Leon 16 dagar

2008-02-29 ι 21:58:21.. Leon i bilder 1 Kommentarer

Min älskade son. Min prins. Min livsglädje.
Underbara Leon.

  
  

Vår promenad

2008-02-29 ι 18:17:01.. Our life 4 Kommentarer

Ute på vårprommenad i den sköna solen.
Det var knoppar, knoppar och massa knoppar överallt.
Men Leon ville inte vara med på foto och gömde sig under mössan.

  
  

Fredag - igen

2008-02-29 ι 17:48:08.. Den allra första tiden 0 Kommentarer

Tycker att det är fredag hela tiden. Helg efter helg, fredag efter fredag. Tiden går så otroligt snabbt. Utom då på nätterna.
Vaknade i natt igen av att jag hade dö ont i magen. Kunde inte sitta, ligga eller stå. Visste inte vad jag skulle göra. Gick upp på toa, gick runt lite i rummet, satte mig och försökte ge Leon lite mat men han ville bara sova. Inte var han hungrig inte. Men tyckte att han borde varit det eftersom att han åt senast vid typ 1 och klockan var ju halv 6 men han ville i alla fall inte ha.
Till slut så släppte klumpen i magen och jag somnade väldigt skönt. Vaknade igen vid strax före 8 för att Leon låg och rörde sig och gnäggade som en häst. Inte var han vaken men höll antaligen på att vakna. Satte mig upp för att jag tänkte ge honom lite mat men han ville inte vakna. Låg bara och grymtade och snackade i sömnen eller något. Men jag kunde inte somna till det grymtande utan satte mig upp och la honom i knät så han skulle vakna. Då vaknade han till lite och åt. Sen gick vi ner till mamms/mormor som satt och löste korsord. Hon såg jätte pigg ut, för ovanlighetens skull, och log när vi kom in i vardagsrummet.
Kom på idag att det är jätte skönt att gå upp ganska tidigt. För när klockan var 9 så hade både mamma och jag duschat och gjort oss i ordning. Det var helt underbart! Ska nog börja gå upp 8 halv 9 varje dag.

Well, well.
Vi var ju och vägde Leon i går. Han har växt en halv centimeter och gått upp ytterligare 100 gram typ. Så nu har han gått upp 335 gram sen han föddes. Stora killen nu ju!
16 dagar men han beter sig som om han vore minst 2 månader. Börjar redan hålla på att försöka rulla runt. Hallå? Vilket litet pucko han är. Lilla Leon. Eller snarare wanna be stora Leon.
Men men.. Nu ligger han och sover. Igen. Snackar, eller gnäggar, i sömnen som vanligt och vi bara skrattar åt han. Ja herregud, han kommer snacka som en galning när han lär sig. Vad ska det bli av honom? Får nu då passa på att njuta när han är tyst för sen hör man vell bara "Meeeen mamma. Blää mamma. Mamma, mamma, mamma".
Men dit längtar jag ändå.

Börja prata nu lilleman!!!

Föregående dagarna

2008-02-28 ι 10:32:48.. Den allra första tiden 5 Kommentarer

Flera dagar och inget inlägg.. Men jag har haft så mycket att göra, inte tagit mig tid att sätta mig framför datan. Dessutom har jag varit dålig på att fota Leon. Men idag så ska det bli fotar dag för Leons del. Han är modell idag.
Men först så ska jag till BVC och väga skrutten. Och efter det så ska vi vell ut och handla. Jag som hade lust att åka till Solna också men mamma verkade inte på det humöret så kanske ska fråga mormor ist. Vi får se om det blir någon Solna tur eller om det kanske blir någon annanstans (?)

Men i alla fall, lite uppdatering av dem dagar som gått då.
Fjun fyllde år i måndags och då var vi över på lite fika och Leon fick ge sin present till Fjun eftersom att min är på väg via posten. Fjun blev dö glad över presenten från Leon som bestog av en frågan som stog på ett linne : "The Godmother". Och Leon blev minst lika glad när Fjun sa ja och han låg bara och skrattade i sängen med världens finaste body.

image177

Sen i tisdags var jag och Fjun inne i stan för att hon skulle shoppa för sina present kort hon fått. Det blev massa, massa shopping och jag kunde ju inte låta bli även då jag borde ha gjort det. Men kom i alla fall hem med en dress från Carlings till mig som var på halva priset så kunde därför inte låta den hänga kvar. Skrutten fick också självklart en massa. 3 par byxor, 1 t-shirt, 1 långärmad och en snusnästuk. Ett par brallor, som var dem coolaste ever, var dessutom lika dyra som mina. Haha, bortskämda unge!
När jag sen kommer hem från stan så började jag må skit. Hade ont i huvudet och mådde skit illa. Vid 9-10 tiden så orkade jag inte sitta uppe längre och går därför upp till sängen. Men självklart så skulle Leon vara jätte pigg då och ville ju inte ligga stilla i sängen i ett svart rum. Frågade därför mamma om han kunde sitta ute hos henne när hon knappade på datan. Och snällast som min mamma är så fick han det.
Tack, då kanske jag kune få vila lite. Mamma går sen ner och jag orkade inte stoppa henne, var helt slut i kroppen. Men sen när mamma kommer upp vid halv 2 så hade jag ändå inte kunnat sova, bara vilat. Men Leon ville ha mat och det fick han. Men efter det så kunde jag inte ligga ner, hade så jävla ont i magen. Alla i huset sov och jag kunde inte förstå hur sakta tiden gick. Leon sov så snällt också, han var en änglaunge.
Men inte kunde jag koppla av inte.
Tillslut så kunde jag inte hålla munnen stängd och tog en påse bredvid mig och spydde. Orkade inte resa mig och gå ut till toan även fast den är rakt utanför mitt rum.
Vid 4 så luktade det outhärdligt äckligt, haha, så jag gick och väckte mamma för att fråga vad jag skulle göra av påsarna. Vilken dum fråga men jag orkade inte tänka. Men mamma tog dem och gick ner. Jag kunde fortfarande inte sova ändå men vid halv 6 så ville Leon ha mat och jag ville inte lägga stackarn vid mitt bröst när jag luktade spya och kanske till och med skulle spy igen. Så jag gick ner och värmde upp 2 bitar av bröstmjölken jag fryst in tidigare så han fick lite i flaska.
Väl nere i köket så spydde jag igen och igen och när jag sen kommit upp och Leon fått i sig mjölken så mådde jag bättre. Äntligen!
Så därför bestog hela gårdagen av att vi låg i soffan och sov/vilade. Sköönt. Leon var en ängel då också och sov när jag sov. Vilket barn. Mitt lilla barn. Älsklingen!

Långt inlägg och knasigt slut. Men nu måste jag sluta för vi ska ju åka om ca 1 timme.
På återseende :o)

Grattis Fjun!

2008-02-25 ι 10:05:54.. Our life 2 Kommentarer

image174

Min son

2008-02-24 ι 15:39:45.. Leon i bilder 8 Kommentarer

image173

Min skrutt, min kärlek, min lycka, mitt allt!

Tråkiga söndag..

2008-02-24 ι 14:48:18.. Leon i ord 1 Kommentarer

God dag i det fruktansvärt trista vädret. Mulet och grått, kan det bli mer tråkigt? Jo om det regnade förståss men det gör det ju som tur är inte. Men jag kan ju inte säga att det gör mig på bra humör. Allting känns bara långsamt och tråkigt. Men nu får det vara slut med det, vädret ska inte stoppa mig för att vara glad!
Men strunt i vädret nu, även då jag ska gå ut i det snart.. Väntar bara lite på att klockan ska gå lite för sen ska jag och Leon till farmor och farfar på middag. Så det blir lite klämm och känn idag också. Men innan det så har jag planerat att vi ska åka lite tidigare för att handla lite. Måste nämligen köpa mer blöjor till Leon och ny mascara och hårfärg till lilla mig. Får bara hoppas på att dem har Huggies där för dem andra blöjorna sitter ju som.. jaa jag vet inte vad. Dem är så stooora också medans Huggies blöjorna är smala och perfekt för lilla Leons rumpa.
Men nu måste jag börja plocka ihop lite saker, byta om på Leon och förbereda allting. Ska kolla upp busstiderna, säkrast att kolla 3-4 olika då det kan bli så att Leon är hungrig eller vill byta blöja eller.. ja vad han nu mer kan komma på. Men ha en bra kväll.

¡adiós amigos!

Leon växer..

2008-02-22 ι 18:23:05.. Den allra första tiden 7 Kommentarer

.. så det bara knakar.
Idag var Mari från BVC här för att väga Leon och ge mig en massa information. Första "besöket" gör dem alltid hemma och sen får man komma upp till dem. Så fick en massa papper, vissa onödiga och löjliga men bättre att få för mycket än för lite kanske för det finns ju sånna som inte fattar eller vet någonting.
Jaja, Leon hade i alla fall gått upp mycket som jag sa. Han ligger tydligen mitt på sin kurva så det var ju bra - Vikten idag var 3.660 kg, så han är stor pojke nu! Han beter sig som om han vore flera månader för han ska sitta upp med huvudet försöka ställa sig upp hela tiden.
Haha, så han är nog inte speciellt gammal när han väl sitter upp, börjar krypa och sen går. Men vem vet, det kanske vänder helt plötsligt sen? Det får tiden visa. Han är ju faktiskt bara 9 dagar nu.

Och just nu ligger han och snusar i vagnen sin. Han bara älskar att ligga där. Somnar på en gång medans han kan ligga i min säng och gnälla för det är inge skönt. Lilla sjuka bebis. Men det är ju bra att han trivs där i, redan. För där kommer han spendera mycket tid när jag är ute och shoppar, fikar och går. Haha ;o)
Jag där emot sover inte nu. Jag sitter och försöker guida mamma lite i photoshop. Hon håller på gör en ny header till sin blogg. Då hon precis börjat att leka lite i PS så är det jätte roligt för hon fattar ingenting. Haha, frågar om den mest töntiga och självklara sakerna. Tex om hur man tar bort, lägger in en bild och massa som är det mest enkla av alla enkla. Men du är så duktig mamma, var stolt över att du över huvud taget kan något! Bra!
Nu måste jag springa upp igen och förklara hur man får bort den röda linjen runt bilden. Haha.

God kväll!

God morgon

2008-02-22 ι 09:23:04.. Our life 1 Kommentarer

Äntligen fredag - igen.
Varför jag säger äntligen vet jag inte men det känns skönt. Att ännu en vecka har gått typ.
I natt var Leon jätte snäll, som han brukar, medans natten innan var första gången som han var jobbig. Han ville ingenting. Inte sova med mamma, inte i vaggan, ingenstans FÖRUTOM i vagnen. Så jag fick sova på soffan. Men det gick lika bra det, hittade en jätte skön ställning och fick sova från 3 till halv 10. Sen låg vi ju hela dagen i soffan och myste. En riktigt slappis dag.
Jaja, just nu ligger Leon i mormors knä och myser. Hur löjlig man är när man ska "prata" med bebisar. Haha, mamma är riktigt rolig. Hör tjat från mamma också nu om att vi måste äta frukost nu. Hon blev tydligen tokig av att se på tvn om "du är vad du äter". För hon åt nämligen ingen frukost eller lunch och det är nämligen mamma ganska bra på och fick då värsta äckelkänslan. Haha. Så det är vell lika bra nu att fixa frukost.

Eat well!


Måste bara...

2008-02-20 ι 19:58:17.. Our life 1 Kommentarer

image172

GRATTA Hedda och Malin som har 5 små mopsbebisar hemma just nu. Gud så kul!
Längtar såå efter att få komma och hälsa på!! Hoppas bara att allting kommer gå bra nu.


Leon

2008-02-20 ι 19:42:17.. Leon i bilder 3 Kommentarer

image171

Älskar dig min lilla skrutt!

Trött..

2008-02-20 ι 19:40:55.. Our life 2 Kommentarer

God kväll alla trött och pigga människor.
Jag själv är någonstans mitt emellan. Det vore rätt skönt att lägga sig och sova någon timme men ändå är jag pigg. Har varit super pigg hela dagen men känner att det börjar sega ihop sig nu. Därför jag kanske vill sova. Yeah, who knows?
Men det är helt sjukt hur länge jag får sova på nätterna, förväntade mig något helt annat även då jag just nu är skit trött. Men i natt så åt Leon senast vid 2 och sen sov han ändå till halv 9 i morse. Eller jag vände lite på honom för att han spydde, och det var ju inge kul. Det bara spruta ut i både näsa och mun. Stackars liten.
Men det är sjukt hur snabbt dem förändras nu i början. Hur stor min lilla kille har blivit. Han ser mycket mer bebis ut nu. Tittar på ett helt annat sätt och ser mycket mer med ut.
Well, well.
Idag var vi som sagt uppe i välingby och fikade lite snabbt med the girls. Synd att det blev en sådan snabbfika men det räckte :o)  då fick dem i alla fall se lillkillen.
Köpte ett par tumm vantar och en tshirt till mig och ett par mysbyxor till Leon. Inte speciellt smart då jag skulle spara pengarna men det blev så. Kommer säkert må dåligt av det sen men inget att göra åt nu...
Får sova på saken och försöka att inte må dåligt av det sen.

Ett tidigt god natt på er. Även då jag inte kommer sova än på länge pga lillen.

Buss premiär

2008-02-20 ι 15:26:03.. Den allra första tiden 1 Kommentarer

Halloj alla människor.
Nu ska jag åka upp till vällingby för att träffa the girls. Ska möta Fjun först i hässelby strand. Så idag blir det premiär för att ta vagnen upp på bussen. Men jag är inte så att jag tror att det kommer gå dåligt eller är inte nervös för att bussarna nu förtiden är så smarta. Sänker ner sig så det går nog hur bra som helst. Visst? :o)
Efter fikat så blir det raka vägen till syrrans basket för att visa upp skrutten för choucherna som är så spända kan jag tänka mig.

Men ha det bra.
Krams


Bums i duschen!

2008-02-19 ι 17:00:02.. Our life 0 Kommentarer

Morsing allesammans!
Har ingenting att göra.. Muppen sover och jag.. jaa jag sitter här. !Juste! Kom på! Jag ska ju duscha.
För att äckla er alla som läser så t'nker jag berätta att jag tänker inte alls på att duscha nu förtiden. Helt glömt. Men saken är det att jag känner mig inte ens smutsigt eller äcklig. Men det är vell antagligen för att jag sköljer av underkroppen ganska ofta eftersom att det gör ganska förj*vligt ont när jag kissar. Svider så in i bomben då det tydligen hade släppt lite enligt barnmorskan.
Men vad kan man göra? Ingenting. Bara att hålla masken även då jag vill skriiiiiika.

Ja men bara för att jag verkligen ska hoppa in i en dusch nu så är det nog bäst att springa och göra det. Annars är det riskt för att jag säger "sen" och sen så blir det "men snart, om ett tag". Är ganska bra på det.
Så hej hopp gummisnopp!

Guldklimpen

2008-02-19 ι 13:34:29.. Leon i bilder 4 Kommentarer

Låg och myste med lejonet från gammelmormor innan badet.
 
Sen var det inte så kul i vattnet men jätte skönt att komma upp och mysa.
    
 

Massa bebisar

2008-02-19 ι 13:25:44.. Den allra första tiden 1 Kommentarer

God förmiddag!
Nu är jag inte längre orolig eller trött. Fick sova en massa, massa i natt. Han beter sig som vanligt nu igen, om jag kan säga så. Efter att i går natt och på dagen varit jätte orolig, bajsa massa och gjorde mamma lite orolig. Men vi vet nog orsaken nu. Varit fööör mycket spring hit och dit, måste ta det lite lugnt. Han är ju bara 6 dagar.
Att han bajsade så mycket tror vi var för att jag åt ju en massa katrinplommon så att jag kunde få göra mina behov då mina muskler där nere inte är i toppform ännu, hehe.
Men men. Idag mår vi båda jätte bra och är pigga. Eller nja jag är i alla fall jätte pigg och glad medans han bara sover och myser. Men i morse så fick han vara vaken lite då mammsen och mormor bråka lite med honom för att badas. Så nu är hjärtat nybadad och ren.
Håret står verkligen åt alla håll. Så kul för det är längre, ganska långt faktiskt, mitt uppe på huvudet så det ser ut som värsta tuppkammen. Haha, lilla punkarn. Så stilig så.

Snart kommer också Fjun med mamms för att hälsa på lite och fika. Men det som är aktuellt just nu och mest spännande är ju att Hedda kanske ligger och trycker ut 5 små gullnosar. Så snart kommer också inte bara min bebis finnas på sidan utan också massa kort på alla mopsbebisar. Hoppas allting går bra, vi är så spända här så. Vi väntar Malin...

Nej, nu ska jag pejla läget med min lilla punkare och lägga upp lite bilder från badet.
Ha det bra.

Älskade Leon

2008-02-18 ι 21:00:34.. Leon i bilder 6 Kommentarer

   

1. Sötnöt
2. Gammelmormors haka
3. Snuttig
4. Tjockis

Orolig (?)

2008-02-18 ι 20:48:55.. Den allra första tiden 1 Kommentarer

Är faktiskt trött nu. På hela 5 dagar så har jag inte riktigt kännt av trötthet. Självklart har jag kännt att det är skönt att sova men just nu så känner jag mig seg. Lust att vila en timme eller så i sängen. Jag skulle kunna göra det för nu lär parveln sova ett tag, brukar han i alla fall.
Han har varit lite gnällig idag. Inte riktigt förstått varför men jag har nog gjort lite fööör mycket saker dem 2 senaste dagarna. Varit i Kista gallerian, åkt bil hit och dit, upp och ner med honom och in och ut. Han har nog varit lite stressad. Inte så bra, fy på mig. Har därför bestämt att i morgon ska det bara vara han, jag och mormor hemma hela dagen. Ut på promenad med hundarna i vagnen går ju bra men annars bara vara hemma och mysa. Ta det lugn är själva grejen.
Men hoppas lillen mår bättre i morgon. Vill inte att det ska hända dig något min lilla älskling! ♥

Men men.. ska försöka släppa det lite och se efter i morgon. Ska ladda upp lite bilder också som är efterlängtade :o)

Ha en bra kväll.
Krams


Hamster brölopp

2008-02-18 ι 13:49:38.. Den allra första tiden 3 Kommentarer

Bizzy, bizzy, bizzy.. Varit fullt upp nästan hela tiden idag. Just nu innan syrran kommer hem från skolan, om ca 40 min, så har jag haft massa att göra. Är det inte att lilla muffsen ska tutta så är det en massa prylar som ska plockas undan eller små saker som ska fixas. Men det är skit bra. Blir man inte så trött om dagarna.
Oj, det kanske lät knas, helt fel. Att jag inte blir trött av att ha saker att göra hela tiden. Men saken är det att om jag inte gör saker hela tiden så sitter jag i soffan och blir då skit trött och seg i hela huvudet. Så fungerar min kropp, konstigt nog, men jäkligt bra. Eller inte.. För dem dagarna som är sega och inget att göra så känner jag mig nästan hängig. Men nu har jag alltid plutten att göra något med. Bara det att jag kan gå ut med vagnen på promenad är helt underbart skönt.
Kom ifrån det jag egentligen skulle skriva som var att när syrran kommer hem så bär vi av till bromma zoo för att köpa hennes jäkla hamster som hon tjatat om i evighet. Det roliga är också att hennes bästa kompis, Agnes, har en hane och syrran ska då köpa en hona så dem kan para sig. Igår när dem stog och skulle förklara det så höll dem på dö av garv. Dem skulle gifta sig och... *hahaha*... göra.. *tithi*... så där.... du vet... *hahaha*.. barn typ *hihihi*.
Ja herregud 10 åriga, blonda, super fnittriga tjejer.

Japp, nu häller mamma på kolan på kakan där ute också. Luktar enormt gott. Känner hur seg kola rinner smaskigt i munnen. Åh jesus vad gott. Nu blev man sugen också. Bara att mumsa i sig någon godisbit.
!Juste! Har ju min glass i frysen.

Ha en bra eftermiddag, här ska det käkas glass och mysa bebis.


Återbesök på KS

2008-02-18 ι 13:06:41.. Den allra första tiden 3 Kommentarer

Halloj, halloj.
Just nu ligger prutten och myser på en jättekudde bredvid mig. Helt lugn och mysig, som vanligt. Men märker nu att han nu börjar komma in i riktiga livet. Han var så himla snäll och sa absolut INGENTING dem 2-3 första dygnen medans nu säger han till ibland. Inte jobbigt på något sätt eller så för nu beter han sig lite mer som en bebis. Förut var det ju liksom "Hallå, lever du eller?"
Men men..
Idag har vi varit på återbesök på KS. Han skulle ta PKU testen och vägas och så. Dessutom så kollade dem mina stygn. Allting var jätte bra. Både för mig och han.
Han vägde 3.495 kg när han föddes, gick ner till 3.380 kg när vi åkte hem från KS men gått upp lite igen och väger nu 3.470 kg. Så nästan tillbaka på födelsevikten. Duktig pojke!


    

1. Plåster efter sprutan idag
2. Sussar sött i sängen
3. Skrattar när mamma roppar
4. Nusse liten

Tack Malin

2008-02-16 ι 22:17:12.. Our life 5 Kommentarer

Bara ett litet sånt här mellan inlägg. Tänkte jag skulle sätta mig och skriva lite om när jag var på BB men blev inte på sådant humör just nu. Ingen lust...
Vill bara tacka för alla fina komentarer här på bloggen och på mammas blogg. Så roligt när gamla bekanta tittat in på mammas sida. Men personliga påhopp eller dyligt tycker jag man kan skicka lite mer privat. Så synd bara.
Blev så himla paff efter att ha fått sån himla possetiv respons. Lite lustigt..

Men tack Malin.

Förlossningen

2008-02-16 ι 19:54:58.. Förlossningsberättelse 8 Kommentarer

Vi, mamma och jag, åkte in till BB i tisdags förmiddag klockan 11 för att jag hade så mycket samandragningar och hoppades på att jag hade öppnat mig lite mer än dagen innan då jag var öppen 3 cm.

11.30
Vi kommer in i rum 13 på KS BB och jag får ligga i en halvtimme för att få en CTG kurva som visar Leons hjärtljud och mina samandragningar. Men självklart så lugnade det ner sig lite så det var inte farligt mycket. Dem måste ju tyckt att jag var jätte töntig som kommit in.

12.00
Kommer en barnmorska in och kollar kurvan och vill göra en undersökning sattes igång. Och som jag visste men inte ville så var jag fortfarande bara öppen 3-4 cm. Tänkte fan, nu kanske dem skickar hem mig. Men hon sa att det antagligen inte var någon ide och att vi då kunde åka iväg för att käka lite lunch och sen komma tillbaka i stället.

13.40
Var mamma och jag tillbaka på BB igen efter lunchen och mer undersökningar. Men dock inga jätte framsteg ännu. BLÄ - tråkigt.
Men jag kunde ju inte klaga. Hade inte ett dugg ont men ville bara få ut ungen, trött på tjocka magen. Hihi.

14.45
Fick vi äntligen ett förlossningrum. 3 barnmorsker, Maria, Yvonne och Camilla, kommer in och jag sätts på en ny CTG kurva.

15.30
Tyckte Maria att det gått långsamt och jag höll med!!!!! Vi bestämde då att dem skulle ta hål på hinnan så värkarna skulle komma igång. Kände inte speciellt mycket, det rann lite men sen när hon tog hål på den andra hinnan så bara siprade det vatten som tusan. Skit cool känsla. Måste vara hel coolt när det går "naturligt" också.
Som sagt, jag hade inge ont alls hitintills utan jag sprang upp och ner, fram och tillbaka så jag skulle förhoppningsvis öppnas lite till. Haha.

16.00
Så började jag känna lite mer och Maria satte in en kanyl i handen för dropp senare.

17.00
Hade värkarna kommit igång på riktigt och jag fick prova lustgasen. "Jaag eee full mammaaaaa.. De här vaa lite knasigt.."

17.30
Värkarna var jätte jätte starka och jag viste inte hur jag skulle ligga, sitta eller stå.
Spydde en jäkla massa, dö äckligt, men det känndes lite bättre efter. Bad mamma masera min rygg hela tiden men det känndes knappt och jag ville bara att hon skulle göra mycket hårdare men det känndes ju inte bättre för det. Inget hjälpte.
Så tillslut så stog jag inte ut längre. Bad barnmorskan att hämta en läkare så jag kunde få epidral för jag hade så jävla ont. Under hela tiden nu så har jag andats massa lustgas och dem hade höjt procenten. Var helt borta, låg och snackade en jävla massa i den där masken. Det kom dock inga speciellt snälla ord kanske.. eller tydligen. Men jag sa tydligen åt mig själv också att "håll käfft kvinna!" och barnmorskan undrade vad hon hade sagt men förstog sen att jag låg och sa åt mig själv.

18.45
Kommer narkosläkaren äntligen in efter att ha varit och operarat när ett trauma kommit in. Den timmen känndes som ett helt jäkla år. Tyckte att jag skulle hinna fylla 18, som jag gör om 2 mån, innan han hunnit komma. Precis när han kommit in så går hjärtljudet rejält ner på Leon. Jag som var helt borta förstog nog inte riktigt på en gång. Men sen när dem säger att kalla på en läkare NU! Då fick jag lite panik. Jag fick vrida och vända på mig 400 gånger och det kom in en läkare. Han tittade och jag vred och vände på mig för att han kanske kunde ändra possitions där inne. Men även han kallade sen in själva överläkaren på förlossningen och då fick jag rejält panik och kände hur tårarna började rinna. Skrek bara åt dem "TA UT HAN DÅ OM DET ÄR NÅGOT FEL. NUUU, TA UT HONOM!" Dessutom så lossnade skalpen som satt i huvudet på honom hela tiden så dem fick ju aldrig något bra hjärtljuds kurva. Den bara lossnade och lossnade. Så hör jag tillslut hur läkarna säger "Ok vi kör upp henne på operation då". Men i sissta sekund så fick dem fast skalpen och Leons hjärtljud gick upp igen. Fy fan vilken skräck. Kändes som om hela livet rann ur en. Eller då Leons liv men det var även mitt liv också. Den ska ingen människa behöva gå igenom. Helt sjukt hur ONT i hjärtat det gjorde.

18.50
Fick jag äntligen epidralen. Han hittade aldrig rätt och kände hur det klickade och knakade i ryggen. Jätte äcklig känsla. Men tillsut får han till det men det går fan så heller över. Höll på bli galen och låg bara och tänkte på om han verkligen mådde bra där inne. Trots att jag hade lustgasen och var helt borta så förstog jag ju ändå allvaret. Det var nära där att jag fick upp på operationsbordet..

19.15
Börjar äntligen epidralen att värka och allting blev lugt och verkligt igen.
Blir tömd på lite urin eftersom att jag inte kunde kissa med epidralen i kroppen.
Fick en boll att sitta på så att huvudet nu skulle få komma ner rätt.

21.00
Nu är epidralen slut. Herregud, ska jag få vänta så där länge igen för att få påfyllnad? Var jätte rädd för det då jag verkligen inte orkade ha så där ont igen. Hugger heldre av mig en arm eller hämtar en skalpell och tar ut ungen själv om det var så. Men under undersökningen då så säger hon att jag var öppen 10 cm och att då får man ingen påfyllning. SKOJAR DU?! Skulle jag inte få något? Herrejävlar. Förberädde mig på den där jävla smärtan igen men blev otroligt glad och lättad när kryssningsvärkarna satte igång 10 minuter senare. Inte alls sån smärta som värkarna. Nu var det nära. Mycket nära. Kunde se framför mig hur jag kommer börja krysna när som helst.

21.10
Så bad jag mamma seriöst skrika in dem för nu kunde jag inte hålla emot. Mamma trodde nog inte på mig när jag sa att han kommer nu. Men lovar jag kände att nu kom han verkligen. Jag som trodde innan att jag kommer aldrig riktigt veta när han på riktigt kommer. Men jag lovar, det gör man.

21.30
Låg jag och krystade och kunde inte hålla emot längre. Fick bäckenbottenbedövning av den nya barnmorskan och satte sen igång och krystade.

21.49
Kom Leon i världens fart. Barnmorskan försökte att stoppa så jag inte skulle spricka. Han kunde inte få komma så snabbt. Men det sket jag i. Jag tryckte av bara helvette för var så in i norden peppad och kunde inte sluta. När huvudet var ute så fortsatte jag att trycka ut axlarna även fast jag inte hade någon värk. Men jag sket i det. Han skulle ut nu! Och ut kom han också. Med navelsträngen 2 varv runt huvudet. Det var därför hans hjärtljud gick ner för att den antagligen styptes åt.
Dock så sprack jag ju lite då men det fixade min ena barnmorska med några stygn.

Leon Alexian
3.495
kg
52 cm lång
35 cm huvudomfång

    

1. Helt cool lugn
2. Sitta? Ligga? Stå? Jävla smärta
3. Lustgas - min bästa vän
4. Lugn efter epidralen


Första natten hemma

2008-02-16 ι 10:26:33.. Den allra första tiden 2 Kommentarer

Halloj!
Äntligen, äntligen så är man hemma igen. Skönt som sjutton. Har bara varit hemma sen i går förmiddag men känns som om jag varit hemma i flera veckor. Eller som om jag inte riktigt varit borta.
BB vistelsen kunde jag gärna skippa. Ville springa där ifrån på en gång efter att han kommit ut. Trodde då att det bara var massa adrenalin i kroppen men jag kände så ända tills jag fick höra att jag fick komma hem. JIPPI!
Ska berätta allt om hur förlossningen gick och hela bb vistelsen som varade i 32 timmar lite senare. Kanske till och med idag. Men det år så svårt att slita sig från lill skrutten. Hihi.
Nej men jag ska nämligen göra lite saker nu. Plocka undan alla grejer. Han är så snäll, säger inte ett skit så får lika mycket gjort som om han inte skulle finnas på utsidan nu.
Vi hörs :o)

Lots of love from Michis och Leon!

PS. Tack för alla komentarer och ny design kommer inom kort.

NU ÄR HAN HÄR!

2008-02-15 ι 14:53:28.. Our life 16 Kommentarer

image142

BB

2008-02-13 ι 08:51:35.. Bebisen i magen 13 Kommentarer

Efter en dö värk igår så åkte vi in till BB. Jag var alldeless likblek i ansiktet och kände mig helt skakis. Men självklart när vi kommer in så lugnar det ner sig.
Men efter undersökningen så visar det sig att jag är öppen 3 cm ungefär.
"Jaha, ingenting" tänkte jag och att vi ni skulle få åka hem och vänta att det sätter igång. Men inte det, vi fick ett rum på en gång och jag hade tydligen mycket mycket samandragningar. Visst jag kände dem men inte att det gjorde så jävla ont. Det spände, det känndes mycket men inte så otroligt ONT som jag trodde det skulle.
Vi fick promenera, vi fick vänta, promenera lite igen och sen tillslut så sa dem att jaha det verkar lite segt. Jag var nu öppen 4 cm och därför ville dem att jag skulle sova över här så dem kunde ha pejling. Men det ville jag inte, helt själv, nej. Dessutom när det senare på kvällen blivit ännu lugnare.
Övertalade i alla fall barnmorskerna om att jag sover bättre hemma då och fick åka hem.
Så nu sitter jag här.
Natten har varit ganska lugn, samandragningar hit och dit men ingen dö smärta. Men nu börjar det komma igen. Efter att jag varit uppe och rört på mig lite så sätts det igång. Jätte jobbigt att gå då han är så långt ner..
Så vi åker nog in snart igen för att se om det hänt något för nu börjar lillkillen vilja komma igen. Börjar kännas rejält. Och barnmorskerna sa ju att vi skulle antagligen skulle komma tillbaka idag. Kan ju bara hoppas att han kommer på riktigt nu.

Ha en bra dag. Jag ska försöka föda barn jag. Wihu!

1 vecka kvar

2008-02-12 ι 10:26:47.. Bebisen i magen 5 Kommentarer

I natt så vaknade jag av att jag tyckte att det bara rann längs med benen. Och jag kunde inte förstå så jag kände på lakanen och överalltt, och det var aldeless blött. Det läskiga var att drömmen kändes så sann, jätte verklig. Haha, herregud vad man kan drömma.
Och synd som det var så var det bara en jäkla drömm. Typiskt.
Som i förrgår så känns det likadant nu igen - jag kommer aldrig få föda barn. Kommer vara gravid förevigt. Han vill aldrig komma ut. Och jag kommer inte tillåta att han ska komma på skottårsdagen. Då kommer jag seriöst sy ihop mig själv för här ska ingen skottårs unge komma. Vad hemskt.
Nej, får upp och hoppa nu. Springa ett äre varv runt huset eller något.

Hejså länge.

God kväll

2008-02-11 ι 21:50:46.. Bebisen i magen 3 Kommentarer

Halloj, halloj!
Nyss pratat med en kompis som är nere i usa och studerar i ett år. Ja nu är det ju bara 4,5 månad kvar. Helt sjukt att tiden gått så snabbt. Men ändå så tycker jag att hon borde komma hem nu.
Det tråkiga är att hon inte är här och får vara med när min mage växer och sen när lillplutten precis kommit ut. Men är så glad att jag har er andra här och får uppleva det tillsammans med mig.
Well, well.
Tror faktiskt nu, till skillnad från igår, att det börjar sätta igång nu lite smått. Tror att jag vaknade i morrse av att smelproppen gick. Är inte 100 men tror det. Började kännas så senare på dagen idag när jag fick en massa stickningar, som mensvärk, och då i hela magen. Aja, jag ska inte förvänta mig något nu för då blir jag bara dö frustrerad om det inte händer något.
Men i morgon ska jag faktiskt sätta igång med att fixa allt som måste fixas innan han kommer hem. Tillexempel röja upp en massa, plocka undan och packa BB väskan. Vad jag nu ska ha i den (?) Sen dessutom så tänkte jag också springa lite i trappen, gå ut med hundarna och försöka röra på mig så mycket som möjligt så kanske jag kan framkalla värkarna lite. Haha.
Tror ni jag kommer lyckas?!

Nu ska jag faktiskt upp och lägga mig i sängen då jag har dö ont längs upp vid revbenen. Sticker som fan och är dö ömt. Vet snart inte vad jag ska göra av mig själv. Men det ordnar sig alltid.
God natt everyone :o)
Krams


God morgon

2008-02-11 ι 11:26:01.. Our life 0 Kommentarer

.. hoppas att ni sov bra i natt.
Jag kan vel inte säga att jag gjorde men ändå inte att jag sov dåligt. Äh, jag sov nog ändå ganska bra. Det ända var ju bara att jag drömde en jävla massa hela tiden. Vaknade upp och drömde igen, igen och igen.
Kände mig jätte konstig i gårkväll och tänkte att då kanske jag kan få vakna mitt i natten av att vattnet går eller att jag får dö ont. Men ingenting. Neej, självklart. Den här ungen kommer komma försent nu ändå. Precis som C säger. Bebisen kommer komma minst 2 veckor sent och dessutom vara en tjej.
Men våran prins är vel ingen tjej inte, och inte ska han komma 2 veckor sent. Blä. Vilken deppration i så fall. Kommer ut som ett barn och ingen bebis. Väger typ 7 kg och är dö fet. Haha. Nej då, men fjutton gubbar nu får han faktiskt titta ut snart. Ringer upp till KS eller någon och säger att jag inte pallar mer och att dem MÅSTE sätta igång mig. Inte för att någon kommer göra det men... Frustrerande väntan.
Sitter och väntar på ett svar från Fjun men inget kommer. Sover hon eller? Sega brud.
Så nu går jag istället upp och duschar. Ska duscha, duscha och duscha mycket, länge.
Tänk om vattnet går då? Så märker jag ingenting det vore ju inte så kul. Äh, vad jag intalar mig själv. Inget kommer hända idag ändå. Det kan jag lova!

Ha en bra dag.
Krams

Underhållande

2008-02-10 ι 22:28:31.. Our life 1 Kommentarer

Jag måste ju bara lägga in den här eftersom att det gjorde hela min kväll igår när melodifestivalen inte var så skojig. Den här killen är ju bara för skön!
Håller ni inte med??




Dumma hundar

2008-02-10 ι 21:39:52.. Our life 2 Kommentarer

Nu håller jag på bli galen på min hund också. Han lägger sig nämligen mitt på tangentbordet och helst på mina händer också och tror han ska få sova där. Och pucko som han är så skiter han i att jag flyttar på honom flera hundra gånger. Han lägger sig tillbaka på en gång, kanske tar ett varv runt mig och sen lägger sig igen.
Och nu har han tydligen fått knas på huvet helt. Han går runt som en helt galen hund och flåsar som om han sprungit flera mil i världens fart. Han vet inte vad han ska göra av sig själv.
Saken görs inte bättre när den andra hunden nu också kommer och tror han kan gräva sig till kina. I sängen. Undra egentligen hur många hjärnceller hundar har? Men det knasiga är att mina hundar kan faktiskt bete sig och verka jätte intelligenta och smarta men ibland helt korkade när dem tittar på en som om man vore dum i huvet. Men kan faktiskt säga att dem för det mesta är ganska puckade. Speciellt den lilla. Herregud så han beter sig ibland. Aja, jag vet inte vad dem tänker eller varför dem beter sig som dem gör. Är varken en hund eller hundspecialist.

Anyway, tänkte just sätta mig och titta på bloggarna som jag brukar titta på varje gång jag sitter vid datan. Och blir dö frustrerad över att jag inte kommer in på Daniella's blogg. "Sidan kan inte visas"  blä, blä, blä. Men får prova lite senare..

Men ha en bra fortsatt kväll.
Krams

Kattastrof & evigt gravid

2008-02-10 ι 20:59:24.. Bebisen i magen 0 Kommentarer

Melodifestivalen - vilket skämt!!!
Hur sjutton kan man skicka Christer Sjögren till final i globen?! Herregud.
Melodifestivalen har verkligen spårat ut nu dem senaste gångerna. Jag tycker att helt fel personer har gått vidare för många gånger nu. Och så här säger jag efter första delfinalen. Ojoj, hur kommer det här året att sluta? - Förjävligt (?)
Men men.. Kan inte göra speciellt mycket skillnad över att ringa några gånger och rösta. Slösa en massa pengar.. Njaa, neej faktiskt inte. Bara onödigt.


Nu till graviditeten, bebisen, magen, plutten, lejonet.
Han vill nog aldrig komma ut känns det som nu. Jag kommer vara gravid förevigt. Allvarligt så känns det som om jag kommer vara gravid i flera månader till. Kommer nog vakna flera gånger av en chock att magen inte finns där sen när han kommit ut.
Och jag ska njuta av att han finns här inne så mycket som möjligt nu men hur kan jag? Eller fel ordval. Jag njuter, självklart. Men förstår inte att han ska komma ut snart eftersom att han aldrig verkar vilja komma.
"Gravid föralltid" den nya tidningsrubriken om ett tag. Vänta er bara..

image140

Melodifestivalen

2008-02-09 ι 15:22:13.. Our life 0 Kommentarer

image139


Ikväll är det första staden, första deltävlingen - i Göteborg. Jippi!!
Inte för att jag lyssnar på slagermusik men jag tycker det är skit kul att titta på tävlingen. Har vuxit upp med att vi alltid bullat upp oss framför tvn så det känns liksom som något man ska göra.
Blivit som en tradition så det kan man ju inte missa. Haha :o)

Ikväll sjunger i alla fall :
Etype & The Poodles "Line of fire"
Face -84 "Alla gamla ex"
Velvet "Deja vû"
Brandur "Lullaby"
Michael Michailoff "That's love"
Amy Dimond "Thank you"
Suzzie Tapper "Visst finns mirakel"
Christer Sjögren "I love Europe"

Dem 2 bästa direkt till finalen i Stockholm och 2 ytterligare till andra chansen.
Hur tror ni det kommer att gå? Vilka vinner denna deltävling?

Lyssna på låtarna här :
http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=86059&a=1049577&lid=puff_1049612&lpos=extra_0

Grattis..

2008-02-09 ι 14:08:18.. Our life 3 Kommentarer

image138


Våran snuttekorv fyller 1 år idag tillsammans med sin syrra Vendetta.
(Förlåt Malin men har tyvär inga bilder på Ettan)

Oskönt god natt

2008-02-08 ι 23:31:00.. Bebisen i magen 2 Kommentarer

Morgondagen planerad. Åtminstånde förmiddagen..
Mamma och jag ska bära av mot barkaby för att köpa varsin bh antagligen. Är ganska kräsen så vill kolla på så många möjliga ställen. Men får se vad mamma orkar. Kanske till och med blir så att vi inte åker.
Men det vet vi bara i morgon.

Har väldigt mycket samandragningar just nu så kan inte sitta kvar här längre. Måste lägga mig ner och jag ser att klockan blivit hyggligt mycket så det är vel lika bra att lägga sig. Kanske får sova en lugn och skön natt för en gång skull nu? Det vore ju toppen. Håll tummarna för mig!
Syrran är fortfarande vaken, C sitter och smaskar så mycket på sitt jävla äpple att jag snart klappar till honom. Tål inte sånt just nu!!! Mamma är också uppe, sitter vid datorn och pillrar.
Men men.. Dax att kanske pallra sig upp för trapporna där mamms och syrran befinner sig. Har det dock lite jobbigt eftersom att jag inte orkar att lyfta på mig. Så ont mellan benen. Känns som växtvärk. Inte skönt. Inte roligt. Stör mig när jag sover eftersom att jag inte kan flytta på mig lika mycket då när det gör så himla ont. Och jag MÅSTE flytta på  mig 5000 gånger innan och undertiden jag sover. Kan inte ligga stilla.
Men ska försöka så gott som möjligt att hitta en skön ställning så snabbt som möjligt och försöka ha den lääääänge.


image137

& Krams från mig och Leon


Måla lite bara

2008-02-08 ι 23:17:34.. Our life 1 Kommentarer

Vill måla om. Vill ändra.
Vill förnya!


Har värsta idéerna om hur jag vill ha det. Om hur jag ska ha det. Vet precis vad jag måste göra och hur jag ska göra det. Det ända som kommer ta tid är att jag också kommer och får göra det...
Åker annars hem till någon annan för att renovera lite.
Får jag renovera "rummet" hemma hos dig mormor?
Åh, det skulle vara så kul.

My dream.


Trött på bråket

2008-02-08 ι 22:09:44.. Our life 3 Kommentarer

Humöret är bättre nu. Men ändå så känner jag mig inte speciellt road. Alla bara bråkar fram och tillbaka. Blir vänner och sen skriker på varandra igen. Jag orkar inte sånt. Då blir jag sur eller ledsen och förblir det. Har ingen ork att bli super över glad och glömma det som var för en halv minut sen.
Nej nu får det vara bra här hemma med tjafs och bråk. Ledsen men syrran är i en sån period då det alltid är hon som startar upp allting här hemma.
Som idag. Piss off i morrse. Skit sur på förmiddagen och sen bakade vi. Gulligull. Och nu igen är hon åter till sitt djävulska humör. Snacka om mens. Tur att jag inte kommer bo kvar här när hon är 15 bast och har sina fina lingonveckor. Oh lord. Taket kommer ju lyfta.
Jaja. Nyss kollat på en film. Blev lite besviken faktiskt, hade tänkt mig annat. Fick någon fix idé och sitter just nu och kollar på jobb. Inte vet jag varför men men.
Samandragning. Ojoj, nu är magen sten. 11 dagar kvar. NU FÅR HAN KOMMA. Sluta mesa nu lilla pojken, kom ut i stället.

Tråkig fredag. Hemma, hemma, hemma.
Ska nog ringa Fjun i morgon för att se om hon har tid att ses. Länge sen, knasigt nog.
Ha en bra kväll.


Trött på allt

2008-02-08 ι 18:07:26.. Bebisen i magen 1 Kommentarer

Trött, jätte seg och trött. Trööööööött. Vill sova.. nu.
Öm som *** i revbenen, skulle kunna slå någon. Åh, inge kul humör. Om någon skulle säga nånting fel just nu så tror jag att det börjar att rinna i ögat.
Varför är jag så trött och ledsen, helt plötsligt?
Stog i köket för 10 min sen och bakade för fulla muggar med leende ända upp i hjärnan. Bakat lussebullar, lite sent nu men vad spelar det för roll? Jag var sugen på lussebullar. Men jag gjorde ju några knasiga också, några vanliga och sen typ "bull"aktiga. Dessutom slängde jag ihop lite muffins smet också. Tänkte dekorera dem lite fint, ha lite roligt men orkar inte det just nu..
Ont i tuttarna, brösten, pattarna, boobisarna, lökarna, vad ni nu vill kalla dem.
Ja den här dagen har inte varit mer än klaga, klaga och så lite till klaga så varför inte fortsätta lite till då?
Men jag vet inte vad jag ska klaga på mer just nu. Orkar inte tänka.

Förstår inte. Når inte fötterna. Benen måste ha blivit längre, mycket längre. Eller så är det så att armarna har blivit korta. Vilket som.. Når inte fötterna i alla fall. Då måste jag slänga upp dem som spagetti i knät för att kunna röra dem. För att kunna sätta på min strumporna.
Ja och då måste jag dessutom blunda för annars börjar jag gråta över att dem är så tjocka. Den senaste veckan så har mina fötter bara svält upp som ballonger. Skäms nästan. Förstår inte hur det kan vara mina fötter. Helt sjukt. Jätte läskigt.
Men men..
Nu ska jag stänga mina tunga ögonlock för någon sekund innan mamma kommer ner, syrran kommer hem eller att C kliver innanför dörrarna.

Hej så länge.
Krams


Jävla dag

2008-02-08 ι 13:09:27.. Our life 2 Kommentarer

Så sitter man här ändå..
Inte har jag ringt någon, inte har jag gjort någon nytta. Ingenting.
Halsbränna, halsbränna och ytterligare halsbränna.
Mamma är hemma nu igen efter att ha varit på en sväng med mormor. Syrran hade lite förmiddags damp innan mamma gick så har suttit här nere helt själv och inte gjort någonting. Har lust för en massa saker men ändå ingenting. När det väl kommer till kritan så sätter jag mig ner igen. DRA UPP MIG NÅGON!

Men eftersom att jag inte tror att någon kommer att komma för att dra upp mig här ur soffan så tänker jag stänga locket på datan och bära mig av ut i köket för att äta någon lunch kanske.
Dessutom har mamma världskris och det orkar jag inte så måste gå här ifrån. Nu blir jag bara upprörd och arg också. Tack...
Vilka problem.. Vilken början på dagen.

Hallelujah.

Bebismagen

2008-02-08 ι 12:26:22.. Our life 3 Kommentarer

Mina magar och jag.


image136


God morgon

2008-02-08 ι 11:35:25.. Our life 0 Kommentarer

Vilket väder. Underbart!
Solen skiner och det är hur skönt som helst ute. Börjar känna hur våren kommer även då den inte kommer nu. Men jag är ju alltid lite tidigt med att säga att nu är det vår eller nu är det sommar.
Men gud så skönt det kommer att bli att slippa vinterjackan. Måste dock köpa en vår jacka. Har ingen... Hittat en jätte fin som jag vill ha, men sen är det ju pengar också. Det ska man ju ha. Och nu när jag inte jobbar längre så får jag tyvär ingen inkomst på ett jäkla bra tag. Så det kommer inte bli så jäkla kul.
Att allting ska handla om pengar. Åh, hatar det. Men det är vel för att jag inte har överdrivet med pengar nu sen allt försvann och obetalade lån.
Jaja. Nu är dagen tydligen planerad även då JAG inte vet vad jag ska göra. Men en sak är säker : tänker inte sitta inne hela dagen när det är sådant här väder. Nej tack!
Får vel höra av mig till någon som kanske har någon lust att träffas (?) Mamma värkar lite vrong så henne har jag inte speciellt lust att tjafsa med. Ser och vet nu att hon inte vill åka och göra någonting så ingen idé att ens säga något.
Men men. Vi får se vad denna dag bär. Om jag ändå hade haft en bebis att lägga i vagnen så hade det inte varit några problem alls. Kanske stoppar ner en av hundarna och går ut på promenad? Det vore ju en vacker syn. Oh God.

Ha en trevlig dag.
Krams michis&bebis

Tom i skallen

2008-02-07 ι 23:58:37.. Our life 0 Kommentarer

Halloj halloj.
Satt och lekte lite i photoshop. Fick ryck om att göra ny design här på bloggen eftersom att den är ju bara för tråkig.. Men kommer inte på någonting. Bläää!
Hur ska jag göra? Vad ska jag göra? Finns inget i huvudet just nu. Allting är bara fult. Haha. Så får vänta med det ett tag.

Kanske borde säga god natt nu men lär sitta här framför datan ett litet tag till tror jag. I morgon ska jag och mamma springa springa springa och shoppa varsin bh. Inte för att vi har speciellt bråttom men jag vill ha ut ungen min nu! Eller ungen vår :o)

God natt allesammans.

Vill du titta ut nu?!

2008-02-07 ι 20:37:14.. Our life 1 Kommentarer

God kväll, god kväll.
Även då det inte blev speciellt mycket spring fram och tillbaka så kände jag ändå hur tungt det kändes i bäckenet. Jaja, han kommer ju snart och vet att jag då kommer sakna min mage. Vem kommer jag vara då? Kommer inte vara tjockis Michis med den runda magen utan fetto Michis med valk magen. Haha. Vilket klagande.
Nej jag älskar det här. Ska inte klaga ett skit. Jag är ju liksom inte mer än gravid. Är inte precis dödssjuk eller något sånt. Ska ta vara på tiden så mycket som möjligt nu även då det känns tungt, ömt, jobbigt och allt möjligt. För jag älskar min mage. Men kommer nog älska prinsen ännu mer.
Längtar....

Men nu ska jag faktisk göra en blogg åt min mormor också för hon tycker det är så roligt att läsa min och mammas. Så vi tänkte att vi gör en till henne också för hon har massor att skriva om nu när dem gör om hela deras kök där hemma.

Men hej så länge.
Krams

God morgon

2008-02-07 ι 09:31:06.. Our life 1 Kommentarer

Sitter just nu framför mammas data då jag inte orkar sätta på min.
Mamma är uppe i syrrans skola för hon ska ta spruta, och vägrar det. Men jag ska inte säga någonting för innan jag blev gravid nu så vägrade jag också. Hade sådan sprut skräck. Men när dem behövde ta massa blodprover och hittan och dittan nu så var jag ju tvungen att bita ihop. Det var vel bra för nu har jag ingen sprut skräck på det sättet längre. Vad duktig jag är!
Jaja.. I går så blev det ändå ingen shopping runda för mig och mamma så inga värkar heller. Vi var hemma hela förmiddagen och åkte sen på en hel basketkväll. Syrran tränade först halv 5 till halv 6 och sen var det bara hem snabbt, koka snabbmakaroner och proppa i sig för halv 7 så var det dammatch.
Det gick bra även då Cia var dö nervös i slutet och man såg hur hon ville gå därifrån. Haha. Men dem vann, som sagt, med 59-53 tror jag. Eller något sånt.
Även då det var lite spring fram och tillbaka där så hade jag bara en massa sammandragningar. Kunde knappt ställa mig upp ett tag så jag fick sitta där på läktaren :o)

Men nu om en timme så ska jag, mamma och mormor åka för att äta lunch med en bekant och sen hänkar jag på deras vanliga torsdags handling. Så det blir lite spring fram och tillbaka, och då kan vi ju hoppas på att värkarna kanske kommer igång. För nu är det time att han kommer ut!
Ja varför inte hoppas på att vattnet går för skoj skulle också? Allt på en gång.

Ha en bra dag.
Krams michis&bebis

God natt

2008-02-05 ι 22:48:58.. Our life 1 Kommentarer

Nej nu ska jag säga god natt för idag.
Tänkte skriva en massa om oss, mig och bebisen, i morgon. Har mycket i huvudet just nu så det kommer antagligen bara bli en massa gegga av allt. Vet inte riktigt vad jag ska börja heller, så bättre att vara pigg och veta vad man vill.
Får se vad jag och mamma hittar på imorgon. Jag vet i alla fall att jag ska göra mig själv på bättre humör på något sätt. Springa lite så värkarna sätts igång?

God natt och sov gott.
Puss

mamma och syrran

Tidnings intervjuv

2008-02-05 ι 22:08:40.. Our life 2 Kommentarer

Glömde ju faktiskt skriva en ganska rolig grej. Skrev inte speciellt mycket om helgen trots att det hände en massa grejer. Men skit samma nu..
En sak måste jag ju bara nämna. En tjej från någon tidning som hette "Globe" eller något pratade med mig mamma och mormor. Hon tyckte att våran monter var den absolut mest tilltatalnde och spännande. Vi hade ju allt typ. Haha. Dessuotm att vi var 3 generationer, snart 4 också, var skit kul och absolut underbart. Hon skrev lite och tog en massa kort på oss. Så ni ska vi hålla utkik efter den tidningen eftersom vi kommer vara med i den. Gud vad pinsamt.. men roligt.

Någon som vet vad det är för tidning föresten??


Helgen

2008-02-05 ι 21:47:37.. Our life 1 Kommentarer

Halloj, halloj. Här är jag igen. Dock utan bebis i famnen utan han är fortfarande kvar där inne.
Men nu kan jag nästan lova att det inte är många dagar kvar (?) Ja kan jag hoppas i alla fall då.. men känns väldigt nära nu. Sticker som mensvärk och har gjort det i ca 2-3 dagar nu så det kan ju inte vara så långt ifrån att han snart tittar ut. Värkarna får gärna komma nu medesamma.
Jaja.. Det har hänt väldigt mycket sen jag skrev senast. Utställningen, magen och massa runt omkring.
Men en kort sumering av helgens utställning kan jag vell skriva. Vi kommer dit vid halv 9 på lördagen eftersom att det öppnade kl 10 och vi hade en massa att sätta upp. Vi alla tre generationer (jag, min mamma & mormor) var på jätte bra humör men en sak gjorde oss dö irreterande och förbannade men som gick över snabbt då vi skrattade åt saken i stället. Det är nämligen så, för er som inte vet, att man har ett stort galler där man då själv får sätta upp sin konst och dyligt på hur man vill. Vi täckte det med svart tyg och skulle då hänga upp lite grejer. Jag mina tavlor, mamma sin hylla och mormor en massa grejer. Då vi det här året stog på undervåningen så delar man detta galler med någon på andra sidan. Vi lyckades då självklart få världens idiot till kärring. Hon kom senare än oss och då hade jag sätta upp mina gladramar med foton och mamma sin hylla med allt porslin i. Först då började hon gnälla som satan för att vi hade glömt ta bort en lapp som syntes på hennes sida, OH MY GOD. Sen när hon skulle sätta upp sina grejer så var jag tvungen att hålla i ramarna för att dem inte skulle rasa för hon skakade som in i.... ja som sjutton. Då rammlar mammas spegel ner på allt porslin och det rasar en massa koppar. Hon kollar inte ens runt, säger ingenting, INTE ETT SKIT gör hon utan struntar i det och fortsätter trots att vi står där på andra sidan och säger åt henne.
Vi släppte det och glädje oss åt att hon sålde ingenting den dagaen, hallelujah.
Morgonen där på så kommer vi och sätter upp allting igen. Då kommer kärring jäveln och har jätte problem med hennes tavlor - igen. Mamma som inte kan hålla tyst säger högt så hon kan höra att hon kan ju faktiskt säga till så ingenting rasar. Men tror du hon lyssnar? Nej inte mycket. Eftersom att när vi skulle plocka ner allting igen när dagen var slut så rasar alla mammas koppar och går sönder. Världens brak i hela Täby centrum och alla vänder sig om och kollar var som hände. Mamma och Beate börjar gnabba på henne men inte säger hon förlåt eller frågar hur det gick. Vilken otrevlig kärring jävel. Hon vågade inte ens kolla på mig i när jag gick förbi flera gånger. Vilken tönt. Men HA hon sålde ingenting och var grinig båda dagarna så det var ganska roande det också.
Självklart så kunde jag ju inte heller vara i detta stora centrum utan att shoppa lite. Lillpojken fick 2 par ur coola skor och en jätte gullig body som det står "my daddy is stronger then your daddy" på ena dagen och ett par små byxor och en tshirt den andra dagen. Men jag fick också något. Jippi! En sjal och 2 tshirtar. Bilder kommer senare.
Paus nu för detta inlägg. Ska kolla vidare på Gynning. Hon är ju bara för sjuk.

Hej så länge.
Krams


1 feb

2008-02-01 ι 22:47:30.. Bebisen i magen 3 Kommentarer

Ja nu har nästan hela 1 februari runnit iväg också.
Trots att jag tycker att det går enormt långsamt nu mot slutet i graviditeten så kan jag ändå inte fatta att det nu är februari. Redan.
Och att det är nu i morgon som vi ska på utställningen. Tyckte det var inte för så länge sen som jag och mamma började prata om den och började förstå att det är dax att sätta igång med allt, även då vi var sena. Men dem senaste månaderna så har det bara varit allmänt kaos här hemma och jag har haft för mycket i huvudet antagligen för jag har inte hunnit med. Det har blivit ny månad efter ny månad.
Men det sjuka är ändå att jag tycker det går enormt långsamt hela tiden men när jag tänker tillbaka så kändes det ändå som det var igår jag började julhandla. Men men.. Tiden går och det kan man inte göra något åt.

18 dagar kvar tills beräknad födsel för lejonet nu då. Hela, långa 18 dagar... Ush.
Men det är ju inte säkert att jag kommer gå alla dem dagarna. Hoppas inte det :o) hoppas att pojken vill komma lite tidigare. Men nu i slutet kan man ju inte mer än vänta och längta. Eller vad säger ni?
Längtar jätte mycket efter långa promenader med vagnen i vår solen och sitta på fik och mysa med bebis. Längtar efter att få se min lilla bebis skratta och le. Se honom växa upp. Men vilken mamma tycker inte det är helt underbart? Men faktiskt så längtar jag även efter allt jobbiga också. Det stör mig inte.
Vill bara att mitt lejon mår bra och kommer ut till sin super längtandes, förväntansfulla lilla mamma.
Kom ut nu !!!


Mat bilder

2008-02-01 ι 21:15:29.. Our life 2 Kommentarer

Delar med mig av lite mat bilder bara för att jag är hungrig och ska ner och fixa mat nu..

    


Täby konstutställning

2008-02-01 ι 18:17:59.. Our life 0 Kommentarer

image128

Fel, fel & fel

2008-02-01 ι 18:01:44.. Our life 0 Kommentarer

Halloj!
Just nu satte jag mig famför datan för att skriva ut ännu mer foton. Måste bara bestämma mig vilka jag ska skriva ut. Problem, problem..
Sak samma. Idag har mamma och jag fixat det sista inför i morgon. Eller jag har ju mitt kvar då men det är ju bara att skriva ut foton. Med alla problem idag så förväntar man sig inte något stort och super bra men får försöka att kolla igenom allting innan jag gör det så det inte blir en massa fel igen. C ska köpa 2 patroner på vägen hem till min skrivare för dem håller snart på att ta slut. Det är också en av färgerna som är halvfull men jag chansar och hoppas att den räcker. Kommer säkert visa sig att den tar slut och då blir det panik här hemma vill jag säga.
Men håll tummarna för min del?!

God natt

2008-02-01 ι 00:00:48.. Our life 0 Kommentarer

Det är super storm ute. Tror du jag kan sova nu eller? Ush. Hatar sånt här väder.
Allting jag gör just nu blir bara skit och åt helvette så bäst jag slutar nu innan jag sitter och gråter i sängen och tycker synd om mig själv. Det är ju helt meningslöst så tar chansen nu att bli lite gladare så jag kan gå och lägga mig snart. Tänker inte ligga och vrida och vända på mig i flera timmar nu igen. För det gör så jäkla ont att lyfta på mig. Det stramas som in i... *humhum*
Men dessväre så tror jag att det kommer bli så eftersom att det inte direkt är världens gulligaste väder ute. Markiserna låter som sjutton när det blåser så dem smäller längs väggen och det låter som om det är spök invation ute.
Men jag måste lägga mig nu. Måste sova. Måste få sömn. Trots att jag inte är piggare av det, konstigt nog. Jaja, får ta min snygga mage och försöka sova snart ändå.
By the way, lillprinsen har inte haft något att säga till om idag så det blir inget hälsningar från honom. Tråkis där inne. Helt still men ligger dock oskönt så jag fått buffat till honom så han flyttat på sig.

Men god natt sweden..

STARTSIDA



Michaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!




Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!





Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!






Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December