-09 ι 20:21:05.. Leon i bilder 1 Kommentarer


Söta små julnissar

2010-12-09 ι 16:30:29.. Leon & hans vänner 1 Kommentarer


Leon likes scary Buzz

2010-12-09 ι 16:29:22.. Our life 0 Kommentarer

Trots att det var otroligt skönt att ha en ledig onsdag så var den inte alls rolig. Massa knas förstörde dagen men torsdagen har i stället startats bra. Längtar efter helgen jätte mycket och är glad att det redan är torsdag. Vi har handlings-behov här hemma = skulle handlat i måndags om jag säger så. Finns alltså ingenting här hemma. Det var också meningen att vi skulle handlat idag men efter att ha sett alla köer här hemma i bromma / alvik så förstördes dom planerna också och vi bestämde att stor handlingen får ske i morgon när vi slutar tidigt båda två. Good!

I morgon ska också försäkringskassan ringas, igen. Tänk vad otroligt snabba och bra dom kan vara ibland.. inte. Känner mig som en tjat-moster som ringer hela tiden men deras "2-arbetsdagar" har jag nu hört i 2 veckor utan resultat. Därför ska tjatiga / gravida / mamman ringa i morgon, igen, och försöka få ett svar!

Anw, Leon sitter just nu inne på sitt rum och leker med Buzz. Det roliga är att när man inte "leker" med honom på ett par minuter så frågar han "Hallå är du fortfarande där?!" och Leon svarar varje gång lite engsligt "jaaa" samtidigt som han tar upp honom igen och leker vidare. Vi sitter här utanför och skrattar varje gång för det låter så gulligt, låter som att Leon blir ledsen varje gång han frågar eftersom att han lämnat honom i någon minut. Fick förklarat för mig i morse av (soon to be) 3åringen att Buzz kan vara lite läskig ibland och bli arg om han inte får vara med och leka. Haha!

Paket 8

2010-12-08 ι 09:10:35.. Leon i ord 2 Kommentarer

gulliga "stor-barns-bestick" som går att sätta ihop på legobitarna


Lediga lill-lördag

2010-12-08 ι 09:01:51.. Our life 1 Kommentarer

alldeles för söta Leon idag, vilka poser han kommit på - haha


God morgon vita, (ser-ut-att-bli-sol) onsdag!
Vi är lediga.. därmed ska vi passa på att hitta på något skoj tillsammans! Först ska jag dock på en extra UL-koll igen uppe i Odenplan för att se om lille bebis har blivit bra *hoppas*. Sen ska vi möta upp Emelie och Julia, som Leon tjatat om heeeeeela morgonen sen han kom upp och frågade vad vi skulle göra idag.
- "Åka Julia och Emelie nu? Mamma åka nu? Mamma får jag leka med Julia? Nu går jag till Julia.."

Älskar lediga onsdagar, en break sådär mitt i veckan gör susen. Me like, me like a lot!

Paket 7

2010-12-08 ι 08:38:38.. Leon i ord 0 Kommentarer

Ett stickers "album" med magic stickers som kan flyttas runt hur många gånger som helst i rummet där Toy Story bor!


Tisdag

2010-12-07 ι 07:25:40.. Our life 4 Kommentarer

skjorta fick pryda stolta Leon idag


God morgon tisdag.
Leon kom upp och ville mysa i morrse, "ååh kom upp då älskling" sa jag och lyfte på täcket. Bara det att jag trodde han kom ensam, men då slängde han upp STORA, HÅRDA Buzz bredvid mig som bestämt skulle ligga i mellan oss, inte på utsidan som jag tyckte. Så det blev mys med plastig hård leksak i morrse i stället för varma goa Leon. Hmm, är det någon bra ide att köpa sånna leksaker som är så efterlängtade? Den är ju bättre än mig.

Nu är snart julkalendern slut, Leon har dock halva tiden spenderat med att prata och flyga med Buzz.. herregud.
Men nu ska vi sätta på oss ytterkläderna och rulla mot dagmamman. Ha en bra dag!

Paket 6

2010-12-06 ι 19:24:58.. Leon i ord 3 Kommentarer

Leon har tjatat så himla mycket om Buzz och Woody (ur toy story) att han idag fick en "egentligen" julklapp. Men jag kunde inte motstå min älskade lilla smörande prins som får valp ögon när han vill något att han skulle få vänta ända till julafton så han fick EN super present i sin kalender och den kom passande idag!

Ush denna pojke kommer inte bli lätt att motstå framöver när han vet vilka knappar han ska trycka på för att få mamma på fall. Just därför har jag en överglad och tokig unge här hemma just nu som leker med sin blinkandes, lysande, pratande Buzz Lightyear som han pratar med. Tänk vad en leksak kan betyda mycket..?Måndag

2010-12-06 ι 08:04:12.. Our life 0 Kommentarer

God morgon, till en ny vecka!
Snön ligger kvar. Är faktistk ganska inponerad över det för trodde inte att den första snön skulle ligga kvar på riktigt. Men ack så överaskade vi blev här i svea rike. Julen närmar sig med stormsteg tycker jag, behövs en riktigt julklapps shopping dag inne i stan känner jag. Jag måste hitta något nytt till både mig och J att ha på oss på julafton också. Han ska få ett par svarta jeans och någon snygg skjorta och jag vill hitta en klänning. Det är ju dock lättare sagt än gjort. Så kanske ska man i veckan åka in och försöka hitta det på riktigt?!

Anw, måndagar är alltid sköna pga att det är en ny vecka och man känner hur veckorna då rullar på men den är ju dessutom den jobbigaste. Jag vill ha längre helg, och jag vill sova så länge jag vill och kunna göra massa jul-pyssel om dagarna - så som bakning, godisgörande, pyntning, planering och shopping. Äh den dagen kommer nog snart också, snart blir maggen och jag hemma..?

Och jag kan knappt tro mig själv. Men efter flingorna i morrse sitter jag nu och äter en lussebulle och julmust till.
Hur kan jag? Julmust på morgonen.. det är något galet som hänt min lilla kropp..


Andra advent

2010-12-05 ι 18:18:03.. Our life 2 Kommentarer

mysiga advent-staken lyser alltid här hemma om kvällarna


Andra advent redan! Vi spenderade den på lite julmarknader och mysiga fika stunder. Måste säga att denna jul har jag druckigt så otroligt mycket julmust. Lite för mycket faktiskt. Men lussebullarna och julmusten får jag skylla lillebror i magen på, för ibland kan jag inte förstå hur många bullar eller glas jag fått i mig på bara EN dag.
Hmm, vågar knappt tänka ibland..

Men ändå ska jag ta mig ett glas med must nu och lussebulle snart.. igen.

Paket 5

2010-12-05 ι 17:49:08.. Leon i ord 0 Kommentarer

Lego flygplan som kan monteras på 3 olika sätt


Jul i vårt hus

2010-12-04 ι 18:17:19.. Hemma hos oss 4 Kommentarer

Åh vad jag älskar december, julen och all dess mys-faktor.
Idag var det världens underbaraste väder, solen sken och alla träd och mark är vita. Snön ligger så fint på marken och solen gjorde så det glittrade. Allt är vitt, jag älskar denna årstid! Och hela jul känslan. Är så lycklig!


Lite av julmyset hemma hos oss.. ljusen brinner för fulla muggar om kvällarna nu mera.

Älskade Leon!

2010-12-04 ι 17:43:38.. Leon i ord 1 KommentarerIgår efter hämtning hos dagmamman så slutade det med att Leon följde med mormor och morfar hem och hade fredags-mys och sleep-over. Morfar längtade så efter Leon och mormor blev bara glad!
Så vi hade inte sett Leon på hela dagen idag förens i eftermiddag när han kom hem, nästan rekord för hur länge han varit borta.. haha ett helt dygn. Men det märker man för i morrse när vi vaknade undrade jag varför Leon inte kommit och sagt god morgon och ville sätta på tv eller ha frukost, så kikade in i hans rum om han fortfarande sov men där låg ju inte ens någon Leon. Haha!

Tänk vad mycket man gör automatiskt, som att titta bak i bilen när det varit tyst ett tag för att se om han somnat eller vad för bus som hittas på när tysnaden legat länge. Och då är han inte ens hemma. Men bus hos mormor och morfar behövs också ibland och längtan hem hit behöver han nog också känna på.

Nu sitter lilla älsklingen och tittar med inlevelse på nya filmen han fick i julkalendern igår. Bärgarn är en idol!
Tillsammans med musse och mimmi händerna, haha vad glad man kan bli för lite nya saker..

Bortskämd bebis

2010-12-04 ι 11:21:49.. Bebisen i magen x2 0 Kommentarer

Min man hade sina spenderar byxor på sig igår.. Vi åkte till Nacka forum och mös hand i hand ensamma.
Vi passade därför på att köpa hem lite bebiskläder och J bara plockade på sig. Dubbla set av varje, haha. Så hem kom vi med lite bebis-mys. Till våran älskade lilla bebis. ♥

Det närmar sig.. dagen kommer snart. 59 dagar..?


overall, mössa, två byxor och body's från po.p + två byxor, body's, strumpor och mysdress från h&m

Paket 4

2010-12-04 ι 11:13:55.. Leon i ord 0 Kommentarer


Tillhörande man - Musse Pigg - till Mimmi som han fick för ett par dagar sen


Paket 3

2010-12-04 ι 11:10:46.. Leon i ord 1 Kommentarer

Bonus film till hans älskade Cars..


Fredag!

2010-12-03 ι 07:11:17.. Our life 0 Kommentarer

Och så kom helgen. Denna vecka gillade jag.. jobbade mina två sista dagar på restaurangen och jobbar nu mera i storköket i stället. Miljöombyte och ändrade arbetsuppgifter = behövs ibland. Så nu har fredagen redan kommit, like it!

Anw, vi väntar nu på julkalendern och sen ska vi inviga dagen. Den mörka och kalla dagen.
Efter jobbet idag ska jag försöka tvinga mig på älsklingen att åka till nacka forum kanske, lite shopping och julklapps gloende. Men är rätt säker på att det inte kommer bli så utan bromma blocks här vid oss i stället. Tråkigt. Men vi får se, annars ska jag försöka åka in till stan någon dag nästa vecka kanske.. någon som vill hänga på?!

By the way, har jag talat om att älsklingen hade fixat min data-sladd igår? Yes he had!

Hej hopp gummi-snopp, ha en trevlig vinter dag!

Paket 2

2010-12-02 ι 16:26:19.. Leon i ord 2 Kommentarer


Paket 1

2010-12-02 ι 16:19:35.. Leon i ord 1 Kommentarer

Lego-polis-bil


Leons kalender 2010

2010-12-02 ι 16:13:31.. Leon i ord 0 Kommentarer

Kalender för i år ser ut så här och hänger på Leon's dörr..


Jag som skulle göra en enklare och finare kalender i år än förra året tänkte jag. Men som vanligt var jag ute i sista minuten och hann inte göra som jag tänkt mig. Resultatet fick i alla fall bli så här och det funkar väl men inte riktigt som jag tänk mig. Sydde i alla fall påsar som jag kan pimpa och fixa till nästa år och hänga fint. Det är ju trots allt innehållet som ränkas och Leon bryr sig ju egengligen inte hur paketen ser ut.

I år köpte jag dessutom lite mindre grejer och mer kalender-klappar än julklappar som den förra kalendern nästan innehöll. Klicka här för att se vad han fick förra året. Där kan ni klicka er vidare till första kalendern också.

Kalendern förra året såg ut såhär och hängde på Leon's vägg..


Torsdag!

2010-12-02 ι 07:28:14.. Our life 0 Kommentarer

God morgon torsdag!
Då min data sladd gått sönder så har det blivit bloggning via telefonen, thank god for iphone alltså. Men nu har jag tröttnat då inga fina foton kan läggas upp osv.. Därför ska jag idag göra ett desperat försök att få med mig hem en del J behöver för att kanske laga sladden.. Jaja han får sköta det, bara det funkar snart - jag blir snart galen!

Efter julkalendern som snart är slut på tvn så ska vi rulla igång dagen. Leon leker flitigt med sin lego-bil och vill öppna mer paket. Men vi har kommit överens om att öppna på kvällen för annars blir det krångel med att "man inte får ta med leksaker till dagmamman i veckan". Så han sov hela natten med polisbilen i famnen.. Tokungen!

Ha en bra, kall som tusan, dag idag!

1a december - första paketet!

2010-12-01 ι 19:33:48.. Our life 0 Kommentarer

img_0272 (MMS)

En lego-polis-bil med tillhörande polis gubbe (som för övrigt är på rymmen just när jag fotade)

STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December