Vill bli med hus

2010-08-29 ι 21:09:18.. Our life 0 Kommentarer

Ja då är det ny vecka i morgon - igen.
Helgerna går för fort, hinner inte med att göra allt jag vill och tänkt. Kanske är det för att vi nästan alltid ändrar planerna och åker iväg hit och åker iväg dit. Idag blev i alla fall en grej på listan avklarad och det var att köpa ny madrass till Leon's växa säng, en bättre och skönare. Efter shoppandet åktes det iväg för att kika på ett hus.. Jag är helt kär i det men J är mer tveksam, och det är ju för att han vet vad man ska titta efter. Han ser arbete och en massa mer pengar driva iväg för renoveringar och förbättringar.

Jag ser dock bara det fina och underbara. Ett litet hus, en trädgård och vi - en underbar familj som passar in.
J skulle vilja göra både det ena och det andra men för mig kan vi vänta med det då huset har renoverat kök och badrum som är ganska viktigt för mig. Så frågan är nu om det är värt så mycket pengar dom vill ha och om vi vill lägga det. Men J har under kvällen blivit mer och mer sugen och skulle vilja ha det så.. då vet ni en som kommer drömma ikväll i alla fall - jag.

För jag även bli med hus, vi har ju lyckats med barn! haha..

I'm the queen

2010-08-29 ι 17:34:27.. Bebisen i magen x2 3 Kommentarer

Fel, fel, fel och mera fel.. Leon ska bli storebror till ännu en prins i familjen!
Jag blev förvånad trots att jag kände på mig kill-feelings. Men allt tydde på en tjej och många som trodde det runt om så tankarna flödade ju självklart åt en tjej. Dessutom var J bombsäker på att han "bara kunde göra tjejer", haha! Blir tjej nästa gång lovar han mig, ska skriva kontrakt på det i veckan, haha..

Men lyckan går inte förklara. Våran älskade lilla bebis!


Bebis

2010-08-26 ι 08:19:40.. Bebisen i magen x2 7 Kommentarer

Vecko-dagarna är så "upptagna" att jag inte ens kan höra min egna tankar.
Lämna Leon - jobba - hämta Leon - åka hem - handla? - laga mat - äta mat - smälta maten - bli trött - tankar och konversationer flödar men jag hinner inte fatta något beslut vad jag ska säga för hinner inte tänka innan jag somnar. Ja så ser dagarna ut, mellan allt skratt, mys och underbar-heter. haha! Känns som att jag gnäller och skyller på att jag är trött hela tiden, men musten sugs ur mig på jobbet och all dess åkande fram och tillbaka.
Jag vill vara jätte pigg igen!

Anw, nu ska vi snart hoppa upp och flyga iväg mot dagmamman igen.
Jag och J ska på rutin UL'et snart så får se om vi kan kika lite mellan benen för att få reda på om det bor en kicka eller pöjk där inne. Ska bli spännande då det känns nu igen som att det borde vara en liten kicka. Men därför tror jag också att det är en liten snopp igen bara för att jag tror på tjej. Enligt "statestiken" borde det vara en tjej men vi får se.. all dess surhets-sug, apelsiner, citroner och fet/låg mage kanske bara lurar oss. Skulle inte förvåna mig.

Vad tror ni?

Jag är sugen på surt, apelsin juice är ett måste varje dag.
Magen är bred.
Jag är fet om rumpa och lår.
Bebisens hjärtljud har alltid varit över 140.

Drömmar

2010-08-21 ι 21:21:27.. Our life 0 Kommentarer

Helg.. ska inte det innebära ledighet, lugn och ro?
Här har tvättmaskinen i stället gått på högvarv och ändå är så mycket kvar till i morgon, det hänger tvätt överallt och jag blir mer och mer irreterad på att vi bor så "litet". Vill ha ett hus, jag håller nu med J och ser bara praktiska saker med att ha hus. Hm, ja framtiden får visa var vi kommer men först ska vi vara lyckliga och föda barn igen..

Nu ska jag faktiskt ta och slappa kvällen ut innan jag somnar och hoppas på att få sova skönt och länge i morgon, hoppas vi kan ha en slappar-dag då också. (men tror det tyvär inte då J kommer bli rastlös och vilja åka till media markt och köpa dator eller något - haha). Får i så fall tränga in lite MIO och IKEA för att drömma mig bort lite om "att vi snart kommer bo i hus"?

Växer både här och där

2010-08-20 ι 20:45:15.. Our life 3 Kommentarer

Helg, underbart! Veckan gick fort men var så otroligt jobbig.
Gud vad jag vill vara hemma och ledig på dagarna med Leon och J för att hitta på saker. Känner att jag inte hinner med att tänka på någonting och aldrig mig själv. Därför fick jag för mig att idag skulle det unnas lite och underbara bästa älsklingen köpte smink och tunika + tröja till mig, om jag är lite glad? Nu känns det dock som att hela garderoben måste bytas ut för att passa det nya fina, haha. Gamalt och fult ska ut nu, nytt och fint in - ja tack!
Dessutom kan jag inte ha några av mina byxor längre så måste inskaffa mig ett par snyggare byx-legins eller något som magen kan växa i. Lessnar på att inte knäppa knapparna på jeansen och bara ha svarta legins.

Leon fick också med sig 2par byxor i alla fall, från tjejavdelningen så fick klippa bort rosetterna på sidan, haha. Men det går verkligen inte köpa varken jeans eller byxor på hm typ till min bus för han är för smal (enast på tjejavdelningen ibland). Börjar faktiskt tröttna på att ha ett litet barn, fan bli tjock unge!

Leon diggar sin nya cykel

2010-08-16 ι 19:33:06.. Leon i bilder 2 Kommentarer

För lite mer än en vecka sedan var Leon med och köpte en ny cykel med sin gammel-morfar.
Finns väldigt få cyklar som är så låga så han når ner till pedelarna men vi hittade en som är lägre än normalt och morfar fick så brottom då han alltid tjatat om att köpa cykel till Leon hur länge som helst. Så lyckan var nog nästan lika stor när dom åkte iväg för att inskaffa en.

Hem kom Leon med ny hjälm och cykelhandskar på också, super stolt sitter han på den VARJE dag - morgon och kväll, och vill inte släppa den ur sikte. (igår var cykeln till och med tvungen att stå bredvid sängen så han kunde hålla en hand på den innan han somnade). Men med namnbricka på där bak och snart inskaffad cykelkorg så är han coolast på gatan, snart kommer det gå undan...


M & R

2010-08-14 ι 22:55:27.. Foto - Barn/Porträtt 2 Kommentarer

Fina M och R idag vid ängby slott, underbart fint!


Lördags kärlek

2010-08-14 ι 12:09:58.. Our life 3 Kommentarer

Bara för att jag har en underbar pojkvän som köper rosor såhär en lördag och är kärleksfull!
Får lite insperation-känslor inför bröllopet som jag ska fota i eftermiddag också, och det är ju inte fel direkt. Dessutom är det ju helt underbart fint väder ute så hoppas det håller sig hela eftermiddagen! Vore toppen.


Utökning i familjen

2010-08-12 ι 22:19:10.. Bebisen i magen x2 30 Kommentarer

Leon ska bli storebror! (kan inte dölja det längre, alla som ser mig ser så lika bra att underhålla er med, haha)
Känns otroligt kul, hade så otroligt stark känsla i början att det skulle bli en tjej men nu har ALLA dom känslorna försvunnit och jag är nästan 99% säker på att det är en liten kille till. Men det återstår och se och det blir lika roligt åt båda hållen även fast vi lite mer håller på en tjej just nu som Leon kan få vakta under tånnåren, haha!


bebis på UL idag, v17

Sliten

2010-08-10 ι 19:56:45.. Our life 0 Kommentarer

Åh jag är så trött på alla måsten i livet just nu och idag.
Men är glad för det jag har och överlycklig över min situation så handlar inte om det.

Men urk för vardagen just nu i alla fall, önskar jag kunde få vara mamma-ledig med Leon tills han börjar i skolan nästan, haha. Men tänk så bra jag har det ändå, jobbar super bra tider men det är så otroligt mycker mer som ska tillkomma än bara bra tider. Ja ibland önskar jag att jag var hemma-fru.

Sommaren och semestern är slut

2010-08-09 ι 21:18:02.. Our life 1 Kommentarer

Idag var vi tillbaka till det vanliga arbetslivet då.
Skönt dock att öppe-tiderna på Boden fortfarande (denna vecka ut) är sena och korta. Kunde slappa med Leon hemma ända till 9-halv 10 i morse innan det var dax att springa iväg till jobbet. Sen var det lagom med kunder på Boden så det flöt på hyggligt. Dock kommer det nog börja med den vanliga stressen dom kommande dagarna och absolut nästa vecka när vi har öppet som vanligt. Då blir det även mera timmar och mera jobb..

Anw, Leon är överlycklig att få åka till Anna (extra dagmamman) i morgon då Ia fortfarnade har semester. Har berättat att kompisarna Elivra, Arvid, Alma osv antagligen kommar vara där och då blev han super glad. Får se hur det går första dagen hos dagmamman utan blöja, om han kommer vara för upptagen att tänka på att kissa så han inte hinner till toan eller om det går som vanligt hemma (som jag tror).

Tiden går så fort

2010-08-08 ι 14:31:26.. Leon i bilder 1 Kommentarer


Leon ett par veckor gammal


Lördag

2010-08-07 ι 20:36:53.. Leon i ord 1 Kommentarer

Jag måste bara börja med att säga att jag är så himla stolt över älskade lilla Leon min!
Han har nu i flera veckor (en månad kanske) varit utan blöja och kissat/bajsat på pottan. Och nu kan man verkligen säga att han är blöjfri för alltid, på nätterna klara han sig till och med utan blöja nu mera och inget kiss hinintills i sängen. Han kommer upp på morgonen runt kl 8 och och viskar mig eller J i örat att han vill kissa och går då på pottan själv, tar av kalsongerna, kissar, torkar sig och kommer ut igen med kalsongerna på. Min lilla pluttis har blivit så himla stor, herregud.

Anw, annars idag var Leon iväg med sin gammelmorfar och köpte en storbarns cykel = en riktig cykel med stödhjul. Den finaste röda cykel med stötdämpare, skylar, pakethållare och namnskylt. Dessutom fick han med den coolaste hjälmen och cykelhandskar. Haha, den tuffaste killen i hela bromma här nu så passa er!

Men var tog denna lilla staplandes sötnos vägen?

Leon i augusti förra året - 2009. Då var han 1,5år.

Karate kid

2010-08-06 ι 22:26:31.. Our life 1 Kommentarer

Ikväll var jag och J på bio - premiärem av nya Karate Kid med Will Smith's son Jaden och Jackie Chan.
Jag älskar hela Smith familjen! (och nu även namnet Jaden)

Filmen var i alla fall skit bra och så fort den kommer på dvd kommer den köpas hem för detta är något jag kan titta på om och om igen bara sådär en dag när man har lust att se en bra film. Ja Jaden var riktigt duktig!


Sparande mormor

2010-08-06 ι 13:10:38.. Our life 0 Kommentarer

Herregud! Min man är värre än min mormor på att spara saker och ha miljoner saker som är helt onödiga.
Vi håller på städar, rensar, plockar ner och fixar med hans grejer inför att vi ska flytta (förhoppningsvis, om vi hittar något). Men han vill inte slänga någonting, utan "det kan ju vara bra att ha". Och det åker ner i flyttkartonger som han inte ens skulle sakna om någon åker till tippen eller råkar slänga.

Haha ja han är i snäppet värre än min mormor till och med som vill spara och har miljoner triljoner saker själv. Men mormor går i alla fall att övertala om vissa saker, men absolut inte Jonas! Åh vilken envis karl man ska ha, andra bullar blir det sen när vi verkligen flyttar för då ska fasiken inget skit komma in! Då ska jag bestämma lite minsann.

Fiskande fiskar

2010-08-04 ι 21:21:01.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Bjuder på några mobil-bilder på Leon för några dagar sen när vi var ute och fiskade.
Han trivdes som fisken i vattnet i båten och med fiskespö i hand.Ibland får man klaga

2010-08-04 ι 21:18:05.. Our life 0 Kommentarer

Just därför ska jag ha ett klago-inlägg bara för att jag känner för det.
Min kamera är på lagning, bara gudarna vet vad det kommer kosta, jag har ingen direkt fungerande telefon, kan heller inte uppdatera min hemsida då programmet måste uppdateras för 6000kr. Vi pratar också om att köpa ny dator, Jonas köpte en ny iPhone idag och jag vill köpa nya objektiv till kameran.
Leon behöver nya skor likaså jag och nu kommer även höst och det tillkommer jackor mm. Och det kan jag ju knappt säga att jag har gott om, eller Leon heller nu mera då jag rensat bort det mesta för någon vecka sen.

Dessutom borde vi spara en massa pengar till att vi ska flytta och till mera behövande utgifter. Och det gör vi men fan vad jag har lust att ta dom pengarna, bara råna någon bank eller ta ett dumt jävla piss lån och bara må bra för en stund, innan skuldkänslorna och förnuftet sätts in. Jaja vill man och behöver man klaga lite så får man.

Ibland önskar jag bara att jag var rik... eller lite mer rik... på mer pengar.
Trots att det är fett larvigt att jag ens klagar över pengar för vi har över gott och väl så att vi kan spara till både det ena och det andra som inte ens är nödvändigt ännu och ändå göra av med på onödiga saker och inpulser som trippar till göteborg osv.. jag kanske är ganska patetisk men ibland har man ju lust bara.

Slutspört på semestern

2010-08-04 ι 10:01:01.. Our life 0 Kommentarer

Mitt i veckan = onsdag.. Nu känner jag att jag börjar få ångest att börja jobba igen på måndag.
Men det kommer gå över och det är bra att jobba, haha. Önskar bara jag kunde få vara hemma med min prins. Trots att jag vet att han har det mer än jätte bra och kommer ha jätte kul hos dagmamman.

Anw, min kamera har pajjat? Måste åka in IDAG och lämna in den någonstans för nästa helg ska jag fota bröllop så jag ber till gud att det är något dom kan fixa när vi bara står där. Lite nervös för att det ska ta lång tid eller kosta en massa pengar. Inget av det vore så kul.. Håll tummarna med mig!

Sverige tripp

2010-08-03 ι 10:13:39.. Our life 0 Kommentarer

Dom närmsta dagarna har vi varit annat än hemma. Ner mot gränna där vi köpte polkagrisar och godis (ett måste ju), sen vidare till några slussar på göta kanal och sen ner till göteborg där vi spenderade natten på hotell, åt på hard rock cafe och njöt av den underbara frukosten dagen efter. Sen åkte vi vidare till smögen, åt rökor, havskräftor, smögenröra med massa mums.

Det har blivit en massa bilåkande men Leon har varit super duktig, inte klagat alls utan suttit fint där bak och sjuning med på radion och ätit russin under tiden vi suttit och smaskat på gränna-godis. Haha!

Nu är vi hemma igen och ändå har vi hela veckan kvar på semestern. Skönt att få slappa lite hemma innan vi ska bära av mot dagmamman och jobb. Förlåt men längtar inte..
STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December