New camera

2008-04-30 ι 14:12:01.. Our life 4 Kommentarer

337304-353

Har inskaffat en ny liten digetalkamera av Fjun.
En CASIO Z1200 med 12,1 mega pixlar.
Very good, gummisnodd.

Please write

2008-04-30 ι 12:00:27.. Our life 9 Kommentarer

God förmiddag på dig!
Vad kul att du läser min blogg. Varför gör du det? Brukar du det?
Vore skitkul om du hade lust att bara skriva någonting för det har du blivit väldigt dålig på.

Drama queen

2008-04-29 ι 09:41:51.. Our life 2 Kommentarer

Självklart kom vi inte med denna buss heller. För jag hittar inte mitt busskort. Bussen är ju gratis när man har barnvagn, vip haha, men tunnelbanan måste man ju betala. Och bara för att vi ska åka in till stan idag så är mitt kort borta. Antagligen så har jag tappat det igår ur min jackficka. Det finns ingen annan förklaring då det inte finns här hemma någonstans. Så nu får jag betala med mobilen denna dag för att sen köpa ett nytt busskort. Kul, nu när det är så jäkla billigt med det menar jag. 700 kr för maj-augusti. Funny, funny.
Åh gud vilket utbrott jag fick. Förlåt mamma men mina nerver var på utsidan. Höll nästan på börja gråta. Jävla ammnings hormoner. Bra att man kan skylla på någonting, visst? ;o)
Ush vad är det här för en dag? Varför vill ni jävlas med mig nu?

Nu måste jag bara hälla i mig lite kallt att dricka och kyla ner mig lite innan jag då tar nästa buss igen. Coola ner lite så jag kan vara glad igen. Höll nästan på bli arg på Leon när han började gnälla lite i vagnen. Och ush det kan man inte bli. Nej jag är inte arg på min lilla bebis det var bara humöret som spökade lite. Men nu är allt bra och glatt igen. Och förlåt mamma igen!

So long - again.

God morgon

2008-04-29 ι 09:01:45.. Our life 0 Kommentarer

Idag är vi uppe tidigt för vi ska åka in till Evas café Solen och hjälpa till med en leverans tillsammans med Fjun. Så om en halv timme går våran buss. Och vi är redan packade och klara. Otroligt nog.
Men det har en förklaring. Vi skulle egentligen åkt den bussen som går nu men Fjun hade försovit sig så vi får då vänta på henne. Men det är lugnt, vi är vana. Haha.
Sen blir det också kolla lite i stan, tänkte kanske gå in på banken och sen blir det picknick med Fjun. I den varma solen. Det ska ju bli 20° och sol idag, och det tror jag nog det kommer bli för klockan är bara 9 och redan är det 16° ute. Så det kanske blir lite sola uppe i vitabergsparken också, mysigt :o)
Men ha en bra solig och varm dag.
See you!

Synska människor

2008-04-28 ι 21:11:16.. Our life 2 Kommentarer

Har nyss tittad på ett trilling program på 4:an. Det handlade om att om trillingar kunde kommunicera genom tankar och typ var synska så dem gjorde an massa tester. Och ett test, skit läskigt, gick ut på att dem 3 trillingarna satt i varsitt rum. 2 av dem hade öronskydd och ögonskydd och satt och kopplade av medans den 3e spelade ett spel. Spelet var i alla fall det då man håller i en "stav" och ska trycka in en knapp då en viss musik tystnar och om man missar så får man en stöt. Dem skulle undersöka om dem andra 2 trillingarna kunde känna av när den 3e fick stötar. Så alla hade då fått på sig sånna här sladdar som mäter av hjärnan och känslorna om dem skulle reagera.  Efter testet så sa dem att dem inte kände någonting och var super säkra på att det inte skulle ge något utslag på datan. Men alla 3 hade fel!
Varje gång han fick en stöt så reagerade dem alla 3 samtidigt och det garv utslag på datan. Så holy shit. Trillingar, säkert tvillingar också, känner sjutton av när någon av den andra känner smärta eller dyligt.
Läskigt värre, visst?

Jag vill flytta

2008-04-28 ι 13:57:32.. Our life 2 Kommentarer

När man väl tittar lite på lägenheter på internet så kan man ju inte sluta. Man får ju sån stor lust att flytta på en gång. Speciellt när man hittar något som är bra och hyggligt billigt. Super sugen är det minsta ordet jag kan uttrycka min flyttar längtan.

Vill du flytta med mig så säg till ;o) hehe.

God natt

2008-04-27 ι 22:43:29.. Our life 0 Kommentarer

337304-354

Nu är det sängen som kallar för min del. Leons också för den delen. Han sover gott i vagnen sin som han älskar men nu får han väckas lite av mamma när jag bär upp honom till sängen.
Ska trycka i mig lite mer piller så jag får sova gott, och länge. Hoppas att ni får sova så gott, see you i morgon, förhoppningsvis (?)
Puss&Krams

Leon tränar

2008-04-27 ι 21:59:30.. Leon i bilder 3 Kommentarer

337304-352

Leon ligger och tränar i min stora säng utan att gnälla.
Annars brukar det inte vara så roligt att ligga på mage.
Men om man är larvig och sjunger lite och skrattar så är det ganska underhållande även då det inte blev några leenden på bild bara spya. Haha.

Söndag

2008-04-27 ι 21:38:51.. Our life 0 Kommentarer

God kväll allesammans.
Jag trodde att jag skulle kunna vara duktig och försöka att inte ta några tabletter. Försöka hålla mig så länge som möjligt men nu börjar det bli lite för jobbigt, lite för ont. Har ont mitt i ryggen också, som om dem grävit i ryggraden känns det som för det är exakt samma smärta som jag hade efter epidralen från förlossningen. Men men, någon gång går det alltid över, det är bara jag som ska ha så bråttom med allting. GÅ ÖVER NU!
Men nu ska jag återvända till benknäckargänget och ta 2 piller. Knarka lite.

Bjuder också på en bild på mig och Leon.
Inte speciellt snygg då jag är groggy från operationen och är dö risig men Leon är alltid söt även då han också har påsar under ögonen här. Trötta båda två? Japp.
image351

Vårblommor

2008-04-27 ι 19:44:43.. Our life 3 Kommentarer

337304-346

  

Efter en liten promenad med blomandes blommor ute blev humöret bättre.
Att bara känna den friska vårluften gör att man genast blir glad och lugn, i alla fall jag.
Och vädret ska ju hålla i sig, gud så underbart! Håller ni inte med?
Nu kommer verkligen sommaren, sköna varma kvällar ute med vänner. Underbaraste som finns!

Promenad med hundarna

2008-04-27 ι 18:19:39.. Our life 1 Kommentarer

337304-337
  
   

Hampus och Valle ville inte vara med alls på kameran medans Falcon var super nyfiken och villig.

Mamma

2008-04-27 ι 17:46:58.. Our life 3 Kommentarer

mamma

Hon vill aldrig vara med i kameran även då hon faktiskt blir bra på kort.
Med dåligt självförtroende och tror att hon inte kan vara snygg så håller hon handen uppe eller vänder på huvudet. Men min mamma är så snygg så! Visst?

Leon 10 veckor

2008-04-27 ι 17:36:47.. Leon i bilder 0 Kommentarer

337304-332
  

Stabilare

2008-04-27 ι 15:18:46.. Our life 0 Kommentarer

Nu känns det äntligen bättre. Magen är inte lika spänd och jag kan nu bära Leon. Dock på sidan men jag kan i alla fall hålla i honom. Förut var det en stor jäkla prestation att bara lyfta upp honom och flytta på honom. Men nu kan man mysa igen, lite i alla fall. Ammningen är dock fortfarande lika jobbig. Eftersom att han ligger mot magen och trycker mot såren så är det inte speciellt skönt men det är bara att bita ihop och låta honom ligga där och äta.
Men vad gör man inte för sin lilla skrutt?
Skrutten som är så stor nu. Det är en jätte stor skillnad på bara några veckor. Han börjar liksom titta efter hundarna och skratta åt dem. Han försöker ta tag i saker och föra dem till munnen. Men det dröjer nog ett tag till innan han kan ta i saker och bita på dem. Men bara det att han tittar mer på sakerna man visar nu och tycker dem är intressanta och roliga är så kul. Förut tittade han på en som om man vore dum i huvudet, haha.
Men växer gör han, och det snabbt. Även då han fortfarande kan ha 50/56 kläderna så är han såå mycket större än för 2 månader sen. Men om ett tag kan han nog inte ha 50 byxorna längre, han har så långa ben.
Men som det står i den storleken, 50/56 0-1 mån, och Leon är ju 2,5 månad och kan ha den storleken så. Ja och det beror ju helt på vad för kläder det är också. En mexx tröja han har är i storlek 50/56 och den är hur stor som helst medans en pyjamas i storlek 50 från H&M är på gränsen. Byxor från Lindex är skitbra. Dom är långa och smala, i alla fall dem jag köpt, och passar då Leon perfekt.
Ja kläder kan han inte klaga på att han har för lite. Han har huuuur mycket som helst. Men vem kan låta bli att köpa mer och mer kläder till sin lilla skrutt när det finns så fina? Jag har ett problem med det i alla fall. Kan inte sluta.
Nu ska jag ut och ta lite glass, coola ner magen lite medans Leon ligger och sussar så sött.
Puss&Krams

Operationen avklarad

2008-04-26 ι 16:57:23.. Our life 2 Kommentarer

Inget bloggande på många dagar. Otroligt tråkigt men jag har ingen ork för en massa saker just nu. Det räcker med att försöka hålla mig vaken och ta hand om Leon. Idag är det först jag orkar att vara vaken hela dagen.
Men åter till operationen. Vi kom in till st görans sjukhus vid 8 tiden i torsdags och jag fick gå in och byta om till dem sexigaste kläderna ever. En morgonrock som täcktes av ett par snygga strumpor som gick ända upp till låren, ett "nattlinne" med knäppning och ett par trosor som var för 75-80 kg. HALLÅ lite att ta i, jag väger faktiskt inte mer än 52 kg och det visste dem dessutom. Men men, ut kom jag med dem fina kläderna och vi pratade lite med narkosläkarn. Han sa att jag skulle behöva pumpa ut mjölken i ungefär ett dygn efter att operationen var klar och att tabletterna jag fick och äter nu inte kommer påvärka Leon så jag kan fortfarande amma då.
Efter det så var det dax att säga hejdå till mamma och Leon. Och in i operationsrummet. Det är verkligen som det är på tv. Helt sterilt och vitt. Läskigt och obehaligt men ett måste. La mig på operationsbordet och en sköterska kom för att sätta in dropp och grejer i armen. Hatar nålar och det visste hon också så hon försökte prata om allt annat och hjälpa mig på det sättet, snällt av henne. Sen bad hon mig också öppna munnen och jag öppnade och kom på att "Shit nu sätter dem i en slang i halsen på mig" så jag satte handen för munnen snabbt och sköterskan gapade stort i stället.
Det var vell inte hon som skulle gapa? Förvirrad.
Men då jag hörde att det var mina mandlar hon reagerade på så tog jag bort handen. (Mina halsmandlar har alltid varit lite överdrivet stora hela mitt liv. Jag har haft väldiga problem med dem, haft halsfluss flera gånger om året och typ konstant svulnad. Nu är jag dock van vid mina stora mandlar så jag stör mig inte speciellt mycket även då jag har svulna mandlar 24/7). Men sköterskan undrade varför jag inte tagit bort dem eftersom att dem är så stora och förklarade också att om jag skulle ta bort dem skulle jag säkert få en lite annorlunda röst. Man låter ju liksom tjock i halsen när man är svullen och det gör jag ju nu hela tiden så om dem skulle försvinna så skulle jag ha "vanlig" röst. Haha.
Sen fick jag i alla fall den första sprutan in i armen. Hela rummet började typ åka i 100 km/h. Sen gick det bara snabbare och snabbare tills jag fick den andra sprutan och en mask att andas i. Sen slockade jag och vaknade upp igen på uppvaket. DÖ ONT i halsen efter slangen som skavde och ner i magen. Hela bröstet dånade.
Operationen var klar vid halv 11 och jag pratade med mamma vid halv 1 men den tiden kommer jag inte ihåg. Från 2 tiden kommer jag ihåg då jag flyttades ut i korridoren för att jag tydligen såg så pigg och kry ut. Var dem dumma i huvudet? Jag hade knappt haft ögonen öppna under den tiden, jag sov hela tiden. Orkade ha ögonen öppna i ca 2 sekunder så jag kunde slå nummret til mamma och säga att jag var klar och ringer henne sen. Sen sov jag igen. Vaknade en sekund och sov igen. Så höll jag på till typ klockan halv 4. Då orkade jag vara vaken i ungefär 10  min. Så jag sprang och hämtade en macka och vatten. Tog en tugga och somnade igen.
Kissa skulle jag ju också och försökte hela tiden men inget kom. Vid halv 5 skulle jag få gå hem om jag hade kissat men inte hade jag det. Ringde mamma och frågade var hon var vid halv 5 tiden men fick reda på att det var C som skulle hämta mig och att han hade åkt till fel sjukhus. Bra koll.
C kom ca vid kvart över 5 och inget kiss för min del så vi kunde inte åka hem ändå. Vi väntade och jag drack och drack. Gick runt, det lilla jag orkade och drack igen men jag ville inte kissa. Tillslut så fick dem hjälpa mig och tömma mig genom en slang i urinröret. Det var inte det minsta skönt vill jag lova. Men tvungen var jag.

Så vid 7 tiden fick jag äntligen åka hem. Hem till min lilla prins.


Panik!!

2008-04-23 ι 23:11:57.. Our life 2 Kommentarer

9 timmar kvar till jag ligger uppe på en brits inför operation.
Börjar känna panik nu. Jag vill verkligen inte!
Man ser liksom på tv hur dem opererar och skär upp människor, hur folk mår osv. Att det ska vara en själv är man ju inte direkt berädd på. Att man själv ska bli skuren och blotta hela kroppen inför en helt främande människa. Ja det är ju helt underbart roligt *inte*.
Hämska tankar och nervösa samanbrott. Kommer nog gråta en skvätt eller två innan jag lyckas somna ikväll. Om jag någonsin lyckas(?) Jag vill inte för då vet jag att jag snart kommer vakna och att vi ska åka in till sjukan.
Så ska jag också behöva lämna min lilla guldklimp. Inte för att jag är nervös över det för jag vet hur bra det kommer att gå. Men jag vill inte opereras. Fy jädrans skit.
Snart får jag inte heller äta något mer. Efter kl 12 så är det förbjudet och efter 6 i morgonbitti får jag inte ens dricka. Lovar kommer säkert bli dö turstig då och det kommer svida i gommen av törst. Så kommer vara på världens underbaraste humör i morgon säker.
FY! Stackars min mamma, haha. Får vell be henne ta kort på mitt snygga fejs när jag vaknar. För ni måste ju ha något at skratta åt om den här saken. Ett groggy fejs som inte vet vart det ska titta eller hålla upp. Haha.
Ja något gott kommer det säkert av det här. Det sägs ju vara så.
Men nu ska jag upp och duscha som jag tydligen måste göra innan. Och dessutom så måste jag duscha igen i morgonbitti. Vadå, vill dem inte ha en lort fia som stinker på operationsbordet? Haha. Nej men all dessa risker och skit. Det fattar man ju själv att man måste vara ren men att jag måste duscha håret ikväll men inte i morgon. Jaja.
Man kan ju i alla fall hoppas på att man kommer därifrån levade, eller hur?

Ha en bra natt och dag i morgon. Återkommer på fredag då jag vet jag sysslar med och inte har någon narkos kvar i skallen. Kanske till och med skriver något i morgon kväll då jag är hemma igen och trött. Kanske blir ett skit kul inlägg då. Kika in då så får ni se. Haha.

So long!


Flin-gurkan

2008-04-23 ι 18:09:44.. Leon i bilder 3 Kommentarer

337304-331

Skära i min mage?!

2008-04-23 ι 17:47:04.. Our life 1 Kommentarer

Har just kommit hem från syrrans basket träning. Alla tränare hade typ pms på tjejerna som tappade stinget totalt men i slutet så fick dem spela mot killarna och blev as peppade och glada igen. Och tur var det för vill inte ha en surig syster hemma.
Men i alla fall. Idag har det varit en slapp ta-det-lugnt-i-solen dag. Mötte Fjun i åkermyntan för lite inhadling av mat - sallad, oliver, mozzarella, avocado, druvor, melon, physalis, ananas mm. Så det blev en as god grönsallad och fruktsallad till lunch idag.
Sen lite senare på eftermiddagen kom Fjuns mamma, Eva, också förbi på en fika och då blev det en massa kakor och bullar också så den nyttiga lunchen gämnade tyvär ut sig lite. Men en riktigt mumsdag har vi haft - i måttliga mängder dock.

Idag tänker jag inte heller gå och lägga mig. För vill inte vara med om morgondagen. Längtar verkligen inte, om jag kan säga så. Kommer ha tanken "SPRINGER HÄR IFRÅN NU!" i huvudet hela tiden. Men som alla sänger och som jag egentligen vet själv också : att det kommer gå bra, jag kommer må så mycket bättre sen.
Men jaja, skiter vell i allt sånt. Jag vill inte att någon ska skära i min mage. Även då det "bara" blir titthåls operation så finns det risk för att dem måste skära upp ett snitt. Och dem där jävla titthålen är inte så jävla små. Min mormor har opererat samma sak och hennes ärr ovanför naveln syns. BLÄ! Men men, min mage är inte den vackraste ändå. Så då kan man ju kanske också skylla på att jag opererat mig också, inte bara fött barn. Haha. 

Men oskuren är ju alltid bäst!!


Sommar & sol

2008-04-22 ι 18:30:38.. Our life 3 Kommentarer

Nu kan man ju verkligen säga att sommarn är nära. Klockan är liksom halv sju och det är 11 grader ute, och sol. Me like this väder!
Jag och Fjun har varit i vällingby och barkarby outel idag. Blev en massa shopping för min del. Tar bild och lägger upp sen för att visa, det är jätte fina saker till Leon.
Men just nu ska jag byta kläder på Leon då han spytt ner tröjan, som vanligt, och sen ska jag och Fjun antagligen gå ner till våran gammla lärare, Eva, för att hälsa på och kanske planera en fika inför nästa vecka. Då jag känner mig som en människa igen och kan äta precis vad jag vill, JIHUW! Eftersom att då är operationen klar. Kan man ju hoppas i alla fall eftersom att det sägs att det kommer bli sjukvårds strejk. Om det nu blir så så kanske jag inte får någon operation. Och då kommer jag hoppa ur brallorna av ilska. För jag vill äta!

2 dagar till operation. Ush :o(

Kladdkaka

2008-04-21 ι 23:11:44.. Our life 0 Kommentarer

337304-332


Snabb kladdkaka

100 g smör
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl mjöl


Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör sen ner ett ägg i taget. Tillsätt sen mjölet och häll smeten i en smort, bröad form. Grädda i ugnen i ca 20 min, i 200° längst ner.


Yoghurtgrädde

2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk florsocker

"Sila" yoghurten i ett kaffefilter i ca 10 min för att få den tjockare. Vispa grädden och vänd ner youhurten, vanilj- och florsockret. (För mer sötare grädde så ha i med florsocker)

Blodprover

2008-04-21 ι 22:38:54.. Our life 1 Kommentarer

Gud vad dålig jag är. Ljuger också. Inte skrev jag något på kvällen. Skrev inte för jag hade ingen lust att skriva om helgen för det är så mycket. Så säger nu i stället att jag skriver som vanligt och skriver om helgen när jag får lust.
Kanske får mer lust nu när jag har helgens bilderna på datan. Så det kanake kommer upp :o) 
Just nu i alla fall så sover Leon så skööönt i soffan intil. Han har en hel 2 sits soffa för sig själv, haha.

Idag var jag i alla fall på st görans sjukhus och tog prover inför torsdag. Då det är  operation för min del. Usha miga. Längtar inte om jag säger så. Men det måste verkligen göras om jag ska kunna äta all god grill mat i sommar för annars är det bara att glömma. Bara massa sallad och nyttigt. Klarar inte det länge. Sämst på bantingskurer och nyttigheter. Måste ju få äta normalt.

Me like food!
Do you?


Tillbaka nu

2008-04-20 ι 12:19:45.. Our life 2 Kommentarer

Usch på mig! Inte skrivit alls på länge. Men jag har haft upp hela tiden. Tänkte att jag skriver varsin dag i nya inlägg. Lättast så så slipper det blir världens längsta inlägg. Då orkar ändå ingen att läsa. Haha.
Det kanske ingen gör ändå (?!)

Och dessvärre har jag inte tid för det just nu heller. Men det kommer en uppdate om helgen i eftermiddag - I promise! För nu ska jag ut och njuta av den underbart varma dagen med 12° ute och bara sitta i solen med min lilla prins som dock får ligga i skuggan.

Puss O Krams

Kaos!

2008-04-18 ι 14:11:38.. Our life 5 Kommentarer

Nu är vi hemma igen från vällingby. Självklart så skulle dem inte ha den skjortan på Lindex som jag tänkte köpa till Leon så sprang därför in på Polarn&Pyret. Men dem hade inget i Leons storlek, bara för stora och allt i hans storlek var inge kul. Eller det fanns en massa fina saker men inget jag ville ha till nu. Sprang sen in på Exit och hittade då en body med en tröja och ett par jeans till, tur det. Han kommer bli så fin i dem!
Sen efter det så skulle jag ju snabbt upp på gina tricot för att köpa ett linne. Går upp dit och letar som en galning snabbt efter linnen eftersom att mamma och mormor var nere i centrum och väntade. Hittade det äntligen och tog upp plånbken i kassakön. Såg då att dem inte tog kort där, eller jo dem tar ju men man måste ju ha leg då som jag inte hade, så lämnar tillbaka linnet snabbt och går ner för rulltrappan för att ta ut pengar - hatar cash bara kortet som gäller för min del.
Men när det var min tur så kom jag ju på att vafan ska jag ha pengar för? Jag har ju present kort. Dumefan. Så springer upp igen, tar linnet och går till kassan. Då när jag betalar så är det självklart fel storlek då jag bara tog en snabbt. Sprang och hämtade en ny och fick stå i kön igen för men kunde tydligen bara inte byta för dem måste veta vilken storlek dem säljer. Kommer fram i kön betalar och skulle då få resten av pengarna tillbaka i presentkort. Hon som stog i kassan var ny och visste inte hur man gjorde och går i väg för att hämta en som kunde hjälpa henne. "HALLÅ, jag har brottom!". Äntligen fick jag tillbaka presenkortet och springer ut och ner för rulltrappan. Hör då hur någon roppar "Tjejen, hallå. TJEJEN MED BARNVAGN, STANNA!!" Vänder mig om och ser kassörskan på gina tricot röd i ansiktet och flåsar.
Hon skulle ge mig kvittot. Så hon hade sprungit efter mig ner för rulltrappan och nästan ut ur K:fem huset, herregud. Haha.
Kommer i alla fall ner efter ett omständigt köp och där står mamma och mormor och väntar otåliga. Mamma hade tydligen gått ett varv och letat efter mig då vi också skulle in på syster (systemet) också, så snabbt in där. Sen var mamma tvungen att hämta bilen och köra till oss för det var så mycket tunga kassar överallt.

Vilken vällingby tur. Den gör jag inte om.
Lugn Michis, lugn!

My love

2008-04-18 ι 11:19:31.. Leon i bilder 8 Kommentarer

337304-330

God morgon

2008-04-18 ι 10:21:06.. Our life 1 Kommentarer

Handlingen avklrat!
Mamma åkte iväg klocka 8 i morse till Coop Forum som öppnar då. Underitden så log jag syrran och Leon och sov. Leon ligger fortfarande och sover och syrran springer runt och försöker att inte glömma något. Upp och ner, fram och tillbaka. Mig är det ännu lugn på. Får se hur länge det håller i sig.
För om ca en timme så ska vi skjutsa syrran till vällingby och då passar även vi på att springa upp till vällingby, säkert in på systemet och så ska jag göra ett par ärenden. När vi sen kommer hem så måste vi börja med all mat. Undra om det kommer bli kaos som vanligt? Mamma eller jag kommer inte hinna duscha eller göra i ordning oss i tid. Så vi kommer nog bli klara precis innan mormor och morfar går innanför dörrarna. Haha.

Have a nice day, om jag jag inte skriver mer (hoppas)
See you (?)


Menyn

2008-04-17 ι 23:28:26.. Our life 0 Kommentarer

I morgon är det bestämt att det blir en italiens afton. Vi ska ha en massa smått och gott.

image329

Skivad mozzarella och tomat
Grisini med parmaskinka
Tortillabröd med ost och skinka
Canneloni med ricotta och valnötter
Canneloni med köttfärs och mozzarella
& en massa tillbehör

Pannacotta med hallon


Nu är det kväller

2008-04-17 ι 23:18:11.. Our life 1 Kommentarer

Och vi är hemma igen. Jag har precis stoppat i mig lite mat. Och läsk. Gott med läsk. Sockerdricka, Zingo och Grapa - det ända man kan dricka i läsk väg.
Det är så sjukt rubbat hur jag ändrat min uppfattning av läsk. Hatade verkligen det förut. Drack bara saft och vatten och inget med bubblor i. Men nu är jag som besatt. Måste dricka läsk. Som nu när vi var hos Maria och syrran fick ett glas med cola upphällt medans jag hade tackat nej. Hur dum var jag? Gratis cola, ge mig! Så jag kände hur syrrans colan roppade på mig "Michis, ta mig, drick mig, häll i dig!". Så jag var ju tvungen att ta en klunk. Och fy så det bubblade i magen.
Jaja, nog om mitt beroende av läsk. Hos Maria var det lika hysteriskt som vanligt. Galna Maria och ska förklara något och då är det inte bara ord utan 500 grimager. Haha, riktigt kul. Men jag lovar, mamma passar in bra där. Ja det var en massa kackel fram och tillbaka och hundar överallt. Hon har just nu 20 valpar hemma. 16 st rottisvalpar och 4 mopsvalpar PLUS att hon redan hade 6st mopsar och 3 rottisar. Ja herregud, där är det fullt hus.
Men alltid lika trevligt och charmigt. Me like.
Nu ska jag faktiskt upp och sova sängen. Syrran ville tydligen sova hos mig så det blir mys i sängen. Ja i morgon så blir det fullt upp helatiden också. Vaknar, upp och handla(?), fixa klart alla grejer till syrran som ska vara uppe i vällingby kl 12 då bussen till eskilstuna går halv 1, sen hem och förbereda all mat när mormor och morfar kommer vid ungefär 4 halv 5. Men ska försöka att inte stressa och ska se till att jag hinner skriva lite :o)

Ha en bra fortsatt natt.
POKS

I'm a turbo mamma!

2008-04-17 ι 17:30:57.. Our life 2 Kommentarer

Jag hade helt glömt att vi skulle ju åka till Maria idag. Så det var bara för mig att hoppa in i duschen föurt så man inte behöver skämmas över att gå ut. Så nu skämms Leon mindre när mamma är ren och luktar gott. Haha.
Ja vi ska till M där mamma & Christer ska köpa varsinna jackor och så får vi förhoppningsvis kolla på alla bebisarna - Alla drygt 20 hundvalpar. Herrejesus. Så det ska bli kul.
Då får också M träffa Leon som hon var nyfiken på hörde jag av mamma.
Japp, denna dag har verkligen varit hit och dit, upp och ner, fram och tillbaka helatiden. Städa, städa, städa. Fixa, fixa, fixa. Planera, planera, planera.
Haha gud jag måste bara skriva en helt annan sak helt plötsligt. Leon stor glor verkligen på tvn. Det är Disney Channel på och det är skit spännande. Massa roliga gubbar och färger. Han är jätte konsentrerad och tittar som en galning. Vilken liten söt unge.
Jaja, åter till allvaret nu igen. Vi ska snart åka och jag sitter fortfarande med blött hår och inte klar alls. Leon har också spytt ner hela sin body så måste byta och ge honom lite tutte innan vi går. Hur ska detta gå?
Men konstigt nog så ordnar det sig alltid. Jag hinner alltid, ja nästan i alla fall, när det är viktiga saker. Det är nog så att jag kan slå på värsta turbo mamman när det gäller. Allting går super snabbt och jag kan verkligen bli förvånad över hur snabbt jag blir klar. Riktigt coolt, I promise ;o)

Men ha en bra kväll nu så hoppas jag att du tittar in senare för att se den italienska menyn vi ska ha i morgon.

Hejs!


Det underbara vädret

2008-04-17 ι 14:24:16.. Our life 1 Kommentarer

sommar


Det är ju världens underbaraste väder ute, eller håller ni inte med?! En kaffe i det soliga vädret ute på altanen, så skööönt. Dock kan jag inte vara ute hela tiden nu. Måste fixa iordning det sissta här hemma och planering för i morgon och helgen. Men sen blir det utgång för oss.
Har bestämmt mat i alla fall. Det ska bli en italiensk afton. Ska visa sen vad det innebär men nu ska jag roa min lilla son lite och städa samtidigt.

Sommar och sol!

God Torsdags morgon

2008-04-17 ι 11:39:30.. Our life 1 Kommentarer

Nu har jag precis ätit frukost efter att jag och Leon kommit upp. Blev lite sovmorgon. Lite synd då det är underbart väder ute, sol och 10 grader. Så det blir promenad idag, det måste det!
Men just nu sitter Leon här bredvid i sin babysitter och skrattar och pratar med mig, haha sötunge. Jag måste nu kolla på lite recept här på internet om vad vi ska bjuda mormor och morfar på i morgon när vi ska fira min födelsedag. Tänkte först på en massa smått och gott. Typ en räkcoctail och lite röror kanske. Men morfar har jag ätit det nu i flera veckor då dem har haft folk och då fått rester så mamma avrådde från det. Så därför vet jag inte alls vad vi ska bjuda på. Men masas gott ska det bli i alla fall, när det är bestämt så skriver jag upp menyn :o)
Eller ni kanske har något tips?

Men nu ska jag leta vidare på recept så får vi se sen vad denna dag ska bjuda på.
So long!

God natt

2008-04-17 ι 00:26:59.. Leon i bilder 1 Kommentarer

image326


Nu ska jag och Leon gå upp och sova. Eller Leon har ju sovit ett jäkla bra tag här nere redan men nu ska vi upp och sova i sängen. För det är inte bara hans ögon som behöver vila, utan själva mammans också.
Men först ska jag dricka lite läsk. Inget bra men men inte fått någon läsk idag och måste därför dricka nu så jag kan vara lugn. Vilket tänkande jag fått kring läsk. Det måste jag redogöra i morgon.
Men nu är det sängen som gäller.

God natt everyone!
Poks

IKEA

2008-04-16 ι 22:17:26.. Our life 2 Kommentarer

image325

Ja nu har det varit en massa instickar inlägg och inget riktigt om vad denna dag gav mig.
Men vid 3 ungefär så åkte jag och mormor till IKEA. Kom hem därifrån med 10 st små mjukisdjur som jag ska göra 2 st mobiler som Leon kan ligga och glutta på. Dessutom så köpte jag ett vitt tyg med svarta prickar och ett helsvart tyg som jag ska sy "påslakan" till Leons leander säng. Den är ju ganska liten och oval så man kan ju inte köpa dem där stora fyrkantiga sakerna för dem är alldeles för stora. Får se om det blir bra sen när jag har tid och lust att sy lite.
Efter IKEA turen så bar vi av mot åkermyntan för att hämta ut med tabletter mot gallstenen. Så nu gör det inget om smärtan börjar komma krypandes. Eller jo såklart det gör men nu har jag i alla fall något smärtstillande som hjälper en bit. Men man kan ju hålla tummarna att inget kommer. Håll tummarna ni med (?)

Nu måste jag där emot gå ut i köket för att hitta något att stoppa i magen. Äta bör man, annars dör man. Även då man inte har någon speciell lust. Dessutom är det inge bra att äta efter klockan 7 och det var ganska länge sen den var det...

På återseende!

Tävling!

2008-04-16 ι 21:49:15.. Our life 1 Kommentarer

Även då jag aldrig vinner eller lyckas i tävlingar så är jag faktiskt med i en nu. Det är ju den coola PowerMum gubben man kan vinna.
Så då provar jag min lycka i samband med att jag fyller år på lördag. Kanske får en present ändå? Man kan ju hoppas. So wish me good luck! Och skriv inte att du vill vinna till henna att du vill vinna för då blir mina chanser mindre, hehe.  ;o)

http://tumadre.blogg.se/1208336364_tvling_tvling_tvling.html#comment

Nadja & Leija

2008-04-16 ι 20:54:44.. Our life 1 Kommentarer

Nu har jag äntligen fixat Nadja's och hennes sötnos till dotter Leija's, design också. Hon blev nöjd och sa jätte snälla ord och gjorde mig på bra humör. Så man får ju hoppas att hon verkligen var nöjd också, haha.  ;o)
Så kolla in hennes blogg om ni är nyfikna!

http://nadja92.blogg.se/

Onsdag

2008-04-16 ι 11:12:02.. Our life 3 Kommentarer

Bara för att jag skulle göra en ny design i går så hade jag ingen fantasi eller tid. Så det får bli idag. Men det allra viktigaste idag är ju egentligen att jag och mamma måste åka och lämna in papprerna så jag kan få mitt leg då dem inte tar emot sånt längre efter den sista April. Och dessutom innan jag fyller åt vore ju smidigt då det är billigare, hehe. 3 dagar kvar till 18års dagen. Inte för att den kommer bli som planerat men det blir nog kanon ändå :o) hihi.
Sak samma. Nu ska jag gå och kissa för min kissblåsa är nog aldeless för stor. Får ont i magen nu av att sitta här och hålla mig. Men dum som jag är så går jag inte på toa utan fortsätter att skriva. Men om jag sitter här en minut till så kommer jag dö.
Så so long people!

Blir så trött

2008-04-16 ι 11:01:14.. Our life 0 Kommentarer

på folk som inte vet vad dem håller på med.
Att skriva en komentar på någons blogg, fine, men att vara elak eller otrevlig är så jäkla onödigt. Och dessutom när dem inte ens känner människan dem komenterar. Självklart tycker folk olika om saker. Att varför är det inte si eller så, varför gör du så och inte si. Hur kan du göra det och varför då?
Men att vara elak och otrevlig bara för att ni inte tycker om dem beslut jag eller någon annan tagit är vell fruktansvärd onödigt. Speciellt när det gäller saken om eller med barn.

Så vill bara säga till speciellt dig, Carolin: GO GIRL! They are the shit.

Bara för att..

2008-04-15 ι 16:38:47.. Our life 3 Kommentarer

.. jag hittade nu så måste jag skriva det. Vilket pucko jag är. Jag har sökt på japanska blommor, kinesiska blommor och allt möjligt men hur dum får man vara? Det är ju körsbärsträd blommor.
Så det var ju så jäkla enkelt att söka på cherry blossom.

Så nu är jag nöjd och glad :o)
Men nästa problem börjar säkert snart då jag ska göra om min design här på bloggen igen. Så då lär jag säkert bli förbannad över att jag inte hittar saker eller har någon fantasi. Krav heter det.

Blir galen!

2008-04-15 ι 16:24:17.. Our life 0 Kommentarer

Som rubriken säger : Jag blir galen snart.
Försöker sitta och leta efter japanska blommor här på internet. Är så himla sugen på att tatuera mig nämligen. Ja det har jag ju varit länge men nu är det verkligen aktuellt. Vill då ha snygga japanska blommor på armen och i mitten ska det stå Leon och kanske hans födelse nummer. Men hittar fan inga bilder som jag tycker stämmer med det jag har i huvudet. AAAAH, blir galen!!

Får prata med Fjun eftersom att hon har nämligen sånna på sin header. Hon är dessutom här så det passar ju bra. Nu ska jag dricka läsk. Konstigt nog har jag blivit helt beroende av läsk. Ganska läskigt. HAHAHA. Förlåt men det där lät ju helt sjuk. LÄSKigt. Men faktiskt så är det det eftersom att jag har inprensip hatat läsk förut och vägrat att dricka men nu helt plötsligt efter att Leon föddes så älskar jag läsk.
Ingen bra ovana men tyvär måste jag dricka det nu.

Bye!


Gallstens smärtan

2008-04-15 ι 14:49:07.. Our life 4 Kommentarer

Jag som hade en väldans lust att sätta mig och bara skriva och lägga upp en massa bilder igår men inte det. Jag fick då självklart galla problem.
Ont som fan fick jag och snabbt tog jag en tabblett. Men när jag några timmar senare började få ont igen så gick jag för att hämta ännu en tablett. Men tror du det fanns någon eller? Nej , inga kvar. Helvettes tabletterna var slut.
Vad fan skulle jag göra nu då? Fick jag inte i mig något snabbt så skulle jag få så där jävla dö ont igen. Kände paniken och hur smärtan kom mer och mer. Det är en helt sjuk smärta, det går inte att förklara. Det gör liskom skit ont mitt under revbenen och ner i magen. Samma sak med förlossning. Man kan inte förklara vad det är för smärta för inget liknar den. Men gallstens ont liknar faktiskt förlossnings ont. Så ni som fött barn vet vad för smärta jag pratar om även då den är olika för olika människor.
Den där höga toppen i en värk, så känns det för mig men uppe i  magen och inte i rygg och nere i magen. Det är en sån smärta som man vet inte om man ska stå, ligga, gå, hänga eller sitta. Ingenting fungerar och allt blir bara skit jobbigt!
Men nog om jäkla gallstens problem och klagande om smärtan. Nu är det ganska bra i alla fall även då det var lite problem med att somna i går. Men efter en ibumetin så kändes det genast lugnare, konsitgt nog eftersom att jag fått rikitgt riktigt starka grejer för att det sla hjälpa. Men men. Inga kvar nu i alla fall så vi får hoppas att det inte kommer ikväll igen då eftersom att vi planerat en mys/film kväll med Fjun.
Nu ska jag leka lite i photoshop. Ha det bra :o)

Hej hopp, gummisnopp!

Bloggstrul igen?

2008-04-14 ι 21:58:47.. Our life 2 Kommentarer

Asså vad är det här? Nu är bloggen sådär jobbig igen. Man kommer inte in och när man väl gör det och skriver ett inlägg så publiceras det inte. Det sparas inte ens. Det bara försvinner. ÖÖÖÖH!
Och dessutom så ska dem flytta över bloggen nu i alla fall? Orkar inte med det. Det kommer ju säkert bara bli strul igen och helt puckat så man inte kan skriva på flera dagar.
Men vad ska man göra? Det ska ju bli mycket bättre efter det, säger dem.

Usch, ser nu att jag låter väldigt arg kring detta. Såklart jag inte är arg, menar inte så men vad ska jag göra då när jag har död tid här hemma och är helt själv. Kommer bara känna mig jätte ensam och ledsen. Haha. Nu kanske jag överdriver men hoppas bara att bloggen inte kommer nörda upp sig igen. Men vi får allt se :o)

Vad tror ni?

Måndag

2008-04-14 ι 15:35:22.. Our life 3 Kommentarer

Det var ju inte meningen att jag varken skulle missa att skriva igår nu på förmiddagen.
Men igår så var jag borta hela dagen och kvällen. För jag var snabbt tvungen att rycka in som fotograf på tävlingen nere på hundklubben. Så mamma och jag var där hela förmiddagen i går och när jag sen kom hem så ringde Fjun och bad mig komma till henne.
Så snabba puckar in i en dusch och sen åka till åkermyntan för att inhandla maten. Det blev dö god pasta med chaminjonsås och pannacotta med hallon till efterrätt. Hur god pannacotta som helst, verkligen, verkligen lyckad! Så den efterrätten kommer vi göra många gånger framöver. Det kan jag lova.
Sen i morrse när jag vaknade med solsken utanför så satte jag och mamma igång och trg fram alla möbler på altanen. Tog en kaffe i solen och fullständigt njöt av det underbara vädret. Om det kan fortsätta att vara så här varmt och skönt nu bara. Inget mer regn och blåst. Usch.
Efter kaffen så ringde mormor och undade om jag ville följa med till ONOFF i barkarby. Självklart eftersom att vällingbyturen med Fjun blivit inställd och jag ville ut. Men det blev inte bara en tur till barkarby utan även till Kista galleria. Kom hem med en keps, tshirt och byxor till Leon som min mormor - Leons gammelmormor, köpt till honom, Tack! Dessutom köpte mormor en tröja och ett halsband till sig själv och ännu en present til mig som jag får på fredag.
Så nu är vi hemma igen och ska snart prova kläderna :o)

Ha en bra & skön solig dag!

Ny design - igen

2008-04-12 ι 23:42:08.. Our life 5 Kommentarer

Bara sådär så gjorde jag ännu en design. Den här gången åt Matilda. Det tog en stund då Leon absolut ville vara hos mig och inte ligga på sidan eller i babysitter. Så han satt i mitt knä samtidigt och tyckte datan var super intressant. Haha.
Dessutom så har jag hunnit göra en blogg åt lillesyrran ikväll.
Hon styrde och bestämde om hur hon ville att det skulle se ut. Men kika gärna in där också. Då blir hon nog lite gladare om hon får några mer besökare. Haha. Hon tyckte det var så pinsamt att bara ha 2 besökare. Men konstigt, bloggen skapades för bara någon timme sen.

Men ha en bra natt. Nu ska jag pallra mig upp i sängen med min lilleman. Han sover så gott i vagnen men jag måste störa honom lite och bära upp honom. Och vem vet, kanske får jag besök av syrran i natt också? Hon gillar att sova med oss.

God natt, sov gott!

God lördagskväll

2008-04-12 ι 22:11:28.. Our life 1 Kommentarer

Hade planerat att jag skulle ha mys kväll med Fjun idag. Hade nämligen tänkt att köpa lite gott och titta film. Men nu var det så att hon skulle träffa Filip och kunde inte då. Men det var ju trevligt i alla fall att hon följde med på syrrans match, även då det blev en kort träff. Det är alltid lika trevligt att vara med dig Fjun. Uppskattar varje minut :o)
Tillbaka till matchen. Dem förlorade, som jag trodde. Tyvär. Men hur konstigt var det då? ALLIHOPPA i det andra laget var typ 1-2 huvuden längre än Blackeberg tjejerna. Helt sjukt att dem var lika gamla. Men men.. Dem leder ju också cupen så det var inte bara därför. Även då det hjälper betydelsefullt mycket eftersom att dem kunde stå under korgen och bara ta emot sina egna returer då dem missade och skuta upp och upp igen och igen. Så om dem bara hade fått 1 kast på sig som våra tjejer fick så skulle dem haft högst helften av sin poäng.
Nog med strunt om matchen. Kan ju ändå inte ändra på någonting. Hehe.
När vi sen kom hem så gick jag och mamma på promenad till knallen för att köpa sallad till klubben i morgon. Men tror du vi kunde låta bli att köpa något mer? Nej. Vi kom hem med 2 kassar fulla. Och jag lovar, inger i där var nyttigt. Utom då salladen till klubben, och det var ju liksom inte ens vårat. Haha.
När vi sen gick hemåt så gick vi förbi ett träd där det hängde massa cd-skivor i.

- Vafan har dem cd-skivor i trädet för?
- För att skrämma bort fåglarna.
- Vadå? Är det dåliga låtar på skivorna eller?

HAHAHA. Har jag världens dåligaste humor eller? Ush, skäms nästan ibland. Men det var skit roligt då, var väldigt trött också och det hjälper till otroligt mycket. Och mamma skrattade faktiskt också så det kan ju inte varit så tråkigt. Haha.
Nog skrivet för detta inlägg. Åter till CSI för min del.

Hej svejs!

God morgon..

2008-04-12 ι 10:18:03.. Our life 2 Kommentarer

..alla trötta och sega lördags människor. Eller är ni kanske pigga och allerta?
Här är vi någonstans mitt emellan. Leon ligger och sprattlar som en galning men ser jätte trött ut i ögat. Och jag var väldigt seg när vi skulle gå upp men nu är jag pigg!
Pigg och glad. Allert och kry.
Om 3 timmar så måste vi vara klara och redo här hemma inför basketmatchen. Ska peppa upp syrra lite också så dem vinner. Inte för att jag tror att dem vinner mot dem eftersom att dem ligger etta i cupen men dem kan ju bjuda upp på en bra match i alla fall. Så håll tummarna sen vid 2 så kanske dem till och med vinner (?)
Nu ska jag leka lite med min son.

Ha en bra förmiddag!
Puss O Krams


God kväll

2008-04-11 ι 23:50:10.. Our life 1 Kommentarer

Nu sover typ alla. Syrran ligger här bredvid mig i soffan och sover, C sitter i den andra soffan och halv sover, Leon sover nedanför mig i sin babysitter, hundarna snarkar som tusan och jag känner mig faktiskt ganska trött i ögat också. Mamma är uppe då, hon pratar med Malin i telefon. Och det lär hon göra i flera timmar till. När dem sätter i gång så kan man knappt stoppa dem.
Babbel, babbel, babbel.
I morgon så är det basket match vid 2 och vi ska hämta Fjun innan också för hon ville följa med. Kanske bilr några kort från matchen? Får se.
Dem ska i alla fall möta ett bra lag nu, så vi får se om dem lyckas vinna. Men den har spelat så bra ändå. Vunnit 2 av 3 matcher så det är ju inte dåligt. Duktiga tjejer!!
Nu slår snart klockan om till 12 April. Då är det bara en vecka kvar till min födelsedag. Dessutom min 18 årsdag.
Men eftersom att klockan är så mycket nu så ska jag i alla fall pallra mig upp mot rummet nu med min lilla parvel.

Gjorde om mammas design idag efter beställning. Kika in där.

God natt & sov så gott.
Puss O Krams

Ännu en design

2008-04-11 ι 22:35:23.. Our life 0 Kommentarer

Kort inlägg men ville bara säga att nu är också Alex design klar.
Jippi!

Leon badar

2008-04-11 ι 18:26:57.. Leon i bilder 5 Kommentarer

bada

   
  

Design

2008-04-11 ι 18:22:07.. Our life 2 Kommentarer

Nu är jag klar med designen till Zabina.
Det var ju inte den jag höll på med tidigare utan det började jag med efter. Den andra designen är också klar men hon som ska ha den måste se och tycka till först. Små ändringar också kanske. Väntar bara på att hon ska höra av sig.

Nyfiken på hur Zabinas blev? Här är hennes blogg : Zabina


Badtime

2008-04-11 ι 14:18:43.. Our life 1 Kommentarer

Halloj, halloj.
Klockan är redan 2 och inga planer för ikväll. Tänkte ringa Fjun och kolla vad hon ska göra. Kanske kan jag och Leon komma över (?)
Men just nu så ska Leon få bada efter att han ätit klart nu då. Haha det måste se rätt roligt ut. Jag gör hundra saker samtidigt nu - Skriver här, pratar i telefon, ammar Leon och tittar på tv. Allt samtidigt. Men så är det när man inte orkar att vänta och ha is i magen.
Men det funkar. Tar lite längre tid att skriva men alltid kommer det något.

Men nu åter till badningen igen. Snart är det badtime för lillman och förhoppningsvis så kan jag få ta några kort på det. I så fall kommer dem upp sen.

Hejs,
Puss O Krams

God morgon

2008-04-11 ι 11:06:04.. Our life 3 Kommentarer

Nu är vi uppe här hemma. Leon har sovit jätte länge idag så mamma kom in och väckte oss vid halv 11. Så värsta sovmorgonen blev det för våran del.
Nu ligger Leon i sitt babygym och sprattlar som en tok med ben och armar. Förut så tyckte han inte alls om att ligga där men nu är det ganska roligt och han skrattar och lipar åt alla saker som hänger ner.
Nu ska jag gå ut i köket för att stoppa i mig lite frukost. Sen ska jag finslipa lite på en design jag gjort till en tjej för den nästan klar. Planering inför dagen kanske man också ska göra.

Vad händer idag?

Torsdag

2008-04-10 ι 10:34:56.. Our life 6 Kommentarer

leon o fjun

G o d m o r g o n, eller god förmiddag.
Leon sitter just nu hos mormor och jag passar då på att göra mig i ordning lite snabbt. Vi ska sen in till stan med gudmor Fjun och fota lite om det fina vädret vill komma? Smhi säger att det ska vara sol, inte mycket blåst och ganska varmt. Så hoppas att det stämmer och att solen tittar fram på riktigt snart. Inte bara småkikar lite som den gör nu.
Well, now you know vad jag ska göra idag. Får se när vi kommer hem. Så mer bilder ikväll :o)
Kika in då!
Ha en bra solig(?) dag.
Puss O Krams

Onsdag kväll

2008-04-09 ι 20:56:16.. Our life 2 Kommentarer

image308


Middag idag bestog av fiksbullar i hummersås med kokt potatis. Har aldrig gillat fiskbullar. Har inte ätit det på säkert 10 år. Men idag när vi var i affären och skulle köpa mat till ikväll blev det ett jäkla tänkande. Eftersom att jag knappt kan äta någonting, bara massa kokt och mesig mat så såg jag fiskbullarna framför mig och viste att familjen gillar det. Gav förslag och mammas ögon höll nog på att ramla ut av förvånande.
Så det blev det till middag och inte kan jag säga att jag gillar det nu heller.
Bara tanken att fisk kan ha en sån konsistens gör det nästan äckligt. Helt absurt. Fiskbullar. Gud vilken konstig mat. Men ner gick det i alla fall, men inte mycket. Det blev i alla fall en god efterrätt i stället, GB glass'en - Creme di mascarpone. Mums, den godaste Carte d´Or glassen ever.

Fjun är här så ska inte göra detta inlägg alldeles för låångt. Hon har nog tröttnat på mitt data nördande redan.

So, have a nice evening!

Leon är ett blåbär

2008-04-09 ι 15:41:44.. Leon i bilder 8 Kommentarer

image301

  
 

Gammelmormor har stickat en blåbärs mössa med tröja och byxor till.
Visst är jag fin i dem?
/ Leon

Snö

2008-04-09 ι 15:14:19.. Our life 0 Kommentarer

snöar

..eller inte.
Vart tog det underbara vår vädret vägen? Dem 10° och sol?
Vill ha tillbaka våren, inte vintern.

God dag..

2008-04-09 ι 10:53:32.. Our life 2 Kommentarer

.. människor och djur. Och varför inte aliens också. Eller slå på stort så allt och alla.
Blev aldeless nyss på skratt humör då jag kollade in Marias blogg. Hon har liksom gjort värsta muskeln på sin arm. Haha skit kul! Men vem vet, hon kanske har en sån muskel. Det vore ju as ballt. Haha.
Jaja, mamma står just nu i köket och bakar för fulla muggar. Tror det blir banan muffins. Är du nyfiken? Gå in på hennes recept blogg då så kommer nog receptet upp senare idag, skulle jag tro.

Snart så ska mormor, jag och Leon, förhoppningsvis mamma också, åka till bromma för att kolla inne på Babylands utförsäljning. Kanske hittar något att komma hem med. Hoppas!
Och vet att jag varit dålig med att lägga upp bilder på Leon men har inte varit på så jäkla foto humör dem senaste dagarna. Skyller på vädret. Men jag lovar att ta lite bilder idag som kommer upp ikväll. Så det är bara för dig att komma tillbaka sen i eftermiddag/kväll för att se.

Have a nice day!

God natt

2008-04-08 ι 22:40:18.. Our life 1 Kommentarer

Nu får den här kvällen sig ett slut också.
Har lite tvätt jag ska plocka undan innan sängen kallar men först ska Leon äta klart. Han verkar så hungrig på kvällarna hela tiden. För han ska ha mat ofta och ligga vid tutten gämt. Samma sak är det på mornarna. Det är vell hans lilla grej. Hans tid att ha det jobbigt, morgon och kväll.
I morgon ska i alla fall jag och mormor, förhoppningsvis mamma också, åka till babyland i bromma för dem har utförsäljning då dem ska typ byta lokal. Så förhoppningsvis så kommer man hem med leende på läpparna och menas då att man hittat något bra och billigt som man behöver. Men det återstår att se i morgon.

Nu får ni ta och sova gott denna natt.
Drömm sött!

God kväll..

2008-04-08 ι 21:34:44.. Our life 0 Kommentarer

.. i timmerstugan, lägenheten, radhuset, villan, båten eller vad sjutton du nu sitter.
Själv sitter jag nu på spänning och hoppas att jag inte får gallstens anfall ikväll. Då kan jag ju inte ta några tabletter eftersom att jag redan tagot dem 3 jag får för detta dygn. Usch. Ja, får hoppas att inget ont kommer. Då börjar jag att gråta.
Leon ligger just nu i sin fina leander vagga här uppe i data hallen och myser bredvid oss. Både jag och mamma sitter framför varsina datorer intill varandra. Saknas ju bara att syrran också ska komma och jojna oss. Och varför inte C också. Alla vi 4 på rad och så Leon i vaggan sin längst ut. Haha, vilken syn i så fall.

image299

Jag vill & vill (?)

2008-04-08 ι 17:13:14.. Our life 4 Kommentarer

God eftermiddag.
Leon ligger och sover i soffan bredvid mig och klockan är redan 5 och jag har typ inte gjort någon nytta alls. Och inte känner jag för att gå upp och göra det nu heller. Får skylla på gallan, tyvär.
Jag vill så mycket. Jag vill, jag vill, jag vill! Men jag vill inte göra någon nytta eller något smart utan bara massa jag inte kan göra nu.
Jag vill ha pengar. Jag vill ut och shoppa. Jag vill fylla år. Jag vill resa. Jag vill åka på kryssning. Jag vill ut och äta på restaurang. Jag vill köpa tyg. Jag vill ha fint väder. Jag vill ha ny kamera. Jag vill jobba. Jag vill flytta. Jag vill inreda. Jag vill umgås med mycket folk. Jag vill vara kär. Jag vill ha dig. Jag bara vill och vill. Men helt fel saker.
Är så förvirrad över allt jag vill. Vet inte ens om jag verkligen vill det eller om jag bara känner mig girig och inpulsiv (?)
Kan vara inne på en sida och vilja beställa lite saker. Lägger det i kundkorgen, tittar på sakerna 500 gånger och stänger ner runtan till slut utan att ha beställt något alls.

Nu snurrar det för mycket i huvudet så skriver en sak och raderar det andra sekunden. Bäst att ge upp och skriva något senare. Det kommer för mycket just nu. Blir bara : fhajkgfakjfbhdjbgvadugvabdkj.


Fan, gallsten

2008-04-08 ι 15:56:27.. Our life 4 Kommentarer

Åt en toast i morrse och hade antagligen lite för mycket ost på för att 2 timmar senare så fick jag dö ont - gallstensanfall.
Ville absolut inte få ont nu, hade tänkt att planera lite och rensa lite i rummet. Tar den första tabletten i alla fall vid halv 12 och vid strax efter 12 så hade det fortfarande inte gått över. AAARH!! Tog ännu en tablett då men började få riktigt, riktigt ont. Fick lägga mig i soffan och krypa ihop som en jäkla orm.
Leon var självklart hungrig då och jag fick bita ihop och lägga honom vid tutten. Som tur var så släppte det faktiskt lite medans han åt. Hurrey!
Men en liten stund eftter så började det göra riktigt ont igen. Så vid typ halv 2 så viste jag inte vad jag skulle göra av mig själv. Blev otrevlig åt mamma och stackars henne satt och försökte få Leon att somna. Min snälla mamma som alltid hjälper mig. Och otrevlig var jag tillbaka. Förstog att hon tackade för det.
Eftersom att det inte hade gått över och jag hade tagit dem 3 tabletterna man får göra på ett dygn så planerade vi att åka in till sjukan. Mamma springer ut med hundarna och jag går in och sätter mig på toan för att jag ville spy. För har alltid mått bättre efter att jag spytt men nu ville inget komma upp. Hur jag än försökte så kunde jag inte spy.
Jag fattar inte hur folk klarar att stoppa fingrarna i halsen och spy av det (?) Jag kan stoppa in hela jävla handen om det är så men inte spyr jag för det. Jävla dumhuvud man är.
Sprang in i köket och öppnade kylskåpet och tänkte lukta på senap, för då spyr jag nog. Men hittade ingen senap för var lite yr och kunde inte koncentrera mig. Men jag ville spy! Så luktade på allting men inget gjorde att jag spydde. As förbannad så går jag in och sätter mig på toan igen. Spottar och fräser men inget kräks.
C kommer hem och efter ett litet tag mamma också. Då ville jag bara skrika, gråta eller någonting men ingen kom in på toan så jag kunde inte explodera. "Mamma kom, jag vill gråta".
Sen PANG, så gick det över helt plötsligt - ungefär 4,5 timme senare. Vilka jävla timmar. Dem gick sakta må jag säga, så otroligt jävla sakta.

Hatar gallsten! Avundas er som slipper detta jävliga skit.


Tråkiga väder

2008-04-08 ι 11:06:29.. Our life 0 Kommentarer

Usch, kan man vakna mer seg i skallen eller? Det är ju  bara att titta ut så känner man sig plötsligt jätte seg, trött och tråkig. Så vad ska man hitta på en sån här grå och tråkig dag? Städa, städa, städa?
Det är det jag hatar med sånna här dagar. För det slutar bara med att det blir städa, städa och ännu mer städa. Eftersom att man inte har någon lust att pallra sig ut i det underbart, dö trista vädret så blir det en inne dag. Och vad kan man göra inne när man inte är på skratt, sol eller glädje humör? Tv, städa, plocka, städa och lite mer tv. Booooring.

Vad ska ni göra? Hjälp!!

VILL INTE SITTA INNE IDAG!

God natt

2008-04-07 ι 23:39:51.. Leon i bilder 2 Kommentarer

image298


.. och sov så gott allesammans!

Måndag kväll

2008-04-07 ι 23:38:00.. Our life 1 Kommentarer

Nu har Fjun och Asse gått. Mamma sitter uppe vid datan och jag sitter här nere själv med Leon som sussar med napp i mun och snutten i handen i sin babysitter.
Så nu måste jag börja gå upp mot sängen. Men måste först städa lite och byta lakan innan jag beger mig i sängen för natten. Måste verkligen byta lakan, kan inte vänta längre nu. Det är nämligen så att när Leon legat och ätit så har han slutat utan att jag märkt, eftersom att jag typ sover när jag langar fram tutten mitt i natten om han vill ha mat då, så då har det runnit. Och sen har han legat kvar och spytt ner hela mig och sig + lakanet. Så nu är det inte speciellt skönt att ligga där när alltig stelnat och torkat, usch.
Han är duktig på spy min lilla snupp. Man undrar ibland om han verkligen får i sig tillräckligt när han typ spyr upp helften efter ett tag. Men huvudsaken är ju att han växer och det gör han ju. Han ligger precis på sin kurva och har alltid legat exakt på, enligt barnmorskan. Så man kan ju inte klaga, och inte Leon heller.

I morgon ska det tydligen regna och vara kallt. Usch. Jävla väder som ska komma nu!
Men hoppas att det kan vara lite uppehåll så jag och Fjun kanske kan gå och fota lite nere vid strandpromenaden eller någonstans i alla fall. Visst, det kanske inte blir sol men uppehåll några timmar kanske (?)
Mamma och jag skulle också behöva åka upp till banken och fixa legg och annat i veckan. Måste i alla fall det innan jag fyller 18, om 12 dagar, eftersom att det är billigare om jag är under 18.

Hehe, man får ju tänka lite ;o)

Måndag

2008-04-07 ι 16:47:08.. Leon i bilder 1 Kommentarer

image297


Idag har Leon varit jätte "bär mig mamma annars är jag ledsen" så det har varit mycket upp och ner. Sen när han väl somnade så var det med tutten i munnen när han åt. Så när jag tog bort tutten så vaknade han och blev lite ledsen igen och visade underläppen, men inget gråt. Söta lilla monstret.
Nu har han somnat i babysittern, som vanligt, och tänkte att jag skulle försöka göra lite nytta medans han sover. Men vet dock inte om det blir av då Fjun precis kommit hit.
Äh, Fjun är en i familjen.

But, so long!
 Nu ska jag dricka kaffe.

Mor & son

2008-04-06 ι 19:46:37.. Our life 4 Kommentarer

image296

Mamma älskar dig lilla skruttis

Citrontårta

2008-04-06 ι 19:31:07.. Our life 1 Kommentarer

image294


ca 8 bitar

Fyllning:
100 g mjukr smör
150 g strösocker
5 ägg
2 msk vetamjöl
5 dl créme fraiche
2 citroner

1. Smörj en form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
2. Kör smält smör och digestivekex i matberedare. Tryck ut degen i botten på formen. Dela 4 ägg i vitor och gulor. Häll 4 vitor i en ren, fettfri bunke. Spara i gula till pensling.
3. Fyllning: Vispa smör, socker, 3 äggulor och 1 ägg pösigt. Rör i vetemjöl, créme fraiche, skal av 1/2 citron och saften av 1 citron.
4. Vispa de 4 vitorna hårt och vänd ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda ca 60 min.
5. Ta ut kakan och pensla med den uppvispade ägggulan. Öka värmen till 200° och grädda kakan ytteligare 10 min. Låt kakan svalna i formen.
6. Riv en citron med ciseleringsjärn och garnera kakan med citronstrimlorna. Servera ev med blåbär och en klick créme fraiche.

Vit choklad cheescake

2008-04-06 ι 18:53:42.. Our life 2 Kommentarer

image293


ca 10 bitar

Botten:
100 g smält smör
225 g digestivekex
2 msk kakao

Fyllning:
200 g färskost naturell
250 g kesella naturell
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
200 g vit choklad

1. Blanda smält smör med mixade kex och kakao, tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Grädda i 175°, ca 10 min. Låt svalna.
2. Blanda samman färskost, kesella, ägg och socker till en homogen massa. Rör ner citronskal och -saft.
3. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen i fyllningen och häll den över botten i formen.
4. Grädda ytterligare 45-55 min tills fyllningen stelnat. Låt kallna och garnera med hallon eller jordgubbar.

Bakar liten kaka..

2008-04-06 ι 16:01:49.. Our life 0 Kommentarer

Nu står den första kaka i ugnen - vit choklad cheescake. Och så har jag förberätt den andra - krämig citron tårta, så mycket jag kunnat. Väntar bara på att cheescake'n ska bli klar så kan jag vispa ihop allt och sätta in den den andra.
Någon som vill komma på fika?

Leon ligger här bredvid mig och sover i sin babysitter. Han bara älskar att sitta i den. I alla fall den ena, den andra är lite för sitta medans den han älskar kan man ställa in om han ska ligga mer eller sitta mer upp. Tror att det finns 4 olika lägen och det är skit bra. Så om det är någon som ska köpa en babysitter eller vet någon som ska så kan jag verkligen rekomendera en med reglerbara lägen, det är super! Då kan bebisarna dessutom ligga där från början och inte vänta någon månad som det står på vissa.

Nej nu piper klockan ute i köket. Första kakan klar?
Bilder och recept kommer upp sen.

God fika paus!

Ny familjemedlem

2008-04-06 ι 14:35:37.. Our life 1 Kommentarer

image292


I går var vi som sagt och hälsade på valparna. Förlåt att jag lurade er om att jag skulle lägga upp bilderna i går kväll men jag åkte till Fjun och kom hem sent.
Dem var ju bara hur söta som helst. Kunde tagit hem allihoppa i fickan. Så underbara! Avundas dig verkligen Malin, men stackars dig när du ska lämna ifrån dig alla. Måste känns helt tomt och tråkigt med inga valpar kvar.
Kommer lägga upp mer bilder på våran lilla bebis sen, Falcon.

Måste ju nämna basketmatchen också. Dem vann!!! Det läskiga var också att det blev samma resultat som den förra matchen, 28-18. Dem var skit duktiga och spelade riktigt bra. Syrran gjorde dessutom 4 poäng och tyckte det var jätte pinsamt när mamma och jag skrek på henne. Bara tittade ner i golvet och log. Haha.

Knasigt inlägg men ville bara visa valpisarna.
Nu ska jag ut i köket och baka. Och det lovar jag, det kommer upp snart :o)

Hej så länge.

I'll stand by you

2008-04-05 ι 11:46:40.. Our life 2 Kommentarer

image291

Jag vet att du har det jobbigt nu. Och jag vill bara att du ska veta att jag alltid finns här för dig.
Du ska aldrig tveka över att ringa eller komma för oavsett när, hur och var så finns jag där. Föralltid!

You bring sunshine into our lives and i will try to bring it back to you.


Jag och Leon är så tacksamma över att ha dig i våra liv. Var ska han annars lära sig allt bus och tok? När han blir större och förstår vad du är för honom, hans gudmor, så kommer han tacka mig. Trots att han ännu är så liten så vet jag att ni kommer få världens underbarase kontakt. Och det gör mig nästan tårögd att veta att min bästa vän ler och tar hand om min son så bra. För du betyder så oerhört mycket för mig Fjun. Jag kan inte vara mer stolt och glad över att du ville bli Leons gudmor. Det är det största som hänt i hans liv - Att du sa ja till att finnas där. Och jag lovar dig, vi kommer alltid finnas där för dig och hjälpa dig genom allt.
Jag bryter aldrig det löftet.

Vi älskar dig! Glöm inte det.

Lördag

2008-04-05 ι 11:19:07.. Our life 1 Kommentarer

God förmiddag. Eller god morgon sömntutor.
Leon är världens underbaraste söt unge idag. Han sitter ocg skrattar hela tiden när man pratar med honom. Sprattel, sprattel.
Vi ska åka på äventyr idag också, inget ovanligt men det blir mycker skoj idag. Först ska vi titta på min syrra som ska ha basket match. Hoppas nu att dem vinner, dem har en ganska stor chans i alla fall så håll tummarna nu allihopp!
Efter matchen ska vi åka till Malin och träffa mopsbebisarna. Wiiii. Och en av dem är dessutom våran!! :o) Så det lär komma upp massa, massa bilder på både match och bebisar. Så om ni är nyfikna, det måste ni vara, på att se 6 veckors gammla mopsbebisar så får ni komma in senare ikväll för att se.

Nu får det här inlägget sig ett kort slut. Hade tänkt skriva en massa men Leon vill ha mat nu. Han är så gullig när han visar underläppen. Och nu börjar han också bli lite arg så måste slänga upp tutten.

So long!

Valentino

2008-04-04 ι 15:37:45.. Our life 1 Kommentarer

image290

Min galna mops ute på promenad.
Han ville inte alls sitta still och titta in i kameran och jag hade vagnen att hålla reda på så kunde inte koncentrera mig på att fota bra. Men alltid blev det något kort :o)

Underbara väder

2008-04-04 ι 13:46:18.. Our life 2 Kommentarer

Solen skiner för fullt och det är dö skönt ute.
Sitter just nu ute på altanen och har nyss ätit lunch. Har också varit ute på en liten snabb promenad med hundarna. Ville ta lite roliga kort men det gick inte speciellt bra då hundarna var uppe i högvarv och ville bara springa runt och nosa och att kameran dog. Såklart så ska man inte kolla batterierna innan man går ut trots att jag visste att jag behövde ladda dem. Men dum som jag är så fungerade inte hjärnan tillräckligt.

Vad ska man göra nu då? Inte vill jag vara inne när det är så skönt ute. Men ska jag sitte här och glo aldeless själv? Kanske kan ringa Fjun (?)

Ska vi ses?

God morgon

2008-04-04 ι 09:52:22.. Our life 3 Kommentarer

Leon väckte faktiskt mig idag. Inte vanligt men någon gång ska vell vara den första. Gick ner och såg mamma sitta framför datan men hon erbjöd sig att gulla lite med Leon så kunde jag fixa frukost.
Väl inne i köket så hör jag att Leon blev lite töntig och smågnällde och mamma skulle då roa upp honom och börja sjunga. Men inte kom hon på någon låt utan hittade på en egen :
(en sockerbagare melodin)

En liten brakare han bor i staden,
han brakar pruttar mest hela dagen.
Han brakar stora han brakar små,
han brakar Leons små pruttar då.
Och när han pruttar så luktar det skit.. eeeeh, nej nu var det inge kul längre.


Haha, vilken mamma man har. Men det är ju tur att hon kan roa sig själv medans Leon tittar på henne som ett stort frågetecken och undrar vad hon håller på med. Haha. Idiot.
Nu blir det åter till lite mer frukost.

Bye!

God natt - igen

2008-04-03 ι 23:36:11.. Our life 2 Kommentarer

Nej nu skrev jag för 2 timmar sen : God natt. Och här sitter jag ändå.
Leon ligger och sover i sin säng så sött och jag sitter här nere och lyssnar på världens snark monster till pappa (eller lossas, eller ja för er som inte fattar så Christer) - han är min mammas man men ser honom nu mer som en pappa då han funnits i hela mitt liv och jag inte träffar eller vill ha något med min biologiska pappa att göra.
Men i alla fall, han är bäst på att snarka högt. Jag kan ligga i mitt rum som är mitt åvanför vardagsrummet och jag kan höra ända upp att han snarkar.
Men nu skulle ni se. Han är rätt gullig. Han sitter och "nickar" med huvudet, det ser så tungt ut. Gud så trött han är. Ska nog stänga av nu och be honom gå upp han också. Stora farbrorn. Haha, gulliga lilla morfarn.

Så god natt på er också nu. Sov gott!


PS. Malin är inte en vimsig yrpanna.
Hon brukar ha koll på allt och alla och får då hjälpa
min mamma som är en ganska bra yrpanna. Haha.

Älskar solen

2008-04-03 ι 23:13:24.. Our life 1 Kommentarer

image289

V a l l e  solar ute på altanen.
Så vi är inte dem ända som älskar den sköna vår solen. Så försvinn inte nu!!

Utställning Skogås

2008-04-03 ι 22:57:35.. Our life 2 Kommentarer

image288


Har ju helt glömt att lägga upp bilder och skriva om utställningen i skogås i helgen.
Ja, som sagt så var vi i skogås på med hundarna på utställning. Det blev lite kaos som vanligt då Malin fick springa in med många olika hundar och glömde nästan helt bort sin egen.
Så när hon helt plötsligt skulle gå in med Ettan, hennes tik, så hade hon ingen nummerlapp och letade som en galning för att ingen av mig och Patrik fattade någonting när hon stog i ringen och mimade att vi skulle ta upp den. Så Malin fick själv springa och va då as sur på oss som inte hjälpte till med det är inte lätt att fatta när hon såg helt galen ut i ringen.
Hon fick i alla fall tag i nummerlappen men får inte fast den på byxan så jag stog och höll i Ettan medans Malin försökte få på den. När dem sen roppade in för sissta gången att nu MÅSTE hon in så går hon in men då utan Ettan. Så jag springer lätt efter med Ettan och försöker säga åt Malin att ta henne men hon koncentrerade sig bara på nummer lappen.
Tillslut så sket hon i den fullständigt och fick hålla i den medans hon gick runt i ringen. Haha!
Och sen blev det mammas tur och först in med Valle. Han fick HP och skulle sen in igen. Och när mamma sen går med Hampus så fick han också HP och det betyder att både Valle och Hampus skulle in. Gud vad roligt kanske man kan tänka att båda ska in igen, men hur skulle det gå till då? För båda ska ju in samtidigt. Så Malin fick rycka in och gå med Valle.
I slutet så stog det också mellan Hampus och Valle förvånandes vis då jag trodde att Ringo skulle soppa skiten ut Hampus i alla fall och Valle som han gjort tidigare. Men han ville inte alls vara med.
Valle vann med förlorande sen i konkuransen mot tiken, väldigt dåligt tycker jag då den tiken sprang och skällde och gick som en knas. Men men, jag är som sagt igen dommare. Hon var antagligen så otroligt fin att domaren sket i allt annat.

Så vi kom i alla fall hem från utställningen med 3 rosetter. Duktiga vovvar vi har!

God natt

2008-04-03 ι 21:53:52.. Our life 0 Kommentarer

Nu är vi hemma igen. Leon är super trött, orkar inte ens gnälla när han vill sitta hos mig utan tittar på mig med puppie ögon och visaar underläppen. Haha sötunge!
Vi åkte in till hagaparken och satt där en liten stund men det började snabbt bli kallt när solen började gå ner så det blev en tur till café string. En supergod varm choklad värmde magen lite och efter en stund så blev det hemfärd.
Kan erkänna att jag känner mig också ganska trött helt plötsligt. För ca en timme sen så kunde jag gått ut på lång promenad eller något, mrn känner nu att huvudet är lite dåsigt.
Äh, lika bra att gå upp och mysa lite. Kanske sätta på en film för en gång skull? Är verkligen knasigt hur lite jag använder min tv i rummet. Men nu suger Leon på handen och vill inte att tummen ska börja slinka in som den gjort någon gång. Så nu måste jag springa och hämta nappen. För här ska det inte bli någon tumme unge. Bättre med napp då det är lättare att vänja av.

God natt!

Leon badar

2008-04-03 ι 16:32:35.. Leon i bilder 2 Kommentarer

image287

Solen skiner

2008-04-03 ι 16:20:22.. Our life 0 Kommentarer

Vilket underbart väder vi har! I alla fall här i stockholm. Solen skiner och det är 12 grader ute, i skuggan då. Så i solen känns det nästan som sommar. Man kan inte fatta att det kommer vara 30 grader sen i sommar, hur jäkla varmt är inte det då? Kommer ju dö. (som det känns nu)
Fick nyss ett samtal av Fjun som frågade om jag och Leon ville följa med ut i det fina vädret på typ "picknick" med Asse med fler. Köpa något gott och sätta oss där solen är länge. Mysa i solen med goda vänner. Kan det bli bättre? Nope!
Så nu ska jag upp och fräsha till mig i fejjan för där ser jag hemsk ut. Och inte tala om håret. Blir det keps kanske? Nej usch. Toffs.

Nu retar mamma mig så detta inlägg får sig ett slut nu. Hon bara klagar på hur jag skirver och inte tala om hur jag stavar. Men jag skriver så som det kommer ur huvudet. Orka tänka efter. Nej sånt kan man inte när man har 500 andra saker som man håller på med under tiden. Leker lite man när jag skriver.
DUMMA MAMMA!

Ha en bra eftermiddag!
Puss&krams

God morgon

2008-04-03 ι 10:47:11.. Our life 0 Kommentarer

Leon har börjat med en liten morgon rutin. Han vaknar vid halv 7-7 då syrran och mamma går upp. Då ska han ligga och sparka som en galning, värsta kickboxningen.
Men sen somnar han om igen och ligger och pillar med sin lilla hand på mina tuttar.
Jaja, back on track.
Snart så ska vi åka och handla våran vanliga torsdags handling. Blir det coop, city gross eller bara ica i åkermyntan? Men det känns så onödigt att åka till ica supermarket i åkermyntan för det är så STOR skillnad på priser. Bara en sån enkel sak som små frallor och bröd. Ica supermarket tar 3.90;- för ett bröd medans typ citygross tar 1;-. Det är ju larvigt.
Avbryt! Nu vill Leon ha min uppmärksamhet och sitta i mitt knä. Sen blir det upp och sätta på oss kläder för att komma iväg någon gång. Har massa att göra så snabba puckar här.

Puss&krams

Nyttiga Michis?

2008-04-02 ι 21:14:48.. Our life 2 Kommentarer

Besöket på St:Göran (inte KS) slutade med en tidsbeställning för operation. Den 24 April ska jag operera mig. Kommer att få 4 hål i magen och förhoppningsvis inget snitt. Ett hål precis mellan revbenen på 1 cm, ett vid naveln och två på sidan på 5 mm. Så visst, inga stora ärr men ändå. En operation är ju alltid en operation.
Som läkarn sa : Oskuren är alltid bäst.

När vi sen satte oss i bilen för att åka hem så märkte vi att klockan var så mycket att vi var tvugna att skynda oss på eftersom att syrran hade basket. Så det blev snabba puckar hem och ut med alla grejer vi hämtat på vägen och sen åka snabbt igen till basketen med syrran.
Under tiden hon tränade så åkte mamma och jag och handlade lite mat och frimärken till alla brev med alla fem hundra papper som ska in till försäkringskassan angående min mamma penning och alla andra grejer.
Middagen för min del blev en räksallad med en massa gott - oliver, champinjoner, sparris mm. Så man kan ju hoppas nu att jag kanske går ner lite i vikt då jag kommer äta ganska nyttigt och inget fett och stekt. Det vore ju ganska bra inför sommaren  :o)  Eller hur?
Men grejen är det att jag har aldrig varit speciellt bra på att vara nyttig. Det håller i en vecka eller två sen är det chips, fett och godis igen. Men nu ska jag i alla fall försöka. Men godis kommer jag nog äta ändå för det har jag inte fått några känningar av.
Men åh! Nu kommer jag ju inte gå ner ändå. För kommer tycka att jag kan trycka i mig en massa godis i stället för all god och fet mat. Men jag lovar nu, jag ska i alla fall försöka vara nyttig och röra på mig så några exrta kilon försvinner. Vore ganska skönt med lite snyggare lår till sommarn.

Beach 08 here I come!


Måste operera nu..

2008-04-02 ι 11:36:57.. Our life 3 Kommentarer

God förmiddag alla där ute.
Sitter just nu och skrattar med min underbara lilla son. Han ligger i mitt knä och ler för fulla muggar. Nöjd och belåten efter maten och på bra humör?
Men man kan ju tro att han tycker maten smakar pyton eftersom att han spyr upp helften. Men vad ska man göra? Lägga ungen vid tutten sen igen när han är hungrig. Måste vara jäkligt jobbigt att bli mätt och sen spy upp massa och sen märka att man är hungrig efter ett tag igen. Haha.

Om 2 timmar så är mamma och jag i bilen på väg till KS. Vi ska prata med läkarna angående min gallsten. Antagligen få en tid beställd för operation. Känner mig jätte töntig men tycker det är jätte läskigt. Jag vill vell inte opereras, vem vill det?
Graviditeten kom med två budskap. Ett underbart - min son Leon, och ett förjävligt - gallstenen.
Men kan inget göra åt saken nu. Har man det så har man. Och måste ju operera bort skiten för vägrar att typ bli vegitarian eller koka köttet kanske går bra. Inte äta starkt, ingen vitlök. Så kan jag inte leva.
För er som inte vet så när man har gallsten så kan man minska på anfallen om man äter mild mat - Inget stekt, inge starkt, bara massa fjönt mat. Som kokt kött och potatis. Ush.
Nej det här måste tyvär göras. Även då jag absolut inte vill. Får se vad läkarna säger. Återkommer när jag kommit hem.

Nervösa hej så länge.

Tisdag

2008-04-01 ι 12:07:06.. Our life 3 Kommentarer

Jaja.. April skämt eller inte bloggen fungerar ju  nu i alla fall. Även då, jag i alla fall, hade förväntat mig något nytt och roligt. Men inte det inte.
I natt så var vi 3 i  min säng igen. Vaknade av att jag hörde syrran skrika och att mamma rusade in snabbt till henne. Mamma gick tillbaka och sen skrek syrran igen men då att hon ville sova hos mig. Så jag ropade tillbaka att hon skulle komma och frågade vad som var problemet. Då hade hon tydligen sett en tjej sväva i hennes rum. Men vad ska man göra med en rädd lillasyster? Jo be henne lägga sig bredvid mig och Leon.
Men det spelar ingen roll eftersom att min säng är 1,80. Så det fanns gott om plats!

Nu ska jag i alla fall gör mig i ordning eftersom att jag ska upp till vällingby med Fjun. Titta lite i k:fem huset och vet i alla fall att jag ska köpa en sjal. Men tror inte att jag kommer hem med något mer eftersom att igår så var mormor och jag där och hon köpte typ allt jag tänkte köpa, men då till mig i present. För jag fyller ju 18 år om 18 dagar. Wohow!

Have a nice day everyone!

April skämt?

2008-04-01 ι 09:21:19.. Our life 2 Kommentarer

Nu säger dem (Blogg.se) att dem struntar i att lägga över bloggarna till dem nya verktygen. Har vi suttit och väntat på ingenting i flera dagar?
Men det verkar också konstigt eftersom att igår när mamma provade logga in så kom man till en annan sida. Det såg annorlunda ut. Luras dem bara? Kan ju börja undra om det är ett april skämt?
Får kolla lite senare idag, vad folk skrivit och blogg.se skrivit. Men man kanske inte ska lite på någonting? Bäst att se efter i morgon. Efter natten.

Första april är dumt.
STARTSIDAMichaela, född för 20 år sedan. Bor i en underbar lägenhet i Nockeby, Bromma, med mannen i mitt liv som jag är förlovad med, sen 10 juli 2010, och sönerna Leon & Charlie.

Fotografering, matlagning och inredning är något som tar stor del av mitt liv! Så här i bloggen skriver jag om detta, vad som händer i våran vardag och även mycket annat som angår småbarnsföräldrar med mera..

So enjoy!
Leon Alexian föddes den 13 feb 2008, i vecka 39. Med sina 3595g och 52cm lång.

Nu är han den finaste och stoltaste storebror som snart fyller 3år.
Han går hos sin dagmamma, är blöjfri, älskar att leka med bilar och växer upp lite för fort. Våran stora, fina prins!

Charlie Alexie föddes den 20 dec 2010, i vecka 34. Med sina 2532g och 45cm lång.

Han hade lite bråttom ut så efter två veckors vård på neonatal avdelningen på danderyds sjukhus fick vi äntligen komma hem tillsammans! Nu växer och frodas våran älskade lilla prinskorv!


Mer mat och recept jag lagat hittar du här..


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December


Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti September
Oktober November December

Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September
Oktober November December