Michael Jackson

2009-06-30 ι 21:01:23.. Our life 1 Kommentarer

Jag kan fortfarande inte förstå att Michael Jackson är död. Dessutom när det är så mycket snack om saken.
Att han levde och hade puls i ambulansen och att läkaren inte alls dödsförklarade honom hemma? Och att han fick 4 st adrenalin sprutor rakt i hjärtat, kan man få så många ens? Jag blir i alla fall skit irreterad på allt som skrivs. Såklart man/vi/jag vill veta hur han dog kanske men hur mycket är sanning?
Jag har alltid skitit i allt dumt som skrivits om Michael. Som när han blev åtalad av den där killen, bullshit om någon frågar mig. Men man har ju sina åsikter och smaken är ju som baken. I loved Michael any way, I adored him whene i was little. He was my idol.. A big, major, large and great idol.

Rest in peace M.J

Monster i värmen? Nej tack!

2009-06-30 ι 17:13:14.. Our life 1 Kommentarer

Idag passade jag på att lämna Leon hos dagmamman så han fick leka av sig lite med kompisarna när det är sista veckan innan semestern - v.28-31. Dom hade sprungit vatten spridare och sprungit nakna ute, haha.
Själv låg jag med mamma i poolen hemma där då det var fy fan så varmt, rent ut sagt. Trodde nästan jag skulle känna hur fläsket flöt ut och smälte längs sidorna, men inga kilon har försvunnit. Tråkigt va? Hehe. Men kan ju säga att i denna värme är ju inte direkt mat det första man tänker på, i så fall glass eller kall läskande frukt. En kall drick med en massa massa is i, ja så ska det låta! Sånt vill jag ha...

Anw, Leon är en fy hellsickes unge just nu. Lyssnar inte för fem öre på något jag säger så måste springa och jaga mitt lilla monster. Sen ska vi äta en glass (inte så smart innan maten kanske, hmmm..) sen laga mat till oss + Jonte som kanske kommer på middag. Ska försöka att inte klibba fast på matstolen så man får en glass till efterrätt.

But se ya! Melt or not...

Gröna Lund

2009-06-30 ι 16:53:52.. Our life 4 Kommentarer

Gårdagen spenderades ju på gröna lund med Emms och kompiani. Barnen hade skit skoj, var tysta som möss (nästan hela tiden) och bara glodde med munnarna öppna.
Vi åkte galet med grejer, jag åkte till och med Insain medans Emms och Timpa bangade. Vi åt langos, kastade basket, och hade super trevligt. Julia och Leon åkte till och med nyckelpigan. Första varvet var lite läskigt men sen skarrade Leon mellan guppen och ärlekstunnen var skit spännande - hela dagen var nog helt annorlunda och helt uppspelt för både oss föräldrar och barnen.
En mysig, lyckad dag som gärna skulle göras om.






My prince

2009-06-29 ι 10:27:06.. Leon i bilder 6 Kommentarer

Kan man mer än älska dig min underbara, lilla prins? Varje gång du ler spricker mitt hjärta av glädje.
Så otroligt glad från insidan och ut, mammas lilla solstråle. Mammas egna lilla sol!


Måndag

2009-06-29 ι 10:22:32.. Our life 2 Kommentarer

Tänk vad underbart det är att vakna till en pussandes liten krabat bredvid sig.
Leon har kommit in i en period där det endast duger att sova i en stor säng, helst bredvid mig då men även om jag inte ligger i sängen så somnar han. Han vill nog känna trygghet till att jag är i närheten tror jag... Så han sov i flera timmar men vaknade då jag gick upp och insesterade då att ligga brevid mig.

Anw, nu går Leon runt och voffar här hemma. Han tittar på sin tröja och ropar "MAMMA, voff voff" och pekar på tröjan. Haha, han har nämligen en hund på tröjan och det är absoluta favorit ordet just nu - vovven & voff voff.
Nu ska jag ringa min mormor för att kolla vad hon ska göra idag, funderade på att ta en snabbis förbi centrum för att köpa ett par flippflopp - håller nämligen på svetta fötterna av mig i ballerina skorna som för övrigt är ett stort hål i.
Senare idag ska vi åka till gröna lund med Emms, Timpa, Jullis och E's bror + syster.
Blir lite roligt då jag inte varit där på x antal år.

Se ya later...

Mamma - Leon dag

2009-06-28 ι 19:08:14.. Our life 5 Kommentarer

Dagen började ju super mysigt med frulle ute i trädgården och sen efter lunch ätande så tog vi en promenad till mormor, då vi bor ju så nära henne nu. När vi nästan var framme så kommer mamma, C och syrran åkandes i bilen - även dom skulle till mormor. Så efter en fikastund och lite mat hämtning (tack mormor) så gick vi hem igen.
Då värmen var nästan olidlig och svetten rann så gick jag och Leon in och köpte en glass i kiosken utanför. Så Leon tuggade upp en hel piggelin idag. Det var mot slutet som han började slicka lite men innan var det bitar han fick i munnen, haha. Det räckte dock inte med att bara äta en glass för att bli avsvalkad så vi sprang lite i vattenspridaren här bak. Även det var en hitt!

Anw, nu tänkte jag sätta på en rulle efter maten. Mysa lite med Leon innan han ska sova och sen tänkte jag baka en jordgubbskaka då jag har massa färska jordgubbar kvar som inte håller så länge till. Får se hur jag gör, vad för kaka det blir och om den bakas ikväll. Risken är att jag fastnar i soffan och helldre degar där.

Åh så jag älskar Leon och åh så jag älskar oss!


Söndag

2009-06-28 ι 11:17:42.. Our life 0 Kommentarer

Nu ska vi äta lunch och sen ut i det fina vädret. Ta en lång promenad när Leon ska sova hade jag tänkt...
Kameran följer med!


Morgon solen

2009-06-28 ι 09:24:21.. Our life 0 Kommentarer

Underbar morgon! Vi år frulle ute i solen och njöt av sveriges sommar. Skööööönt...
Nu springer Leon runt och roar sig, söker min uppmärksamhet och skriker som en galning. Tankarna går kring vad vi ska hitta på idag. Vi skulle ju egentligen träffa TEJ's men dom sköter sina vardags sysslor och hade därför inte tid.
Så hmm... Söka upp någon lekpark här i närheten kanske eller... nja jag har faktiskt ingen aning.

We will se....


Sololja/solkräm?

2009-06-27 ι 20:40:52.. Our life 7 Kommentarer

Hmm.. Jag som funderade på om man skulle smörja sig med lite sololja så man får lite färg på denna bleka lilla kropp. Men efter att fått världens finaste *ironi* linjer efter bikinin idag, snygg rosett i nacken och runda ringar över brösten så är det också ett big no no!
Så får springa ner till ica i morgon bitti, innan vi går ut i solen igen, och köpa solkräm för annars kommer detta svida i morgon kväll vill jag lova om solen får ge mig ytterligare lite färg.




The kids on the beach!

2009-06-27 ι 20:14:52.. Leon & hans vänner 2 Kommentarer

Idag älskade barnen att bada. Både Leon och Julia bara sprang ut i vattnet och skulle bada. Och då menar jag inte bara fötterna utan ändå upp till mitten på magen. Hopp och släng i vattnet med mammorna - det var stora hitten idag.
Kul att se att dom är så stora nu att nu är detta skoj på riktigt. Leka i sanden med hink och spade, hoppa i vattnet och äta glass. Jaa allt som har med sommaren att göra. Inte bara vi mammor som är glada över att få lite sol på sig utan barnen uppskattar nog detta ännu mer.




Hässelby-stand bad

2009-06-27 ι 20:03:47.. Foto - City & natur 1 Kommentarer

Idag låg jag, Leon, Emms, Jullis och Timpa och chillade på denna strand.
Åh så underbart väder det är i Sverige just nu, skulle aldrig åka ifrån detta just nu - big no no!


Fullspäckad dag

2009-06-26 ι 22:17:25.. Our life 3 Kommentarer

Idag har det varit högt tempo hela dagen.
Det började med att gå upp lite tidigare än vanligt för att åka in till stan med Emms och Jullis. Vi skulle in snabbt på Zara och shoppa loss på rean och sen sola på beachen. Efter att själv ha provat massa klänningar, byxor osv så blev jag skit sur på mig själv att jag inte kom hem med något till mig själv. Dessutom när det nu är på rean liksom. Skulle ju verkligen behöva lite kjolar (har noll) och någon skön, fin men ändå vanlig klänning liksom.
Men i stället kom man hem med inte bare en påse till Leon, som vanligt. Men nu behöver han faktiskt inte mycket mer sommar kläder, nu har han många shorts och hyggligt med tshirtar. Några kortärmade skjortor och piké tröjor skulle ju inte skada dock. Men nu är det stopp denna gång för hans del. Måste börja tänka lite på mig själv också... Hmm....
Någon som vill vara generös och smickra mig med att shoppa lite sommar outfits till moi? Thanks :o)

Anw, efter shoppingen så blev åka hem. Ligga en halvtimme på gräsmatten och sen åka vidare.
Skulle till Eva och hämta nycklar + kolla hur larmet fungerade. Det är nämligen såhär att nu i 3 veckor så ska jag flytta, hehe. Underbara, snälla Eva ska åka bort och efter det flytta så huset står tomt i dom här veckorna. Därför har hon gulligt frågat mig om jag och Leon vill vara där, finare människa finns nästan inte!
Så då får jag också passa på att ha lite alone-time med Leon och ha semester i ett stort underbart hus helt själva. Så vi får se när lasset med grejer går över dit, hehe. I helgen antagligen...
Efter att ha hämtat nycklarna åkte jag ännu en gång vidare ner till kiosken. Jag agerade grillmästare och kock idag. Gud så alla beundrade hur god maten var och hur fint allt såg ut. Dessutom kom hela familjen ner med Leon och käkade av mig så fick sällsis hem också, trevlig trevlig.

Nu väntar dock sängen. Funderade på att baka en god kaka i morgon bitti med färska jordgubbar som jag köpte idag. Och sen åka ner till stranden, hoppas också på att E och J hänkar, och sen blir det väl middags lagande i mitt nya hus. Haha.

So long!


Du får all min kärlek

2009-06-25 ι 22:30:40.. Leon i bilder 2 Kommentarer

Tjat om hur mycket jag älskar Leon kommer alltid upp. Men jag kan själv inte ens förstå, hur det finns så otroligt mycket kärlek mellan oss. Tänk så mycket liv denna lilla människa ger mig? Och tänk vad för liv denna lilla människa ger mig. Åh vad jag älskar allt som har med mig och Leon att göra. Mammas först-födde son, min prins som kommer bli min kung!

This kind of love can't no one, but us (me and Leon) understand. We have the love, the best love...


Flaten

2009-06-25 ι 21:37:34.. Our life 3 Kommentarer

Idag var det baddags! I det soliga, varma vädret pallrade vi oss till gullmars för att möta Emms, Jullis, Nicole och Chole. Sen bar vi alla av mot badstranden Flaten. Väl där så gav vi barnen lunch och sen hopp i vagnen för att sova. Då pallrade vi mammor oss ut i solen och la oss och njöt. Men dumma mig hade inga badtrosor så kunde inte bada när svetten började rinne som mamma E hoppade i på en gång och gjorde.
När ungarna sen vaknade var det bara att hoppa ner vid vattnet igen och leka med hink och spade. Chloe gick raskt i med mamma på en gång medans Jullis och Leon tyckte det var bättre att bara doppa fötterna. Men sen gick Jullis i tillsammans med mammsen och Leon fortsatte med att vara badkruka.
När klockan började närma sig sen eftermiddag så gick halva gänget av oss till bussen. Emms och Jullis stannade kvar då Timpa skulle komma ner och hämta dom + bada lite själv med familjen. Jullis blev i alla fall jätte jätte ledsen över att vi skulle gå, och då utan henne. Men mammsen gav henne säkert något gott för när vi väl slutade se dom så hörde vi inget skrik efter oss längre.

Dagen slutade i alla fall med att vi tog en middag med Nicole och Chloe på söder.
Leon somnade på bussen på vägen hem men verkar nu inte vilja sova mer... Han har kommit i någon period där det endast duger med att ligga och sova bredvid mig. Uuuuh, har inte riktigt tid just nu att lägga mig och sova för kvällen. Snart, snart...


Gladaste och bästa ungen på jorden - Julia.


Mysiga sötisen Chloe.


Min sötaste lilla badkruka som helldre åt frukt än att bada.

Ego

2009-06-24 ι 21:56:50.. Our life 2 Kommentarer

Jag är så jävla trött och irreterad på mig själv!
Varför kan jag inte stå på egna ben? Varför kan jag inte klara av någonting själv?
Jag har styrkan att börja och jag har styrkan att be om hjälp. Men när det väl kommer till kritan, när jag väl ska förklara mig eller visa mitt inre så backar jag elefantsteg tillbaka. För när det inte finns någon vid mig som vet eller någon som är så pass nära mitt hjärta att jag kan släppa taget så fryser hjärnan och inget kommer ut.
Jag behöver hjälp att släppa taget, att visa dom riktiga känslorna och inte skjuta dom undan och spela.
För när jag har en stöttandes hand, en rygg att vila mot och någon som tar det allra första steget åt mig så släpper allt. Då kan jag visa, då kan jag förklara och då kan alla känslor släppas lösa.
Men varför finns denna ork inte hos mig själv? Varför måste någon ta mitt första steg åt mig?
Åh jag blir så trött på mig själv. Jag vill, men jag vill inte.
Ett enkelt men ändå svårt beslut. Hur finner jag orken att göra detta själv? Jag försöker....

Jag orkar, jag ska orka, jag vill orka.
Men jag gör det inte.

So please, help me. Please take my first step, i can't...

Confused

2009-06-24 ι 12:32:59.. Our life 0 Kommentarer

This kind of feeling... I'm a bit scared, but souhld I...(?)

Big no no

2009-06-23 ι 20:39:51.. Leon i ord 4 Kommentarer

Leon hade 40,6°C - big no no, verkligen inte ok.
Nu har det dock gått ner lite när alvedonen börjat värka så inga panik grader som för ett tag sen. Han sitter just nu och äter lite så det är ju ett pluss. Lite prat och skratt kommer ut stackarn också så vi får vänta lite och se hur han mår.
Han som verkade må så himla mycket bättre tidigare idag men det gick tillbaka nu. Kan ju bero på att det är kväll, brukar ju bli sämre då(?) Vi får se efter natten och hur han mår i morgon bitti.
Men om det är över 40°C då också så blir det att åka in till sjukan...

All i hope is that Leon feel better soon! My prince don't deserve to be sick..

Bugaboo Bee

2009-06-23 ι 18:15:21.. Barnartiklar 1 Kommentarer

Yes, nu har Leons ena vagn blivit tvättad, pimpad och fräsh tack vare min mormor!
- Med en ny knall-blå sufflett och ett sol/sov skynke med ringar som håller i (smart, smart) +  att jag beställt hem security brackets till bromsarna som vi (jag och Emms) blev tillsagda när vi var på NK.




Clear blue...

2009-06-23 ι 14:42:45.. Our life 1 Kommentarer

Himlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små. Att regndroppar faller som tårarna gör, det rår inte stjärnorna för. Älskling jag vet hur det känns, när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå, är himlen så oskyldigt blå.


Sjuk i denna värme... ush...

2009-06-23 ι 11:23:17.. Leon i ord 1 Kommentarer

På vägen hem från en dag med Emms och Jullis igår så blev Leon jätte dålig. Han var kokhet, andades högt och snabbt och låg och skakade i vagnen. Jag fick lite panik där ett tag för såg hur min skrutt mådde så dåligt. Den blick jag fick av honom igår vill jag aldrig se igen.
Mamma hämtade oss på vägen och väl hemma hällde jag i honom ipren. Han var helt loj och inte hade vi någon termometer så jag kunde ta tempen heller för den var sönder. Men jag kan ju säga att han var så brännhet att man kunde steka ett ägg på honom, utan problem. Och saken gjordes ju heller inte bättre av att jag hade världens huvudvärk att jag inte ens kunde äta när jag kom hem hungrig. Leon tyckte dock att maten såg roligre och godare ut så han fick faktiskt i sig några pasta bitar. Men mitt huvud höll på sprängas trots att tabbletter åkt ner och Leon hängde bara som en korv så vi gick och la oss redan vid kvart i 8.
Inte för att vi sovit hela natten men utvilad kan jag nog lova att jag i alla fall är. Leon verkar dock super trött redan nu så det blir att försöka få i honom lunch i denna värme och kokandes panna innan han får sova igen.

Vill bara att min skrutt ska må bra igen!


Boken om Leon blir lååååååång

2009-06-21 ι 21:27:20.. Our life 6 Kommentarer

Känner mig inte utvilad någonstans i kroppen utan totalt tvärt om - helt slut i både huvud, kropp och ögon.
Jag har satt in alla korten i Leons album, helt sjukt hur mycket kort det är. Det första boken (0-1 år) är helt pullproppad, det är knappt att den går igen för så många blad är det. Och nu i den andra boken är det också sjukt mycket bilder på Leon och Julia tillsammans, haha. Och nu handlar det inte om NU utan från början av året - när Leon var precis 1 och typ 14 mån. Så senare (nutid) kommer det väl nästan bara vara bilder på dom tillsammans, haha. Växer upp som syskon... Sötnosarna våra.

Anw, nu stänger snart kroppen av sig känner jag. Så bäst att slänga sig i sängen och hoppas på att denna ork kommer tillbaka i morgon. Planerat att vi ska åka till Tuben en sista gång med Emms och Jullis.

Ni får sova så gott, natt natt!


Vill också bada!

2009-06-21 ι 16:51:56.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Leon klättrade stolt efter, i sina snygga badbyxor, när syster min hoppade i poolen för att bada i det varma sommar vädret här hemma. Men han märkte sen att det inte alls var lika kul när han fick doppa händerna - var ju bara 17°C...


The summer is back?!

2009-06-21 ι 13:08:50.. Our life 0 Kommentarer

Nej det har ännu inte blivit något städande, men har ju heeeela dagen/kvällen på mig....
Hur kan man vara inne och städa när det är ett sådant här väder? Nej det får jag faktiskt kalla en jävla bra anledning till att skjuta upp det. Strålande sol och 22° i skuggan... Hallå?! The summer is back! Wohow!
Ut och njut för det är det här vi har väntat på.

Oh, i love the swedish summer when it's good. Like now.

Färg vs svart/vitt

2009-06-21 ι 11:13:38.. Leon i bilder 2 Kommentarer


Liten blir stor!

2009-06-21 ι 11:12:58.. Leon i ord 0 Kommentarer

God morgon (eller god förmiddag).
Håller just nu på med Leons album, korten tar ju aldrig slut, hehe. Men snart går jag över till att börja med nästa pärm - 1-2 år och inte 0-1 år som fortfarande är igång. Så otroligt mycket kort det finns på min stjärna, kanske lite väl mycket(?) Men tänk så mycket jag och Leon kommer att uppskatta det här senare i livet. Och tänk så aldeless för fort tiden går, Leon är snart 1,5 år. Då är man en jätte stor pojke!
Som vi sa i helgen, nu får man börja fundera på nästa kalas för det är bara ett halv-år kvar till dess!

Anw, nu ska jag i alla fall titta igenom albumet och se om jag missat något, har ju i alla fall ett par sidor att trycka på. Kanske ska jag sätta in alla kort först och sen trycka? Hmm... Vilka problem, vilka svåra val, haha.
Sen ska här städas, leka lite ute kanske för vädret är ju fint. Sol och värme - det gillar vi!!

Älskling älskling!

2009-06-20 ι 18:41:42.. Leon i bilder 2 Kommentarer


Midsommar

2009-06-20 ι 16:37:47.. Our life 4 Kommentarer

Våran midsommar som firades ute på Dyvik med nära och kära.
Vädret höll sig soligt och fint tills vi gick till bilen och blev dyblöta. Och maten blev super god trots att tårtan blev nya lutande tornet, haha. Och våra fina cupecakes som vi (dom flesta) inte ens orkade äta utan blev kvar till frullen i morse. Men efterrätten efter efterrätten orkade vi absolut inte så det blev helt över.

Ja tänk så länge jag och Emms lagade mat - förrätten med all sill, färskpotatis, lax och hembakt bröd.
Huvudrätten - grillat kött med pasta sallad och 4 olika rörer.
Och efterrätten - jordgubbstårta med hembakta choklad bottnar med crisp i och maräng, jordgubbsgrädde och choklad. Citron cupcake'sen med rosa glasyr och jordgubbe på toppen.
Men ojojoj så gott allt blev, och ojojoj så glada alla blev över våran ansträngning. But we love it!












Midsommar flytt?!

2009-06-18 ι 10:17:34.. Our life 4 Kommentarer

God morgon!
Här hemma sov vi lääänge idag, vid halv tio åt vi frulle och nu leker Leon för fulla muggar.
Funderade på att gå ut en stund och leka i parken innan lunch och sov time, för då ska vi åka till TEJ för att handla all midsommar mat. Sen ska vi också förbereda allting, som att baka tårtbottnar, cupecakes och fixa och dona. Sen håller ju dom på att flytta mitt uppe i allting så kanske går vi förbi lägenheten och städar? Hjälper till att passa barnen medans dom rotar och städar där hemma, hmm. Får se vad för hjälp Emms vill ta emot, hehe.
Och by the way, i hate you Emms and Timpa som flyttar till den helt perfekta och underbart fina lägenhet! *morr*

Anw, i morgon far vi i alla fall till Dyvik för att fira midsommar.
Vi åker till Tyresö för att se stången resas på dagen och sen tillbaka för att äta super duper mat och massa massa gott!! Så efter helgen kommer säkert en sju dundrandes bild uppdatering då det varit lite segt med det här. Bilder på våra sötaste barn, världens godaste mat och en mysig midsommar stång.

Bästa midsommarfirande

2009-06-16 ι 22:19:25.. Our life 5 Kommentarer

Jag hade rätt - folk var det nere på golfen. Och fasiken tror jag det, underbart väder ju!
I morgon ska det också hålla i sig och även på midsommarafton. Hur skönt är inte det då?
Vi ska fira midsommar ute på Dyvik med Timpa, Emms och Jullis och förhoppningsvis Philip, Nicole och Chole också. Så i morgon kommer antagligen planeringen, vi (jag och emms) har hur länge som helst velat göra tårta, så nu jävlar! Får se exakt hur det blir men riktig tårta med jordgubbar måste vi göra och underbart kommer vi ha!!

Anw, klockan går och jag ska faktiskt ta och hoppa i säng. I morgon bitti ska vi bada/duscha för Leon har världens tovor i håret, det står åt alla håll och ser helt galet ut. Så det kommer bli total borstning och kammning, då kommer jag inte vara populär direkt. Men det är ett måste!
Efter frulle ska vi åka in till stan med E & J. Jag ska försöka hitta någon bra och snygg tröja/kofta till Leon.
Vill ha någon riktigt killig, typ blå eller grön men var hittar jag det? HM kan jag ju bara ta och glömma så vi får ta och leta lite. Kanske kan åka förbi Haven eller smallkids, kanske har dom rea där också?
När börjar föresten rean på NK? Kanske ska gå förbi där?

Men natti natti, idag ska jag försöka somna snabbt och inte ligga i flera timmar.
Hoppas ni får sova gott!


The summer is back?!

2009-06-16 ι 13:17:55.. Our life 1 Kommentarer

Vädret är tillbaka! Eller i alla fall solen, värmen kan jag ju inte riktigt hålla med om för inga 25-30° inte..
Här hemma är det i alla fall 17° och betydligt mycket varmare i solen, skööönt!
Så nu håller vi tummarna att detta väder stannar och blir varmare, ingen kyla tillbaka tack, ush för det!
Dock så ska det ju inte bli super varmt nu i veckan/helgen. Till och med regn på lördag, men det är bara tisdag - det kommer hinna ändras. Ändras till det bättre hoppas vi, till en varmare och soligare midsommar!

Anw, idag lär det ju vara ganska många nere på golfen.
Så datan kommer inte med för kommer antagligen ha arslet fullt, haha. Kanske inte riktigt så fullt upp men folk kommer det nog vara, hoppas bara på att dom vill käka något gott eller fika hos mig!

Ni får ha en underbar, hyggligt varm eftermiddag!


We need it!!!!

2009-06-16 ι 11:52:29.. Our life 1 Kommentarer

Att det ska vara så svårt... Kan ingen bara ge mig en lägenhet?!

Lek morgon!

2009-06-16 ι 10:14:11.. Leon i bilder 3 Kommentarer

Leon gjorde sig redo att gå till dagmamman i morrse genom att busa på framsidan.
Det var då inge kul att titta på mamma då helften av bilderna var på honom bakifrån. Haha.






Smörgåstårtan - recept

2009-06-16 ι 10:09:34.. Mat/recept 2 Kommentarer

Nu kommer äntligen recept på smörgåstårtan som gjordes här hemma.



Fyllning 1 (till nedersta botten)
250 g kallrökt lax
½ gurka
6 salladslökar
½ kruka dill
250 g kesella
200 g färskost
1 dl creme fraiche

Riv gurkan och lägg i ett durkslag för att rinna av. Om du vill kan du också blanda ner lite salt för att dra ur vätskan ännu mer. Krama sen ur den efter ett tag och lägg i en skål. Strimla laxen, finhacka salladslök och dill.
Blanda kesella, färskost och creme fraich till en slät kräm och vänd sedan ner dom övriga ingredienserna (salta och peppra).

Fyllning 2 (till mellersta delen)
500 g räkor med skal
3 hårdkokta ägg
200 g färskost
1 dl kesella
1 dl majonäs
1 ask smörgåskrasse

Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda färskost, kesella och majonäs till en slät kräm. Vänd ner räkorna, äggen och klipp ner krassen.

Fyllning 3 (översta delen)
100 g kräftstjärtar
1 dl kesella
1 dl pepparrotsost
80 g röd rom
saft av ½ lime
nägra kvistar dill

Blanda kesella, pepparrotsost till en slät kräm. Blanda sen i hackade kräftstjärtar, rom och limesaften.
Klipp ner lite dill och blanda.

Garnering
5 dl creme fraich
2 citroner

Garnering till botten
500 g kallrökt lax i skivor
vindruvor

Garnering till mitten
500 g räkor med skal
1-2 knippen gräslök

Garnering till toppen
80 g röd rom
100 g kräftstjärtar
1 lime

Lägg bottnarna direkt på ditt serveringsfat och varva med fyllning. (vi gjorde bara 2 fyllningslager - 3 bröd)
Bred sedan ut ett jämt lager med creme fraich.

Klä in kanterna på den understa delen med helften av laxskivorna - lägg dom lite omlott.
Lägg på mellan delen och bred med creme fraich ytterst. Tryck sen fast hackad gräslök längs kanterna.
Lägg på översta delen och bred med creme fraich ytterst. Tryck sen fast rom längs kanterna.

Sen kan man garnera lite som man vill men vi la vindruvor vid laxen där vi tänkt att vi skulle haft laxrosor men laxen räckte inte så om man vill ha detta får man köpta lite extra. Sen  la vi en rad med räkor på mellersta kanten och kräftstjärtar och lime på det översta.

Bara fantasin kan sätta stopp för alla olika garneringar som finns. Prova gör som du själv vill!

Food and nice weather(?)

2009-06-15 ι 13:14:31.. Our life 2 Kommentarer

Mycket mat i denna blogg just nu, hungrig kanske?
Nu ska jag dock försöka ringa ett samtal och sen börja göra mig i ordning då jag ska ner till kiosken. Får se hur mycket folk det är idag då det är rena rama pissvädret - igen. Var har sommaren tagit vägen liksom? Men det ska ju pigga på sig redan till i morgon - 17º och sol. Inte fel det inte så nu kanske sommaren kommer tillbaka på riktigt, i hope so anw.

Nej nu väntar som sagt telefonen och vinterjackan som kommer på när jag ska ut i detta rusk.
Have a lovely day!

Mumsig lunch

2009-06-15 ι 13:10:07.. Mat/recept 3 Kommentarer

Fick ett litet ryck idag, då jag var skit hungrig och sugen på köttbullar, att nu ska jag laga lunch.
Syrran hade en kompis här och hon var lite sur att dom inte fick åka iväg på en sak så skulle muntra upp dom lite med lunch. Skickade iväg mamma att handla då hon skulle iväg och hem kom hon med köttfärs och lite grejer - på beställning.



Så därför gjorde jag egna köttbullar i tomatsås med mycket vitlök och bandpasta till.
Som pricken över i:t så hade jag även på lite bladspenat och smulade över fetaost, MUMS säger jag bara


Visst ser det gott ut?!

Smörgåstårta

2009-06-14 ι 14:45:30.. Mat/recept 10 Kommentarer

Idag har vi gjort en smörgåstårta då mormor och morfar ska komma hit. Ni ska bara veta vad som är innuti... MUMS!









Jag ger upp och gör slut

2009-06-14 ι 14:18:35.. Our life 0 Kommentarer

Bortglömt? Njaa, lagt det helt bakom mig i alla fall.
Bryr mig inte längre om vad som sägs, bryr mig inte vad som händer. Känslorna har stängts av. Jag lever i nuet med Leon och ingenting kan rubba oss. Ingenting kan förstöra det vi har och ingen ska få komma i närheten av det heller. Därför har alla mina känslor kring detta lagts ner, jag har gett upp allting....
Men en stor räddsla inom mig spökar ändå - Hur länge kommer jag att hålla?

Men nu är det en ny start, nu är det slut... jag har gett upp....


Love buddy's

2009-06-13 ι 20:12:10.. Leon & hans vänner 4 Kommentarer


Promenad

2009-06-13 ι 09:37:18.. Leon i bilder 7 Kommentarer






Everyting...

2009-06-12 ι 16:39:15.. Leon i bilder 2 Kommentarer

... I do, i do it for you!


Min lilla gullsnutt!

2009-06-12 ι 11:35:04.. Leon i bilder 5 Kommentarer


Album produktion

2009-06-12 ι 09:48:09.. Leon i ord 1 Kommentarer

God morgon!
Vi sov länge idag också.... till halv nio då mamma väckte oss. Leon hade nog säkert kunna sovit lite längre.
Nu är frukosten i magen i alla fall, och till och med jag har tagit en macka med prickekorv och smörgåsgurka och en skål med flingor. Leon ville dock ge helften av korven till hundarna och bara äta gurkan om han fick, hehe.

Anw, nu ska jag gå upp och kolla läget med Leons album produktion.
Försöka fixa ihop lite och se vad som måste inhandlas + beställas. Åh detta är så kul!

Night night!

2009-06-11 ι 22:29:08.. Our life 1 Kommentarer

Nu ska jag tacka för denna dag och hoppa i säng. Håller seriöst på att somna.
Det dumma är att jag tog en lång promenad ett tag sen bara för att köpa Ben & Jerrys glass men är nu för trött för att äta den. Så får något att se fram emot i morgon i stället?! Kommer jag kunna motstå? Trööööööött...
Anw, sen funderar jag lite på om jag kanske ska köpa lite mer pyssel grejer till Leons album och sätta igång med det igen. Emms ringde nyss och vi pratade lite om det. Måste ju också framkalla mer bilder på honom, men först ska alla hundratals som jag har här hemma in. Han är så liten och go då.... Saknar....

Men men, får se hur jag gör med glassen. Ska titta på den lite.
Men sov så underbart och gott ni kan, jag ska försöka finna mig till ro i sängen så mycket som möjligt och hoppas på att få sova skönt och somna snabbt. Med eller utan glass i magen.


Shopping

2009-06-11 ι 22:18:22.. Barnartiklar 0 Kommentarer

En heldag inne i stora standen med Emms, Jullis, Nicole och Chole idag. Tjejmaffian + Leon - he's the pimp!
Det startade i fridhemsplan där jag och E kollade i en favvo affär (där hon som antagligen äger affären känner igen oss då vi ganska ofta är där - haha). Sen mötte vi N och C i centralen och promenerade vidare till POP, HM, kapphal och massa annat.

Och detta kom vi hem med i alla fall - POP, Nova Star & HM!


Mysiga människor

2009-06-11 ι 10:28:40.. Our life 0 Kommentarer

God morgon!
Jag blir så glad av mysiga och trevliga kommentarer. Som nu i morrse fick jag en av Filips mamma. Filip är alltså gudmor Fjuns kille.. Har även kallat honom gudfar här på bloggen för han är ju som det trots att det dummt nog inte står på pappret. I alla fall, hon var så snäll och go i orden att jag blev total rörd. Att jag och Leon var så fina...
Tack snälla du!

Anw, nu ska jag hoppa in en ducsh. Har ju gjort ett försök att slinga håret men det är bara frisören som gäller då jag har to much hair and nothing biter på det heller. Så jaa, funderingar går på var jag ska boka denna klippning...
Leon är i alla fall hos dagmamman en stund idag då dom skulle få lite presenter och mysa med tacos osv. Men efter lunch hämtar jag honom för att vi ska åka in till stan med Emms och Jullis, Nicole och Chole. Kolla rean på POP och lite barnäffärer och förhoppningsvis köpa ett par sandaler till Leon.

Have a lovely day!

Springandes entrecote?!

2009-06-10 ι 20:36:59.. Our life 4 Kommentarer

Denna eftermiddag/kväll gick snabbt. Kan kanske tacka datorn?!
Fick sen skjuts hem från kiosken och väl här hos mormor möttes jag av en super glad liten Leon. Underbart att se honom lysa så av lycka, se kärleken spruta ur öronen och vara otroligt nöjd med tillvaron, så ska det vara varje dag!

Anw, nu lagar mormor mat - entrecote - mmmmmm...
Ska nog se till att få en god sallad till och inte så mycket potatis. Kan ju försöka vara lite nyttig, ibland. Syndade lite över lunch med hamburgare från grillen här tillsammans med mamma och syster. Men det var trots allt hur länge som helst sen vi åt hamburgare, kan faktiskt inte ens minnas. Och för snål och töntig ska man ju inte vara.
Det hänger på att man rör på sig! Så frågan är om jag kanske ska ta och klä på mig lite kläder och ta mig en liten springtur? Usha busha i detta väder dock, hmmm... Ska fundera lite på det...
Men kanske borde man det innan middagen då? - Och det hinner jag ju inte, haha. Räddad?
Jag får slippa denna gång, har ändå ingen ipod med mig. Den ligger hemma, helt oladdad och väntar.

Men men, efter middag ska jag ta mig en dusch i alla fall.
Frågan är om jag kanske ska slinga håret lite innan? Har något töntigt slingpaket hemma och är trött på denna äckliga utväxt. Tid hos frisören ska jag nog se till att boka också, så dom får klippa av mit slitna hår och slinga det ordentligt. Fin, fint...


Tankar, frågor och svar

2009-06-10 ι 16:34:11.. Our life 1 Kommentarer

Sitter nere på jobbet, lånat mammas bärbara internet och tagit med min laptop.
Funderar på hur livet ser ut, är och kommer bli. Vad man ska göra och inte göra. Det är en stor ovishet men ändå en självklarhet och enorm längtan. Att så mycket bubblar i en men ändå så ser man och vet att målet inte ens är nära. Hur sjutton ska man göra för att släppa dessa tankar och focusera på NU.
Allt jag vet är ju att jag skulle vilja plugga, men till vad? BB-barnmorska... Frisör... Webbdesign... Hmm...
Var börjar man? Kanske ska man försöka och ta kontakt med någon studievägledare? Prata om framtiden som studerande, vad studelån innebär och allt vad detta tillkommer. Vad för alternativ som finns och vad jag kan göra.

Ja nu får jag se till att söka reda på lite information och försöka göra det bästa av denna situation.
Men ett miljöombyte skulle ju verkligen behövas... Help me!

Visset är minst lika fint och omtyckt(?)

2009-06-10 ι 16:08:12.. Foto - City & natur 1 Kommentarer


Nostalgi a la bloggdesign

2009-06-10 ι 12:08:33.. Bloggdesign 11 Kommentarer

Kommer ni ihåg den här designen jag hade? Åh jag älskade den så mycket....



Men kommer ni ihåg ALLA dom här då?
Och det är ändå inte alla jag haft utan dom flesta när Leon funnits vill säga...


Urk väder!

2009-06-10 ι 11:32:59.. Our life 0 Kommentarer

Klockan går och dagen närmar sig jobb turen.
Vädret är inte på topp så antagligen no people down there today. Should I bring the computer with me? Perhaps that's a good idea... Hmm... Me like, me like!

Anw, Leon är hos älskade dagmamman och leker för fulla muggar. Vi sov ända till halv nio idag (då natten inte var så djup och skön) så det blev äta, klä på sig och gå på en gång. Sen i eftermiddag ska min mormor hämta honom då jag jobbar lite senare. Premiär för henne att hämta Leon själv, roligt roligt!
Efter jobbande så åker jag dit och får lite middag, mums, och sen sover vi även över där då det blir så sent och knasigt om vi ska åka hem efter det. Men mormor har alltid sängarna bäddade och klara för oss att komma på lite besök, gulliga mormor min!

This is my reason

2009-06-09 ι 21:50:58.. Leon i bilder 3 Kommentarer


Love you to death!

2009-06-09 ι 21:37:10.. Our life 2 Kommentarer

Trots smärtan i bröstet och tårar som aldrig tycks vilja sluta rinna så finns leendet och det bra humöret där. Trots att dessa tårar ibland slinker i mellan så är det ända alla ser leendet. Denna dumma mask, detta dumma leende. - Bara en bluff, bara ett försök till en glädjande och lycklig vardag. För innanför murarna, innanför denna mask finns alla känslor, alla tårar och all smärta.

Jag har blottat mig, jag blottar mig...
Men alla dessa känslor måste komma ut, alla tankar måste släppas och trycket på bröstet måste lättas.

Vardagen, livet i sig är ändå det absolut bästa som finns. Skulle aldrig någonsin vilja byta bort det jag har. Kanske byta vissa delar, vissa avsnitt och en del kappitel men aldrig skulle jag vilja ha någon annans liv. Att jag ens skulle tänka en sådan tanke när dom finaste vännerna och en helt otroligt glädjespridare till son finns vid min sida. Detta är det absolut bästa någon på denna jord kan ha, och just jag har det!

Pga det underbara och älskade i livet så finns hopp, kärlek och lycka.
Ett HOPP om bättre tider, en KÄRLEK inom vänskap, från mor till son och son till mor. Och en LYCKA som kommer från stöttande vänner med hjälpandes händer och ett så otroligt stort hjärta. Kan inte vara lyckligare som har just dig vid min sida. Så jag kan vila mina axlar, släppa det tunga släpet bakom mig och bara vara lycklig tillsammans.
Du vet vem du är men du vet nog inte vad du gör och ger till mig... Ett liv.


I love you, friend!


Skolavslutning

2009-06-09 ι 21:33:12.. Foto - Övrigt 0 Kommentarer

Idag hade min syster skolavslutning och eftersom att jag skulle jobba lite senare så hänge med upp.
Syster och 2 av hennes kompisar sjöng solo och var super bra (dumma mig som förväntade falsksång och konstigheter) men blev possitivs överaskad med detta bra framträdande! Det var också sissta gången hon var i denna skola för efter sommaren väntar en ny skola lite längre bort...






It's over the limit...

2009-06-08 ι 22:31:40.. Our life 3 Kommentarer

Är så trött på detta nu...
Jag vill inte se hur min älskling påvärkas, jag vill inte se han må såhär dålig. Ush jag hatar vart allt detta tar oss. Det ska inte vara så här, det får inte vara så här. Men få runt om oss förstår, få runt om oss ser det ur våran synvinkel. Är bara så enormt trött på hur allting är och är så enormt trött på att bryta ihop...
Hur mycket ska jag orka? Hur långt får och kommer detta gå?

I will break down, can't you see it?

Våra muppar

2009-06-08 ι 21:14:27.. Leon & hans vänner 3 Kommentarer

Sötaste mupparna våra... Love you!


Leon är bäst!

2009-06-08 ι 20:58:31.. Leon i ord 7 Kommentarer

Till er som är anonyma och skriver massa konstigheter om Leon och mig tycker jag kan sluta.
Skriv era namn och stå för vad ni säger eller låt helt bli? Eller kanske är det det som är problemet, du vet att det du säger inte är sant och därför kan inte stå för det. Att jag skrev idag att Leon väger nästan 9 kilo och är 76 cm är inte konstigt eller sjukt. Bara för att den så kallade "medel-vikt" och längden ligger på nästan 12 kg och 81 cm för pojkar i hans ålder så är det inte fel att Leon är liten. Och att han ser upsvullen och övernärd ut kan jag inte förstå hur man kan säga.

Herregud, dom här kurvorna är bara helt onödiga! Alla barn är olika och ingenting är konstigt eller fel.
Leon mår super bra och är en liten späd pojke, han är inte tjock och inte för smal. Så låt bli att ens yttra er om det för ni har ingen aning om vad ni säger...

Min Leon är finast!


Help me

2009-06-08 ι 15:17:55.. Our life 1 Kommentarer

Idag var gulliga Emms en stöttande hand och pushade mig att prata med BVC för att kolla om dom kanske kunde hjälpa mig lite på traven med allting. Om dom visste var jag skulle ta vägen, vem jag skulle prata med och vilka knappar jag ska trycka på för att få hjälp. Så min snälla barnmorska, M, tog fram ett nummer till en tjej som jobbar på något familje center och dessutom med unga. Så detta kanske var en bra början....
En början på något nytt helt enkelt? I hope i can do this och att vi får se något hända.

Anw, passade på att väga och mäta Leon också. Seeegt med vikten men lång blir han. Nu är han hela 76 cm och väger 8900gram. Så snart 9 kilo, inte undra på att armen håller på trilla av efter en bärtur med tungviktaren, haha. Men ändå så är han inte speciellt stor och väger inte mycket, han ligger ju 2 kurvor under den han ska men har skapat sig egna där liksom, så det är bra ändå.

Grattis Chole!

2009-06-08 ι 14:44:47.. Our life 1 Kommentarer

Ja må du leva, ja må du leva, ja må du leva uti hundrades år...
Grattis till Chloe på 1års dagen!


Kim får snart tillökning...

2009-06-07 ι 22:58:33.. Foto - Barn/Porträtt 1 Kommentarer

Föresten, vi var ju och hälsade på Kim och Melina förra veckan.
Kim väntar ju nu sitt andra barn och dom har fått låna Leons leander vagga att ha nu i början. För hon ska ju snart ha, spännande spännande. Så kim kommer nog få allt för mycket besök av mig när lillen kommit ut, jag ska fota honom till galenskap när han är så pytteliten. Hihi.

Anw, vi passade även på (när ungarna var galna) att fota av Kims mage nu in i det sissta så kan ju bjuda på en.


Puss puss min älskling!

2009-06-07 ι 22:48:04.. Leon & hans vänner 3 Kommentarer

Ja tänk om dom små kunde prata helt och säga till varandra när en puss kommer "älskling, här får du en slätare".
För det är ju precis det som Leon ger, han gapar för fulla muggar medans Julia är lite finare och pussas på riktigt. Haha, jaa det ser riktigt kul ut i alla fall och ibland får man sig en riktig slätare av honom med tunga och grejer medans ibland så har man tur och får en riktigt puss med ljud och stängd mun.

Men här kommer ännu en pussbild på sötnosarna. Pussas gillar dom vill jag lova er i alla fall!


Leon and Julia loooove...

2009-06-07 ι 20:15:53.. Leon & hans vänner 12 Kommentarer

Ärligt, har inte vi dom absolut sötaste barnen i världen eller?
Leon och Julia är verkligen super söta tillsammans, dom trivs så himla bra ihop. Trots rival bråk och lite barn gnabb (men det hör ju liksom till) så älskar dom här små barnen redan varandra. Emms, vi har verkligen som bästa barnen. Gud vad jag älskar er båda små liven!!!


Älskade familj & kalas stuff

2009-06-06 ι 11:43:30.. Our life 3 Kommentarer

Tänk att man har så underbara vänner att en sträckandes hand alltid kommer när man vill pausa ett tag.
Denna fina hand kom av Emms och humöret svängde upp på en gång när vi åkte till lekland med barnen. Så otroligt lyckligt lottad jag är över att ha en så underbart fin son som Leon och att vi har hittat våra självfrändar.
Åh, vilket oslagbart team vi alla är ihop! I love us!

Anw, efter sleep over hos TEJ så bar jag hem i morrse för att Leon skulle träffa sin papps, Emms skulle jobba och jag hämta lite grejer här. För om ett tag bär vi av igen, in mot stan sen till Timpa som hämtar upp oss då vi ska hämta E som slutat jobba. Då blir det handling av mat och mys med våran självsfrände familj och mr Danne.
Sen i morgon ska vi på kalas tillsammans! Det är Chloe som fyller 1 år och vi har en super super fin present inslagen här hemma. 3 paket på varandra med fint silkesbant omslaget runt, fint va? Avslöja vad som är i kan jag tyvär inte då C's mamma kanske läser här, haha. Men kameran ska självklart med så bilder på presenten och våra underbara barn + kalaset kommer i morgon antagligen.

Nu ska jag dock plocka ihop det sista så ska vi åka. Have a lovely weekend.
Lots of love from us!


Du & jag

2009-06-05 ι 11:28:42.. Leon i bilder 3 Kommentarer

Tänk vad denna underbara lilla människa kan göra?!
Mammas lilla ögonsten som alltid gör sin mamma glad, lycklig och helt översvämmad av kärlek.
Åh så jag älskar dig min prins. Finns inget finare är du, finns inget finare än oss tillsammans. Vi mot världen!


Smärta

2009-06-05 ι 11:09:58.. Our life 2 Kommentarer

Att bränna sig på spisen svider, att skrapa upp knäna gör riktigt ont.
Smärta har helt olika namn och betydelser oavsett vem som säger det och oavsett vem som har den. När man ramlat många gånger på samma knä eller hand så gör det inte lika ont. Ärren blir kanske lite djupare och skorporna lite större. Men smärtan glömmer man lika fort som man ramlar. Man blir lite som som robbot, helt smärt-fri, och tror att det inte kommer göra lika ont nästa gång.
Men till besvikelse så sviker kroppen en och smärtan gör lika ont ändå. Men man biter ihop trots att själen skriker, och man intalar sig själv att man är imun. "det gjorde inte alls lika ont, känndes nästan ingenting"...

Hmm, sviker kroppen mig eller är det jag som ljuger för mig själv?


Underbara, älskade lilla Leon!

2009-06-05 ι 10:27:48.. Leon i bilder 0 Kommentarer


Emms my star, my hero

2009-06-03 ι 21:42:39.. Our life 4 Kommentarer

Ska avsluta denna kväll som slutar i tårar, med att berätta om den finaste människan i världen.
Hur en människa kan vara så underbar kan ingen förklara...

Är så glad att du finns i mitt och Leons liv. Skulle göra allt för dig!
Jag/vi älskar dig Emelie!

The summer is gone

2009-06-03 ι 21:19:36.. Foto - City & natur 0 Kommentarer

Var tog detta sommar/bad väder vägen? Come back....


Working friend

2009-06-03 ι 20:43:28.. Our life 0 Kommentarer

Idag har det varit en heldag med jobbande.
Trodde ett tag att det bara var att packa ihop och gå hem då regnet öste ner och det blåste hur mycket som helst. Men bättre väder kom, nu på kvällen var det till och med sol och blå himmel. Dock ska det inte stanna, i morgon ska det regna hela hela dagen så därför har jobbandet ställts in för min del.

Därav blir det kanske någon tripp till någon vän, we will se... I hope so.

Shopping

2009-06-02 ι 21:10:56.. Our life 6 Kommentarer

Idag blev det även lite shopping för min del. Jag har länge letat efter en plånbok som är planerad som jag vill ha den (precis så bra som Emelies) och idag hittade jag den! Åh så glad jag blev. Sen tyckte mormor att bara för att jag köpte en klänninge till mamma så skulle ju jag också få vara fin till midsommar.
Så denna söta, sköna klänning fick jag. Tack gulliga du mormor!


Skit väder!

2009-06-02 ι 17:19:42.. Our life 2 Kommentarer

Eftersom att det var rena rama skit vädret idag så fick jag sluta tidigare då det var totalt onödigt med att hålla öppet då no body was there. Provar igen i morgon och hoppas på bättre lycka då.
Men om det skulle vara så att jag får/ska sluta tidigare så ska jag med min mormor till danderyds sjukhus och hälsa på Monia - en bekant som jag växt upp med och även min syrras gudmor. Det har hänt henne det läskiga som inte får hända, hon fick en hjärninfarkt. Bivit förlamad i halva sidan men kan nu röra den och kroppen vill liksom inte hjälpa henne med allt hon kan. Till exempel så kan hon inte uttrycka sig på samma sätt som hon tänkt och tänker. Så jag håller mina tummar och väntar på dig få se dig hemma igen Monia. Krya på dig vännen!

Anw, då dagen slutade tidigt så åkte jag och mormor ut en snabbis för shopping innan jag skulle hämta Leon. Mamma fyller ju år idag och därav shoppingen i sista minuten, haha, hon fick i alla fall en vit klänning + lila/rosa kofta till, slingpaket, trosor, en sjal och en bukett med rosor av mig och mormor. Så snälla vi var va då vi ska ju fira henne och C nästa helg. Detta var bara lite smygfirande.

Nu väntar matlagning och planering inför veckan, smyckes göra också...
See you later.

Grattis mamma/mormor

2009-06-02 ι 13:18:06.. Our life 2 Kommentarer

Idag fyller min mamma 43 år!
Grattis grattis till tusen från mig och Leon. We love you!


Gos med mormor på min födelsedag i år

My angel

2009-06-02 ι 12:52:41.. Our life 1 Kommentarer

Denna saknad, denna outhärdliga smärtan...
Att denna dag för 4 år sedan var så underbar men ändå så otroligt förkrossande svider så i hjärtat. Kan inte förstå var tiden har försvunnit och hur ändå saknaden och minnerna sitter i som gårdagens minnen. Men detta datum är djupt ärrat och borrat i både minne och själ. Du fattas mig lilla ängel.

R.i.p Nova ♥

God natt!

2009-06-01 ι 22:59:47.. Our life 3 Kommentarer

Slängde ihop en ny design då jag fick ihop ganska mysigt blomm-mönster.
Det känns lite mer sommrigt när det är ljusare och dessutom ser man bilderna bättre så man inte koncentrerar sig på bakrunden. Däremot fick jag inte ihop det riktigt som jag ville men vi får se om jag kommer på något annat och byter. Gillar den inte till 100% men det gjorde jag inte längre med den andra heller...
Nu MÅSTE jag dock hoppa i säng, skulle gjort för länge länge sen men fastnade här. Ska jobba i morgon så det blir inget slöande här inte. Upp i tid och lämna Leon och sen jobba. Hoppas hoppas det inte regnar i morgon som dom sagt, kanske klarar vi oss - hoppas!

Men god natt!
Bjuder på ännu en bild på Leon från idag också...


Dagmamma Anna

2009-06-01 ι 21:59:22.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Måste ju bara visa dessa underbara bilder Fjun tog på Leon och hans dagmamma Anna förra veckan på sommaravslutnings picknicken. Åh så underbara va?!




Underbara barnen!

2009-06-01 ι 21:46:10.. Leon & hans vänner 0 Kommentarer

En bild på Leon och Jullis idag som gungade tillsammans...


No mums?

2009-06-01 ι 21:32:42.. Our life 0 Kommentarer

Jag har uppdaterat lite om informationen om Leon som ni kan läsa mer om när man trycker på "mer om Leon" längs sidan. Är inte riktigt klar så för kommer inte ihåg allting och har inte tittat i alla böcker. Men om någon kommer på något mer dom vill veta så säg till så kan jag skriva upp det!!
Vet sjutton inte allt han kan nu till och med. Han kan för mycket helt enkelt, hehe. Vissa saker tänker man helt enkelt inte på. Men han lär sig mer och mer saker varje dag, som idag så har han börjat säga mommo på riktigt. Har ju varit som en blandning mellan mamma och mommo innan, typ moamoa, men nu är det mommo och mopa till morfar.

Anw, idag var vi ju borta vid aspuddens djurpark. Jätte få mammor som kom, skit tråkigt då jag hade hoppats på att få se alla då det var länge sen men får försöka få ihop någon mammadag eller så. Någon som är på eller?!
Barnen lekte av sig i parken i alla fall och djuren var skit intressanta (som vanligt), så intressanta att dom inte ens ville sova så middags luren blev på vägen hem i stället. Och super snälla och gulliga Emms köpte en gallerfilt till Leon idag då jag inte fått min lön ännu, haha. Så barnen mös med nya filtar och var världens sötaste som alltid!

Men trevligt hade vi idag ändå, fick umgås med goa mammor och dom sötaste och charmigaste barnen.
Tänk så bra vi har det...

Summer time

2009-06-01 ι 09:50:39.. Our life 2 Kommentarer

God underbar sommar morgon!
Kan fortfarande int fatta att det nu är juni liksom och då ÄR det sommar. Så kommer fortsätta tjata om detta underbara väder. Helt sjukt hur varmt och skönt det varit i helgen. Nästan som Italien, visst Emms?
Men Italien är ju ett måste ändå sen, haha.

Anw, nu ska vi snart åka ut. Möta Emms och Jullis i slussen för att käka lunch och sen bege oss till aspuddens djurpark med förskolan Tuben. Och jag har ont på axlarna från gårdagens brännande sol så det blir att skydda dom idag, för jag var så smart och har linne på mig.

Have a lovely day!
STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December