I will be there for you

2009-11-30 ι 22:48:42.. Our life 0 Kommentarer

Emelie, jag älskar dig! Du är bäst, glöm aldrig det.

Bästa tomtarna i världen!

2009-11-29 ι 22:36:53.. Leon & hans vänner 6 Kommentarer




Julia och Leon som tomtar. KÄRLEK!

Lussebullar & pepparkakshus

2009-11-29 ι 21:58:08.. Mat/recept 3 Kommentarer

Helgen har bidragit med både det ena och det andra.. glädje, panik, ovetskap men mest kärlek!
Vi var både lördag och söndag med bästa Emelie, Timpa och Jullis. Startade lördagen med lussebullbak och sen pepparkaksbak, ändra från grunden. Då klockan rann iväg så snabbt när vi inte kunde göra allt i full rulle då barnen var med, klängde, lekte, skrattade, tokade, förstörde och hade roligt så gjorde vi det bästa vi kunde och fasiken vad duktiga vi var, du och jag Emms!
Pepparkakshuset, som är tillängnat åt Julia, börjades dekorera lördagkväll men ångrades och rev ner halva taket och gjordes då idag. Tog ett bra tag då silverkulorna + alla hjärtan sattes dit EN och EN för hand med pinsett, haha! Det ni..!










Julias egen-designade och gjorda pepparkakshus av mig och Emelie.

Trött fredag

2009-11-27 ι 21:17:41.. Our life 1 Kommentarer

Stan hela dagen = trött mamma.
Ska lägga mig i sängen o glo tv, är dö trött.. skulle ju egntligen slå in lite kalender-paket men det får vänta. I morgon blir det super dag med bakning och mys i gamla stan. Visst tjatar jag om detta bullbak/pepparkakshus och julmarknad i gamla stan. Men det är för att jag längtar något otroligt mycket. Hoppas jag kan vara piggare och fräschare i morgon än idag. Ska hoppa in i en dusch i morgon bitti innan Leon vaknar tror jag. Får se om jag lyckas.

By the way, Leon var jätte duktig idag med sprutan. Han blev såklart ledsen men vem skulle inte det genom att få en spruta instucken flera centimeter i benet. Jaja, så nu är första halvan doserad i ungen i alla fall.

God natt, trevlig fredag kväll!

Längtar...

2009-11-26 ι 21:15:53.. Our life 1 Kommentarer

Efter att ha gått igenom en liten inköpslista på needs här hemma så ska jag nu hoppa in i en dusch. En lååång, varm och härlig dusch. Kanske slutar med ett bad, inte bestämt mig riktigt ännu! Fryser så det slutar nog med ett bad.
I morgon bitti blir det att stiga upp tidigt då vi ska köa för vaccin. Jippi men ack så bra. Inget att klaga över, skulle köa hela dagen för Leons skull. Efter det blir det att glo lite i stan, ska kanske försöka skämma bort mig själv lite med något nytt och sen mer kalender-paket till mr L. Panudro har sig också ett stop för inslagningpapper, snören, vaxstavar och lite smått och gott till paketen. Förstår ni att det snart är december?! Börjar komma riktiga julkänslor och längtan nu. Lite rött i köket med rosetterna kring ljusen och en julstjärna, mys!
Paket planeras, rosetter görs och allt kommer nu stegvis falla på plats kring allt som har med jul att göra. Denna helg kommer nog bli den bästa i livet känns det som. Pepparkaks- och lussebull-bak med barnen och bästa family-friendsen. Ja gud så jag längtar!


Advent ljusen

2009-11-26 ι 19:56:27.. Hemma hos oss 4 Kommentarer

Nyss gjort klar min advent-stake för i år.
Bara för att göra något annat så fick sig ljusen varsin liten kruka i stället för en stor.
Och ja siffrorna är helt olika, 3 ser inte klok ut men det ska ju synas att det är hemma-bygge! Dock ser det mycket bättre ut på riktigt, bilderna gör sig inte riktigt rätt.. Men nu är den på plats och väntas att bli tänd på söndag!




Dålig torsdag

2009-11-26 ι 10:37:27.. Our life 1 Kommentarer

Pissdag med allt runt omkring.
Ingen dusch i morrse då jag blivit så irriterad på klädval. Har absolut ingenting att sätta på mig, någon som kan sponsra mig med en ny garderob vore toppen. Ingen dusch resulterar till en ofräsh mamma som blir ännu mer ofräsh genom att störa sig på det. Leon var på myror-i-brallan humör och ville hoppa och leka på bussresan till dagmamman men jag hade verkligen ingen lust så han fick sitta kvar, fastspänd i vagnen. Därav blev han också piss-sur. Tur att han dock släpper det på 2 sekunder, som piss-mamman inte gör..
Ja idag är jag en piss-mamma. Vill sitta hemma och dricka thé och äta skorpor. Känns som en bra tröst mat att tycka synd om sig själv. Töntigt va..? Tur att solen skiner ute så kanske jag kommer på andra tankar ändå och finner glädjen åter igen. Nej idag känns allt piss. Nästan... Har julen i tankarna och det hjälper mig att försöka glömma piss och ångest tankarna. Känner i alla fall att jag skulle behöva göra något för mig själv, typ köpa nya kläder och känna mig fräsh. Men det kommer jag aldrig få arslet ur vagnen att göra.
Leon måste också ha nya kläder, hatar när han inte ser ordentlig ut utan mer som en liten skitunge.

Possitivt inlägg va? Men ibland måste man..

Jul hysteri

2009-11-25 ι 21:56:01.. Our life 1 Kommentarer

Pisstråkigt med räkningar! Men vem tycker inte det..?
Putt åt sidan och tänk jul i stället. Funderar på att baka lite lussebullar i morgon faktiskt. MEN det kommer jag nog inte hinna ändå. Ska handla den vanliga torsdags-handlingen och försöka hitta lite mer kalender-klappar. Jag har verkligen ingen broms i kroppen när det gäller sånna här saker. Tänker ena dagen, eller timmen, att jag inte måste skynda mig och kan ta det lugnt. Medans andra har jag inget tålamod och är så ivrig så skulle gärna vilja gå ut just nu och köpa klappar. Dock är man ju ingen Michael Jackson som kan be ett köpcenter ha natt öppet då man vill kolla ifred.
Dock kan jag ibland tycka att det är roligt att gå och trängas med folk till julen. För dom är så hysteriskt tokiga. Förstår inte hur man kan hetsa upp sig så, och visst självklart smittar det av sig och även på mig så ibland är man galen också och trängs, puffas, slåss och springer mellan affär till affär. Jularna som varit har dock lärt mig att kunna sätta mig själv i en bubbla (oftast) och glo på andra med ett stort leende på läpparna och garva åt dom. Oj så roligt det är!
Nej jag är lugnet själv.. Haha oj där var jag rolig, är inte riktigt sant.
Känner så just nu och hoppas det sitter i. Jul är det bästa som finns, synd att den inte var på sommaren för då hade det varit oslagbart. Får alltså flytta, älska detta svea-rike och stockholm på sommaren men icke icke vinter tid. Hade så mycket mer föredragit en VARM vinter UTAN slask och regn.. För snö kommer det ju knappt någon. Men måste ju säga att det är riktigt mysigt med kyla och snö också, när det väl varar. Men detta väder = mitt i mellan, blåsigt, regn och rusk. Njaa, inte riktigt favoriten!


Dagens middag

2009-11-25 ι 20:36:26.. Mat/recept 0 Kommentarer

Ser inte ut något speciellt på bilden men gud så god maten var ikvälll.
Avocado-sallad och citron-grillad lax. Dessutom med Emelies super dressing till som gav pricken på i't.
Då jag här om dagen också skulle gjort fruktsallad till gästerna som inte kom var vi tvugna att äta upp hallonen innan dom blir dåliga. Slängde även ner lite honungs pomelo som jag börjat på här om kvällen. Till fick vi lite glass.


Jul-pynt

2009-11-25 ι 20:03:32.. Our life 0 Kommentarer

Jul-pynt-shopping.. Vette sjutton om jag skulle kalla allt julpynt som jag kom hem med.
Fick i alla fall med mig ett par super mysiga ljusstakar till vardera fönster, 2 st god jul "skylar" och grejer till adventljusen (ljus + krukor och band). Och sen kom även 5 st kalender-paket till Leon med hem och det var ju skit bra. Och resten 3 kassar var behövliga saker men ganska irreterande att dom kom med hem nu i stället för pynt. Får alltså bli en dag in till stan i veckan.. För i helgen/början på nästa vecka så vill jag ha Leons kalender paket klara, vore ju heller inte fel med att ha pyntet klart då heller. Så man senare bara kan köpa gran och pynta den.. Måste ju dessutom få lite mer jul-feeling som börjar komma krypandes.

Och tror ni jag kunde komma hem med ljusstakarna och sen INTE sätta upp dom..? NEJ! Nu är dom utbytta mot mina fina lampor. Fick lite ångest och ville vänta ett tag till då jag älskar lamporna i fönstret + kanske är lite tidigt med ljusstakar. Men what a hell, alla affärer har ju allt jul-jocks framme och många ballkonger är upplysta här ute. Jag älskar jul och vill inte vänta mer! Desto längre den är, desto bättre!

I helgen blir det julmys med the best of the best - Emms, Timpa och Jullis. Baka pepparkakor och lussebullar innan en tripp till gamla stans julmarknad när mörkret fallit in och karln kommit hem från jobbet. På söndag blir det ännu mer mys med första advent fika och sen kanske middag med the best, with the best company - Fanny.


Lill-lördag

2009-11-25 ι 10:14:21.. Our life 1 Kommentarer

Mitten av veckan, onsdag, lill-lördag..
Idag ska jag ut och köpa jul-pynt så snacka om sjuk jag kommer vara när jag kommer hem men att vilja sätta upp allt. Men det ska pyntas i helgen, inte före detta. Haha. Kanske hittar jag även lite kalender-presenter till Leon. Måste ju ha 24 paket om ett tag så lika bra att fixa det snarast. Skönt att ha alla klara på en gång så slipper man köpa lite då och då. Sen vill man ju hänga upp alla fina paket på en gång också. Inte bara ett par stycken.
Därför måste jul-papper också inköpas. Hmm, undra hur man ska göra i år. Leons kalender paket vet jag, men kanske ska jag ha annorlunda med alla andras paket. Är så töntig att alla mina paket ska gå i samma stil/papper & inslagning. Gör inslagningen minst lika fin som insidan men kanske ska jag skippa detta over-the-topp grej i år. Fina paket ska det vara men man behöver ju inte överdriva som jag gjorde för ett par jular sen. Inslagningen kostade nästan lika mycket som innehållet och det är ju inte meningen kanske...

Har kommit på att det inte alls är för tidigt att börja med klapparna redan. Fasiken så skönt det kommer vara att vara helt klar med dom i mitten på december. Då kan man konsentrera sig på allt annat som bakning, matlagning och mysa på julmarknader osv i stället för att leta julisar varje dag. Nej nu ska det planeras på riktigt och inhandlas! Julkort på Leon måste jag också ta. Blir efter helgen när det är pyntat och klart!
Måste hitta på något roligt, vad sjutton ska det bli..?


Dagens middag

2009-11-24 ι 20:01:57.. Mat/recept 1 Kommentarer

Pasta & tomatsås med kapris, oliver och köttfärs...


En kvinnas rätt att äta godis

2009-11-24 ι 19:52:34.. Our life 1 Kommentarer

En sån här seg dag då huvudvärken är maxad och magen som en tumlare..
Tråkigt nog börjar jag bli van med huvudvärken men det är något man inte riktigt kan bortse ifrån helt. Ögonen höll på ploppa ut och jag ville bara dra ut hjärtan eller något. Ush vad jag hatar huvudvärk.. något jag säger varje dag.
Anw, efter lunch åkte vi in till stan för att träffa Emelie. Tänkte passa på att springa in på panduro innan, för att köpa grejer till julkorten vi ska göra. Kommer in, får en massa insperation (som alltid på panduro) och ville köpa med mig allt ur butiken. Dock kom jag därifrån UTAN någonting. Dom hade inte dom fina pappren jag ville ha, heller inte några bra band och till och med basic korten var slut. Inte lika inspererad och glad kom jag ut som in men det kanske inte riktigt är någon panik ännu direkt. Har ju ett par veckor på mig att fixa klart dom!
Får dra till panduro i Farsta kanske.. Eller solna..
Blev en kortis med Emms i alla fall och det uppiggade hela dagen! Efter hämting av Julia, så barnen kunde säga hej, blev det att åka hem och fixa med maten. Leon satt hela vägen och var sur på mig för att inte Julia följde med oss hem.  Han fick inte leka idag heller med Jejja.. Tänk när dom är så stora att vi kunde ta med oss J själva så hon kunde få sova över. Eller ja det skulle vi försej kunna nu med. Vi känner varandra så pass bra! Kanske en idé till helgen, kidnappar henne så mammsen och pappsen får en alone evening and night..

Nu tänkte jag dock gå in och titta på lite tv.. Ta av mig alla kläder och mysa i sängen tills jag somnar. Ta med mig en kopp thé och en skorpa kanske. Har varit sjukt sugen på mina flingor (som är slut) ett bra tag nu så kanske blir det att köpa dom i morgon. Har nämligen någon konstig idé att på kvällen när suget kommer tar jag en skål med flingor. Mmmm. Dock finns godis i skåpet idag och inga flingor. Sug, sug. Men jag ska ju inte äta sånt i veckorna. Det är ju inte ens lill-lördag. Fy på mig! Egentligen fattar jag inte varför jag ens bryr mig för det slutar ju ändå med att jag sitter där och tuggar på godis, har ett glas cola i handen (okej kanske mer saft då) och letar efter ännu något gott hemma.
Palla ha ångest över mat. Varför är vi tjejer så? För att ni män intalar oss att vi måste vara smala, snygga och fräsha..?


Now i can cook

2009-11-24 ι 09:57:39.. Our life 0 Kommentarer

Jaha då har man fått ny spis i alla fall.. WOHO!
Men kunde dom inte gett mig en 4-plattad då på en gång när den dessutom är normalstor? Men jag klagar inte, man får planera matlagningen bara så funkar det med 3.. Glad som sjutton är jag då nu kan jag baka, har haft abstinens i flera veckor nu. Crazy, but i love it! Sen en mustig, god lasagn hade heller inte suttit fel, men nu har jag planerat veckans mat så det får bli nästa vecka. Köpte ju en jädra massa köttfärs så det blir att variera med det. Tur att köttfärs är så lätt att variera med så man inte tröttnar.


Love, love, love you!

2009-11-23 ι 23:17:06.. Our life 0 Kommentarer

Nej klockan är verkligen för mycket nu och ändå sitter jag uppe..
Men lite nytta har jag gjort - betalat lite räkningar och kommit på lite mer julisar. Har också gjort klart ett par saker i en sak som Jullis ska få. Mer kan jag tyvär inte säga, hade gärnat visa er också för detta är lite att skryta om, haha. Blir ganska bra ändå, bättre än jag trodde men långt ifrån prefekt. Roligt har jag i alla fall undertiden jag gör dom så det är ju ett plus också. Dock känner jag på mig att detta projekt gärna hade fått startat tidigare då jag nog kommer vara klar samma dag som hon kommer få dom. Men som jag sa, roligt har jag och det hoppas jag prinsessan kommer ha med det också sen.

Anw, läggdax! För länge sen...
Ska sminka av mig, smörja in mig, dricka lite vatten, borsta tänderna och sen hoppa i säng. Undra om Leon vaknar om jag hoppar tillräckligt hårt? Haha. Kanske får jag vänta med hoppandet till i morgon..

Good night!


W E . L O V E . Y O U


Vi är bäst!

2009-11-23 ι 22:59:33.. Our life 2 Kommentarer

Bara för att Emelie är helt sjuk i huvudet så ska jag bjuda på detta underbara nummer vi uppträdde med i OS.
Vi sätter ju allt, därför bombsäkra på att vinna VM också. Titta vad grymma vi är! Men jag är ju lärd av ett proffs...

Try JibJab Sendables® eCards today!

Dagens middag

2009-11-23 ι 20:02:15.. Mat/recept 1 Kommentarer

Då det blev ändringar med maten, skulle egenligen haft middagsgäster, slängdes i stället en soppa ihop ikväll..
Köttfärs-soppa med rotfrukter..Tillsammans med hårdbröd och goda ostar!


Galning!

2009-11-23 ι 18:52:12.. Leon i bilder 0 Kommentarer


Middagstips

2009-11-23 ι 10:31:03.. Mat/recept 2 Kommentarer

Igår stog denna grymt lätta middag på bordet.
Pasta med pesto och bladspenat. Stekt kyckling och mozarella. Enkelt, snabbt och väldigt gott!


Kan själv

2009-11-23 ι 08:10:20.. Leon i bilder 3 Kommentarer

Såhär söt vad min lilla pudding i morrse när vi gick upp. Kom ut från duschen och där sitter han och ritar.
Själv har han tagit upp 2 st pappers ark och alla kritor ur påsen (då jag inte fixat någon bra burk ännu). Jätte nöjd och jätte söt skulle han visa vad han gjort. Han kan själv!




Tjock trafik...

2009-11-22 ι 23:27:09.. Leon i bilder 0 Kommentarer






En liten tomtenisse på besök...

2009-11-22 ι 23:19:37.. Leon i bilder 2 Kommentarer




Mysbjörne

2009-11-22 ι 18:15:33.. Leon i bilder 0 Kommentarer


Mysigt

2009-11-22 ι 17:13:24.. Hemma hos oss 2 Kommentarer

Lyser så mysigt upp på bilderna så var tvungen att slänga in en bild. Nu blir det mat-görande!


Gråa, mörka söndag är mysig ändå

2009-11-22 ι 14:30:59.. Our life 0 Kommentarer

Det är bara mitt på dagen men det känns redan som att dagen börjar ta sitt slut..
Börjar bli mörkt, regnet faller och timmarna går lååååååångsamt. Leon kommer strax hem från sin daddy och då funderar jag på att gå ner till centrum och köpa en ny leksak åt honom. Man tröttnar ju samma saker till slut och det är nästan så till och med jag tröttnat på att bygga klossar och lägga samma pussel varje gång. Han fick sig en bil-matta här om dagen och ÄLSKAR den. Kör med sina små bilar längs vägarna, parkerar dom och tutar. Någon ny bil kanske uppiggar leken lite?
Annars funderar jag på lego, han älskar att bygga saker.. Hmm, vi får se. Kila ner till centrum och BR leksaker ska vi nog i alla fall. Egentligen borde vi vänta till jul då han kommer få massa lekisar då antagligen men dessa gråa novemberdagar måste piggas upp lite!

Ljus tända i detta mörker och Seal spelas på sterion. Grymt skönt..
Moppen får vara danspartner. Synd att inge ugnen funkar, hade gärna velat slänga in en kaka nu och dricka en kopp kaffe eller thé till. But i have to wait. I vecka kommer förhoppningsvis en leverantör med ny spis och gud så underbart det kommer bli. Då kommer en massa recpet och mums upp! Längtar ni lika mycket som jag?



Love to be crazy!

2009-11-22 ι 11:28:50.. Our life 2 Kommentarer

Leon är hos daddy, så only gilrs in the house (haha bara jag). Musik spelas, ganska högt, och jag har tagit fram damsugaren. Det är skit-skoj att städa! Woho! Sjunga lite till musiken, dansa med damsugare och poppa gärnet. Ibland får man vara galen, undra var Leon fått det ifrån..? Hmm, inte mig va?! Haha!

Ska höja lite mer nu och städpatrullen är igång. Saknas bara att Emms var här så vi kunde vara galna tillsammans. Kankske också Fanny så det kunde bli änn mer galnare. Inte behöver man gå ut på krogen och supa för att dansa, bara langa ut ungarna till papporna, sätta på musik och ta fram damsugaren och moppen. Dock skulle nog ungarna gilla detta som tusan också, kanske ska ha städpatry? Någon som vill komma och vara galen i pyjamasen? I do..

Crying to The hills

2009-11-21 ι 20:06:37.. Our life 0 Kommentarer

Jag har länge varit en liten seri-nörd när det gäller tv-såpor. Inte sveriges grejer alls utan mer typ OC, när det gick, var helt lyrisk i serien och kunde inte missa ett program. Har dessutom boxarna och har tittat på säsongerna flera gånger (dock länge sen nu, kanske ska jag ta en sväng från början? måste få hem dom från mamma först bara).
Vänner har också alltid varit en favvo men som man sett miljoner gånger. Och det har jag inte varit besatt av pga att det alltid går på tv.. Sen började ju Greys Anatomy och jag blev hel-såld. Men det var typ första och andra säsongerna bara, nu är jag helt borta och kollar på det någon gång då och då. Vilken säsong är det nu liksom? 6 typ..
Sen har även en besatthet suttit i One tree hill, där var det samma som OC. Var helt lyrisk, inne i varenda grej och visste ALLT. Sverige var ju sena med säsongerna så satt hemma och laddade hem dom varje vecka dom släpptes för jag ville se innan! Men ca ett halvår sen så försvann all min tv-lust. Sket i vad som visades och tyckte inget var ro-givande. Sket i alla program jag föllde och missade verkligen allt. Inte som att det är västa grejen men jag har nu smått börjat att uppskatta program mer. Märker hur jag längtar efter att få titta en stund på tv och önskade att "mina" program kom upp just då.
Därför har jag lite fastnat på The hills. Suttit hela dagen och glott på MTV som antagligen hade något maraton..?
Blivit helt känslosam också och gråtit floder. Förstår inte men ett par gånger nu har det kommit upp så otroligt nära-inpå-mig-själv-grejer på filmer, eller nu serier, och jag har då blivit som hypnotiserad och gråtit floder av det.

Why is so much such a drama? We are just human and we all make mistakes.
And everyone has a few they regret..


Leon 2007-2009

2009-11-21 ι 13:26:00.. Leon i bilder 1 Kommentarer






Lazy sun

2009-11-21 ι 13:01:59.. Our life 0 Kommentarer

Leon är hos daddy och jag har unnat mig ett låååååångt varmt bad, rakat benen, smörjt in mig och haft lite "egen-spa". Elle nja, spa och spa vette sjutton men unnat mig att göra detta i min egen takt, kanske lite extra långsamt, bara för att jag kunde. Inget utspringandes ut duschen med shampo i håret för att Leon är vaken eller hittat på något bus, eller skitit i rakningen för att jag inte hunnit. Nej nu har jag siden mjuka ben och lukta gott på kroppen. Något fräsch i alla fall!

Anw, solen skiner ute. Hur uppiggande och skönt är inte det då? Lite ljus i tillvaron är inte ofta denna tråkiga november-månad bjuder på. Och jag sitter inne och gör ingenting.. Men så måste man också få ha det. Ska sätta mig framför tvn, sätta på en favvo film, ta fram godiset trots att jag inte borde och bara njuta av att göra ingenting. Eller så springer jag ner till coop'en och köper lite frukt? Latheten och den svaga huvudvärken motarbetar och intalar mig att godis är bättre idag. Så därför tänker jag göra absolut ingenting tills min buse kommer hem. Tänker inte ens städa undan eller damsuga idag. Ibland får man vara lat..


Leon ♥ Julia

2009-11-20 ι 22:13:00.. Leon i ord 4 Kommentarer

Leon är verkligen totalt kär i Julia.
Jag har ju satt in bilder i ramarna i vardagsrummet och varje morgon springer han dit och pekar "Jejja" och undrar om vi ska träffa henne. Men varje gång ett nej kommer blir han lika ledsen, men idag har han varit helt sjukt besatt av lilla fröken underbar. Tittat på bilderna, skrattat, pratat om Jejja, frågat om Jejja, sjungit om Jejja, frågat igen, skrattat och pekat den tusende gången. Gång på gång har han dessutom blivit skitförbannad på mig och rusat fram för att ge mig ett slag på benet för att jag sagt nej. Slutade med att han stog och skrek på Jejja när jag själv blev galen efter samma fråga (eller ord) gång på gång.

Men man kan ju inte låta bli att skratta åt honom när han pratar om henne. "Jejja, dää *pussljud*. Ajajaj!!! Jejja! Lalala.."
Så hämtar han sina bilar, lägger en på golvet framför honom och säger "Jejjas" och "Iiiiijaaa" (=Leon). Då ska jag svara "Ja den är Julias och den är Leons" om jag inte gjorde det blev han piss-sur igen. Och om jag rörde den bilen skrek han "AJAJAJ!! Jejjas!". Så jag fick inte leka med honom idag utan det var saknaden efter Jejja som gällde. Ja dom små är mycket mer intelligenta och försöker berätta mer än vad vi förstår.

Tur att Leon och Julia förstår varandra mer än vi andra..


















Leon och Julia genom år 2009!


Önskningar

2009-11-20 ι 11:05:14.. Our life 0 Kommentarer

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra..
Får lite dubbla känslor och budskap ibland då ena dagen tror jag att jag gör rätt medans andra dagen har jag ångest för att jag tror att jag gjort fel. Ena sekunden är det bra(?) medans andra är det inte alls.. Jag vill hjälpa dig, jag vill vara den du alltid kan ringa, jag vill vara den du vill ringa eller träffa och jag vill föralltid finnas för dig. Men kanske räknas jag inte längre till dom känslorna eller så är det bara jag som är onödigt orolig. Men förstår du inte lite hur jag känner..
Vad är det som pressar dig, eller gör allt fel? Jag kanske helt missbedömmer och tror helt galet, ibland är det nog så, men hur ska jag kunna sluta tänka fel när jag inget får veta längre..?
Jag älskar dig, älskar er, och kommer göra allt för att vinna tillbaka ditt hjärta.

Allt jag önskar mig är tro, hopp och kärlek - mellan oss igen..


19 november

2009-11-19 ι 20:18:47.. Our life 1 Kommentarer

Tordagshandlande.. Som varje vecka. Hem kom ett par veckors mat tror jag (bara småplock som grönsaker som måste handlas lite senare kanske) men annars har vi ganska uppbunkrat med mat här hemma. Blev en gryta ikväll av resterande kött som blev kvar från gårdagen. Ostmacka och en klick lätt creme fraish till så var denna middag lyckad även den! Leon körde dock på mackvarianten, kanske skulle jag inte satt fram det först av allt?
I morgon funderar jag dock på att springa ner i tvätt stugan.. Hoppas det finns tid!

Nu har jag fått världens ryck att börja med julklappar på riktigt. Känns tidigt men det är det sjutton inte. Tänk att om en månad är det typ julafton. Det är sjukt men samtidgt är det ändå en hel månad kvar.. Tror att det kommer gå ganska snabbt också. Nästa helg är det första advent och då ska det ju julpyntas för fullt (eller börjas i alla fall), men här finns inget pynt att sätta upp. Så det står ganska högt upp på inköpslistan!
Nu ska jag dock sätta mig framför tv'n och börja med en julklapp till Jullis, blir spännande. Hemlis, hemlis..

Mysmys med ljus tända på hyllan som lyser upp alla ramar med underbara bilder på underbara barn&vänner..


Tomten

2009-11-19 ι 15:20:08.. Leon i ord 0 Kommentarer

Igår när soppingen skulle börja råkade vi först av allt gå förbi BR leksaker och Leon utbrister "BIL!"
Fick sån ångest över att han nu skulle sitta helt stilla i vagnen när JAG skulle få en massa saker och inte han. Så vi gick in på BR för att hitta någon liten bil men kom ut tomhänta. Det var ju helt kaos där inne med alla saker (som alltid i leksaks-affärer) och massa julerbjudanden hit och dit. Vände vagnen snabbt och sa bestämt att "du får vänta till tomten kommer Leon, eller i alla fall kalendertomten" (han kommer ju få ett paket varje dag i sin kalender).
Fick då som gensvar "Mm, tomten!". Höll ju på dö av garv för det lät så gulligt. Tomten. Han sa så klart och tydligt, tomten. När jag sen började prata om paket och grejer blev han helt lyrisk och verkade fatta varenda ord som sas. Kanske skulle jag inte nämt att det var morfar som var tomten?

Barn är smarta, mycket mer smartare än vad man tror. Leon förstog klart och tydligt att tomten kommer med paket, och dom ska inehålla bilar!

Ny-frissad

2009-11-19 ι 14:58:54.. Leon i bilder 0 Kommentarer

Efter morgon-kvistens bad blev det en klipping för herren. 
Och bra mycket kortare än innan så nu ser han ut som en köttbulle i ansiktet, hihi!


Somnar om jag får vaccin

2009-11-18 ι 20:17:31.. Our life 2 Kommentarer

Idag har varit en riktigt flödande dag.
Damsugit, skurat, torkat, fixat lite, iväg till ikea, käkat lunch, hem med grejer, hämta Leon, upp till åhlens (och lite till) och köpte blommor innan hemgång och sen middagslagande. Nej ingen lugn stund har jag fått idag, därför väntar sängen extra tidigt ikväll, håller på somnar redan nu.. och klockan är inte ens halv 9. Duktigt!

I morgon ska jag ringa vårdcentralen för att kolla när vi kan vaccinera oss, lika bra att få det gjort och nu får ju dessutom Leon också göra det så varför inte. All säkerhet för hans skull, skulle aldrig göra det för min egen utan nu gäller det att bara göra det för OM jag skulle smitta Leon osv så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv att jag inte vacinerat honom. Så ja det är lika bra trots att jag inte är rädd över att få influensan.. eller biverkningar av vaccinet. Det är ett vaccin, såklart kroppen kan regera som alltid när man får sprutor med mera men hamna på sjukhus och dö är inte min grej.
*Peppar, peppar, ta i trä*


Why am I not good enough..?

2009-11-17 ι 22:06:47.. Our life 0 Kommentarer

Saker går upp, och saker gå ner. But hey, thats life..

Fixade naglar med Camilla idag, lyckades hålla dom i x antal timmar innan jag skalar av mig ena tummen + långfingret när potatisarna skulle skalas till moset. Ännu en uppmuntring för gud vad glad jag blev! Kanske ska jag kila ner i morgon och fråga om dom kan göra om dom 2 naglarna? För man blir ju galen, på sig själv..
Tror att jag aldrig heller ätit så mycket som jag gjort idag, men så blir det varje gång jag träffar Camilla.
Först käkade vi lunch innan nagelfixandet. Då fick vi humöret på topp (tänkt att naglar kan betyda så mycket?) till hämtning av skrutt-bus hos dagmamman, handlade kapris till middag för att sen laga den och äta - igen.
Tiden kom för Leon att sova och då kom godis-skålen fram som Camilla hade köpt med sig lagom till kortspel. Efter det blev det ost och kex = pepparkakor, som utökades med honungs pomelo. Hallå? Varför började vi ens att ta fram osten? Nej det är faktiskt inte okej att äta så mycket. Sjukt och äckligt mätt är jag i alla fall så det blir att sova nu på en gång för att försöka glömma detta och krympa magsäcken i morgon. Kanske ska jag ta mig en nutrilett smoothie i morgon och känna att jag inte alls är fet. Jaja, lite glad får jag vara över ena min fina hand med snygg, frans manikyr.

Good night!

Amaryllis x 3

2009-11-17 ι 12:35:13.. Hemma hos oss 1 Kommentarer

Min amaryllis i hallen växer så det knakar!
Jag har nu även insett att det är 3 st stänger på, hela 3 st blommor alltså. Inte ofta det händer väl? Brukar på sin höjd vara 2.. eller är det bara jag som är så oerfaren av att skörda amaryllis? Haha. Jag har i alla fall 3 (soon to be) blommor på min gröna amaryllis. Love it!


Min nöt?

2009-11-17 ι 11:55:51.. Leon i bilder 0 Kommentarer

Men vad är det här för en sötnöt? Min Leon-bus-nöt!


Tisdags-problem

2009-11-17 ι 11:49:48.. Our life 0 Kommentarer

Dagen började super då jag var skit effektiv och gjorde en massa måsten jag länge skulle gjort.
När jag sen kom hem fick jag reda på att det är för sent ändå.. Jävla helvette, rent ut sagt. Med lite panik i magen och ångest-känslor måste jag bara försöka lösa detta. Ett steg i taget, inte till slutet på en gång för att falla pladask. Men det är ju nästan det som alltid händer känns det som. Trodde bara att igår var vändpunkten. Fick en helt annan focusering, en helt annan livsblick och var mer än lycklig på länge. Nej inte tillbaka nu!

Får ringa i eftermiddag för att ta reda på vad som händer.
Nu ska jag muntra upp mig själv med lite lunch, ett sms till min kära vän och vara glad att jag har henne!
Sen blir det, förhoppningsvis, fixa naglarna nere på salongen här. Ännu en uppmuntring, eller...

You heal the world

2009-11-16 ι 18:53:17.. Our life 0 Kommentarer

Måste bara få skriva av mig lite om känslorna kring dig. Det finns så otroligt mycket känslor men egentligen inga alls. Låter fel och konstigt för er men det jag menar är att det är känslor alla har men glömmer. Och jag är bara så glad att jag ser och känner dom. Jag är så otroligt glad att jag får uppleva dig, att jag får uppleva oss.
Det finns liksom inga bra ord att beskriva. För vad har ord för mening? När det gäller att förklara är ord ganska dåliga. Alla menar olika och alla känner olika trots att det är samma ord som sägs eller hörs. Jag vet bara att just du har lite gjort min värld till en bra plats. Detta ser jag nu, eller detta uppskattar jag ännu mer nu då jag varit så otroligt orolig att jag aldrig någonsin skulle få uppleva dig, eller oss igen.

Är ganska fjantig. Eller kanske beter mig som värsta tönten men det finns ingen i min värld som är som du. Det finns ingen i någon annans värld som är som du heller. Det finns bara en, och det är du!
Föralltid, föralltid, föralltid kommer du vara någon alldeless speciell för mig. Finns, som sagt, inga rätta ord till att beskriva. Känslorna är överstora och överbemannade. Önskade jag kunde visa dom för dig.. Hoppas på att du kanske känner en vibb av dom ibland. Jag vill föralltid vara dig nära, så nära jag förut var..

Heal the world.. You make it to a better place.
Love you to deth, would to anyting for you, E.


Ordning & reda

2009-11-15 ι 21:58:45.. Our life 0 Kommentarer

Man kan ju bli galen för mindre..?
Sitter och sorterar, byter namn på alla miljoner bilder (då jag inte har samma system som jag tidigare hade) och lägger dom i olika mappar osv.. Jag lovar er att det tar ett bra tag då jag är noga med datum, månader, tillfällen, personer, saker osv. Har tusen olika mappar känns det som och miljoner olika datum att ändra varenda kort manuellt. Men visst är jag duktig som tar mig denna tid? För galen blir jag annars.
Måste veta var jag har allting så jag lätt kan hitta det. Om någon frågar och vill ha eller jag måste få fram snabbt tänker jag inte sitta och leta överallt. Nej jag vill ha ordning och reda, och där med basta!

Sen blir man ju helt sjuk också genom att titta tillbaka. Gud vad underbart roligt det är.
Så ni alla där ute som inte tar kort varje dag, jag vill uppmuntra er till att göra det. I alla fall några gånger i veckan för ack vad ni ska ha glädje i det sen. Vet ju själv hur kul det är att titta tillbaka på sig själv som liten. Annars hade jag inte kunnat jämföra mig och Leon ju, då hade ni inte fått se Leon som 1årig kille i mammas 1års klänning. Haha! Det var lite roligt det.. Ni som har missat Leon i min fina 1års klänning kan kika in här.

Söndags-stek..

2009-11-15 ι 16:12:33.. Our life 0 Kommentarer

Bubblande-känslo-söndag. Försök till kontakt, samtal eller bara något litet plus. Önska du var här..
Mitt under allt så kommer jag på en massa måsten. Fick lite ångest och måste skärpa till mig lite. Men samtidigt känner jag mig heller inte dum eller elak för att jag inte gjort det jag ska eller inte.. Dock borde jag..
Men men, lite saknade känslor och nöje så kommer vi i alla fall få lite söndags besök till söndags-steken. Trevligt, och gott..? Nu ska jag ge min son en puss och försöka se vad jag har i stället för allt jag inte har.

Love to you that i love.


Jag vill ha jul nu!

2009-11-15 ι 11:47:23.. Our life 0 Kommentarer

Vill pynta, vill pyssla, vill göra, vill shoppa, vill önska, vill baka, vill göra godis, vill umgås, vill kramas, vill äta..
Jag vill och det nu! Vill ha jul! Jag älskar jul. Jag älskar er! Gud vad jag älskar er.. saknar också en bit för den delen.


Hoppas på tur..

2009-11-15 ι 11:14:17.. Barnartiklar 0 Kommentarer

Jag är med och tävlar om en superfin Prins eller Prinsess
pusselpall från Bonde of Sweden
Muppsan´s blogg




Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos PirumParum i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!




Jag tävlar om ett presentkort värt 500:- hos My first room
i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med!

Söndag

2009-11-15 ι 11:03:18.. Mat/recept 1 Kommentarer

God morgon (ni sjuksovare).
Min dag började med en galen pojke som ville upp och leka men inte jag. Drog täcket över huvudet, satte på tv'n åt busen och fick mysa ett tag till i alla fall. Sen var det bara att hoppa upp, klä på sig och springa ner til coop'en för att köpa mjölk - glömde det igår. För vi skulle ju göra pankakor till frulle.

American pancakes wit banana and syrup..


Mupp-design

2009-11-14 ι 22:05:50.. Bloggdesign 2 Kommentarer

Inte nöjd med designen. Vet inte riktigt hur jag vill ha den just nu!
Blir lite smått galen. Får en idé men det blir för plottrigt och jobbigt då man tröttnar snabbt. Så gör jag en ny men den blir för tråkig i stället. Och nu, ja nu vette sjutton. Någonstans mitt i mellan. Konstig är nog rätt ord..?
Får försöka finurla ut vad jag vill ha, julen närmar sig ju så det ska passa att julpynta bloggen också ju, haha. Detta får vara så länge, hoppas ni trivs lite i alla fall. Lovar en ny i slutet på morgon dagen.. Hmm, i hope i alla fall!

Nu ska jag sminka av mig, göra en kopp thé och mysa i sängen till tvn.. till jag somnar.
God natt och sussa så sött!


Dinner is served

2009-11-14 ι 20:48:49.. Our life 1 Kommentarer

Idag blev det enkel, lätt och smidigmat från mormors sida. Man behöver ju inte vara over-the-top gämt liksom..
Vi fick i alla fall en super mumsig räkmacka till starter. Följdes upp med välrdens underbarasta sallad med allt möjligt gott i (avocado, maché, ärtskott, tomater osv..) tillsammans med ungs-stekt lax och 3 olika röror till (laxröra, smögen- och skagenröra). Mätta och belåtna kom ytterliagere en rätt. Glass med grädde, färsta bär (hallon, jordgubbar och blåbär). Och sen kaffe på det. Mellan åt var det också lite drink snacks så nu är jag mätt för hela veckan som kommer.
Leon mage är också proppfull med bara massa gott!


Happy birthday

2009-11-14 ι 13:07:20.. Our life 0 Kommentarer

Skrutt sover, ljus tända och jag sitter i pyjamas än och dricker cola.
Om någon timme ska vi åka hem till mormor för att fira syster, som jag tidigare sa. Vad ska man ha på sig? Leon kommer vara snyggast ändå så ingen idé att försöka vara snygg. Lite smink, en blus och så är vi fit fore fight. Kanske dax att sätta igång att ta fram kläder och fixa till sig själv innan herr toker vaknat..?
Fick nyss tejpa ihop syrrans paket också då min nyfikna tok varit i farten igen och rivit upp ena sidan. Har dock inget mer inslgningspapper så blev att försöka plåsta om det i stället. Tur att det bara är lilla syster, haha.
Nej, colan snart slut = städa undan och fixa i ordning sig (och Leon snart).

Have a nice day!

Hemma hos oss

2009-11-14 ι 10:48:34.. Hemma hos oss 4 Kommentarer

Hall/badrum


Välkommen


Hall mot/i vardagsrum


Leons lilla hörna + säng (resten av hans rum kommer sen då det inte är klart)


Vardagsrum (soffan har ju inte kommit än så den får ni vänta på)




Kök







Mommy loves you

2009-11-13 ι 20:37:53.. Leon & mamma 5 Kommentarer


Du är det bästa i hela mitt liv. Föralltid ska jag skydda dig. Föralltid ska jag hjälpa dig. Föralltid ska jag älska dig!

Fredag den 13:e

2009-11-13 ι 20:25:48.. Our life 0 Kommentarer

Dagen har spenderats med Carro och William. Vi var i farsta då vi båda skulle kolla på Cozie. Hittade en massa men fick liksom inget MÅSTE begär och såg eller inte att något passade på någon bra plats. Därför blev det ingen stor shopping, köpte bara en liten glas burk/hållare som jag tidigare köpte som står inne i badrummet. Har smycken i den och köpte nu en till för att ha tofsar i. Skit fina är dom!
Förbi gick vi lagerhaus, luktade på att deras konstiga lukt-ljus (hembakta kakor, pepparkaka, vanilj, lakrits osv) men fick med mig en godis-skål och potatis-sticka. Efter lunchen, sovtime för barnen, fika och mellis så kom vi hem efter att ha gått på fel tåg åt fel håll (trötta?) lagom till att mormor hämtade oss för att åka och inhandla presenter till lillasyster som vi ska fira i morgon med mysig lunch/middag hos mormor och morfar.

Väl nu hemma har jag kännt mig skit sliten. Ont i huvudet som fan (som inte går över trots alvedon) och illamående och trött i kroppen. Hade jag haft en kille hade jag anat en viss graviditet, haha. Men inte så bra är fallet tyvär så är väl bara vanligt kvälls-höst-skit. Svininfluensan kanske? Oh.. Im scared.
Är ju trots allt fredag den 13:e idag så lite otur måste man ju ha. Kanske därför jag inte riktigt hade rätt känsla med mig i affärerna idag. Hittade inte det jag ville ha och nu när jag hade tänkt att göra massa (bla fixa kort, sortera på hårddisken osv) så har jag ingen ork och mår dåligt. Nej ingen rolig kväll.

Får dock gratta min älskling som blir 21månader idag! Woho, stora killen.
Bara 3månader kvar till 2års dagen, galet!

Mys-Leon-bus

2009-11-12 ι 22:19:59.. Leon i bilder 2 Kommentarer


Konstig dag

2009-11-12 ι 21:24:36.. Our life 0 Kommentarer

Hade tankar på att vakna tidigt men vet inte om jag ska kalla det tidigt.. Leon vaknade vid 5, av alla tider, och det ÄR ju tidigt men bar då över honom till mig, i lite halvt dvala, och vi somnade om. Vaknade sen inte förens efter 9 och det var inte riktigt så sent som jag tänkt mig. Har tänkt att åka in till stan vid den tiden, men men. Ibland får man sovmorgon och inte ska man klaga för det heller..
Innan lunch kom vi i alla fall iväg till stan. Köpte en byrå, kollade runt men hittade inget som lockade mig tillräckligt.. Vi käkade lunch, sushi och yakuniku (mums), och bar sen av hemmåt. Efter att ha klätt av oss alla kläder så klädde vi på oss igen och bar hem till min mamma. Hon passade Leon en snabbis medans jag och mormor åkte till IKEA för att köpa lite ramar + smått och gott. Vi kom lagom hem till att morfar C kom med byrån. Nu är den uppe tillsammans med nästan alla ramar, några gick sönder på vägen hem - typiskt.

Nu är det bara småprylar + soffan (som kommer om 4-5 veckor..? Hmm, veckan innan jul i alla fall) som fattas så är detta hem helt koplett. I morgon väntas lite mer inredningshoppande med Carro så efter det ska jag hem, och sätta upp lite små plock för att sen ta kort och visa er alla hela vårat fina hem. I love it!


Kvällsmys hemma hos oss

2009-11-11 ι 21:11:50.. Hemma hos oss 12 Kommentarer




Nya "kakel-ugnen" som inhandlades i farsta.. Super mysig!

Thé mys

2009-11-11 ι 20:25:57.. Our life 1 Kommentarer

Sitter och myser med tända ljus, funderar på lite julklappar och dricker thé..
Hur mycket mysigare kan det bli liksom?


Leon myser till film på tv

2009-11-11 ι 15:34:45.. Leon i bilder 2 Kommentarer




Mysdag

2009-11-11 ι 12:07:36.. Our life 0 Kommentarer

Leon är hemma.. Det går magsjuka hos dagmamman = ännu en anledning till att ha min buse hemma och mysa.
Vi har tittat på tv, legat och myst i sängen och bara njutit. Nu har lunchen nyss avvärkats och jag går nog ner till centrum här och kikar lite medans han ska sova. Tänkta kolla efter tyg-knappar men frågan är om det finns här..? Får kika efter någon tygaffär kanske.. Sen ska jag hem och damsuga.

Ville egentligen åka in till stan och köpa sista byrån men har ingen som kan hämta hem den så det blir lite svårt. Ingen ta under armen typ direkt. Men i morgon kunde snälla morfar C som körde hem min första byrå, så jag får ha lite is i magen och vänta till i morgon så jag kan shoppa lite till då.. Funderade också på att ta en sväng förbi farsta igen då jag hittade en massa små-saker jag ville ha. Kunde ju inte shoppa loss i måndags då jag hade all foto-utrustning överlastad på vagnen. Men kunde jag hålla mina fingrar i styr? Noo. Slutade med att jag köpte saker ändå så Leon fick gå och vagnen fick bli last-vagn. Tur att han är så stor och duktig så jag kunde göra så.

Nu väntar min pojke ute i hallen med jackan på (fel håll) och skorna på fel fot. Är man liten så är man.

Tisdag

2009-11-10 ι 23:25:46.. Our life 1 Kommentarer

Idag blev det äventyr in till stan.. Jag hittade äntligen korgar till mitt hallbord så nu det det inte så rörigt ut längre = skönt. Blev lika irreterad varje gång jag tittade eller la in något i facken.
Efter massa försök att komma på inredning-affärer i stan (hjänsläpp + finns typ inga i centralen) så blev det hemfärd i lagom tid till att städa undan och sen laga mat till vi + 4 andra. Asse, Camilla, Kristin och Fjun kom nämligen och åt med oss idag. Vi hyrde film, åt dounuts, gaggade massa och skrattade åt Leon som fick sig en riktigt party kväll. Han var helt galen, dansade till musiken på filmen och skulle sitta i allas knän.
Han somnade på 2 sekunder då han fick vara upp aldeless för sent men ibland får man lyxa till det och mysa med mammsen och galna brudar.

Anw, i stan idag blev jag ganska jul-sjuk. Ville handla en massa pynt, men är det inte lite tidigt ännu? Dock är det inte för tidigt att börja handla julklappar. Leon ska ju också ha sin julklapps-kalender så det kanske är dax nu. Jag menar om några veckor är det ju trots allt första advent. Galet? Ja!
I år blir det Leons jul. Ska inte focusera alls på mig själv känner jag då jag inte behöver speciellt mycket saker har jag kommit under funn med. Elle jo nu ljög jag. När man just flyttat behöver man massa saker men jag menar stora dyra saker som stått på listan några jular tillbaka = kamera tillbehör som objektiv, blixtar osv, filmkamera, mobil, dator och allt möjligt. Denna jul är roligare att tillägna Leon. Nu är han stor och uppskattar saker. Åh vad roligt det kommer bli! Men fint här hemma ska det vara i alla fall. Ser framför mig allt fluff och puff. Allt ska vara mysigt och underbart. En liten gran måste jag också ha.. Eller Emelie hade något väldigt snyggt förra året. Jaja, granris ska det finnas i alla fall så man kan lägga paket under. Eller kanske inte det heller för då vet man inte hur många som kommer ligga kvar när man har en bus-herre som pillar på allt fint och förbjudet.
Nej det kommer bli så bra ändå. Vill spola några veckor så man kan handla julpynt och baka pepparkakor, ha varma skor och jul-shoppa. Julen är den bästa tiden på året tror jag! I love it.
Nog om jul-snack.. Planera julklapps lista ska jag och sen får vi utgå från det.

Nu väntar sängen. Natti på er!


Och bara för att vi ska ha det så mysigt i jul så bjuder jag på denna bild. Kärlek!


Bara för att jag älskar dig!

2009-11-10 ι 22:57:48.. Leon & mamma 3 Kommentarer




Några till kort Fjun tog på oss här om dagen..

Fotografering på Tuben

2009-11-10 ι 00:05:05.. Foto - Barn/Porträtt 9 Kommentarer

Japp, idag hade jag en lite fotosession på öppna förskolan Tuben.
Blev inte riktigt som jag tänkt mig då bakrunden jag tog med mig inte fick användas och ena blixten small till (en säkring gick) så jag fick bara använda mig av en halva tiden. Irreterad, frustrerad och ännu mer dålig genom att ha huvudvärk och var stressad. Så nej detta var inte min dag helt enkelt och piss det eftersom att jag verkligen ville bara på topp och bra när jag skulle fota barnen. Hyggligt blev det i alla fall..

Här får ni lite smak-prov på vad för sötnosar som jag fått glo på genom linsen..


Mamma älskar dig!

2009-11-09 ι 10:04:44.. Leon & mamma 5 Kommentarer


Bjuder på denna underbara bild på LEON, dock inte lita charmig på mig. But i loooooove him.

Snygg mamma

2009-11-08 ι 21:29:56.. Our life 1 Kommentarer

Jaha, och så är man åter brunett och korthårig då. Eller kort och kort vill jag inte säga men efter 15 cm kortare än jag hade innan så är det kort för mig men ändå ligger det över halva ryggen. Jösses vad förvånad jag blev när golvet var fullt med hår. Blev en rejäl toffs vill jag lova.
Jaja, nu är det bara att se till att sola, fixa naglarna, färga ögonfransarna så kanske man blir lite snygg också. Hmm.. naglarna ska fixas i veckan i alla fall. Jag och Camilla ska boka tid hos dom som finns i mitt hus, billiga och super nära. Kan det bli bättre? Tror inte det faktiskt..

Nu ska jag sminka av mig, dricka lite thé och mysa framför tv'n innan jag somnar..
I morgon blir det förskolan Tuben. Ska sätta upp en studio där och fota barnen. Spännande!

Tomte-Leon

2009-11-08 ι 20:26:27.. Leon i ord 1 Kommentarer

Ah! Jag blir så sjukt irreterad på att jag inte hittar någon fin/rolig tomtedräkt till Leon.
Så därför har jag helt enkelt bestämt mig för att köpa en sån där tråkig dräkt och pimpa den själv. Köpa några fina tyg-knappar och sy på och fixa ett par söta tofflor osv... Hmm, får se hur det bli.
Kanske gör man ett par olika? En tanke har ju slagit att min prins ska vara stjärngosse. Men kanske blir lite överkurs..? Små söta ungar passar bäst till att vara små tomtenissar. Men ännu är det inte riktigt dax, bara jag som vill passa på att fixa nu innan det är för sent och allting är slut eller att man blir över stressad.


Leon förra julen som pepparkaks-gubbe och jultomte.. SÖTNOS!


Leon & Julia

2009-11-08 ι 10:32:47.. Leon & hans vänner 4 Kommentarer

Jag är ledsen alla andra föräldrar men detta är bara beviset att vi (jag och E) har som sötaste barnen i världen, haha. Värsta modell-ungarna. Lots of looooooove is around theme. Best friends!








Mera bilder från när Caroline fotade dom i studion.

Söndag/farsdag

2009-11-08 ι 10:13:00.. Our life 0 Kommentarer

Farsdag! Skickade sms till min pappa = Christer. För oj vad snäll han varit dom senaste dagarna med köpa tv, borra i väggarna, fixa tv, borra lite till och ta med sig allt skit jag hade. Underbara gubbe!

Söndagen (farsdagen) började i alla fall med att världens sötaste skitunge ropade "mamma" och gjorde puss ljud. Hallå, får man vara så söt eller? Han vet att jag alltid skrattar och blir glad då och därav kommer snabbare och hämtar honom från sängen. För hur man inte vilja ta upp en sån sötnos och mysa i sängen till bumbi-björnarna?
Anw, det började med att vi gjorde frukost = amerikanska pankakor med sirap.
Både jag och Leon älskar det, verkligen. Så efter ett antal för många i magen fick vi även lite fruksallad då jag blev så sugen på frukten som låg på bordet. Och det blev en super hit av Leon med.
Nu har min sötaste prins blivit hämtad av sin pappa för att leka. Jag sitter med tända ljus i köket och glor på datan. Tv'n är på, irreterande barnprogram men som jag inte orkar gå och stänga av. Haha, får skylla på att det är söndag..
Idag, när Leon-bus kommit hem, ska vi sätta upp studio här hemma. Med mina riktiga studio-blixtar osv för att Fjun ska komma hit och fota oss. Ska bli kul för jag vet hur mycket jag kommer uppskatta kort på oss tillsammans senare i livet trots att jag inte vill ha några på mig själv nu. Men kanske blir dom skit bra och jag lyckas trots allt se snygg ut. Man kan ju hoppas, hihi.

Nu ska jag snyta mig (igen) och städa lite i Leons rum. Hans hyllor kom ju upp igår av bästa C..

Älskade barn

2009-11-07 ι 11:57:46.. Leon & hans vänner 6 Kommentarer

Det här gör mig glad.. Man kan inte mer än älska dessa små hjärtan till döds!




Några bilder på dom bästa barnen när Caroline fotade dom i studion..

Stupid thoughts..

2009-11-07 ι 11:08:28.. Our life 0 Kommentarer

Lite lätt förkrossad och oförstående gjorde så jag fick känslan av en förstörd lördag pga en liten pytte sak..
Därför funderat på att sluta detta med bloggande och internet. Men bara jag som är lite över känslig kanske.

Leon är hos sin pappa ett par timmar framåt så jag har städat, insett hur sjukt bra jag känner mig när jag gör det och hur jag ser fram emot varje städ-tillfälle. Trots att det kanske kan kännas något jobbigt så är glädjen och lättnaden efter mycket högre. Köpte tv igår också, snällaste C skjutsade mig då jag inte kan/ville släpa hem en tv under armen på bussen direkt. Därför ska man ha kärkort, dax att sätta igång nu! Har dock ännu inte fått igång kanalerna osv.. har faktiskt heller inget super driv och  brodska med det exakt nu. Bättre att få in dvd och hyra film.

Jaha och nu känner jag mig jätte ensam..

Nytt i lägenheten

2009-11-05 ι 20:36:31.. Hemma hos oss 8 Kommentarer

Nu börjar saker och ting falla på plats till en viss del. Mycket kvar men mycket är också uppe.
Fick min finaste byrå idag också, har dock inte tagit bild ännu men här får ni en liten smyg titt på lite annat.


Leons lilla ritbord i vardagsrummet. Nya lamp-fötter (skärmar kommer). Skynke i hallen framför alla jackor..


Soffbordet..


Hallbordet/avlastningsbord med mys..

SNÖ?!

2009-11-05 ι 11:55:18.. Our life 0 Kommentarer

Vaknar till snö-storm ute. Åh så underbart..? Eller inte.
Det är sjukt att det är november och verkligen snart vinter. December närmar sig och då är det ju sjutton JUL. Dock är det bara den 5:e november idag och bara blött ute. Ush detta väder är inte okej. Grått, ännu mer grått, regn, snö..?, mera grått och mera regn. Ja det är underbart att leva i sverige i november. Tycker nästan alla..

Anw, igår var det stan som kallade då det inte riktigt händer något med möbel-fronten.
Skulle möta upp mormor, som var på ett möte med mamma, innan jag skulle handla. Men så funkar det inte att ringa. Fick lite panik och trodde mobilen var helt paj och hur sjutton skulle jag kunna få tag i mormor. Vi hade nämligen inte bestämt plats eller tid då mötet inte hade någon slut-tid.
Rätt som det var träffade jag på Emms och tur det så jag kunde ringa mormor från hennes mobil som funkade. Så det slutade bra ändå, fick tag i mormor så vi kunde bestämma plats och när + att jag fick mig en kram av lovely E. Men det fanns ett ytterligare problem - jag skulle möta upp Camilla som ville hjälpa oss med shoppingen, men vi kunde inte få tag i varandra så jätte irreterad och frustrerad på detta åkte jag själv till fridhemsplan där jag skulle kolla möbler på In&Finn. Slutade i alla fall med att jag stog i kassan med en byrå, en spegel, ett soffbord och en korg till Leons leksaker. Och snälla morfar C hämtade upp sakerna efter jobbet och körde dom hit då jag inte kunde få hem det själv direkt. Skulle kanske hyrt ett släp och satt efter vagnen, haha, vore något va?
MEN typiskt nog så fick han inte med sig byrån så han kör hit den ikväll i stället. Så jag äntligen kan åka och köpa en tv + få bort saker som ligger lite här och där.

Åter till problemet! Slutade med att jag åkte hem i alla fall då jag inte fick tag på Camilla. Fick sen höra att Tele2 hade problem i hela sverige och blabla så det var inte min mobil det var fel på trots allt.. Efter x antal timmar och för många försök att få tag i någon över huvudtaget så började det lägga sig. Camilla ringde och vi bestämde att vi i alla fall skulle äta middag ihop, hela våran dag hade ju gått till spillo.
Efter Leon lagt sig, trots att han inte ville sova först då han var så lycklig att leka med Camilla, så satte vi oss i köket, gaggade massa skit och åt ost och kex. Kan man sluta äta det eller? Neeej.

Gott var det i alla fall och trevligt att se en gammal vän igen.


Dagens middag

2009-11-03 ι 22:00:46.. Mat/recept 2 Kommentarer

Couscous-sallad med kikärtor, tomater, babyleafs mm. till underbart god entrecote med egengjort pepparsås.
Lyx enligt Fjun som blev bjuden på detta och till och med fick med sig en matlåda.. Tack för ikväll!


God morgon!

2009-11-03 ι 07:20:08.. Our life 2 Kommentarer

Leon vaknade lite för tidigt idag om man frågar mig. Han brukar inte alls vakna klockan halv sju och det kändes som att klockan var 5 på morgonen. Ett försök till att ligga och mysa hos mig varade ca 20 min sen var han skit förbannad att jag inte gick upp. Lata jädra morsa!

Igår var Emms, Timpa och Jullis på middag här. Leon var överlycklig att Jejja kom och blev super ledsen när dom sen gick hem. Men kunde inte låta bli att skratta då han stog vid dörren och hängde på handtaget och skrek "Jeeeeeeeja!!! MAMMA?! Jeeeeeeja!!!!". Han var så söt och slutade grina mellan skriken och skrattade till.
 Jullis var dock ännu sötare ikväll, hon har börjat snacka så mycket. Som att hon ville ha glaset på sin stol och inte på bordet "Min.. Stooo" och jag höll på garva ihjäl när alla Nej kom till varenda fråga.
Hade du kul på dagis idag Julia? - Nej.
Fick du någon lunch på dagis idag? - Nej.
Kan jag få en puss Jullis? - Nej.
Vill du ha en kaka då? - Nej. (men efter lite funderande på kakan där kom "Kakaa..?")

Haha, hade nog inte skrattat så på länge. Tack för besöket familjen W/L och uppmuntran av underbara Jullis!

I vårat kök

2009-11-02 ι 23:21:38.. Hemma hos oss 2 Kommentarer




Flyttkaos

2009-11-02 ι 22:17:23.. Hemma hos oss 0 Kommentarer

Såhär såg det ut hemma hos oss för ett par dagar sen. Papper och kartonger överallt och en skruvandes sötnos till prins som hjälpte mamma med precis allt.



Nu har vi dock fått lite mer ordning trots att ingen soffa eller övriga möbler finns i lägenheten. Det slutade nämligen med att vi beställde en soffa från MIO, men det är ju leverans tid och den kommer inte förens vecka 51. Suck. Men jag får försöka tänka att det trots allt är värt det, även då jag är irreterad nu att jag inte kommer få helt ordning förens till jul. Men det är ju försej bra, innan jul i alla fall!
Så just nu har jag sängen där soffan ska stå och det får fungera, ska ju inte ha party här direkt ändå.
Anw, övriga möbler som skulle inhandlas på IKEA var SLUT. Hur tur har inte jag liksom, allt jag skulle ha, vad är oddsen? Och jag frågade när dom kommer in igen och fick det mest roande svar någonsin. "Jadu, kanske om några veckor. Jag vet faktiskt inte men inte innan dess". OM NÅGRA VECKOR? Jaha, så jag ska leva med bara en säng i vardagsrummet i flera veckor? Nej tack! Så nu letar jag möbler, haha..

I morgon blir det en tripp in till stan för att leta, ska förbi Bruka, en butik i fridhemsplan och sen försöka hitta alla möjliga inrednings affärer. Har ni några tips?! Wish me good luck, kan ju inte köpa tv förens någon byrå att ställa den på finns. På golvet.. känns ju mindre kul. Så nu har jag verkligen inget att göra på kvällar, ganska bra dock då man kommer i säng hyffsat tidigt..

Happy Halloween!

2009-11-01 ι 15:52:21.. Our life 1 Kommentarer


Ljus tända för dig...
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December