Smörgåstårtan - recept

2009-06-16 ι 10:09:34.. Mat/recept 2 Kommentarer


Nu kommer äntligen recept på smörgåstårtan som gjordes här hemma.



Fyllning 1 (till nedersta botten)
250 g kallrökt lax
½ gurka
6 salladslökar
½ kruka dill
250 g kesella
200 g färskost
1 dl creme fraiche

Riv gurkan och lägg i ett durkslag för att rinna av. Om du vill kan du också blanda ner lite salt för att dra ur vätskan ännu mer. Krama sen ur den efter ett tag och lägg i en skål. Strimla laxen, finhacka salladslök och dill.
Blanda kesella, färskost och creme fraich till en slät kräm och vänd sedan ner dom övriga ingredienserna (salta och peppra).

Fyllning 2 (till mellersta delen)
500 g räkor med skal
3 hårdkokta ägg
200 g färskost
1 dl kesella
1 dl majonäs
1 ask smörgåskrasse

Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda färskost, kesella och majonäs till en slät kräm. Vänd ner räkorna, äggen och klipp ner krassen.

Fyllning 3 (översta delen)
100 g kräftstjärtar
1 dl kesella
1 dl pepparrotsost
80 g röd rom
saft av ½ lime
nägra kvistar dill

Blanda kesella, pepparrotsost till en slät kräm. Blanda sen i hackade kräftstjärtar, rom och limesaften.
Klipp ner lite dill och blanda.

Garnering
5 dl creme fraich
2 citroner

Garnering till botten
500 g kallrökt lax i skivor
vindruvor

Garnering till mitten
500 g räkor med skal
1-2 knippen gräslök

Garnering till toppen
80 g röd rom
100 g kräftstjärtar
1 lime

Lägg bottnarna direkt på ditt serveringsfat och varva med fyllning. (vi gjorde bara 2 fyllningslager - 3 bröd)
Bred sedan ut ett jämt lager med creme fraich.

Klä in kanterna på den understa delen med helften av laxskivorna - lägg dom lite omlott.
Lägg på mellan delen och bred med creme fraich ytterst. Tryck sen fast hackad gräslök längs kanterna.
Lägg på översta delen och bred med creme fraich ytterst. Tryck sen fast rom längs kanterna.

Sen kan man garnera lite som man vill men vi la vindruvor vid laxen där vi tänkt att vi skulle haft laxrosor men laxen räckte inte så om man vill ha detta får man köpta lite extra. Sen  la vi en rad med räkor på mellersta kanten och kräftstjärtar och lime på det översta.

Bara fantasin kan sätta stopp för alla olika garneringar som finns. Prova gör som du själv vill!

Kommentarer
Postat av: Dennis - 17 år och pappa

Ojojoj, vilket berg! :o

2009-06-16 | 11:06:22
URL: http://kalsongmannen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Michaela, du är verkligen super duktig på pyssel, foton, baka, laga mat - ja ALLT! Tycker verkligen du är super duktig // Kramar Monica o Felice

2009-06-18 | 21:32:28

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December