Händer

2008-01-31 ι 23:51:51.. Our life 0 Kommentarer

I will never let you go, I love you!

 

Ska vi föda barn?

2008-01-31 ι 21:05:58.. Bebisen i magen 1 Kommentarer

Är nu jätte peppad, förväntansfull gånger 1000 och längtansfull över att få föda barn. Våran lilla prins!
Känner att det är nära nu. Magen är på helspänn väldigt mycket och idag så fick jag ont i nedre delen, som mensvärk. Det sticker till och drar sig nedåt. Men nu efter att jag ätit så har det lugnat sig. Booooooring..
Men som sagt, vore ju väldigt väldigt bra att få helgen överklarad först. Sen på måndag eller söndag kväll så får han gärna komma. Haha. Både mamma och jag känner på oss att antingen så händer ingenting alls i helgen eller så står jag där på lördags morgon när vi ska åka och så går vattnet eller något så. Eller att vi inte kommer komma iväg till utställningen ändå.
Om jag ska säga nu så känns det som om han aldrig vill komma ut. Alldeless för varm och mysigt där inne (?)
Men men.. han kommer ju när han kommer. Kan inte bestämma det direkt så där. Kan ju bara hoppas inom en snart framtid eftersom att jag är så jävla lat nu. Måste sova sova och sova och ändå så hjälper inte det. Idag tillexempel när vi kom hem från vällingby. Hur länge hade vi varit där? 2 timmar? Visst, vi gick fram och tillbaka i ganska rask fart och stressade lite men ändå. Jag hade så ont mellan benen när vi kom hem. Herregud.
Då när vi satte oss i soffan så dog jag. Ville bara sova och vila. Men efter kanske 1 timme så var jag pigg igen. Så det är ganska tröttsamt nu sähär i slutet av graviditeten. Men kanske bara för klagandes lilla mig.. Jag klagar nog ganska mycket. Men det är ju också det jag har att skriva om här. Jag är för det mesta glad och jätte allert resten av dagen men det är inte så intressant. Haha.

Jaja, snart bär vi in mot BB i alla fall. Snart ska vi föda barn, pappa H. Är du redo nu då? För det är jag, har väntat en jäkla tid nu och magen kan inte vara mer spänd :o)

Fullt hus

2008-01-31 ι 16:11:29.. Our life 0 Kommentarer

Var det här i morse. Syrran var hemma och jag vaknade då inte, för en gång skull, av något morgon bråk om att hon skulle gå upp. Sen kom Fjun hit vid ca 10 och var hungrig då hon inte ätit någon frukost. Jag bad henne gå och käka lite löv i skogen men det var inte så poppulärt. Haha.
Efter någon timme så kom dessutom mormor för att vi skulle planera inför utställningen på lördag och söndag.
Vi planerade snabbt ihop om vad vi saknade och åkte i full fart upp mott vällingby för att köpa det. Medans mamma, mormor och syrran gick och kollade efter svarta servetter och massa smått så gick jag och Fjun för att leta efter någon foto automat. Men ingen fanns. Jippi, hon som var tvungen att ha sitt legg nu innan hon fyller år om 3 veckor så det var lite panik för hennes del. Vi gick in på expert för att kolla om dem tog id kort och det gjorde dem, men till vilket pris!!! 175;- för 4 små ynka bilder. Jag lät då bli och tänkte att jag kan hitta billigare någonstans, för tyckte det var lite att ta i, men Fjun var som sagt tvungen att ha sina kort idag så hon tog ändå.
Efter det så bär vi av mot en bank så hon kunde få en blankett om att söka id kort. Men dem bara tjafsade och babbla så hon fick aldrig någon blankett där. Då sprang hon in på någon post grej och där gick det minsann hur lätt som helst. Banker snackar bara en massa skit..
Jag kom i alla fall hem idag igen med 2 påsar. Hihi. 4 helt enkla vita bodysar som jag ska göra fina tryck och och ett par hel coola braller som jag tittat på länge på polarn och pyret. Nu när det var rea där så kunde jag ju inte låta dem hänga kvar, dem var jag bara tvugna att ha tillsammans med en brun liten cardingan.
Men nu har jag bestämt att inget mer shoppa. Har inte ens pengar för det nu så har dessväre inget val heller. Men dem små ynka kronorna som finns kvar måste nu sparas lite. Ush på mig vad kosing rinner mellan fingrarna hur lätt som helst. Måste börja tänka lite. Men är inte så road av det när pengarna förut bara helt plötsligt försvann och när jag har lånat ut lite också.. men men.
Är ändå glad.

Nu måste jag gå in och ta lite kort på kläderna som jag sa förut.
See you later..


God natt

2008-01-31 ι 00:40:44.. Our life 1 Kommentarer

Nej det blev varken eller vad jag sa att jag skulle göra. Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att proppa i mig lite halsbränne tabletter och gå och lägga mig. Haha, oj. Jag som trodde kl var runt 11 men såg nu att den var halv 1. Så då var det inte så tidigt ändå då. Då måste jag ju faktiskt sova nu. Haha.
Hoppas bara på att jag somnar hyggligt snabbt och inte ligga där och vrida och vända på mig i flera timmar som det känns som nu. Dessutom när Leon där inne buggar runt. Länge sedan han gjorde det på kvällen, brukar lugna ner sig och sova då, hehe.
Men men, prinsen är vaken och mammsen känner att det inte kommer bli en lätt natt. Kan det sluta bra ändå?
Får vi se i morgon.

Så nu ska jag ta min runda bugg mage och lägga mig ner. Otroligt nog så har jag inte sett nya Oth avsnittet idag. Får ta det i morgon. Så jag har något att längta efter.

God natt på er!

Who knows..

2008-01-30 ι 23:28:18.. Our life 1 Kommentarer

Nu är det full fart med tillverkning inför utställningen som är i helgen. Så har inte riktigt haft tid att gå och fota lill killens kläder och min fina väska och lägga upp här. Men jag lovar att det kommer i morgon..

Är dock en smula frustrerad för ingenting verkar fungera som jag vill idag. Bara mitt kort, som tur var :o)
Vad jag är gör så blir det antingen helt fel eller så jäkla misslyckad att jag blir ledsen och arg. Så just nu tänker jag ta en liten paus och skriva ut lite bilder i stället. Mycket bättre för mitt humör just nu.
Men det kanske inte är så himla smart det heller märker jag nu. Den skriver helt fel och knasigt. Ååååh, vad kan jag göra som inte går fel idag?
Kanske är så illa att jag måste gå och lägga mig (?) Men är inte ett dugg trött och känner absolut inte för det. Kanske kan lägga mig i sängen och kolla på nya Oth avsnittet. En bra idé (?) Får se vad som händer och sker. Kanske sitter här hela natten i stället och klagar över allt möjligt. Who knows?

Outlet

2008-01-30 ι 19:46:38.. Our life 0 Kommentarer

Som jag förstog och som jag ville så kom jag hem med några påsar idag igen då. Men endast 1 sak var till mig. Alla andra till lill killen, som vanligt. Men jag kan verkligen inte låta bli. Han måste ju ha ombyte ;o)
Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på vad jag köpt men dem kommer nog i nästan inlägg då jag är för lat för att gå ner och hämta usb sladden till kameran. Det får bli efter maten.
Tänk vad lite shopping kan göra susen. Humör blev på topp och jag kände mig glad igen. Hade nog blivit lika glad om jag fått något "jag älskar dig" eller dyligt men har tyvär inget sådant just för tillfället.
Och bråk och bråk med lillsyrran har det som vanligt varit här hemma. Jag orkar det inte snart. Och visst, jag är gravid, kanske då känsligare men men behöver inte vara gravid för att bli på dåligt humör eller känna sig deppig när man är här hemma. Absolut inget illa menat nu mot min familj men min lillsyrra som är 10 år är verkligen inne i den värsta period hon någonsin varit i. Allting vi säger här till henne är bara dåligt och vi får bara en massa massa skit över oss från henne. Det jobbiga är att vissa stunder så kan hon dessväre vara världens ängel och hur underbar som helst. Jag kan vakna en morgon tex och bara känna att kanske ska ta med syrran in till stan eller göra något med henne men sen när allt skrik och gorm börjar så finns det inga tankar över huvetaget av att fråga henne ens.
Trots allt vi gör här hemma, eller snarare trost allt mamma gör, så verkar ingenting fungera på henne. Hon lyssnar inte för fem öre. Kanske är det så i den åldern men jag vill inte att Leon ska behöva höra och se det här trots att han inte kommer komma ihåg men det är ingen bra start...

Ja som sagt, humöret just nu är inte lika på topp som det var när jag kom hem och var stolt och glad över dagens inköp. Men vad ska man göra?
Vill bara att mamma ska komma hem från klubben så jag kan få umgås lite med henne. Hoppas att hon kanske blivit på lite bättre humör hon också när hon kommit hem.
Dagens inköp kommer i alla fall komma upp senare.
Ha en bra kväll!


Mamma!

2008-01-30 ι 10:12:05.. Our life 0 Kommentarer

God morgon!
Idag har jag bestämt att jag verkligen ska ta mig i kragen. Pigga upp mig själv litegrann och bli glad. Så mormor och jag ska åka till Barkaby och kolla lite. Kanske hittar man något så jag får dra mitt fina kort. Haha. Kan aldrig tröttna på att shoppa. Men vem kan det?
Mamma hade i alla fall inte lust att följa med, hon är inte på humör tyvär.
Tycker så synd om henne, hon får ta en massa skit från syrran på mornarna och sen när hon "lekt" med sina kompisar. Det är bara blä blä blä från henne och allting mot mamma..
Men mamma, du vet att jag älskar dig mer än någonting annat och vill hjälpa dig om du vill. Så fråga mig eller säg till mig om det är något. Finns alltid här för dig så som du alltid finns här för mig!

Well, well..
Mormor ska komma vid halv 11 så nu är det nog dags att göra sig i ordning. Nya One Tree Hill avsnittet är på gång ner så det borde vara klart när jag kommer hem. Kanske ska ta upp mamma så vi kan titta på det i lugn och ro då?
Vill göra något för mamma. Men jag kan ju direkt inte massera henne som dem flesta uppskattar eftersom hennes wiplashskada. Kan inte göra något sådant där med kroppen att göra. Kanske hittar något i barkaby som kan pigga upp henne. Min lilla mamma förtjänar det allra bästa!

Ha en bra dag ni också.
Krams

Tillbaka

2008-01-28 ι 15:52:59.. Our life 2 Kommentarer

Halloj!
Som jag tidigare skrev : dålig på uppdatering nu för tiden. Och det är inte för att jag har fått bebis - ännu. Tråkigt nog. Jag har bara varit så jäkla trött och inte på humör för att sätta på datan.
Den här helgen gick otroligt snabbt. Antar att det var för att jag egentligen hade massa att göra och inte fick något gjort. Undanflykt efter undanflykt.
Anyway,
magen håller på spricker snart. Har fått som ett blankt område mitt på, precis över naveln, som håller på bli en bristning. Det blir ju en snygg grej. Mitt på magen, jippi!
Det verkar som om det inte bara är jag som vill att han ska komma ut utan även självaste han. Rör sig som en galning. Men inga värkar. KOM IGÅNG NU DÅ!
Funderar stark på att anstränga mig på något sätt så kanske dem sätts igång? Haha. Springa upp för trappan 10 gånger. Gå ut med hundarna en bra bit. Men har ingen ork. Jag vill, men orkar inte. Kan sitta och tänka att nu gör jag det men lägger mig i sängen i stället. Ush vad tråkig man kan vara.
Jag som alltid varit och fortfarande är så att jag vill ha något att göra. Tycker det är dö trist att sitta hemma och bara glo. Ta det lugn och ligga i soffan. Aldrig varit min grej. Ett tag, fine, men inte hela dagen. Men nu är det det jag gör ändå. Sitter/ligger i soffan, äter, går på toa, reser mig och sen sätter mig igen. GUD VAD TRÅKIG JAG ÄR! Jag är inte så, men har blivit så just nu. Hoppas bara att det går över snart.
Måste ta mig i kragen och göra något. Kanske kan övertala mamma att vi kan åka till Barkaby i morgon? Hon har ju present kort så nu får hon sjutton köpa något till sig, som en bh tillexempel som hon seriöst behöver mer än mat. Men det vill hon inte inse. Jaa, min mamma, hon är så.

Nu orkar jag inte, ovanligt, att skriva mer. Inte ens det gör jag.
Men det jobbiga är att jag är inte på dåligt humör, även då det kanske låter som det, eller jag vill inte bara ligga här. Jag vill massor. Men tar mig inte i kragen och gör det.
Får se om jag har lust att ta mig i kragen för att hitta på något. Kanske behöver lite peppning från någon?
Får se, får se.

Bilder

2008-01-25 ι 22:43:05.. Our life 4 Kommentarer

 


hjärtan och nya bragokexen

Jag läcker?!

2008-01-25 ι 18:44:16.. Our life 4 Kommentarer

Juste, glömde att skriva om läckningen. Haha.
När jag vaknade i morrse så kändes det så där blött igen. Det kanske låter lite knasigt eller du kanske till och med tycker äckligt så då kan du ju sluta läsa nu istället för att sen klaga.
Som sagt, vaknade och tyckte att det nästan kändes som om jag kissat på mig lite. Men allting var torrt. Jag kanske bara inbillat mig som sagt. Men går sen ner, sätter mig i soffan och när jag reser mig därifrån känndes det jätte blött. Gick på toa och det var faktiskt blött. Haha, när man skriver så här om det så låter det ganska äckligt, eller otrevligt. Vet inte riktigt vad, men men.. Har inte sagt att du ens behöver läsa så här långt, so blame your self  ;o)
Tillbaka till saken igen. Vattnet. Läckning.
Hur mycket vatten har man där inne? Tänk om det är så att mitt vatten gå när jag duschar? Eller att jag i alla fall inte märker det. Kanske kissar samtidigt. Man kan ju inte gå utan vatten. För värkarna behöver ju faktiskt inte sätta igång samtidigt. Gjorde det inte för min mormor.
Jaja, kan ju hoppas på att värkarna sätter igång innan eller när vattnet går så man åker in i samma svepa. Mamma sa dessutom att man kan gå och läcka lite fostervatten då och då. Det hade tydligen hon gjort under graviditeten med min syrra. Men ush. Det vill inte jag göra heller. Antingen får han komma eller inte alls.
Vill komma in på BB nu och föda.

Ska be, drömma och tänka att nu MÅSTE han komma. Haha. Pleace pray for and with me?!


Gravidtrött

2008-01-25 ι 17:50:51.. Our life 3 Kommentarer

Börjar bli dålig på uppdatera här nu. Men dem senaste dagarna har jag inte varit så glad och därför inte varit ute och gjort något speciellt. Och då inget att skriva. Låter helldre bli än att ha flera inlägg som : Hej, tråkigt. Hejdå.
Men idag har jag i alla falla fått ganska mycket gjort. Gick upp ganska sent och somnade i soffan innan jag hann äta någon frukost. Inte så bra för vaknade av att det kurrade ordäntligt i magen. MAAAAAAAAAAAT, ge mig mat!
Det var nästan så man fick springa ut i köket och slänga någon i magen på en gång.
Men det var ganska svårt för har inte något speciellt stor aptik. Man tänker ju att det borde vara tvärt om. Jag var nästan lite rädd när jag visste att jag kanske skulle få något på huvudet som jag var tvungen att äta hela tiden, graviditetsmat, eftersom att jag älskar mat. Men ingenting sådant, snarare tvärt om. Vill inte äta mat. Vill dricka en massa mjölk, vatten eller läsk. Och jag som dessutom aldrig gillat läsk. Ush, det brusar i munnen och grejer. Men nu kan jag dricka läsk. Helt sjukt. Och ingen mat, absolut inte stekt mat. Uuuuu.
Men äta bör man annars dör man och jag äter ju dessutom för två.

Igår kom jag dessutom hem med 2 par skor. Tack Mormor, love you! Blev då riktigt glad. Det ända possetiva som hänt på länge. Jag har bara gått och tänkt och drömt en jäkla massa om att allting kommer att gå fel. Jag är inte orolig över förlossningen eller något annat. Vet att jag kommer klara det. Så vet inte varför jag drömmer alla dumma drömmar.
Man blir inte på så kul humör när man vaknar och är tvungen att kolla, känna, kolla, känna och kolla igen om han finns där inne och om han rör sig.
Äh, är väll bara jäkligt töntig.
Vill bara inte vänta speciellt länge till. Vill att våran prins ska komma ut nu. Pappsen H tycker detsamma.

Nu ska jag gå och kissa. Nödvändig information va? I alla fall för mig för om jag inte säger det till mig själv och tvingar mig så kommer jag säkert bara sitta kvar. Haha. Herregud, vad är jag för människa?
Hej, krams.


skorna

 

God morgon

2008-01-24 ι 09:33:55.. Bebisen i magen 2 Kommentarer

Ännu mer drömmar och ännu mer gravid.
När jag vaknade trodde jag vattnet hade gått men när ja reste mig så var liksom inget blött. Dröm + inbillning.
Det är verkligen helt sjukt att min bebis ligger hopprullad som en korv i min mage. Hur han får plats. Men det gör han. Och större blir han. Känner nästan hur han växer nu mot slutet. Hur hans armbågar som boxar mig i sidan är starkare och större. Så nu är han stor nog. Vill du inte komma ut hjärtat? Det vill vi, mest av alla jag.
Gammel mormor din måste sy påslakan åt dig så du får sova som en prins i din säng. Vagnen står och väntar. Allting väntar på dig. Och främst alla väntar på dig. Du kanske kan hinna komma ut nu så Linnea på jobbet får se dig innan hon åker till asien och så farbror Erik får se dig innan han åker ner och vaktar i Sudan.

Nu till ett helt annat ämne. Nya Oth avsnittet är nere. Är så nyfiken men får vänta tills vi kommit hem från simhallen och solna.
Ha en bra förmiddag. Krams

God kväll

2008-01-23 ι 22:50:19.. Our life 0 Kommentarer

Sitter just nu och har platerat för fullt inför utställningen i täby nästa helg. Vi var dessutom tvugna att hastigt åka till IKEA snabbt idag för några inköp inför utställningen som vi ville ha klart NU. Jag har målat alla ramar nu ockås och sitter förtillfället och planerar vad jag måste foto, vilka foton jag ska skriva ut osv.
Well, well.
När jag vaknade i morrse så tänkte jag logga in snabbt och skriva vad jag hade drömt om för det var så sjukt och hemskt, men det glömde jag helt tydligen och kommer inte ihåg mycket nu. Men det jag kommer ihåg var att jag helt plötsligt bara skulle föda. Hann typ bara in i badrummet så var hans huvud mellan mina ben. Så jag tog emot honom och så ploppa han ut. Jag stog bara och stört bölade för att jag hörde inte att han skrek. Han var så himmla liten också.
Mamma kom in i badrummet, vände och sa : "Neeej, klarar inte av det här."
Det var skit hemskt. Men sen tog jag upp honom och började klappa honom på bröstet så han började andas. Ja, Ush det var en skit hemsk drömm. Var tvungen att känna mig på magen och riktigt tänka efter när jag vaknade. Och han var kvar. Som tur var. Min lilla plutt! Vill inte drömma sånt nu mer, inge kul :o(

Magen har dock stramat skit mycket idag. Har inte rört mig speciellt mycket, bara turen till IKEA, och då brukar det vara lugnt. Får se till att springa lite så det sätter igång. Haha.
För det börjar bli lite jobbigt nu. Kan få värsta svängningen och bli jätte ledsen och trött när jag var jätte glad 10 min tidigare. Men det är väll så. I alla fall för mig.

Men god natt på er!
Krams

Heath Ledger död

2008-01-23 ι 00:28:54.. Our life 2 Kommentarer

Måste ju bara lägga till ett till inlägg. Såg nyss att Heath Ledger har hittats död.
Herregud.
28 år, hade en 2 årig dotter. Trodde inte att han knarkade men det var troligen en överdos. Eller det kan ha varit en skrev någon tidning.
Han som är aktuell i någon film som kommer att komma snart. Vad hemskt.
Samma sak när Johanna Sällström dog. Jag kunde inte titta på Wallander filmerna då. Det känndes alldeles för nära inpå. Ush.

Läs mer på :
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1681111.ab


Älskade kort - igen

2008-01-23 ι 00:02:38.. Our life 3 Kommentarer

Kom hem för ett tag sen från Fjun. Tack för den goda maten och efterräten som såg lite halft små läskigt snoppig ut. Haha.
När jag går ut till bussen så ser jag att den är på hållplatsen innan. Får lite panik och börjar små springa. Men det var inte en sådan bra idé. USH VAD ONT DET GJORDE! Kändes som om jag sprang med mjölksyra och träningsvärk i ljumskarna. Jätte läskigt. Men fram kom jag, som tur var. Men så typiskt den linjen, antingen 5-10 min sen eller 5 min tidig, dåligt!
Well, well..
Nu har jag humör för att shoppa igen. På kvällarna när jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag ska göra så vill jag antingen ut och springa lite. Bli av med lite energi. Eller så vill jag ut och shoppa. Bli av med lite pengar då då. Ja det är ju inte speciellt kul, som sagt, men att dra det där himlans kortet. Åååh, det bara pirrar i hela handen när jag ska slå in koden.
Sprang ju snabbt in på Statoil och köpte banan och choklad innan jag tog bussen till Fjun. Och då fick jag minsann dra mitt älskade kort. Jippi!!! Vilken lycka.
Måste bara berätta om en kille som kom och handlade av mig idag också. Kunde bara inte hålla mig från att le och nästan skratta till lite. Han var i runt 30 års åldern och kom och köpte en tanborste, tandkräm, munskölj och deo. Tänkte att visst, det kanske han behöver. Men sen slängde han på 2 paket med kondomer.
Haha, vad skulle han göra ikväll? Måste fräsha upp sig lite i bilen kanske? Så roligt.
Men ingen slår ju prästen som kommit och handlat samma saker varje gång han handlat själv av mig. Han ser jätte seriös ut, men vilken präst gör försej inte det? Han har glasögon och då självklart den där vita krag grejen. Så handlar han 2 packet 6pack öl och ett paket kondomer. Och det har han gjort typ 2 eller 3 gånger nu. BARA dem varorna. Hallå han är ju präst? Känns lite knasigt. Haha. Men han vill väll också ha kul antagligen.

Nu är det en sån här jobbig tid. Är inte det minsta trött, har ingen speciellt jag kan göra och sitter bara och glor rakt i väggen och försöker komma på något.
Tv är inget för mig och sova kan jag inte eftersom att jag är pigg. Får väl ta mig en promenad ute eller så stannar jag kvar och ugglar framför datan. Får se hur jag känner.
Ha en bra och mysg kväll i alla fall.
Krams

Destination : Fjun

2008-01-22 ι 21:54:14.. Our life 1 Kommentarer

Är just nu hos Fjun. Vi har ätit mumsiga biffar, klyfpotatis med tzasiki. Föresten nu bara för att jag skrev Fjun igen. Fjun heter egentligen Tess, eller Therese. Men efter att jag fick Gullefjun från Gotland resan efter mig, som hon kallades när hon var liten, så har jag kallat henne för Fjun. Det är bara hennes familj och jag som gör.
Jaja, inte för att det hade med saken att göra eller att det var speciellt nödvändit att skriva men nu gjorde jag det.
Vi satte på På spaning med Bridget Jones men nu har hon satt in något simsons xbox spel och sitter och leker lite. Så passar på att skriva lite nu medan hon inte säger något.

Ja idag har det varit lite fram och tillbaka stress. Åkte till skolan vid halv 12 för att jag skulle göra ett matte prov och engelska redovisning. Båda gick super bra och nu kan jag ta det lite lugnare med skolan. Så jag kan koncentrera mig på Leon lite. Han behöver ju min uppmärksamhet även fast han inte kommit ut ännu. Haha.
Han verkar ha varit jätte arg på mig idag. Sparkat runt som en jäkla galning. Armbågarna stog rakt ut och han juckade med rumpan mot revbenen. Inte skönt ska jag berätta.
Men men..
Det jag skulle skriva i detta inlägg var att jag blev as förbannad på en kärring på tunelbanan på vägen hem. Hon satte sig bredvid mig och såg att jag var med barn och tog då ner sin väska för att jag skulle få mer plats. Tack tänkte jag. Men det skulle jag inte tänkt för en sekund senare så tar jag upp min mobil och får en utskällning som hette duga.
"Du kan ju inte ha mobilen i innerfickan så där nära barnets hjärta för då får den strålning"
Herregud tänkte jag. Det där har man ju hört om, man dör ju sjutton för lilla minsta så strålningen från mobilerna tror jag inte mycket på. Jag bara sa jaja och tyckte att hon kunde låta det vara men icke sa nicke. Då fick hon typ damp och säger att min barnmorska är inte utbildad nog för att hon inte sagt det till mig och säger att jag nu kommer få ett handikappat barn.
När hon sa det så sprack bubblan. Visste inte vad jag skulle göra. Kände mig lite stressad för jag hade 1 timme på mig att komma hem, äta och sen bege mig till jobbet. Så mitt humör var inte direkt på topp trots att jag var glad - innan jag mötte henne då.
Men då lyfter hon på sig och säger att hon inte ville sitta bredvid mig och mina strålningar. Bla, bla, bla.. Hon satt där och babbla och tyckte jag kunde gå in på någon hemsida för att se att det var sant och massa massa mer. Jag sa bara JAJA irreterat och tittade åt ett annat håll, men det sket hon tydligen i eftersom att hon fortsatte och babblade.
Tillslut skulle hon gå av och då säger hon ;
"Ja om man har kunskap så går det bra men det verkar du absolut inte ha så det var man ju hur det kommer gå. *hån skrattar* Stackars barn."
AAAAAAAAAAAAAAh, lackar satan. Vad är det för en kärring som tror hon kan berätta för mig hur jag ska bete mig och göra med mitt barn? SOM MÅR BRA.
Vilka människor det finns.. Herregud.


Nu måste jag avrunda, ser att det blev ett lång inlägg och jag ska dessutom upp och hjälpa Fjun att fixa efterrätten. Mums!
Puss på er

Semla i tanken

2008-01-21 ι 19:46:50.. Our life 3 Kommentarer

Nepp, det blev ingen basket för min del. Stannade hemma då jag kände att jag började få lite stickningar - som vanligt. Hade dessutom ingen lust att höra en massa bollar studsa och dundra när huvet känns tungt.
Kom dessutom på att jag har ätit en semla i år. Satt och pillade bort all äcklig mandelmassa men en semla är det då ändå. Igen aning om varför jag satt och tänkte på det nu helt plötsligt men så är det ju ibland. Har ingen aning om heller när semeldagen är. Den kanske redan varit? Eller har jag jätte fel nu? - Tror det.
Men nu tänkte jag att jag skulle gå ner och förbereda maten. Mamma och syrran kommer ju hem om ca 20 min. Och melonen där inne verkar också hungrig så som han rör sig just nu. Eller så är han förbannad på mig? För att jag inte trycket ur honom kanske. Men det får han se till att göra själv nu. Det är ju han som ska ta första steget. Kom igen nu! Vi väntar ju.
Nu ska jag ta min mage och bära mig ner för trappan. Ut i förådet först, ska inte rasa på arslet som mamma sa eftersom att det var snorhalt ute.
Efter maten ska jag försöka vara lite flytig också när det gäller saker till utställningen. Lite panik nu kanske? Bara 2 veckor kvar liksom. Ojoj. Måste fixa klart allt.

Men ska inte stressa, mår inte bra av sånt skit.
Hej så länge.

Betalkorts besatt

2008-01-21 ι 17:57:17.. Our life 0 Kommentarer

Tjosan.
Kom hem för inte speciellt länge sen. Har varit på sen lunch hos H. Han hade till och med fixat förrätt, avocado med laxröra och skagenröra. Riktigt gott! Sen efter maten så blev det kaffe. Det var så lite kvar i påsen så det var inget att spara på tyckte han men det märktes på kaffet. Ingen av oss drack upp. Det var alldeles för stark. Haha. Men inte gjorde det mig något. Jag var så mätt och belåten ändå.
Efter besöket hos H gick jag ner till centrum för att små kika lite. Gick in på HM först och det blev så att jag kom ut med en påse med kläder till lillpojken. Men som jag sa igår. Det var så himmla kul. Jag fick dra mitt kort och knappa in koden, jippi! Haha.
Men jag hann inte kolla speciellt mycket mer för mamma kom och hämtade mig, kändes skönare än att åka bussen. Så passade på och åkte med henne. Kanske var tur det annars hade vell jag kommit hem med flera påsar.
Tryckte nyss i mig en hel pingvingstång också. Såg att den låg på mitt bord och kunde inte låta den ligga där längre. Men inte var den god inte. La ifrån mig den efter första tuggan men ser nu att jag måste tryck in mig den utan att tänka efter för nu är den slut. Bara pappret kvar bredvid mig här i sängen. Men jag kan ju skylla på att jag inte ens komihåg att jag åt den. Ja så gör vi.

Nu ska jag vattna min blomma lite, han är så himmla sur på  mig för att jag inte vattnar honom. Men nu ska han få smaka på riktigt gott vatten. Sen bär vi av till syrrans basket träning. Får se vad tränarna säger idag till dem efter helgens match som faktiskt var hyggligt bra även då dem förlorade.
Men försvarar syrrans lag lite genom att säga att det är faktiskt deras första år i den här cupen medans alla andra lag redan spelar en eller flera gånger.
Men syrrans lag har utvecklats väldigt mycket genom den här cupen. Det är bra, även då dem måste lära sig att passa betydligt bättre. Får se om dem får öva på det idag, tveksam men förhoppningsvis.

Ha en bra middag.
Krams från oss


Oh happy day

2008-01-20 ι 20:56:48.. Our life 2 Kommentarer

Just nu är jag på jätte bra humör. Känner för att gå ut och springa lite så värkarna kanske kommer igång på riktigt. Haha.
Nyss tittat klart på en film. Transformers. Den var.. bra för att vara en "sån där" film. Inte direkt min grej när det är en massa ailiens och överdrivna saker. Men den var faktiskt ganska bra. Det var ju inte bara ailiens och hokus pokus. Dessutom var ailiensarna robbotar.

Jaja, har just nu en massa energi som jag inte vet vad jag ska göra av. Vill skratta, tjoa och himma. Ut och gå kanske? Kanske ska dra med mig hundarna ut på en prommenad? Vore trevligt. Kan jag springa lite upp och ner för någon trappa och önska att värkarna kommer medesamma. Haha, ja tänk om man kunde bestämma på beställning när man ville föda. Vore rätt kul grej. Undra då hur många som skulle födas tidigt? Kanske inte var en sån bra idé föresten.
Dessutom har jag jätte lust för att shoppa. Om det hade varit mitt på dagen nu så hade jag åkt iväg någonstans. Shoppat och fikat. Men ingenting är öppet just nu. Fan, dem borde skaffa en natt galleria. A men egentligen finns det ju 24/7 gallerier. Internet.
Men det är inte lika roligt som att hålla i sakerna och plocka med sig en massa. Dra kortet och knappa in koden. Och sen godkänna köpet. Gud vad kul det är. Tycket att hela betalandet är halva nöjet. Ja inte att det försvinnet pengar, för det är ju ganska depprimerande men själva grejen att ha pengar i plånboken eller dra sitt kort. Då mår jag bra. När jag får betala saker.
Herregud jag får skylla på gravidhormonerna. Vilket tänkande. Vem sjutton är glad över att betala något? Haha. Jesus. Men jag mår i alla fall bra när jag shoppar. Det är väll huvudsaken.

Nej nu ska jag faktiskt kolla lite på interner ändå. Farligt, farligt men härligt, härligt.
Sen blir det en låååång dusch med skrubbning, sköönt.

Ha en bra kväll.
Krams

Myspelle

2008-01-20 ι 16:32:51.. Our life 2 Kommentarer

image116

Bebiskläder

2008-01-20 ι 15:35:34.. Our life 3 Kommentarer

image111


Juste, var bara tvungen att köpa lite fynd saker som var på rean. Mamma och jag skulle handla mat och medand hon packade ner så kollade jag i affären mitt emot. Och fastnade där.
Mysoverallen fastnade jag för på en gång. Kunde inte släppa den. Den är så otroligt skön och mysig. Den ska han få åka hem i från BB :o) hihi.
Köpte dessutom dessa grejer :

   

Jag som inte ens gillar så där blått och bara tråkigt blått för det är så tråkigt kom hem med nästan allt i en blåton. Men det var ju rea. Får skylla på det trots att det inte var så mycket.

Jag vill föda nu!

2008-01-20 ι 14:37:47.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

Ett tag sen jag skrev sisst. Såg till och med att Sara undra om jag hade fått lillkillen. Men svaraet är tyvär Nej. Han liger och bökar där inne som en galning men inte kommer han ut.
Och förvärkar kan man ju säga att jag haft. Eller vet ju inte ens om jag ska kalla det förvärkar. Jag kanske bara intalar mig själv att jag har så ont och säger förvärkar så har jag inte ens det. Eller snarare är det så att jag är lite fundersam över att det kanske inte är förvärkar för smärtan är inte så som jag trodde. Det sticker i magen och den drar ihop sig men inget mer. Men det är väll så det ska vara kanske (?)
Trodde bara det skulle vara mer. Visst det kommer, det kommer. Jag längtar dit. Då jag har så ont och fattar att nu är det han kommer. Vill bara få ut knodden nu!
Klagan, klagan, klagan över att vara gravid. Men vet inte riktigt vad jag annars ska skriva om.
Han sparkar fortfarande som en galning, trots att det sägs avta lite nu i slutet eftersom dem inte har så speciellt mycket plats. Men jag tycker bara att han sparkar hårdare och hårdare. Att han blir större och större känner jag nästan för magen är helt proppad.

Har i alla fall bestämt mig nu att nu ska jag inte klaga eller skriva hur ont jag har. Hur mycket sammandragningar och stickningar jag har. Det får komma då jag verkligen känner att han är på väg. Önskar bara jag visste när det nu är. Hoppas i alla fall på snarast.

Så jag säger åter igen med leende på läpparna : VILL FÖDA NU! Wihuw!


Förvärkar?

2008-01-18 ι 18:25:09.. Our life 3 Kommentarer

Går i affären och handlar mat och det smällde till och bara stack i hela magen. Absolut inte så som förut. Det stickte liksom i hela magen, som om livmoderna drog ihop sig eller något. Har aldrig stuckit i magen så.. Bara lite längs sidorna och det har mer värkt och varit ömt bak i svanken.
Kunde knappt stå i alla fall, var tvungen att hänga mig över mammas axel och andas långsamt. Stack som tusan.
Men jag blev ändå glad för vill att det snart ska sätta igång. Det var en skön känsla. Allting släppte och jag ville bara föda barn. Jag är redo nu! Inte stressad eller nervös. Bara glad och redo att snart få ha min bebis här.
Nu när vi kommit hem så slutade det. Ganska tråkitg. Konstigt att säga men vill ha tillbaka smärtan. Vill att min bebis ska komma ut. Det kännde skönt att få veta att det börjar nu.
Om det gör det? Kan man få så här flera veckor innan det ens sätter igång på riktigt?
Hoppas jag inte i alla fall. Inte flera och flera veckor..

Jag älskar dig

2008-01-17 ι 23:43:14.. Our life 3 Kommentarer

Måste bara tillägga nu innan jag går och sover för denna dag.
Min mamma är världens bästa. Hon bad mig kolla på ett inlägg som hon skrivit på sin blogg.
- Åååh, min mamma.
Började nästan gråta. Tack för allt du gör och kommer göra. Hoppas du vet hur mycket jag uppskattar det. Även fast det kan komma lite knasiga ord ibland så vill jag verkligen ha dig vid min sida gämt. Jag vill inte vara själv, jag skulle inte klara mig utan dig!


image110


Kom ut unge

2008-01-17 ι 22:57:47.. Our life 1 Kommentarer

Ingen ide att skriva att jag är trött. Bara tråkigt med tjat och tjat. Men den här senaste veckan har inte varit speciellt kul. Bara kännt mig hur trött som helst och vill bara sova. Inte orkat göra någonting. Och om jag gjort något så är jag typ död efter.
Ja herregud. Det som är beräknat att han ska vara kvar 4,5 vecka till. Ush. Så in i helsicke långt. Jag vill väll inte vänta så länge heller. Haha.
Hör du det där inne? Nu får du komma ut!
Klaga ska jag inte, men ont har jag också. Kan inte dem riktiga värkarna sätta igång i ställt för att larva runt så här? Blir ju bara arg då. Anntingen eller nu, inga jäkla wanna be värkar.

Men men, idag i alla fall så har jag varit i vällingby en snabbis för syrran skulle simma och ville inte vara själv plus att när vi är på väg därifrån så ringer Linda och undrar om mamma hade lust att käka lunch med henne i vällingby. Så det blev en otroligt god pasta lunch också från forno romano. MUMS!
Tittade snabbt in i lite affärer på vägen till bilen. Gick in på polarn och pyret. Hittade en jätte söt body med en sol på. Perfekt att komma i när vi ska inviga E's uppkommande café Solen. Förstår inte varför jag inte köpte den men tänkte övertala mamma så jag får springa in och köpa den i morgon för den var sååå söt.
Försöker just nu att peppa upp mig lite inför mötet i morgon i skolan. Min kropp och hjärna bojkottar skolan lite nu. Orkar inte åka in dit nu längre. Dessutom när jag har samandragningar typ hela tiden, sjukt, så vill jag inte sitta där inne om det skulle hända något helt plötsligt. Skulle inte orka det. Skulle nog bara sitta och gråta. Eller skrika på alla andra. Så det bästa för dem också är att jag är hemma. Haha.
Får se i morgon ef när jag kommit hem och lyssnat på vad dem har att säga.

Men allt jag har att säga fram tills att Leon kommer ut är : KOM UT NU!

Ännu mer smärta

2008-01-16 ι 19:04:21.. Bebisen i magen 3 Kommentarer

Vad ere för signaler?
Bergis inga bara för att jag tror det?!

Men nu är magen stenhård och det sticker i ryggen. Nu slutade det sticka men ont gör det fortfarande. Känns som om jag har träningsvärk eller något sånt. Som ett stort fet blåmärke där bak i svanken. Är det bara jag som är löjlig eller är det något?
Börjar faktiskt bli lite trött just nu på att vara gravid. Vill bara få ut ungen!
Men han verkar ju inte vilja komma. Eller är det nu han visar att han kanske vill komma?
Var ju hos barnmorskan, M, idag och har inte tid förens om 2 veckor igen. Han kanske hinner komma ut till dess. Haha, det vore ju rätt roligt faktiskt.
M sa i alla fall att han verkade klar och redo redan nu och att huvudet varit fixerat länge där nere och att han ligger fast där nu. Han verkade tydligen vara en liten pojke också. Men det fattar jag också eftersom att min mage inte är speciellt stor. Hur sjutton får han plats där inne? Ligger som en hopprullad korv. Min lilla korv. Min Leon.
Du är så välkommen nu så se till att sätta igång allting nu!!!


Föräldrarkurs & smärta

2008-01-16 ι 13:39:29.. Bebisen i magen 1 Kommentarer

Igår var vi, jag och H, på föräldrad kurs. Började kl halv 9 och höll på ända till 3. Det var vi och sen 4 par till. Jag som var minst, skulle ha barn först och dem andra några dagar till veckor efter mig. Men det skillde faktiskt mycket på våra magar. Förutom mellan mig och en tjej till. Hon var också liten.
Men i alla fall, från halv 9 till ungefär 11 så hade vi min barnmorska, Mia. Då var det jätte bra och alla pratade, men sen när den andra barnmorskan, Gunilla, kom så gäspade alla konstant och ingen orkade fråga något eftersom att hennes svar alltid var : Ääh, nej det vet inte jag.
Lite lustigt.
Efter det var slut så skjutsade H hem mig och jag han trycka i mig något snabbt för sen var det bara att pallra sig till jobbet kl 4. Inte speciellt kul för jag kände att jag hade ont i ryggen av att ha suttit på en hård stol hela dagen nästan. Men kommer till jobbet och byter av Linnea. Sen kommer Linda och byter av Nathalie och Nicki gick också hem. Så bara jag och Linda kvar.
Då, när jag satt där i kassan så bara small det till i svanken där bak i ryggen. Fy satan vad ont det gjorde. Hela magen blev stenhård och jag blev lite rädd eftersom att jag var på jobbet. Är det något som händer nu så vore det inte speciellt kul?
Smsar mamma och hon blev lite orolig men till slut, efter en timme ungefär, så gick det över lite grann. Jag kunde sitta ner som jag absolut inte kunde innan. Men kunde inte heller stå, visste liksom inte vad jag skulle göra av mig själv. När Linda var vid andra kassan så frågade hon om jag hade ont i ryggen och jag tittade på henne och sa att jag inte visste. Då såg man i hennes ögon : NEJ SLUTA! så hon sa att jag skulle säga till om jag behövde en rast. Och det kunde man ju säga att jag skulle behövt men jag stog kvar och pressade mig själv i kasan.
Kund efter kund kollade lite konstig på mig eftersom att jag visste inte vad jag skulle göra med mig själv. Sitta, stå? Fram och tillbaka, upp och ner på stolen. Ja herregud.
Men jag trodde aldrig att det var någon fara eftersom att jag hade ont i svanken hela tiden och att det bara var magen som blev stehård någon minut då och då. Om det skulle vara värkar så skulle väl det ha försvunnit och kommit tillbaka samtidigt som magen blev stenhård? Eller?
Känner att jag kommer aldrig veta när jag kommer få värkar. Tänk om jag skulle få det men inte bry mig? Äh, vet inte vad jag snackar om ens. Såklart att jag märker. Men vad sjutton var det igår då?
Mamms komentar till allting var : Kanske dags att börja packa BB-väskan.

Kvällsmys

2008-01-14 ι 11:43:26.. Our life 0 Kommentarer

Igår kväll skulle det ju blivit hummer middag med tjejerna hos Fjun men det blev inte riktigt så. Det slutade i alla fall med att jag och Fjun går ner till åkis och handlar mat till kvällen och sen till hummermiddagen som bestämdes att vi skulle ha idag ist. Blev och blir en massa gott! Vi tittade på film och myste. Jätte skönt.
Well well,
denna dag började så in i norden segt. Hade sovit jätte jobbigt och knasigt i natt. Så var inte speciellt road över att gå upp. Men det gjorde jag. Duktig som man försöker vara i alla fall.
Och nu håller jag dessutom på bli galen för att Leon ligger mot revbenen igen och krossar dem. Kan snart inte sitta längre. Idag är han jäklar på hugget. Buggar runt som en galning.
Oj herrejesus! Känns läskigt nu, fick en jätte konstig känsla. Vill gråta, kramas. Vad sjutton nu då?
Hela magen känns helt uppblåst och det sticker som in i helvette längs sidan. Uuuuu.

Nä nu måste jag sluta. Kan inte konsentrera mig alls. Känns som allt står stilla.

Hejdå.


God mat

2008-01-13 ι 16:27:28.. Our life 1 Kommentarer

God eftermiddag.
Det blev inget målandes. Ganska synd för kände hur jag kunde ha åstakommit något bra. Hehe. Men i alla fall så lyckades jag med något annat - Ska åka till Fjun ikväll!
Vi ska äta hummer med en massa gott tilltugg med några tjejer hemma hos henne. Urmys.
Så nu måste jag i stället för att ligga här i mina muppkläder byta om och fräscha upp mig lite. Kan faktiskt vänta ett tag till för hon har ju inte ens ringt ännu. Men som sagt, det är ju Fjun. Kan inte förvänta mig något annat. Är van så jag vet att det tar alltid en tid med henne.
Åh, ser nu att godis skålen bredvid mig nästan är tom. Det som var så mycket för ett tag sen. Men det var gott, för en gång skull. Jag vet inte det här med att vara sugen på allt när man är gravid är det tydligen vissa som är. Men jag är bara sugen och köper så allt men äter det inte. Jätte gott att köpa men inge kul att äta. Låter helt skruvat men det är sant. Går i affären och känner mig jätte sugen på allt. Köper allt. Tittar på det hemma och säger för mig själv att jag tar det sen. Och sen.. det blir inget sen. Offtast inte i alla fall. För då är jag inte alls sugen på det. Snarare äcklad.
Och jag som dessutom alltid varit matglad, älskar att laga, göra, handla och äta mat. Men tycker att nu orkar jag inte lika mycket som förut. Bara det att jag kanske äter lite oftare i stället.

Nog om det. Loggar nog ut nu och ska försöka hjälpa min skrikandes mamma där ute i hallen.
Hon håller nämligen på med att sätta upp alla hundarnas priser på väggen men det rammlar och rasar för fulla muggar och det gormas och skriks fula ord. Haha. Men sen skrattar hon bara när man tittar ut och är livrädd för att få något i huvudet. Så arg är hon inte. Bara jäkligt frustrerad tror jag.

Bye!


Söndag

2008-01-13 ι 14:20:05.. Our life 2 Kommentarer

Halloj halloj.
Ska ner och måla lite snart, tänkte jag. Kände för att vara lite kreaktiv och avreagera mig lite. Inte för att jag är sur, men är enormt uttråkad hela tiden.
Mår hur bra som helst, vill bara ut och fika med människor. Prata, shoppa och bara vara social och super energisk. Men alla kompisar är bara bakis hela tiden på helgerna. Ingen som har lust att gå upp när jag ringer. Och senare på dagen/kvällen då dem är på så är jag aldeless för trött eller seg då jag inte gjort något på dagen.
Men det får det bli ändring på nu. Haha. Ska också försöka sova som dem. Även då jag tror att jag inte kommer klara det.
Nej, nu ska jag verkligen ta tag i saker. Försöka vara sysselsatt hela tiden. Någon som har lust att ses? ;o)  Haha.

Well, well. Har en jäklans halsbränna nu förtiden. Och dem jäklans tabbletter som ska ta bort det fungerar ungefär en halv timme och så börjar det igen. Ja, om dem ens fungerar också. Magen börjar också vara ganska sne hela tiden. Han ligger som en kråka där inne. Eller snarare han kanske stäcker ut sig. Ja han får göra vad han vill. Men han får dock vara lite mer sammarbetsvillig när jag sitter ner. För då gör det riktigt ont. Han ligger med rumpan eller ryggen mot revbenen och trycker. Inte skönt alls.
Men inte lyssnar han inte. Jag får anpassa mig efter honom. Men det gör jag så gärna utan att klaga. Hihi.

Ha en bra dag.
Krams

Promenad

2008-01-13 ι 14:04:41.. Our life 2 Kommentarer

   
   
  

God förmiddag

2008-01-12 ι 15:26:06.. Our life 3 Kommentarer

Nu mår jag bättre. Inte lika arg som tidigare.
Nu kommer snart familjen hem från utställningen med Valentino. Han fick en 3:e placering med HP men förlorade i konkuransen. Den fula lilla grisen. Men man kan inte motstå honom, sötnosen vår.


Well, well. Igår var det party party hos Fjun då. Det var skit trevligt. Bättre än förväntat, för ingen var så där jobbigt full utom stackars J för hon deckade tidigt och sov. Men Asse var på hugget som sjutton. Gick och söp ner alla andra och helt plötsligt så sa det bara pang och hon var lika full som alla andra. Och alla var typ skit rädda när A kom springandes med sin absint flaska och hällde upp en shot där helften kom på golvet och helften i den utsattes stackars mage. Men dem får ju skylla sig själva, dem tar ju emot. Trots att jag vet att det är typ omöjligt att säga nej till A.
Tror att Henke blev mest utsatt. Han hann inte ens komma ut från toaletten för ens A stog där med två shots upptryckta i ansiktet på honom. Haha. Riktigt kul att se. Fjun och Filip tog den lite mer säkra vägen och drack drinkar. Då det blev en del så kom dem också igång ganska bra. Men ingen kunde nog slå Jojjan som låg i soffan och bara stor log. Ingen förstog varför, men han var ju i alla fall glad.
Jag visste att det skulle sluta med att jag gick och småstäda. Lovade mig själv att jag inte skulle det men när kl närmade sig 12 så gick jag runt och plockade ändå.
Dem flesta tyckte också att det var skit kul att ha en gravid mage att pilla lite på då och då. Den blev kallad terapi kula, stress boll och vad sjutton allt det var, bara för att den var så skön och lugnande att ta på. Haha herregud ja. Vad folk hittar knasiga ord när dem fått lite alkohol i kroppen.
Det var dessutom flera planer som lades upp vad han ska göra efter att han kommit ut.
Ja gud vilka vänner man har. Tur att jag har dem!  :o)
När jag tillslut åkte hem så var alla fortfarande på partyparty. J stog och dansade med någon plast från ölen på huvudet och det var några killar som blev lite små fyllekåta för dem började att jucka mot varandra. Haha. Folk började faktiskt att vingla lite hit och dit. Clara började helt plötsligt att må lite dåligt men det gick över på noll tid.
Det är fan roligare än att själv vara full. Att se på fulla människor, hur dem beter sig. Det gjorde hela min kväll otroligt lyckad och rolig.

Och tack för alla snälla ord, mina snälla vänner (ni vet vilka ni är och vad ni sa - hoppas jag, haha). Trots att ni var fulla så vet jag att ni menar det. Men en blivande mamma kan inte bli mer gladare och mer överlyckligare över att höra från sina bästa vänner att jag kommer bli världens bästa mamma och klara det här bättre än någon.
Alla längtar efter dig mitt lilla knyte, så nu får du se till att komma ut snart..

Bättre mamma än dig

2008-01-12 ι 14:46:51.. Our life 1 Kommentarer

Gud vad trött jag är på alla dem som drar mig för en sån där ung mamma. Vad fan spelar det för roll hur gammal jag är? Förstår inte problemet mer er kärringar, kan jag ju kallar er då eftersom att jag är en alldeless för ung mamma enligt er, varför ni måste tracka ner på en? Jag har dessutom inte ens blivit mamma 24/7 ännu. Jag är inte rädd över huvudtaget över att jag inte kommer kunna ta hand om min son. Jag vet att jag kommer att klara av det. Och det är inte för att jag kommer att ha otroligt mycket stöd av nära och kära. Utan det är för att jag är jag. Och vi är vi. Jag och H kommer klara det här galant och kunna le samtidigt, som ni inte tror att vi kommer.
Är jag en dålig mamma för att jag inte är över 30 och super mogen i åldern. Man kan vara lika mogen 17 åring som 30 åring. Det är från människa till människa och hur dem lever sitt liv. Ni som inte känner mig tycker jag inte ska yttra er om mig och min graviditet. Är så trött på att höra att jag är dum i huvudet och förstör mitt liv. Vad vet ni vad jag gör med mitt liv?
Jag ångrar inte dem beslut jag tagit hittills. Och absolut inte att skaffa barn nu.
Jag kan säga så här : Min graviditet och MITT barn, min son, är det allra bästa och viktigaste över någonting i mitt liv just nu. Och det kommer det att vara i resten av mitt liv. Och det är jag glad över.

God kväll

2008-01-11 ι 19:58:30.. Our life 0 Kommentarer

Nu sitter jag och väntar på att kl ska gå. Min buss går inte för ens 20.27 och är då hos Fjun 10 min senare. Dem andra skulle komma lite tidigare och förbugga lite och sen kommer resten vid 9. Så hoppas jag hinner komma innan hela packet kommer!
Ser ut som en fet gravid kossa men kan inget göra åt det. För det är ju vad jag är.

Känner nu att jag börjar bli hungrig. Hur kan jag det? Vi åt ju för inte speciellt länge sen. Jäkla pucko jag är. Men är man gravid så är man. Haha.
Får vell proppa i mig något hemma hos Fjun.
Känner mig inte speciellt peppad, tråkigt nog. För det var så länge sen jag verkligen var på festifest. Och det är inte för att jag inte kan dricka. Har aldrig riktigt fattat varför man MÅSTE dricka varje gång man festar. Jag kan ha kul ändå, och det är ju bra. Enligt Fjun så kan jag verka full för att jag är så glad och hoppig trots att jag inte druckit en skvätt.
Hoppas att jag blir mer peppad på bussen och blir på bra humör så fort jag kliver innanför dörrarna. För har faktiskt sett framemot det här.
Nu skulle ni se hur min mage ser ut. Helt mobbat. Den står seriöst helt åt höger nu. Finns ingenting längs vänstersidan. Japp, nu börjar han igen. Kanske försöker få mamma på patry humör?


Ha en trevlig kväll!
God natt och kramar på er.


Min fina mamma

2008-01-11 ι 16:05:38.. Our life 1 Kommentarer

Nu är det så gott som svart ute redan. Kl är 4 men känns som mitt i natten, eller kvällen.
Ska ju till Fjun ikväll och tänkte att jag skulle göra i ordning mig nu men kl är bara 4. Herregud. Dessutom så har denna dag varit väldigt tråkig. Handlade nyss med mamma i åkermyntan. Mötte Lindas syrra Jennie i kassan, som också är med barn. Ungefär 2,5 vecka efter mig så det börjar närma sig för oss båda. Lite kul att se någon annan också. Kanske får ragga upp henne lite så vi får ses efter båda våra killar är ute. Hehe.

Mamma har inte varit på det bästa humör idag direkt pga en händelse - censur. Varit lite deppig och nere. Inget kul att se mamma så, men jag förstår henne. Jag blev på samma humör också.
Men min mamma är alltid den som är starkast och är glad oftast. Om inte så är hon arg. Haha. Men aldrig deppig och ledsen. Därför väldigt jobbigt..
Men nu ska vi se till att allting ordnar sig. Kommer att hjälpa henne till 100.
Älskar dig mamma. Du är mitt stöd, min ängel, min gud, min räddare och det viktigaste i livet. (efter Leon) hehe.
Vi två!

Bilder på vaggan

2008-01-11 ι 15:48:38.. Our life 1 Kommentarer

image90

  

God förmiddag

2008-01-11 ι 12:36:01.. Our life 1 Kommentarer

Har besluts ångest. Vet inte riktigt vad jag ska göra.
Borde sätta igång och fota lite till utställningen men jag vet inte om jag riktigt har lust. Eller jo jag har lust men ingen ork. Inget kul väder ute så ute blir det inget foto idag i alla fall. Så trist när det är sånt här väder. Man kan inte göra någonting.
Har ju ingen lust att gå ut direkt. Ush.

När jag vaknade i morse och såg vaggan så bara sken det lite i ansiktet på mig, tror jag. Det känns så mysigt nu. Mycket finare här inne nu. Hehe.
Nu är den bara Leon som fattas.

Ska i alla fall plocka lite nu. Damsuga kanske? Lägga in rentvätten i alla fall. Och sen gå ner och äta.
Have a great day!

PS. fick föresten igång andra avsnittet av Oth. Överlycklig. Så låg och tittade på det innan jag skulle sova. Inte så smart för började självklart att gråta och ville prata med mamma om avsnittet och hon ville ju inte höra eftersom hon vill se själv.


God kväll

2008-01-10 ι 21:52:15.. Our life 0 Kommentarer

Får inte igång det andra avsnittet av Oth. Är så irreterad över det så nu skit jag i det fullständigt.
Viktor får hjälpa mig nästa vecka. Hur jag nu ska kunna stå ut ändå till dess. Får sysselsätta mig själv med någonting annat hela helgen.
Imorgon blir det party hos Fjun. Jag kommer väl vara lill morsan som springer och säger till alla vad dem inte får göra. Haha. Lär säker bli så jäkla slut att jag också däckar tillsammans med fylledäckarna. Det kanske inte ens kommer vara några som däckar - hoppas inte det.
Ush, den här dagen har varit väldigt tråkig. Hade tänkt mig att jag skulle fota lite medans jag väntade på att Fjun skulle komma hit och äta middag. Men det blev inget fotande eller Fjun här. Hon handlade och åkte sen hem på en gång, orkade tydligen inte komma. Men jag förstår henne.
Så idag har det inte varit någon bra kreaktiv dag alls. Inte fått något gjort. Utom då att städa och sätta upp vaggan. Juste, det har jag ju faktiskt gjort. Helt glömt det.
Ska nog gå upp och sätta mig i mitt rum nu, titta lite på vaggan och längta efter lill prinsen. När han nu hade tänkt att komma ut så är han alltid välkommen snarast.

Ingen spänd mage nu i alla fall. Som den brukar vara på kvällarna. Den känns bara jäkligt tung helt plötsligt. Alltid tyckt att den är jätte lätt och liten. Men nu känns det som om den är dö tung. Full med bly.
Nu har han dessväre helt ryck där inne. Om jag skulle lägga något på magen skulle det säkert flyga all sin väg där ifrån. Så mycket rycker magen till just nu. Vad sjutton gör han?

Herregud han vill få hål på skinnet mitt. Ser nästan lite läskigt ut hur mycket magen rycker. Men man kan inte sluta garva heller. Han är en jävel på att bugga i alla fall. Hårdhänt?

Men man märker skillnaden från förut. Han är nog riktigt stor nu. Känns mer som några jäkla puttar med knäna, armarna eller foten sådär. Ibland vet jag verkligen att det var någon fot eller hand för känner hur något dras längs sidan som små fingrar eller tår. Det är en skit konstig känsla. Går inte att förklara i ord. Man måste uppleva det.

Dessutom så reagerar han tillbaka om jag puttar till lite på magen. Antingen så kan han ta bort sitt lilla ben eller fot men sen känner man hur den kommer tillbaka om jag håller handen kvar. Eller om jag buffar till så kan han buffa tillbaka. Haha. Han svarar ju i alla fall.


Men nu ska vi säga god natt till er, tror jag.

Känner mig helt dov i huvudet och är deppig över att jag missade American History X på TV4 Film. Måste åka och hyra den i morgon. Kännde verkligen för att se den, så otroligt bra.

Sov gott på er.

Krams


Bebis börjar närma sig

2008-01-10 ι 17:19:38.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

När jag kom in i duschen så fick jag värsta chocken. Hela magen bara ställde sig rakt ut och var hård som sten. Kunde knappt stå upp. Så jag satte mig ner på golvet ett litet tag. Men då kom det problemet att jag skulle komma upp också. Haha det måste sett ironiskt roligt ut. Hade ingenting att ta i förutom själva duschslangshållaren. Så höll jag på halka också, det var ju en himla tur att jag slapp det. Fått blåmärken på höftena är inte speciellt skönt. Dessutom när jag sover på sidan.
Jaja, kommer ut från duschen och börjar plocka lite i rummet. Och jag är så att om jag börjar så kan jag inte sluta förens jag typ har rensat och storstädat. Så då helt plötsligt rök hyllan på väggen och jag började montera lillpojkens vagga. Så nu har jag fått lite mer bebis i rummet  :o)  mysigt!
Bild på vaggan kommer senare.

Ja herregud, det är faktiskt bara 40 dagar kvar nu. Och 40 dagar går snabbt. Tyckte att det var en vecka sen som nedtickarn stog på 100 dagar.
Kan inte förstå att han verkligen är här snart. Att min lilla pojke är en stor bebis just nu. Eller får väl hoppas på att han inte är så stor. Vill ju ha en bebis, inget barn. Även då pappsen H tycket att han ska bli bitig så man har något att ta i. Han är nog bara rädd att ha en så liten liten kille :o)

Nu kan jag inte sitta längre. Måste sträcka lite på mig. För han ligger så högt upp, eller han är så stor nu och min mage för liten. Aj mina revben.
Bye!


Besatt

2008-01-10 ι 14:22:22.. Our life 0 Kommentarer

Hemma igen och håller på att försöka få ner andra avsnittet av Oth. Är så jävla dålig på sånt här, täkte fråga Viktor varför det inte går men han är inte inne just nu. Äh, jag fixar nog det här. Annars, om det krisar, så får vell jag ringa någon annan. Blir så där besatt nu igen. Vill se allt på en gång nu!
Men nu börjar den tanka ner. Jippi!!!!

Har iaf mailat mina lärare idag om att jag pallar inte gå till skolan snart mer. Inte för att jag är speciellt stor men har skit ont mellan benen, som växt värk. Får hoppas att lillen kommer ut snart, inte som många säger, att han ska komma sent. Minst en eller två veckor. Men det tänker jag inte tillåta. Haha.
Kommer gå ut och springa maraton varje dag då. För här ska ingen bebis komma sent. Vill att han ska komma nu.

Nej nu ska jag hoppa in i en dusch.
Krams på er.


One tree hill is back

2008-01-10 ι 10:07:56.. Our life 0 Kommentarer

Just nu har Viktor hjälpt mig här att fixa upp bitcomet så jag kan se avsnitten. Allting är så himla kompliserat. Satte just på det första avsnittet på nya sesongen av Oth.
Kan nog inte sitta och titta klart på det här även fast jag inte kan hålla mig eftersom att jag startade det redan..
Vi får se om jag kan hålla mig till ikväll..

Galen gravid kvinna

2008-01-09 ι 19:03:08.. Our life 0 Kommentarer

Herrejesus. Har tagit hem en massa torrent filer och fattade inte varför dem funkade. Blev as lack och höll på kasta datan i golvet. men sen fick jag förklarat för mig att man måste ju ha ett torrentprogram där man typ "laddar ner" allting på. Helt sjukt. Tänkte vell att det var lite konstigt hur snabbt och smidigt allt kom ner.
Så nu har jag i alla fall tagit ner något uTorrent program och den håller på för fullt..
Får se sen om jag får igång allting. Det blir roligt att se. Om jag inte får det nämligen så kommer jag lacka ännu mer. Eller börja stört böla antagligen. Kanske springer ut och skriker. Galna gravida kvinna som man är.
Well, well. Let's se.

Men tack för hjälpen Malin, eller ska jag säga Patrik? Haha.


Krocken i trädet

2008-01-09 ι 17:04:09.. Our life 0 Kommentarer

För drygt ett 8 mån sen så hände det en helt sjuk, läskig men ändå rolig grej. Mamma och jag ska åka och handla med mormor. Vi brukar alltid dela bil men den här dagen tog vi varsin och vi skulle mötas utanför affären i stället. Vi svänger in på parkeringen och ser att mormor redan kommit fram då hon står och väntar på oss. Vi letar efter en parkeringsplats och lyckas hitta en nästan längst fram.
Mamma svänger in, bilen stannar, jag tar av mig bältet och satte mig upp för att gå ut. Då när mamma ska lägga in parkeringsläge, i automatlådan, så flög vi bokstavligen talat i fullt fart rakt in i ett träd som var på några meters avstånd rakt framför oss. Jag satt inprensip i fönsterrutan och mamma bara stirrade rakt fram av chocken. Hon backade ut och jag frågade om hon var ok. Jag gick ut ur bilen för att kolla om bilen va ok, som jag inbilade mig tokigt nog. För det var den absolut inte.
Hela huven var ju vikt och stog rakt upp och det största hål någonsin var i fronten av bilen. Förstår nu inte i efter hand hur jag kunde tro att bilen ändå kanske inte tagit skada eftersom att vi hade typ trädet i knät kändes det som.
Mamma satt panikslagen och tänkte börja gråta när jag typ ruska henne lite och då blev hon helt galen. För varenda en på hela parkeringen stog och total glodde med öppna munnar. Men dem gjorde  ingenting. Bara stog och nedverderade mamma som förare och skrattade åt att bilen var helt mosad.
Mormor, som stog och väntade på oss, såg inte detta för att det var en stor bil i vägen så jag springer till henne och ber henne att komma. Nu kunde vi inte gå in och handla. Vi var i chocktilstånd, i alla fall mamma.
Då ser vi hur det också hade börjat att rinna något där framme för hela asfalten var blöt. Då såg jag, dumma lilla mig, hur vi sprängdes i luften som på filmer. Men där framme så sitter inte tanken säger mormor och försöker lugna ner mig.
Hon ringer C och berättar. Han blir galen i telefon och vi åkte hem men en helften så lång bil av vad vi hade innan. Haha, nej inte riktigt så illa var det.
Då var det bara för oss att ha hyrbil ett jäkla bra tag. Och äta på bröd och vatten för svindyrt blev det.

Själva grejen jag skulle ta upp var att nu har dem på den parkeringen spärrat av och satt upp en stor lapp om att ingen får parkera där för att dem håller på att såga ner träden. Anledningen var för att det är för mycket folk som kör in i träden.
Detta var ju bara för kul och mamma och jag kunde inte hålla oss för garv. Helt otroligt..


Julen är över

2008-01-08 ι 23:28:27.. Our life 0 Kommentarer

image99

Nu har tomtarna fått gå och lägga sig i förrådet igen.
Ja, denna jul har inte kännts som en riktig jul även fast jag fick en massa julklappar och vi hade hur mysigt och trevligt som helst på julafton. Det är dessutom en nytt år. Nej ingenting sånt stämmer för mig.
Är jag den ända?

Min spa kväll

2008-01-08 ι 22:20:51.. Our life 0 Kommentarer

image97

Köpte ju en massa saker för att ta hand om mig själv. Men har det blivit av? Nej.
Så nu har jag bestämt att jag måste göra det i morgon. Kanske även kan det på fm.
Ska sitta i fotbad med min nya röda mysiga filt, ha ansiktsmask och fixa naglarna. Myyyysigt.

Kanske även passar på att färga håret. Börjar bli lite ljust i botten.
Måste även beställa klipptid. Inge bra, inte klippt mig på hur länge som helst.

Bebisen rumpa hälsar

2008-01-08 ι 21:38:35.. Our life 0 Kommentarer

Nu har jag hunnit att komma hem och även ätit. Jobbade kl 4 till 8 med Blondie.
På dagen idag har jag även varit nyttig, då jag var hemma. Mormor och jag åkte först till panduro i Solna. Hittade en massa smått skit som jag måste ha inför utställningen. Vissa saker var lite rea på men ändå så rök lite mer än 400 kr, som jag tror kommer bli mer tyvär.
Efter det så åkte vi till IKEA i barkaby. Hittade lite mer skit där men framförallt så köpte vi porslins muggar och småskålar till mamma så hon kan ha lite roligt med sin decoupage.
Hem från IKEA och sen fick jag snabbt bara äta lite pasta med en schnitzel som mamma hade fixat åt mig. När mamms körde mig till jobbet så kom jag på att jag skulle försöka leta upp en ny tröja innan. Den andra var för liten, man såg ju magen och den var jätte tait. Letade och letade, men alla var ju små. Till slut så hittade jag en, den äldre modellen, inte speciellt snygg men den duger. Inte för att jag tror att någon av kunderna bryr sig särskillt mycket om vad jag bakom kassan har på mig för tröja. Haha.
När det sen började lugna ner sig i kassan och jag kunde sätta mig och luta mig tillbaka så började snuppe där inne att bugga igen.
Så helt plötsligt så kom en liten rumpa uppstickandes mitt mellan tuttarna. La handen på och kände hur han gned sig emot handen och sen försvann innåt. Haha, kändes riktigt kul.
Nu helt plötsligt också, bara för att jag skriver om det, så sätter han igång. Han ligger typ och gräver med sina små händer långt nere vid troskanten. Det känns.. och inte speciellt gulligt.
Samtidigt så ser man hur magen rycker hit och dit så han måste verkligen ha fullt upp där inne. Kanske spelar en match? Eller så vill han ut till sin gulliga lilla mamma. (kan ju hoppas)

God kväll

2008-01-07 ι 20:52:22.. Our life 2 Kommentarer

Ligger i sängen och har planerat lite inför täby konstutställning om en månad (2-3 feb).
I år blir det foto för min del. Ska göra lite roliga grejer också, då inom foto allting men lite mer åt present artikel hållet. Vill att dem ska stanna och kolla lite extra vid mitt "bås".
För mammas del, som också ska ställa ut, så blir det decoupage. På lite allt möjligt. Glas, porslin, papp, trä. Mormor, som också är med på ett hörn, ska förståss sälja stickade halsdukar, halssmycken osv som gick hem bra förra året.

Jahapp. Vet inte riktigt vad men det käns som om jag sprungit ett maraton med min mage. Överbenen värker som växtvärk och magen är stenhård. Dessutom börjar jag känna av halsont. Är så van vid det, så bryr mig inte särskillt mycket men med en sån halsbränna jag har konstant så är det lite jobbigare. Men ska inte klaga.. Stopp med det!
Kan inte sitta upp i sängen just nu. Han ligger så långt upp med sin lilla rumpa att mina revben känns som om dem krossas. Inte speciellt skönt men då har jag en anledning till att ligga ner. Ganska mysigt.
Jag som vill må bra nu. Kunna springa runt och visa upp min mage. Men inte det. Hoppas det blir bättre snart, nu i slutet. Eller slutet och slutet. Tycker det börjar kännas som det redan, haha. Ja hela 43 dagar kvar, det är ett bra tag.
Om det ändå kunde gå snabbare...

Leons lejon

2008-01-07 ι 16:39:41.. Our life 1 Kommentarer

Här är trä lejonet jag pratade om att jag köpte till Leon :

 

Vi ska bara...

2008-01-07 ι 16:32:24.. Our life 1 Kommentarer

..säger Alfons Åberg. Men det är även jag och Fjun experter på. Vi skulle efter skolan BARA åka till åhlens för att köpa lite "ta hand om oss" saker. Jag gillar inte åhlens city, helt kaos, så övertalar henne om att vi åker till den ungefär mitt emot ringen. Det första vi gör när vi kommer in är att vi ser något helt förbjudet - nämligen väskor. Jag hittade en svart skinväska som var hur snygg som helst. Ville bara ha den, men såg prislappen och insåg själv att nej - det går inte. Men sen såg jag att den fanns på REAn, bara 500 kr. Då började jag tveka. Kunde ju faktiskt ha den här på vagnen och använda som skötväska. Varför kunde jag inte då få köpa den? Åååh.
När Fjun hittade en jätte fin svartglittrig nessisär/miniväska så blev jag kär i den också. Den kosta 75 kr. Då förstog jag att jag var på sådant humör - du kan KÖPA Michis, JA! Så jag drog Fjun och mig själv där ifrån för att köpa det vi kom för att köpa.
Vi tog varsin liten korg och plockade på oss massa smått och gott. Och jag köpte lite onödiga saker, men det var ju rea så kunde inte låta bli. Slutade så här :
- 2pack ansiktsmasker, behövande
- en fotbad gel, behövande
- en fot lotion, behövande
- ett paket sminkborttagnings servetter, behövande
- shampo, inte behövande
- balsam, inte behövande
- 2 nagellack, inte behövande
- en ansiktskräm, inte behövande
- en glitterögonskugga från make up store, absolut inte behövande

Kommer ut från åhlens och Fjun säger att vi måste förbi lagerhaus. Förstog att nej det här kommer inte gå bra. Vi kommer in där och båda gapar. För vi hittade så mycket fint. Så dum som jag är så kan jag inte låta bli. Kommer ut därifrån med ännu en stor proppad påse. Men det var fynd köp, mycket bra. 3 plåtburkar med motiv, en filt och 2 jätte söta koppar. Allt detta skulle blivit 480 kr men fick det för 130 så där kan jag inte gråta allt för mycket.
Ja, nu ska vi ju i alla fall gå till tunnelbanan. Slipper det försvinna mer pengar. Men det kunde jag glömma. Fjun ville förbi Miuq också. Ännu en "åh nej" tanke.
Vi kunde ju bara inte låta bli att gå in i affären mitt emot - Berrys. Självklart då på en gång så hittar jag en jätte söt nappflaska som var skit smart. Hade en pip som han kan lära sig att dricka när han blir större och en sil som ränsar bort allt gegg och äckel han får in. Ser därefter, när jag väntar på att Fjun ska komma, några jätte söta träleksaker som man drar efter sig. Kollar lite och självklart, för att frästa mig, skulle det finnas ett lejon. "Ååååh nej" - igen. Så den var jag ju också bara tvugen att ha bara för att jag var på köpa humör. Livsfarligt.
Sen går vi in på miuq och jag tittar som om jag vore blind. Duktig flicka, för jag köpte ingenting. Hurra. Efter Fjun betalat så var det bäst att springa till tunnelbanan för att inte köpa något till. Och vi lyckades. Tur var vell det!
Är det bara jag som har dem där dagarna som man bara känner sig jätte över generös och köpglad? Visste att jag hade pengar så kunde egentligen bara handlat på och handlat på tills allting var slut.
Är glad nu när jag kommit hem att jag inte köpte den där väskan, för då hade mamma seriöst strypt mig. Haha. Men tänker på den fortfarande så är verkligen kär. Ska nog fråga mamma om jag ska köpa den ändå? Åh, hjälp. Håll tummarna för min del...


Vilken natt..

2008-01-07 ι 15:56:53.. Our life 1 Kommentarer

I natt var en sjuk natt. Kunde absolut inte sova. Jag gick in och duschade efter att jag stängde ner datan i går. Blev faktiskt förvånad över hur duktigt jag var. Haha.
Sen efter duschen så la jag mig i sängen och tittade på en film som var på tv. Men kände inte riktigt för att titta på tv, är ingen tv älskare även fast jag haft tv i mitt tum i nästan hela mitt liv.
Jaja.
Det var hur skönt i sängen som helst. Vände och vred mig inte varje minut nu, som jag fått för mig att jag måste nu när jag är gravid, utan kanske var 5:e i stället så hoppades och trodde jag kunde somna på en gång. Men hejdu. Inte på långa vägar..
Hör vid halv 1 att mamma och C kommer upp för att lägga sig. Pratar lite med mamma och lägger mig till rätta igen. Men då for man upp igen av en rask rörelse. För det sa nämligen riktigt riktigt PANG nerefrån. Vad i hellskotta var det?! Mitt hjärta satt ungefär i halsen och jag kände pulsen med tungan. Blev så rädd.
Då var det en av mammas amaryllis som vuxit sig så lång så den hade vält och självklart stog den i en fin glasvas som gick sönder i miljoner bitar. Försöker sen lägga mig till rätta igen men hittar ingen skön stälning. Höll på bli galen. Men tillslut så lyckades jag somna i alla fall, tror jag. Vaknade sen ungefär vid halv 4. Då var jag hur pigg som helst. Hade ingen som helst lust av att sova mer. Men envisas av att ligga kvar i sängen och glo rakt ut genom fönstret för jag tyckte jag såg någonting. Men inget där. Kollade på kl fem miljoner gånger till kl var 8 min över 4. Det kändes som om det gått flera timmar men bara några ynka minuter. Sen antar jag att jag somnade igen - men då bara en halv timme för hör hur C går upp. Blev överlycklig och trodde då kl var typ 6 att han skulle upp till jobbet. Men inte det. Han skulle bara på toa och jag skulle lyckas somna igen.
Den här gången var det typ omöjligt men jag halvsov lite fram och tillbaka till C äntligen skulle gå upp. Halv 6 var kl och jag skulle inte upp förens om 1-1,5 timme. Vad sjutton skulle jag göra? Sätter mig i sängen, kollar runt lite. Ser inte ett skit för det var så svart och hade ingen lust att sätta på tvn. Så la mig igen, dum som man är.
Där ligger jag och vilar och tittar rakt upp i taket. Smället till katten lite för hon lägger sig på mig. Den dumma jäveln. Hon typ ska bara vara med mig nu, älskar mig, medans jag typ hatar henne. Som Malin hatar Gizmo som bara rå älskar henne. Haha.
Min kl ringer. JIPPI! Mamma går upp, tittar in i mitt rum och jag springer upp till henne och börjar babbla. Äntligen får jag vara vaken.
Såg på henne hur hon egentligen ville hålla för öronen eller be mig hålla tyst men så säger hon snällt : snälla, du behöver ju inte prata så högt. Haha, men jag var ju uppe i högvarv. Kunde ju inte hålla tyst.
Sen självklart så blev jag klar på no time at all så satt nere i vardagsrummet, hade ätit redan och väntade på att kl skulle gå. Och då minsan gick den.
Dax att gå till skolan. Bye mummi.

God natt

2008-01-06 ι 20:47:16.. Our life 0 Kommentarer

Nej nu ska jag säga god natt för idag.
Ska hoppa in i duschen och sen stänga av datorn. Om jag annars duschar först och sen loggar in på datan så kommer jag sitta här för länge. Tänkte att jag ska sova lite i natt. Inte bara vrida och vända på mig. Måste orka åka till skolan i morgon. Hur jag nu ska orka göra det fram och tillbaka i flera flera veckor? Är typ död dagen efter jag sprungit runt på jobbet hur ska jag då kunna åka fram och tillbaka till skolan med en fet tung dataväska och massa saker i flera timmar varje dag? Uuu. Inget jag vill fundera över nu.
Så in i duschen med mig nu. Trots att jag inte orkar. Men om jag säger att jag ska göra det i morgon i stället så kommer jag strunta i det då och göra det sen när jag kommit hem. Kommer inte bli glad av det beslutet när jag väl är i skolan och känner mig smutsig.
Önska vi hade badkar. Men det tog dem bort för att vi skulle få större badrum. BLÄ. Det skulle inte vara märkvärdigt mindre om vi hade badkar. Har en bebisbalja. Kanske kan brypa ner i den? Men vad får plats? Min mage? Eller benen?
Åååh gud vad skönt med fotbad. Vi har ett jätte skönt vibrerande sak här hemma. Ska nog ta en dag i veckan då jag ska sköta om mig själv lite. Ansiktsmask och skit. Gud vad mysigt.
Ska nog åka till Fjun också och låsa in mig i hennes badrum. Bada lite och må bra. Så läääänge sen jag badade badkar. Har nästan lust att gå till en simmhall bara för att bada. Ska fråga Fjun om hon hakar på i veckan. Det lät som en bra idé. Jag kan nog tänka till ibland. När jag vill ;o)

Nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll. 
God natt, Krams

Min lilla dumma unge

2008-01-06 ι 20:16:04.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

Ja nu har han blivit en riktig dum jävel. När jag sitter ner så lägger han sig på ett sätt och så brukar han ju flytta på sig när jag reser på mig. Han ligger så himla långt ut när jag sitter ner så när jag ska ställa mig upp måste jag stå som en krökt kärring med puckelrygg. (för dig som inte fattade det : böjd så jag tittar lite ner i golvet) haha.
Och sen efter det då kan jag resa på mig helt. Det tar inte lång tid men han ligger så knasigt när man ställer sig upp. Men nu har ungjäkeln börjat att ligga kvar. Hur sjutton han lyckas med det är en bra fråga. Men för mig så är det inte spciellt kul eller skönt. Kan ju inte sträcka på mig riktigt. Jätte svårt att förklara men den är som om han drar ihop magen så jag inte kan sträcka ut den. Helt mysko i alla fall.
Ja tillslut så flyttar han sig ju men det tar ett bra tag nu. Han är vell så himla stor i min proppade mage. Appropå min mage. Alla på jobbet och kunderna säger att jag har en liten fotbolls mage. Även då barnmorskan som sa att den var liten men välfyld. Och det kan jag hålla med om. Den känns otroligt välfylld, helt proppfull.
Om man tittar på bilden jag har på min header här uppe så ser min mage stor och fin ut. Men det beror på vinkeln. Hihi. Fuska lite.

Eller jag tycker i alla fall att den ser stor ut där, eller (?) Men det kanske är för att min mage egentligen inte är riktigt så stor.

Ja det är ju min mage i alla fall.

Han hälsar förersten. Ligger och buggar som en jäkel. Eller spelar han fotboll? Basket kanske? Nja, inte nu i alla fall. Då brukar det vara armar och ben flygandes som syns på magen men nu är det hela kroppen som flyttar hela magen åt något håll.
Han har verkligen myror i brallerna. Redan dessutom. Ojoj, kommer bli en riktigt vilding det här. Får vell passa på att njuta av ensamheten så mycket jag kan. Men så tråkigt att vara själv :o( ush.
Vill ha min pojk här!!! Hela tiden.


44 dagar kvar

2008-01-06 ι 17:32:16.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

Hela 44 långa dagar kvar tills Leon tittar ut - känns som en evighet.
Känner på mig att hela januari kommer bli jobbigt angående allt. Men tänker inte att gräva ner mig i något eller tycka att det är jobbigt. Ska försöka ta allt med en klackspark. Titta lite genom fingrarna.
Så hela januari kan gärna få gå snabbt och gärna spolas förbi. Men självklart så kommer den så gå ur långsamt.
Dessutom nu när det kommer bli ännu mera snö och kallt. Ska bli snöoväder, ett kaos ska komma. Säger tidningen i alla fall. Men man vet ju hur ofta dem har rätt. Kan ju bara hoppas för fulla muggar att det inte alls ska komma särskillt mycket mer snö.
Ja nästa vinter kan det komma lite snö, så Leon kanske får åka lite pulka? Och gnälla över att det är kallt, stoppa fingrarna i snön och frysa. Smaka på lite snö kanske. Haha.
Så se till att växa till dig snabbt nu så mamma kan få känna lugn och ro av att du är ute.
Vi alla längtar efter dig!
 
Nu måste jag resa på mig från sängen. Eller lägga mig på sidan. Hela magen är stenhård och det sticker som in i helvette, rent ut sagt, i sidorna. Shit.
Hej, hej.

Jobba och jobba

2008-01-06 ι 17:09:42.. Our life 0 Kommentarer

Ja man har ju inte alltid tid att logga in på datorn.. Man blir så uttråkad och trött dem dagar man inte gör någonting och sitter framför datan. Men sen kommer sådanna dagar då man har fullt upp och hinner ingenting förutom att gå och lägga sig, och då sent dessutom.
Ja idag och igår har jag i alla fall jobbat till 4 - Linda kom och bytte av mig idag. Och hennes syrra, som ska ha bebis i början på mars, ska sluta jobba om någon vecka och Linda undra om jag också skulle det eftersom jag gått längre än henne.
Men jag vet inte rikitgt när jag ska säga till att nu kan jag inte jobba på ett tag. Jag vill ju fortfarande ha pengarna. Behöver ju dem. Visst, det är ju så att det är lite jobbigt att sitta där på jobbet. Jag har ju lite smått ont i ryggen, men jag kopplar nog bort det när jag väl sitter där. Antagligen för att jag känner att det är nödvändigt. Inte för att det är kris, men det känns ju bättre att ha för mycket än för lite pengar, vem tycker inte det?
Men men.. Kommer nog jobba ett litet tag till. Kan ju inte sitta i kassan och sen komma hem och vara död, men så är det inte ännu. Kommer nog orka ganska länge. Och det är bra. Mera pengar!
Ska bara säga till chefen, K, att jag inte kan jobba flera dagar i rad. Max 2, för annars känner jag mig död.

Yes, skola i morgon då. Jippi *inte*
Måste snacka med alla lärare om hur jag ska göra. Ska prata med min mattelärare, M, om när jag kan göra mina prov. Religion läraren också. Ja, alla mina lärare egentligen. Sen ska mamma och jag upp på ett möte med Maggan. Så efter det kommer jag nog vara lugn..


Mobilen har kommit !

2008-01-04 ι 21:38:50.. Our life 1 Kommentarer

Idag hade äntligen min mobil kommit, LG KU990 eller LG Viewty, som det ibland står.
När vi åkte till åkermyntan för att hämta ut den så säger tanten att den inte finns där. Ååååh, allting ska bara strula sig med mig.
Hon kollade varför och då var problemet så enkelt att den hade skickats till en annan post. Så då var det bara att åka vidare till den. Inte för att det är speciellt långt, 10 min eller så, men blev så arg först när hon sa att den inte fanns där. Hur kan dem då ha skickat ut en lapp till mig om att den kommit? Ville bara klappa till henne. Saken gjordes ju inte bättre heller av att hon var skit grinig att hon aldrig fick gå därifrån. Kom precis och hann stoppa henne när hon var på väg där ifrån. Men hallå, det är ju hennes jobb.
Jaja, väl framme på nästa postutlämning så hittar hon den inte först. Jag såg den inte heller, men till slut så visar det sig att den låg bakom några stora paket. Tur det, annars hade jag lackat!
Så nu har jag suttit och lekt lite med telefonen. Laddat ner en ringsingnal och tagit några kort för att se hur kameran var.
Och nu har jag så ont vid mina högra revben så måste lägga mig ner. Tänkte ändå att jag skulle sova snart för att ska upp i morgon för att jobba. Jippi. Men skönt att det är med H i alla fall. Han hämtar mig också, söt som socker.

God natt och sov gott!
Krams


Smulpaj med vitchoklad

2008-01-04 ι 19:23:34.. Our life 1 Kommentarer

Lunchen i förmiddags blev en liten skål med jordgubbs barn youghurt - Yoggi - , så jag fick mitt kalla krämiga i halsen. Haha.
Men var ju absolut inte mätt på det så satte i gång och gjorde en smulpaj med hallon och vit choklad. MUMS!
Hur enkelt som helst att göra och så otroligt gott! Hade dessutom en, eller två, kulor vaniljglass till.


image93


100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g vit choklad
hallon eller andra bär

1. Bland ihop smör, socker och mjöl med fingrarna. Blanda, blanda, blanda.
2. Lägg hallonen så dem täcker en ungssäker form.
3. Smula över degen och riv den vita chokladen över hallonen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader i 10 min.

Mm, mat (?)

2008-01-04 ι 14:04:54.. Our life 3 Kommentarer

Nu närmar sig kl 2 och jag har inte släppt datorn. Har ingenting att göra.´
Halsbränna gånger 100 och hungrig, men inte sugen på någonting. Vet inte vad jag ska äta. Vill inte ha någon mat. Just nu skulle jag bara vilja ha något kallt krämigt i halsen.
Men tänker ju inte sätta mig och käka creme fraiche eller gräddfil. För det har vi en massa, konstig nog.

Känns så otrevligt, opersonligt och tråkigt att säga bebisen eller han nu så nu säger jag faktisk Leon. Eftersom att det antagligen blir en Leon. Till och med pappa H säger ju Leon nu förtiden. Får vell ja också haka på.
I alla fall, Leon, ligger just nu och rör sig som en galning. Vill komma ut kanske (?) Men det får han vänta på ett litet tag till i alla fall. När det blivit februari så får han gärna komma när som helst. Kanske på alla hjärtans dag? Vore lite mysigt.

Nu måste jag bära mig av till köket för att allmänt trycka i mig någonting.
Sen ska jag prata med min mamma som verkar hur irreterad som helst på allt och alla så får vel passa mig för arga ord och rök utsprutande ur huvdet. Ville att vi kanske kunde åka förbi mormor och kolla om hon fått posten. Vill ju att min mobil ska ha kommit nu. Vill inte vänta till nästa vecka..

God eftermiddag!

2008-01-04 ι 12:59:18.. Our life 0 Kommentarer

Nu är kl snart 1 och jag har inte gjort någon som helst nytta. Kom ner i morrse och åt havrefras med mjölk. Är så förvånad över hur gott jag tycker att det är. Var så lääänge sen jag åt det och nu måste jag bara ha det varje dag. Efter det så satte jag mig i soffan och fastnade. Orkade inte röra mig ur fläcken. Låg hela tiden och tänkte att jag måste hemta något mer att äta. Men jag var inte hungrig. Är aldrig hungrig. Tycker bara det är jobbigt att äta. Borde det inte vara tvärt om?
Tvingar mig själv att äta något vid lunchtid bara för att jag vet att jag måste. För lillkillens skull.
Ush, det är inge roligt att inte ha någon aptit alls och bara trycka i sig maten.

Nu ska jag göra ett grattis kort till syrrans gudmor som fyller år idag. Ska passa på att skicka ett mail till en kompis som är i USA och studerar för hon fyller nämligen år idag också. Grattis på det båda!!

Stenhård mage

2008-01-03 ι 22:12:49.. Our life 1 Kommentarer

Ush vad arg jag blir. Hade suttit och skrivit ett långt inlägg som jag nyss skulle publicera men då var jag tydligen inte inloggad så fick logga in samtidigt som inlägget försvann. Vad kul.
Nu har jag inte lust att sitta och skriva om allting som jag skrivit, skriver det som kommer från händerna. Orkar inte tänka speciellt mycket.
Är trött och seg från igår. Det var nämligen inventering på jobbet. Inte för att jag jobbade ihjäl mig, kom kl 5 och gick inte för ens efter 11. Det är bara 6 timmar men tror jag tyckte det är så jobbigt för att jag sprang fram och tillbaka, hit och dit. Upp och ner för hyllorna osv hela kvällen. Tur att man blev lite uppmuntrad av folket på jobbet. Micke var så himla gullig och det är han försej alltid. Frågade hur jag mådde, om det gick bra att sitta i kassan, om jag ville sträcka på mig osv. Antagligen för att hans tjej klagade mycket under sin graviditet. Haha.

När jag vaknade i morrse så var det krit vitt ute. Halleluja, snö. Inte för att den kommer ligga kvar längre än efter helgen för att då ska det bli varmare och den härliga slasken kommer. Ush.
Tittade dessutom i allmenackan och blev inte speciellt mycket gladare för det. Kl halv 2 skulle jag till MVC, jobba i morgon, lördag och söndag. Hur ska jag klara det?
Smsade runt lite och fråga om någon kunde ta mitt pass i morgon, men inget positivt svar. Strax efter 8 så ringer H och säger att han fixat så att Angelica tog mitt pass. Vilken sötnöt. Tack!!
Hela dagen har varit knasigt. Känt mig så himla knasig. Sett något roligt och bara skrattat och sen andra sekunden fått ont så jag ville vara nära någon eller gråta för att jag var själv.
Inte känt mig speciellt hungrig, bara turstig. Ingen stekt mat, ush. Vill ha soppa. En god, krämig soppa, inget skit. Men just nu vill jag bara dricka en massa massa vatten. Förstår inte var allt tar vägen som jag dricker? För jag kissar inte speciellt mycket. Det går upp i huvudet, därför jag känner mig så blåst och puckad. Gud vilket gravid humör. Tur att jag kan skylla på det i alla fall. Haha.
Ja det har varit en konstig dag. Barnmorskan sa i alla fall att jag låg lite underkurvan. Hade en liten mage, men att den var välfylld så inget att oroa sig för. Och som H sa : helldre det än att ha en stor tom mage. Haha.

Magen är spänd som sjutton nu. Måste gå upp och röra lite på mig.
Den är som en sten. Fram och tillbaka hela tiden. Samandragningar?

långsamma tid...

2008-01-01 ι 21:46:45.. Our life 1 Kommentarer

Nu har jag nyss ätit. Sent, men jobbade ju till 8.
När jag kom till jobbet så möttes jag av en kram från pappa H. Han slutade, tråkigt nog, när jag började. Men jag stängde med Blondie - Johanna - , det var kul. Inte träffat henne på ganske länge.
Idag var dessutom en sån där dag då jag kände på mig att folk skulle vara otrevliga och tråkiga eftersom vissa av dem förmodligen var bakis. Men faktiskt inte. Den flesta var ganska pigga. Fick dessutom några "hejdå" och "god fortsättning på nya året". Är det för att jag har en stor fet bulle på magen eller ville dem vara snälla mot just mig idag?
Jag blev i alla fall på bra humör av det och glad över leende läppar i stället för en massa sura miner.
Det var också en tjej som brukar handla mycket hos oss som reagerade på min mage. - Jaha, när ska du ha barn då?
Gud, såg hon inte det för ens nu? Nu när det är bara 7 veckor kvar? Herregud. Men hon hade tydligen inte vågat säga nånting för ens nu. Så liten är jag ju faktiskt inte. Tycker jag i alla fall.
Visst, folk kan vara runda men inte så det ser ut som en fotboll bor i magen. Som det kanske gör för min del - ja det hoppas ju pappa H i alla fall. Han ville ju ha en liten fotbollspojk :o)
Måste dessutom gratta en tjej som jag brukar prata med här på bloggen : Grattis Daniella till din underbart söta Alexian!
Tyckte att Alexian var jätte fint namn. Men här blir det nog en Leon, för nu säger till och med pappa H Leon. Men sen har vi ju mellannamn. Jag vill ha något som är lite mer personligt eller gulligt medans H föredrar enkelt. Kanske blir det så att vi får ge ett namn var? Hihi.
Leon Joy Linus? - Tror inte att H gillar det, även fast Linus var hans förslag.
Leon Alexian kanske? Hehe.

Nej nu kan jag inte sitta ner längre. Magen står åt nått jäkla konstigt håll och Leon ligger och buffar på revbenen med rumpan eller benen just nu. Inte speciellt skönt. Ont som sjutton vid bh kanten, som ligger och trycker mot magen när man sitter. Ush.
Ja man kan ju inte gå utan bh direkt. Eller jo hemma men inte på jobbet eller så. Då sladdrar ju dem där små lökarna vilt.

Hej så länge


bebisens år

2008-01-01 ι 21:21:45.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

Nytt år.. Året då lill pojken ska komma.
Ja nu i slutet går det inte fort. 1 vecka känns som en månad. Även då jag tycker att dagarna går snabbt. Men tiden för graviditeten går långsamt.
Ska inte gnälla men har irreterande ont ibland. Enligt mamma så är det för att han trycker sig nedåt nu. Och när han rör sig så flyttas hela min kropp också. Det är inge buff buff lite här o där längre utan badong så jag måste sträcka på mig. Eller inte så jag måste utan det är han som sträcker på mig.
Ja herregud, hur sjutton får han plats där inne? Är ju över 40 cm och väger drygt 2 kg. Måste vara hur trångt som helst inne i min lilla mage. Stackars liten plutt.

Tycker dessutom så synd om pappa Henke. Han får aldrig känna sparkarna. När vi ses så är han antingen stilla eller så rör han på sig en snabb gång och inte mer. Men så är det vel alltid?
Så fort någon vill känna. Så bubbar han till och jag skriker till så kommer handen på magen. Men inga mer sparkar.

Ja nu är det bara 49 dagar kvar. Eller mindre. Kan ju hoppas på lite mindre i alla fall. Hehe. Vill få ut honom nu!
STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December